Hur man blir en bandhanterare

En bandchef är en viktig del av konstnären eller bandets hemteam.Han eller hon är konstnären eller bandets partner.Han / hon mottar mellan 10-20 procent av Allt Resultatet lagen medför. Han / hon har ansvaret för att styra, motivera och filtrera affärsaspekterna av en musikkarriär till användbar information för lagen.

Steg

Bildtiteln Bli en bandhanterare Steg 1
Bildtiteln Bli en bandhanterare Steg 1
1. Lära sig branschen. Det första steget att bli en chef blir kunnig på alla saker "musik industri."Du kommer att vara ansvarig för publicitet, etikettrelationer, publiceringsrelationer, plats eller agentrelationer, och Allt annan aspekt av handlingarnas karriär.Du kan ha all enhet, passion och gata smarts i världen, utan kunskap om den bransch du jobbar i, du och din handling kommer inte att komma långt.Kontrollera avsnittet Tips för några bra lärande resurser.
  • Bildbeteckningen blir en bandhanterare Steg 2
    Bildbeteckningen blir en bandhanterare Steg 2
    2. Skapa ditt förvaltningsbolag. Kom upp med ett namn för ditt förvaltningsbolag och skapa ett visitkort.Visitkort hjälper till att ge dig legitimitet.Skapa en Mitt utrymme sida eller en webbplats (om du har medel) för ditt företag och länka till det på ditt visitkort.Skriv en Uppdragsbeskrivningoch skicka den på din webbplats.
  • Bildtiteln Bli en bandhanterare Steg 3
    3. Hitta ett band eller artister att hantera. Detta kan vara svårt och enkelt.Allt beror på var du är, hur svårt du söker, och var du ser.Gå till lokala shower, när du hittar en handling vänta tills showen är över och ge dem ditt kort. Var inte påträngande eller arrogant.Erbjuda dem bara din beundran och låt dem veta att du skulle älska att chatta.(Ser Första intrycken I avsnittet Tips).
  • Hitta en handling på lokala klubbar eller arenor.Gå och titta så många visar som möjligt.
  • Hitta en handling online med bandfind.com Managerannonsisten.Det är specialiserat på att ansluta musikbranschen och artisterna.
  • Bild med titeln Bli en bandhanterare Steg 4
    4. Se till att den handling du representerar är den rätta. Förneka inte bara någon musikalisk handling eftersom det är cheferna passion för den handling som driver och driver konstnären eller bandets karriär.Det kan ta ett tag att generera inkomst eftersom du bara gör ett snitt av vad konstnären gör.Du måste tro på den handling du representerar eller du kommer inte få långt.
  • Bild med titeln Bli en bandhanterare Steg 5
    Bild med titeln Bli en bandhanterare Steg 5
    5. Uppföljning. När du har hittat den handling du vill representera, skicka dem ett uppföljnings-e-post eller MySpace-meddelande.Håll det kort och sött.Berätta inte för dem att du vill rep dem bara än.Helt enkelt, sätt upp ett möte och låt dem veta att du skulle vilja chatta om sin karriär och deras mål.
  • Bild med titeln Bli en bandhanterare Steg 6
    6. Få mötet. Klä upp som en chef skulle och köpa lagen lunch.Över lunch frågar dem frågor om sina mål och om deras nuvarande karriärförhållanden.Se till att du har studerat på branschen och på handlingen, så du kan chime ibland och låta dem veta hur du kan hjälpa till.
  • Bild med titeln Bli en bandhanterare Steg 7
    Bild med titeln Bli en bandhanterare Steg 7
    7. Hantera din handling. Så nu är du en kreativ chef.Du är nu ansvarig för att se till att lagen lyckas.För att sparka starta denna process finns det några saker som behöver din omedelbara uppmärksamhet.
  • Artist / Band Design Branding. Se till att bandets bild uttrycks i deras designarbete. Den här bilden blir konstnärmärke.Det kommer att bidra till att sälja dem till branschen och fansen. (För att inte förväxlas med att sälja ut.)Du är en "chef" vilket innebär att du är en säljare.Varje handling behöver a logotyp, Några T-shirtdesigner och en beställd Myspace-sida.En bra design kan kosta lite, men det är en viktig del av bandprocessen.Iamwe design är en ganska billig designtjänst som specialiserar sig på musikdesign.Det är väldigt viktigt att paketera din handling för framgång och designprocessen är ett viktigt stycke av det.
  • Bilder för lagen.Professionella bilder går a lång sätt.Bilder kan göra eller bryta något band eller artist.Du behöver några skott.Ett huvudskott, personlighetsskott, sexigt skott, levande skott och några andra.
  • ACT: s presspaket.Ett presspaket är musikindustrins standard för en konstnär eller bands CV.Det ska innehålla bilder, musikprover, pressmeddelanden, pressklipp (citat från pressdäckning), biografier och alla andra medier du kan ha.Det måste vara i en mapp med bandlogotypen på utsidan.Din kontaktinformation ska klart hittas någonstans i satsen.Du måste också kopiera informationen från det här kit till ett online EPK (Electronic Press Kit).Soniska bud är den nuvarande branschstandarden.
  • ACT: s närvaro.Skriv din agera för alla de stora webben 2.0 Musiktjänster och främja dem.Dessa inkluderar Myspace, Ilike, Reverbnation, bandfind.com, och Facebook bland andra.Använd dem Allt.De erbjuder alla egna tjänster och möjligheter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Lärande resurs. En underhållnings advokat med namnet Donald Passman skrev en bok som heter Allt du behöver veta om musikbranschen.Det är varje konstnärchef Bibel.
  • Mindre är mer. Detta är sant i alla aspekter.När nätverket via e-post håller det till två eller tre meningar.När du träffar människor håller det kort och sött.Branschproffs har ingen tid att läsa långa e-postmeddelanden och sitta runt och gab.Plus, om dina e-postmeddelanden är långa, säger det, "jag har en ton av tid att döda".Ju kortare desto mer professionell.
  • Första intrycken. De säger att du har 120 sekunder för att utveckla ett första intryck.De säger också att det efter det tar två veckor att ändra det intrycket.Så det sägs, var noga med hur du närmar dig människor.Var inte arrogant, men var säker, var inte påträngande men ändå vara assertiv.Viktigast, mindre är mer.Överväga inte människor, presentera dig själv, erbjuda ditt kort, var på väg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande