Hur man är speciell

Vem är du? Vad gör dig speciell? För vissa människor kan det här vara en stor källa till ångest och stress. Men att vara speciell betyder inte bara att vara exceptionell eller vara "bättre" än andra vid någon uppgift eller förmåga eller färdighet. Att vara speciella medel respekteras. Vara älskad. Om du vill sticka ut från mängden och bli erkänd som en speciell person kan du lära dig att börja utveckla ditt inre själv, vilket ger det respekten det förtjänar. Du kan lära dig att sticka ut och göra dig en minnesvärd, speciell person, som förtjänar andras beundran, och beundran av dig själv.

Steg

Del 1 av 3:
Vara en individ
  1. Bild med titeln vara speciell steg 1
1. Hitta din du. Ingen kan berätta hur du är speciell. Att vara speciell involverar att hitta den unika inre kärnan som utstrålar din "ness" och gör arbetet med att bygga den kärnan. Vad du än vill kalla det-din själ, din kärna, din chi, din mojo, ditt spår - du måste omfamna dig själv, definiera dig själv och bygga upp dig själv. Det tar arbete. Vad betyder det att vara dig? Vem är du? Och hur kan du vara den bästa versionen av dig själv? Det här är frågor och kämpar som tar upp en hel livstid.Tänk på följande tankeexperiment för att få ditt sinne orienterad till din inre you-ness:
  • När känner du dig helt lugn? Vad gör dig bekväm?
  • Beskriv din idealiska dag. Vad skulle det innehålla?
  • Vad berömmer andra människor i ditt arbete eller ditt beteende? Vad gör du bra?
  • Beskriv en ny meningsskiljaktighet du har haft med någon eller något. Hur skilde du dig?
  • Hur skulle du ändra dig om du kunde? Varför?
  • 2. Gör en lista över dina värden. Att veta vad dina värderingar är kan hjälpa dig att vara mer av en individ och att leva på ett sätt som gör dig lycklig. Ta dig tid att tänka på vad dina värderingar är och skriv dem ut. Omorganisera sedan listan från det viktigaste till minst viktiga. Några saker du kan göra för att hjälpa dig att generera den här listan är att tänka på när du var:
  • På din lyckligaste. Till exempel, om du kände dig lyckligast när du var omgiven av stödjande vänner och familj, skulle friska relationer vara ett av dina värderingar.
  • Stolt. Till exempel, om du kände dig stolt när du examinerar gymnasiet, kan utbildning vara något du värderar.
  • Nöjd och uppfylld. Till exempel kan du känna dig nöjd eller uppfylld efter en produktiv dag på jobbet, så Hark Work kan vara något du värderar.
  • Bild med titeln vara speciell steg 2
    3. Identifiera speciella egenskaper hos andra. Vad betyder det att vara speciellt? Titta på de personer du tror är exemplifierande, anmärkningsvärda eller speciella på något sätt och identifiera de viktigaste egenskaperna som gör det så för dig. Du kanske tror att människor som sticker upp för sig själva sticker ut i ditt sinne som speciella, eller människor som ägnar sig fullt ut till sitt arbete, eller människor som är reserverade och stoic inför motgång. Detta kommer att vara annorlunda för oss alla, så fokusera på att räkna ut vad det är att du respekterar din farfar, din nära vän eller en älskad, inte vad andra säger.
  • Försök att hålla dig borta från kändisar och hålla dig för att titta på människor du känner i det verkliga livet. Det är lätt att identifiera ytliga saker, för att säga att Brad Pitt är speciellt eftersom han är så rik och snygg, men det är svårt att identifiera eller ens känna den sanna kärnan i sin person. Vi kan bara se den offentliga persona, som utstrålar artificiell filmstjärna prestige, inte den verkliga personen.
  • Fokusera på hur andra människors egenskaper resonerar med dina egna kärnvärden och undvik att fokusera på ytliga saker. Att vara speciell handlar mer om att veta vem du är i din kärna, inte från vad du tycker att andra människor är.
  • Myndighet gör inte någon mer speciell. Om någon har makt över dig, är mer framgångsrik än dig, eller är välkänd och respekterat, det betyder inte att du behöver efterlikna dem.
  • Bild med titeln vara speciell steg 3
    4. Ta av dina masker. Vi bär alla dem. När du går till jobbet kan du ha en professionell mask, och när du träffas med ett datum efter arbete kan du byta till din datingmask. När du är med dina vänner kan du ha en mask, och när du är med din familj kan du bära en annan. När du väl handlar om att identifiera de saker som gör dig verkligen, blir dessa masker mindre användbara. Om du vill vara speciell, låt oss se vad som ligger bakom masken.
  • För att räkna ut dig för dina masker, försök att tänka på en tid som du kände att du var falsk eller ojämnhet. Vad var omständigheterna? Hur fick det dig att känna dig?
  • Kolla in dina Facebook och Twitter-flöden för ett bra exempel på digitala masker pågår. Människor vill projicera bilder av sig själva för andra att smälta, tillverka den här bilden på ett visst sätt. Det är ojämnt, i de flesta fall. Du får inte "verklig" version av någon.
  • Bild med titeln vara speciell steg 4
    5. Håll ditt ego i kontroll. En önskan att vara speciell är ofta en önskan att valideras av andra. Vi vill respekteras, att ses som framgångsrika, glada människor som ska avundas. Men att vara speciell betyder inte att vara exceptionell på allt. Det betyder inte att den bästa tennisspelaren eller författaren med de flesta publikationer eller den rikaste advokaten i advokatbyrån. Det betyder att vara sant mot den autentiska du-ness och vistas sant mot din egen integritet. Tillfredsställa dig, använd inte andra tillfredsställelse för att blåsa upp ditt ego.
  • Psykologer kommer ofta att referera till inre och yttre lokalkontroll. Någon med ett inre kontrolltillstånd finner tillfredsställelse inifrån, ser för att tillgodose sig med sitt arbete och handlingar. Människor med yttre lokus av kontroll ser till andra för tillfredsställelse. Vilken är du?
  • Undvik att söka validering från andra människor. Din egen validering är allt du behöver vara speciell.
  • Bild med titeln vara speciell steg 5
    6. Överraska dig själv. Människor som är riktigt speciella förändras alltid, skiftar och överraskar sig med sin förmåga att växa som människor och att utveckla sina äkta inre själar. Om du vill vara speciell, identifiera en ruta som du har varit i, och försök att få ett nytt perspektiv på det.
  • Fortsätt lära dig nya färdigheter, läsa nya böcker och utmana dig själv. Du är aldrig för gammal, för smart, eller alltför upplevd att få dina förutfattningar skakade. Du är aldrig för speciell för att vara fel.
  • Del 2 av 3:
    Stående
    1. Bild med titeln vara speciell steg 6
    1. Sätta i dina 10 000 timmar. Massor av människor är begåvade eller naturligt begåvade till något, men det gör inte riktigt någon speciell. Att utveckla en naturlig lutning för en sak eller en annan kan hjälpa, men det tar arbete att man ska bygga den talangen till någonting riktigt speciellt. Begå dig själv och bygga upp dina naturliga talanger och förmågor genom att arbeta med dem tills du är expert.
    • Författare Malcolm Gladwell skriver i stor utsträckning av 10 000 timmars regeln i sin bok "Outliers: Historien om framgång," att människor som lyckas och visar sann specialitet har arbetat hårt för det. Det tar ungefär 10 000 timmar att begå ett hantverk, talang eller annan förmåga innan du kan visa någon riktig talang eller unik krydda.
    • Fokusera på att utveckla dig själv och arbeta, inte på att göra dig speciell över natten. Det första utkastet till den första roman du någonsin försökt skriva kommer inte att vara geni, och det är okej. Fortsätta arbeta. Fortsätt bli bättre.
  • Bild med titeln vara speciell steg 7
    2. Vara ett lejon eller en lejoninna. Människor som är speciella väntar inte på goda saker att hända, speciella människor går på prowl för vad de vill ha och ta det. Särskilda människor har klor. Identifiera de saker som skulle få dig att känna sig mer nöjda, de saker som skulle förbättra ditt tillstånd och identifiera de steg som kommer att bli nödvändiga för att få dem. Var oändlig i din strävan efter dessa mål, saker och etapper. Få vad du vill.
  • Fokusera mindre på ursäkter. Människor som inte är speciella spenderar mycket tid på att prata om "på den gamla goda tiden" och "Vad IFS." Ge inte dig en chans att ha dessa ögonblick.
  • Bild med titeln vara speciell steg 8
    3. Ocensor själv. Låt dig visa. Var din sanna, befriade, ocensurerade, naturliga själv när du är ensam och när du är offentlig. Om det finns en enda del av dig som du inte låter andra människor, överväga att öppna mer och vara mer sårbar. Om du tenderar mot det lugna, lär du att börja prata när det är nödvändigt.
  • Var inte en "ja" person. Om du inte håller med någon, röst din avvikelse. Människor respekterar andra som talar om och är unafraid att leta efter sanningen. Om du är runt människor som behöver sitt ego uppblåst av glada sykophanter, ja, de är inte speciella. Dike dem.
  • Att vara ocensored betyder inte att låta varje tanke som lindrar genom ditt sinne kommer ut ur munnen. Att vara speciell betyder inte att vara målmedvetet konstigt, grymt eller oförskämt. Det betyder bara att du måste sluta lugna dig själv när du ska prata, agera eller tänka. Om det behöver säga, säg det. Om det behöver tänka, tänk det.
  • Bild med titeln vara speciell steg 9
    4. Omgiv dig med nya människor. Det är bra att hitta ditt folk, en tight-stickad grupp vänner och kära som du känner dig bekväm med. Men speciella människor tar extra ansträngning för att skaka upp sina förväntningar och deras förutfattningar, och träffa och försöka förstå alla typer av människor. Var villig att lyssna.
  • Om du är en ung person, kan ett jobb vara en stor inlärningsupplevelse och ett sätt att hjälpa till att utveckla dina empati-färdigheter. Försök att få ett jobb efter skolan i några timmar varje vecka och ta det på allvar.
  • Häng ut med människor som du aktivt inte håller med om religiösa, politiska eller moraliska grunder. Försök inte övertyga människor om att de är fel på något, försök att förstå dem. Öppna ditt sinne.
  • Bild med titeln vara speciell steg 10
    5. Utveckla din egen stil. Ge dig en chans att känna sig självsäker och speciell genom att behandla dig själv och ta ditt utseende på allvar. Köp kläder som är smickrande till din form och att du tycker om att ha på sig. Brudgummen själv på ett sätt som får dig att känna dig självsäker. Om det betyder besättning och cowboy stövlar, bra. Om det betyder midja-längd dreads och Teva, bra. Du behöver inte vara en gucci-modell eller tävla i någon form av hipster-olympiska spelen att se speciell. Det finns ingen speciell stil. Gå med det som ser bra ut på dig, vad får dig att känna dig självsäker.
  • Del 3 av 3:
    Vara minnesvärd
    1. Bild med titeln vara speciell steg 11
    1. Var positiv eller omfamna din inre grouch. Det finns ingen speciell attityd, eller speciellt sätt att vara. En speciell person behöver inte alltid grinka positivt som en idiot eller alltid dödlig allvarlig och humorless som en munk. Om du tenderar mot den ena eller den andra, oroa dig inte om huruvida det är "fel." Var bara dig själv. Om du är en kram, var en hugger. Om du inte är en kram, berätta för folk du inte. Särskilda och exceptionella människor kommer i alla olika temperament och attityder.
  • Bild med titeln vara speciell steg 12
    2. Sluta berätta för människor vad du tycker att de vill höra. Det finns ingen sak du kan säga som gör dig speciell för andra. Att vara behaglig gör inte dig speciell, det gör dig behaglig. Det kan hjälpa dig att klättra upp vissa stegar, men är de som verkligen de stegar du vill klättra? Vara autentisk för dig själv och du kommer att arbeta mot en mer äkta och tillfredsställande väg för dig själv. Säg vad som är i ditt sinne. Säg sanningen.
  • Bild med titeln vara speciell steg 13
    3. Var villig att misslyckas. En del av att stanna uncensored, unik och speciell innebär att du tar risker för att få det du vill ha. Låt inte möjligheten att misslyckas med att få det du vill ha. Vara villig att misslyckas, och misslyckas tidigt, och misslyckas ofta. Lär dig fel svar så att du kan vara ett steg närmare att få det du vill ha på lång sikt.
  • I Silicon Valley är Fail-Con en populär konvention som firar startfel, så att människor kan nätverk och bilda om misslyckade idéer och företag. Varje misslyckande får dig ett steg närmare en framgång. Misslyckande är oändligt bättre än passivitet.
  • Bild med titeln vara speciell steg 14
    4. Empathize och se specialen i andra. Medan det är speciellt innebär mycket att arbeta på dig själv, är det absolut viktigt att du håller dig fokuserat lika på andra. Känna igen specialiteten och de exceptionella egenskaperna hos andra. Låt inte ditt ego komma i vägen för respekt och fira speciella människor. Det gör dig mer speciell i sin tur.
  • Att respektera andra betyder att andra är speciella också. Respektera andra också och behandla dem lika som du behandlar dig själv.
  • Tips

    Var alltid glad - det värmer andra hjärtan när du gör en speciell insats för att vara snäll mot dem. Allt som du gör det är ett försök att göra är alltid speciellt.
  • Alla är ovärderliga och när du vet det, hjälper det dig att vara dig.
  • Le mer! Leende visar att du är bekväm med dig själv.
  • Du behöver inte vara en ängel, men försök att inte komma i för mycket besvär!
  • Förvänta dig inte resultat den första dagen. Att bli en speciell, unik person som är stolt över sig tar tid.
  • När du är med andra, var glad och försök att göra dem lyckliga (men låt dem inte gå över dig). De kommer att vara trevliga om de är glada!
  • När du ler på någon och de ler inte i gengäld, gå och fråga vad som är fel. Ofta är människor bra att gömma sig att de är ledsna, men verkligen talar hjälper!
  • Var en bra vän till alla och dina vänner kommer att vara bra för dig.
  • Varningar

    Om du erbjuder hjälp och de vägrar, tillbaka tills de kommer till dig. Det kommer att spara dig lite tid och problem, och det finns alltid andra människor som är villiga att låta dig hjälpa dem.
  • Tänk innan du talar eller agerar. Ibland kanske du vill hjälpa, men den andra personen vill kunna göra det själva. Genom att insistera på att göra det för dem kan du skada sin stolthet eller sin egen känsla av specialitet och skada ditt förhållande med dem.
  • Se upp för grumpiga människor och människor som alltid klagar! De kommer att få dig att känna dig dålig om saker och kommer att hålla dig från att känna dig som en riktigt speciell person.
  • Saker du behöver

    • En trevlig garderob (du kan ha några roliga saker här för kvällar och helger också)!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande