Hur man är en bra konstnär

Verkligen blir en bra konstnär mer än bara rå skicklighet och talang. Hårt arbete och utveckla en individuell stil är i hjärtat av att vara en bra konstnär, men den goda nyheten är att någon kan arbeta hårt. Helt enkelt ägna dig till din konst, och ta tid att göra det varje dag, är det bästa steget du kan ta för att bli en bra konstnär.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbättra tekniska färdigheterTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 1
1. Bryta ner din valda konstform i de väsentliga komponenterna eller färdigheterna. Ordspråk, "Jag vill vara en mästerlig målare," är ett ädelt mål, men det är så brett det är svårt att veta vart man ska börja. Framgångsrik övning i någon konstform kräver behärskning av de mindre färdigheterna, nästan alla kan praktiseras oberoende av varandra:
  • Målare måste behärska ritning och skissering, färgblandning, skuggning, borstteknik och komposition.
  • Lådor och illustratörer måste rita, skugga, färg och komponera, och kanske vill lära sig grunderna för digital illustration och animering.
  • Skulptörer: Visar ofta ett brett utbud av tekniker och material, från keramik till metallbearbetning, och måste kunna skissa och utkast till idéer på papper. Avancerad studie i ditt material och verktyg för val, inklusive mer vetenskaplig forskning, rekommenderas starkt.
  • Videokonstnärer: Måste vara flytande över uppsättningen, från belysning, ljud, kameraoperation och redigering. Skicklighetsteckning (för storyboards) och animering är ett stort plus.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 2
    2. Öva din konst varje dag, vilket gör det till en daglig vana. Människor förbättrar mycket snabbare genom dagliga ansträngningar, och till och med 10 minuter om dagen kan vara bättre än 2 timmar en gång i veckan. Hitta ett sätt att göra konstens del av din vardagliga rutin, prioritera det högt på ditt schema. Om du inte hittar tid att göra konst varje dag, kommer en bra konstnär att vara exponentiellt svårare.
  • Ge dig själv en cue varje dag för att göra det enklare - första på morgonen, efter middagen, innan du tränar, etc. Kopplingsvanor tillsammans gör dem mycket enklare att hålla sig till.
  • Belöna dig själv lite efter varje session - kanske du inte äter efterrätt till färdig, eller gå en gång när sidan är klar. Binda en bra känsla för din dagliga konstpraxis.
  • Saknade dagar är okej - det händer. Istället för att slå dig själv eller straffa dig med mer arbete nästa dag, kom bara tillbaka på rätt spår. Konst bör vara kul, inte straff!
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 3
    3. Ta en ärlig bedömning av din konstnärliga svaghet, att träna med mindfulness. Inte alla övningar sessioner är lika fördelaktiga. Varje konstnär har områden och färdigheter som de inte är så bra på, och de bästa konstnärerna går till dessa områden i praktiken. Kom ihåg att det inte alltid handlar om att göra en publicerbar bit. När du väl ger dig friheten att träna saker du är dålig på, kommer du att märka dig att göra mycket snabbare förbättringar på alla delar av din konst.
  • Mindful praxis handlar om att hitta misstag och fixa dem för att förbättra. Om du inte låter dig göra misstag, hur kan du någonsin förbättra.
  • Det finns en skillnad mellan "öva" och "prestanda." När du väl inser att dina skissböcker och studier är där för att hjälpa dig att bli bättre, inte att dela med andra, kan du använda dem som gör din nästa "verklig" Stycke av konst ännu bättre.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 4
    4. Ta på mindre projekt, eller "studier" För att hjälpa dig att rampa upp till dina stora projekt. En studie är helt enkelt en testkörning av någon aspekt av din bit. Till exempel skulle en skulptör som gör en full längd mänsklig kropp sannolikt inte starta in i repliken utan att känna till sina material, stil och logistiska problem i förväg. För att förbereda, kan hon börja studera på följande områden. Observera att, även om skulptur är exemplet, testar alla bra artister före början:
  • Svåra eller ovanliga sektioner: Händerna är komplexa organ med många rörliga leder och ben. Att öva några händer och räkna ut hur de kommer att hållas, är bäst gjort innan de lägger dem till den slutliga skulpturen
  • Logistik / Tekniska problem: Hur kommer skulpturen att stå upp utan att falla? Vilken bas används, och hur är skulpturen bifogad?
  • Stilistiska element: Om det är en melankolisk eller ledsen skulptur, hur planerar du att fånga den ledsen? Mindre skulpturer och skisserande ansiktsuttryck hjälper till att räkna ut det. Du kan också försöka replikera liknande bitar eller känslor.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 5
    5. När du är i tvivel, träna realism, även om det inte är din konstnärliga form av val. Säg att du älskar att göra impressionistiska, ljust porträtt i stil med Vincent van Gogh, eller abstrakta, kubiska målningar som Picasso. Medan ingen av dem ser ut som vad du någonsin kan se i det verkliga livet, är båda männen mästare av realistisk porträtt. Du behöver veta reglerna innan du kan bryta dem, och förmågan att helt replikera det du ser framför dig är den bästa tekniska träningen du kan utföra. Prova:
  • Skissar eller ritar fortfarande landskap
  • Fånga människokroppen realistiskt, både fortfarande och i rörelse.
  • Replikera dina favoritmålningar eller konstverk, undervisa dig själv Masters tekniker.
  • Metod 2 av 3:
    Utveckla en unik stilTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 6
    1. Lita på din tarm när du väljer projekt. Om en idé fångar din och inte släppa, måste du fortsätta det. Stora konstnärer oroar sig inte om det kommer att sälja, om det passar nuvarande konstnärliga trender, eller tar lång tid att göra. Stora konstnärer hoppar in i sina lustar med öppna armar, lita på sig för att få det att fungera. Om du vill ha en unik, uppfriskande konstnärlig röst, måste du lita på din röst.
    • Det kan vara svårt att gå in på ett projekt som känns konstigt, nytt och experimentellt. Men kom ihåg - om du inte kan bli passionerad om projektet, hur kan du förvänta dig att din publik ska känna sig passionellt om det?
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 7
    2. Experimentera i ett brett utbud av stilar och discipliner. Det finns en anledning att burgeoning målare spendera tidskulptur och vice versa. Alla former av konst är egentligen kopplade, och de delar liknande ordförråd och färdigheter (färg, skuggning, komposition mm.). Genom att trycka dig på att närma sig konsten annorlunda, öppnar du dig till en mängd nya influenser, tekniker och stilar.
  • Skjut dig själv för att komma ur din komfortzon - det här är ofta där du gör de största genombrott och personliga upptäckter.
  • Detta inkluderar andra former av konst, såsom skrivning och musik. Kreativt uttryck, oavsett om det är med en pensel eller en piccolo, handlar om att få dina idéer ur ditt huvud och in i publiken. Det medium du använder för att göra det spelar ingen roll.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 8
    3. Dra inflytande från hela ditt liv, inte bara dina konstnärliga sysslor. Stora konstnärer är ofta stora läsare, med hjälp av böcker och litteratur för att driva sig till nya idéer och filosofier. De är oskadade av deras förflutna, oavsett vad det är, och är övertygade om att använda det för motivation och inspiration. Dessutom säger stora konstnärer sällan "Nej." De håller sina tankar öppna för allt, blir en svamp av influenser som kommer ihop för att göra något otroligt unikt och otroligt du.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 9
    4. Visa ditt arbete till andra för tankar och feedback. För de flesta artister är konst en form av kommunikation. Du skapar konst eftersom du vill dela den med andra människor. Annars kan du bara lämna idéerna i ditt huvud. Exakt hur du vill visa ditt arbete och vem är ditt val. Du kan försöka få ditt arbete visat i gallerier och sätta upp till salu. Du kan försöka bli publicerad. Du kan vara mer bekväm att sätta ditt arbete online och eventuellt sälja utskrifter av det. Eller kanske du hellre bara ramar några av ditt bästa arbete och hänger upp det i ditt hem för din familj och vänner att njuta av.
  • Be om ärliga kritik och försök att acceptera dem med nåd. Du kommer aldrig fånga allt, och din publiks åsikt kommer att hjälpa till att hitta områden som ska förbättras.
  • Fråga folk vad de tycker om konsten, och vad det kan betyda. Matchar det med dina egna tankar och idéer?
  • Har du åberopat dina mål med stycket? Kan du bättre kommunicera dina mål, eller är du nöjda med tvetydighet och olika åsikter?
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 10
    5. Acceptera konstruktiv kritik. Konstruktiv kritik är utformad för att hjälpa dig att förbättra ditt konstverk, antingen det stycke du jobbar med nu eller dina framtida verk. En person som ger konstruktiv kritik kommer vanligtvis att påpeka både bristerna och styrkorna i ditt stycke och gör förslag på hur du kan fixa bristerna. Även om det inte alltid är kul att höra är kritik något du måste ta itu med som en konstnär. Lär dig att identifiera när en kritik av ditt arbete är giltigt och använder den informationen för att fokusera på att korrigera dina misstag.
  • Metod 3 av 3:
    Bli en professionell konstnärTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 11
    1. Sätt samman en onlineportfölj för att visa upp ditt arbete och talang. Varje konstnär behöver en portfölj - den plats där potentiella köpare eller kunder kan se ditt arbete. Lyckligtvis gör Internet det enkelt som webbdesignrum som Wix.com, squarespace och Wordpress alla har mallar avsedda för konstnärsportföljer. Allt du behöver göra är att anpassa namn, färg och bio, sedan importera bilder eller videor av din konst.
    • Köp ett anpassat domännamn om du letar efter professionella kunder. En webbplats som Min portfölj.ordpress.com ser mycket mindre professionell än Min portfölj.com.
    • När du är klar, bifoga den här portföljen till alla dina sociala medier för att göra det enkelt att hitta.
    • Överväga att skriva ut (eller ritning / design, för minnesvärda flair) några visitkort för att få ordet runt.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 12
    2. Värd visar för att få ditt arbete där ute. Kontakta Små gallerier nära dig för att se om du kan lägga lite arbete. Titta på den restaurangen eller kaféet som sätter arbete på väggarna. Och, om allt annat misslyckas, kasta din egen konsthow. Allt du behöver är ett utrymme att hänga allt, några förfriskningar och vänner som är villiga att komma och stödja dig.
  • Försök att vara värd visar med flera artister när det är möjligt. På det sättet tar alla sina egna vängrupper så varje konstnär kan träffa nya fans.
  • Du vet aldrig om du kan visa ditt arbete om du inte frågar. Var inte skrämmad - de absolut värsta sak som händer är ordet, "Nej."
  • Överväga värd "öppna studio" session en gång i månaden, där vänner och nyfikna åskådare kan se dig jobba och prata om din process.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 13
    3. Ta klasser för att växa skicklighet och göra kontakter. Få, om några, är konstnärer så skickliga att de inte kan dra nytta av någon form av formell instruktion. Konstklasser kan hjälpa dig att komma över problem med ditt arbete som du inte har kunnat lösa på egen hand, identifiera områden där du kan förbättra, eller bara ge dig en riktning och en vanlig tid att ägna sig åt att arbeta med konst. Det finns kurser tillgängliga för alla färdighetsnivåer på högskolor, samhällscentra, lokala konstcentrum och många andra platser.
  • Din lärare och medstudenter är viktiga kontakter när du bygger din karriär. De kan peka på nya möjligheter, laga upp med dig för show, och stödja ditt arbete i de svåra tidiga åren när du fortfarande är okänd.
  • Rabattera aldrig en anslutning eller en vän. I ordet i munnen är ett brett, starkt socialt nätverk kung.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 14
    4. Ägna tid varje dag till självfrämjande och sociala medier. Det är inte alltid massor av roligt, men det är absolut nödvändigt om du tänker vara en professionell. Ingen vill mästare din konst men du. Och på egen väg är det här en bra sak - du behöver inte längre hoppas "rätt" Personen visas i ditt galleri. Istället kan hårt arbete online få ditt arbete i många hörn av Internet, och till och med tjäna lite pengar.
  • Om du gör mindre, säljbara konststycken, överväga en butik på Etsy eller eBay.
  • Instagram, Tumblr och Pinterest, med sina stora bilder och stora konstnätverk, är stora ställen att dela och se arbete.
  • Välj 1-2 sociala medier konton för att springa och hålla fast vid de. Försöker arbeta på Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, etc. Allt på en gång är det omöjligt att göra det bra utan att spendera hela dagen på internet.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 15
    5. Bli involverad i din lokala konstscene. Konstnärer behöver hålla ihop, och många av de stora har kommit från kollektiva och grupper. Det är inget misstag att många kända artister kände varandra innan de slog det stora, och några av de största ögonblicken i konst (Paris på 40-talet, NY på 80-talet) kommer från delade kreativa samhällen. Så gå till lokala utställningar, registrera sig i klasser och samarbeta med andra artister. En stigande tidvatten bär alla båtar, så kom dit och gör några vågor!
  • Om du kämpar för att hitta ett samhälle, se online. Det finns massor av forum, platser och samhällen (som den berömda deviantarten) som låter dig visa upp arbete.
  • Var uppmärksam på dina samtidiga, stödja sina egna shower och arbete. När du börjar, kommer ditt bästa nätverk att vara artister i samma situation.
  • Bild med titeln vara en bra konstnär Steg 16
    6. Ge dig själv en livsstil som låter dig göra daglig konst. Om du inte gör konst en daglig prioritet, kommer det att bli väldigt svårt att vara en bra konstnär. Det är bara praktiken i praktiken - allt talang i världen hjälper inte om du inte sätter dig ner och gör konst. Ärligt talat kan det kräva några offer när det gäller arbetstid, lön och levande situation. Men om du vill vara en professionell konstnär, bör inget av detta betyda. Du får göra konst varje dag!
  • Kom alltid ihåg, särskilt i de tidiga åren av praktiken, att alla dina favoritartister gick igenom samma process.
  • Tips

    Jämför inte dig med andra artister för mycket. Om du ser en annan konstnärs arbete inspirerar du att arbeta hårdare eller prova något annat med din egen konst, det är bra. Men observera inte över tanken att du aldrig kommer att bli lika bra som den här artisten. Det kommer alltid att vara någon bättre, mer produktiv, eller mer framgångsrik än du, oavsett hur bra du får. I stället spåra dina egna framsteg. Jämför det du gör nu till vad du gjorde år sedan och se hur mycket du har förbättrat.
  • Stereotypen är att artister sitter och väntar på inspiration för att slå dem, och sedan rusa av för att producera sitt nästa mästerverk. Få konstnärer arbetar på det sättet och de som skapar konst för att leva inte har råd med. Du är mycket bättre att komma in i en rutin att arbeta på din konst än att hoppas att inspiration kommer att falla i ditt knä. Om du plötsligt slås av en bra idé kan du alltid göra mer tid att arbeta med det eller notera det och arbeta på det senare.
  • Prova något annorlunda ibland. Experiment kan vara ett bra sätt att bryta ut ur en ruta eller upptäcka en ny riktning för din konst. Din smak kan förändras över tiden och de ämnen och material du älskade när du började kanske inte vara så inspirerande till dig nu.
  • Varningar

    Försök inte arbeta i en stil eller med ett ämne bara för att du tycker att det är vad folk kommer att vilja och vill köpa. Förhoppningsvis, du överväger en karriär i konsten eftersom det är något du tycker om att göra, för att inte behaga andra människor.
  • Aldrig presentera någon annans arbete som din egen. Det är stöld, det är oärligt, och det kommer att förstöra ditt rykte.
  • Du borde inte jämföra dig med professionella artister, eftersom de har gjort konst långt längre än du har. Jämför inte, men hitta inspiration.
  • Tänk noggrant om om du vill vara en professionell konstnär. Många kreativa fält har mycket mer begåvade människor som söker arbete än de gör jobb för att erbjuda dem. Det kan vara mycket svårt att komma igång i den professionella konstvärlden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande