Hur man är en nöjesagent

Entertainment Agents fungerar som mellanhänder, som arbetar med både artister och arenor för att boka konserter, Gallery Showings och Acting Jobs. Dessa agenter är mästare för förhandlingar och arbetar hårt för att se till att det är möjligt att göra det största antalet pengar för båda parter som är involverade. Att bli en agent kan vara svårt, men jobbet kommer ner till kunskap, förhandlingskunskaper och bra affärsförmåga.

Steg

Del 1 av 3:
Starta ditt företag
  1. Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 1
1. Ta några kurser. Det finns många olika kurser tillgängliga online och på ditt lokala högskola som kan hjälpa dig att bli en nöjesagent. Vissa kurser kan vara specifikt riktade mot nöjesagenter, medan andra kurser i allmänhetens företagsledning kan vara mer generell och hjälpsam. Forskarklasser och registrera dig i ett program som passar din budget och tidsbegränsningar.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 2
    2. Bestäm var du vill starta ditt företag. Om du är från en stor stad, kommer du att vara omgiven av konstnärer och andra begåvade människor, så det är inte svårt att hitta arbete. Om du är från en mindre stad, kan det inte finnas någon kundkrets för en nöjesagent, så du kanske måste flytta. Tänk på vilken typ av konstnärer du vill representera, och välj en bas för ditt företag i enlighet därmed.
  • New York skulle vara en bra stad för att hitta Broadway sångare att representera, medan Los Angeles är full av skådespelare. Tänk på att dessa städer är dyra att leva i och mycket konkurrenskraftiga när det gäller att hitta arbete, men de har gott om kunder som behöver representera.
  • Tänk på mindre städer. Austin, Texas-Portland, Oregon-Denver, Colorado: Alla dessa städer har stora underjordiska musikscener med många band och massor av framväxande talang. Dessa städer kan vara bättre för en ny agent, eftersom de är billigare att bo i och ha mindre etablerade byråer.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 3
    3. Juridiskt registrera ditt företag. Företagsregistrering skiljer sig från stat till stat, så du måste göra lite forskning. Detta kan vara ett mycket involverat steg beroende på var du bor, men se till att du inte hoppar över det. Registrering av ditt företag håller din skatteinformation i ordning och gör dig en legitim enhet i statens ögon.
  • Om du vill välja ett namn för din byrå, kanske du måste registrera det här, beroende på din plats. Dubbelkontroll för att se till att namnet inte används av någon annan.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 4
    4. Kontrollera licensreglerna. Många stater kräver att du har en särskild underhållningsbyrå licens, separat från din företags arkivering. Detta kan kosta olika mängder i olika stater, och kommer ofta att vara i förhållande till den mängd arbete som finns i varje stat. Om du är osäker, kontakta andra agenter i det tillståndet och fråga dem vilken process de gick igenom.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 5
    5. Få försäkring. Förstå att när du arbetar med konstnärer och arenor finns det alla slags ansvarsfrågor som kan uppstå. Avvikelser i kontrakt, ouppfyllda engagemang och missförstånd kan leda till kostsamma rättegångar. Du kan också vara skyldig att vara bunden som en agent per statliga riktlinjer. Återigen, kolla med ditt statsarbete för att lära dig mer om bindning och försäkring.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 6
    6. Sätt på efterbehandlingen. När du har registrerat ditt företag och plockat ut ett namn för din byrå (om tillämpligt), vill du samla material som hjälper din legitimitet. Dessa kan innehålla en logotyp, visitkort och en webbplats.
  • Göra en logotyp. Om du har valt ett annat namn än din egen för verksamheten kanske du vill göra en unik logotyp. Kontakta en professionell grafisk designer eller gör det själv: bara se till att det ser professionellt ut.
  • Gör visitkort. Visitkort är ett perfekt sätt att informera och påminna människor om ditt företag. De kan vara praktiska för att gå ut medan nätverket, eller lämnar för människor som du inte har träffat än. Många kopieringsbutiker erbjuder visitkort för visitkort, eller du kan designa och beställa lite online från ett företag som Vistaprint. Se till att ditt kort har ditt namn, telefonnummer, e-postadress och webbplats (om du har en).
  • Titta på att göra en webbplats. Webbplatser är en viktig del av modernt företag, eftersom de gör information om dig och din byrå tillgänglig snabbt och enkelt. Överväg att utforma din egen hemsida eller betala en webbdesigner för att göra en för dig. Använd din webbplats för att lista dina kunder, dina framgångar och dina färdigheter.
  • Del 2 av 3:
    Bygga ditt företag
    1. Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 7
    1. Hitta klienter. Det viktigaste steget mot framgång som talangagent är att hitta kunder. Dina kunder kan vara någon typ av underhållare: skådespelare, sångare, dansare eller konstnär. Var inte picky eller alltför specifik om vilken typ av konstnär du vill representera i början, eftersom dina första kunder blir det svåraste att hitta.
    • Berätta för dina vänner om dina tjänster. Din första klient kommer ofta att vara någon du redan vet. Några av dina vänner kan vara artister eller musiker, och de kan vara skickliga nog att de behöver en agent. Prata med dem om de tjänster du kan erbjuda: bokning, förhandling och råd för sin karriär. Låt dem veta att de skulle vara en av dina första kunder, men att du fortfarande lär sig repen.
    • Nätverk. Konstnärer är överallt: Konserter, Barer, Restauranger och skolor. Prata med alla du möter och fråga dem om sina egna band, konst eller projekt. Berätta för dem om ditt arbete som en nöjesagent. Se till att du har ditt visitkort praktiskt att ge dem.
    • Titta på nätet. Titta på sociala medier profiler för konstnärer och musiker, och kontakta dem om din byrå. Beskriv dina tjänster till dem, och försök att engagera dem i en dialog om vad du kan göra för dem som en konstnär.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 8
    2. Bygg din klientbas. Efter dina första klienter blir det lättare att hitta mer. Du kommer att ha erfarenhet för ditt CV och framgångshistorier för att berätta för dina potentiella kunder. När du gör bra jobb, börjar dina befintliga kunder också att hänvisa till nya kunder.
  • Försök att fråga dina kunder om de har några begåvade vänner i branschen som letar efter representation.
  • Håll i konstant kommunikation med din talang. Ring dem regelbundet för att prata om vilka projekt de jobbar med och vad du kan göra för att förbättra vad de gör.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 9
    3. Gör alltid kontrakt. När du ingår ett avtal med en ny klient, utarbeta alltid ett kontrakt. Du kan lita på din kund en hel del, men du behöver fortfarande skyddet av ett kontrakt om något går fel.
  • Bestäm vad du vill ha från din klient. Detta kommer att ligga till grund för kontraktet: längden på din tjänst till kunden, vilken typ av arbete du kommer att göra för dem, och hur mycket pengar du behöver för dina tjänster.
  • Utarbeta kontraktet. Få hjälp från en advokat när du skriver ditt första kontrakt. Språket måste vara formellt, och du måste se till att innehållet är rättsligt bindande. Advokaten hjälper dig att hitta några smutthullar eller misstag.
  • Har ditt klientskylt. Se alltid till att klienten förstår och tecknar kontraktet.
  • Del 3 av 3:
    Öva förhandlingar
    1. Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 10
    1. Lär dig vad din kund behöver. Dina kunder kanske vill boka konserter, recensioner, Gallery Showings eller Acting Jobs. Lär dig exakt vad det är att din klient är ute efter att schemalägga så att du vet vilka typer av arenor att förhandla med. Var noga med att kommunicera konsekvent med din klient för att se till att du är uppdaterad med sina förväntningar. Detta kommer att göra dig till en mycket bättre förhandlare, för att du kommer att vara uppdaterad om exakt vad din kund behöver och vill ha.
    • När du bygger mer erfarenhet, var noga med de saker du gör som är framgångsrika. Sedan försök att räkna ut hur man replikerar den framgången med andra kunder.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 11
    2. Hitta arenor eller jobb. Arbeta alltid för att hitta de bästa platserna eller spelningarna för dina artister: Se till att arenorna matchar sin stil och typ av arbete. Samtal bokningsagenter på arenor eller företag att se vad som är tillgängligt, och lär dig om villkoren i de kontrakt de erbjuder till konstnärer.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 12
    3. Förhandla. Du kommer att vilja komma till en affär med platsen eller företaget, och du vill att den passar din konstnärs förväntningar. Det är ofta svårt att nå ett samförstånd, särskilt när det finns mycket pengar på linjen. Men fortsätt att utöva dina förhandlingsförmåga och arbeta för att göra kontrakt som gynnar dig, din konstnär och arenan.
  • Förhandla om villkoren i kontraktet: datum, tid och längd. Platsen eller konserten måste ge datum gynnsamma för din konstnär, men det kommer också att bero på kaliber av din klient. Bättre handlingar får i allmänhet helg och kvällsutrymmen, medan mindre konstnärer kan öppna för dem eller utföra på Matinees.
  • Prata om pengar. Medan du pratar om pengar i ditt privatliv kan det vara obekvämt, det kommer att vara viktigt i dina förhandlingar. Platsen kommer att förvänta sig att göra en viss summa pengar från ett kontrakt, liksom du och din konstnär. Du måste se till att vinsten från konserten täcker dig och dina kunders kostnader, och att de gör en tillräckligt stor vinst för att göra konserten värt det. Prata om din konstnär kommer att få en fast skattesats eller en procentandel av vinsten. Detta kommer att göra en stor skillnad när man försöker bestämma hur man främjar händelsen.
  • Förhandla icke-ekonomiska aspekter. Kontrakt kan innehålla många olika bestämmelser som inte involverar pengar. Ryttare, till exempel, är en lista över bekvämligheter som konstnärer gillar att tillhandahållas när de spelar en show: drycker, tillgodoses mat, snacks, etc. Ett annat exempel kan innefatta boende, såsom hotellrum, per-diem-ersättningar för besättningsmedlemmar och redskap som kommer att tillhandahållas av huset. Se till att spika ner så många av dessa saker som möjligt.
  • Göra medgivanden om det behövs. Det är troligt att du, din konstnär och arenan inte kommer att komma överens om allt i ett potentiellt kontrakt. Lokalen kanske inte vill betala din konstnär så mycket som de vill, eller de kanske inte kan ge vissa saker i en ryttare. I så fall måste du göra medgivanden, eller "handel" Föremål i kontraktet för att få det du vill ha. Bli bekväm att ge upp vissa saker i ett kontrakt för att få andra saker du vill, men se till att din konstnär är klar på de medgivanden du har gjort.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 13
    4. Göra ett kontrakt. Som med dina kunder måste arenor och företag skriva ett kontrakt med dig när du når en affär. Ett kontrakt kommer att se till att platsen ger din klient den behandling de har lovat, och skyddar dig i framtiden om de saknar avtalet.
  • Bild med titeln vara ett underhållningsmedel Steg 14
    5. Dubbelkontrollera alla kontrakt. Ha en advokat titta över kontrakt om de verkar misstänkta, eller om du har anledning att ifrågasätta någon av detaljerna. Alltid gå igenom kontrakt med en fin tandkam bara om platsen försöker utnyttja dig eller överraska dig.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik fastighetsmäklare Steg 3
    6. Öva. Ju mer du förhandlar, desto mer självsäker kommer du att bli när du gör dina kontrakt och bokningsspel. Du kan vara orolig först, för att fråga om mer pengar eller bättre datum kan tyckas alltför assertiva eller besvärliga, men träning kommer att göra dina färdigheter mycket starkare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande