Hur man är en självlärd konstnär

Har du en passion för konst? Tro det eller inte, du behöver inte en speciell examen eller certifiering för att få din konstkarriär påbörjad. Medan det är en självlärd konstnär är det inte lätt, det är definitivt inte omöjligt, heller. Med tillräckligt med fokus, körning och beslutsamhet, kan du se dina konstmål blir en verklighet. Vi har sammanställt en lista med tips och tricks för att hjälpa dig att komma igång på din konstnärliga resa.

Steg

Metod 1 av 10:
Lära sig grunderna.
  1. Bild med titeln förtjockta färg steg 4
1. Ge dig en grund med grundläggande konstkunskaper. Konstgrunder, liksom perspektiv, anatomi och sammansättning är viktiga byggstenar i din konstkarriär. Dessa färdigheter kan verka grundläggande, men de kommer att göra en stor skillnad i dina framtida konststycken.
Metod 2 av 10:
Läs och titta på tutorials.
  1. Bild med titeln Hjälp att minska könsbaserat våldssteg 1
1. YouTube-videor och konstrelaterade artiklar kan vara bra stegade stenar. När du först kommer igång, är Googles specifika konstfärdigheter eller koncept som du vill fokusera på. Videor och artiklar är lätta, fria sätt att knyta ditt hantverk.
  • Du kan söka "oljemålningstekniker" eller "Hur man ritar händer" online.
Metod 3 av 10:
Anmäl dig till online-klasser.
  1. Bild med titeln Registrera för att rösta Steg 10
1. Välj en online-klass som passar din konstnisch. Från traditionella skisser till digital konst finns det massor av klasser där ute som kan hjälpa dig att förfina specifika konstnedsättningar. Sök online för klasser som drivs av professionella artister - det här är bra, praktiska sätt att förbättra dina färdigheter.
  • Många professionella klasser kostar pengar. Men vissa universitet erbjuder gratis konstklasser.
  • Webbplatser som Udemy och SkillShare är bra ställen att hitta online-klasser.
Metod 4 av 10:
Börja med små projekt.
1. Återskapa enkla ämnen på en liten duk. Försök inte göra en stor, komplicerad målning eller stående strax utanför fladdermusen. I stället ta en liten duk och arbeta därifrån - det blir mycket lättare och mycket mindre överväldigande än att följa en djuphandledning för en stor målning.
  • En 8 av 8 i (20 med 20 cm) kanfas är ett bra ställe att börja.
Metod 5 av 10:
Studera andra artister.
  1. Bild med titeln Kontrollera om du är registrerad för att rösta Steg 4
1. Titta på kända konststycken och se vilka tekniker som används. Kopiera inte direkt eller spåra en annan konstnärs arbete - istället fokusera på de specifika borsttekniker som de använde, och hur de lagrade och blandade olika aspekter av deras arbete.
  • Ikoniska artister, som Da Vinci och Van Gogh, är bra att referera och lära av.
Metod 6 av 10:
Öva regelbundet.
1. Ägna tid till ditt hantverk varje dag. Det är okej om ditt schema är jam-packat. Även en halvtimme ritning varje dag kan hjälpa dig att förbättra och växa!
Metod 7 av 10:
Dokument all din teknik.
1. Skicka din konst på sociala medier. Ett socialt mediekonto, som Twitter eller Instagram, är ett bra sätt att kartlägga din utgångspunkt och ett ännu större sätt att spåra dina framsteg. När du har skapat mycket konst kan du till och med jämföra dina äldre verk till dina nyare och se vad som ändrats.
Metod 8 av 10:
Gå med i konstgemenskapen.
1. Konstgemenskapen är ett utmärkt sätt att ansluta till andra artister. Nätverk med konstnärer på sociala medier, eller ange konstkonkurrenser och utställningar. Du kan också interagera med andra artister genom forum och demonstrationer.
Metod 9 av 10:
Be om feedback.
1. Ett andra par ögon kan vara en stor hjälp. Fråga en vän eller konstkänsla för att ta en titt på ditt konstverk. De kan hjälpa till att påpeka förbättringsområden, så du vet vad du ska fokusera på i framtiden.
Metod 10 av 10:
Gå lätt på dig själv.
  1. Bild med titeln Ordna konstverk hemma Steg 2
1. Jämför inte din konst till andra artister. Att bli en självlärd konstnär är en lång resa. Istället, älska och acceptera din konst för vad det är istället för att förvänta sig att det är av professionell kaliber direkt.

Tips

Att vara en självlärd konstnär kommer med sin andel av utmaningar, men du är i gott skick. Kända konstnärer som Vincent Van Gogh, Henri Rousseau, och Frida Kahlo var alla självlärd.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande