Hur man bellydance som shakira

Colombianska popstjärna Shakira är känt för sin självfria magen dansar i musikvideor och liveföreställningar. Hon tar traditionell magedans rör sig och lägger till sin egen flare, gör de drag som mycket mer underhållande och sexiga. Till magdans som Shakira, börja med att lära sig grundläggande magdansrörelser. Därefter tillsätt Shakira Flare till rörelserna för att efterlikna sin dansstil. Du kan också klä på delen och utföra till Shakira-musik för att ta din dans till nästa nivå.

Steg

Del 1 av 3:
Lärande grundläggande rörelser
  1. Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 1
1. Stå med fötterna platt och dina armar på dina sidor. Se till att dina höfter är nivå och dina ben är rätt under dina höftben. Böj knäna något och håll bröstet lyftt. Detta är den vanliga startpositionen för någon mage dansrörelse.
  • Du bör också ta bort dina nedre bukmuskler och engagera din kärna. Detta kommer att bidra till att stärka buken och göra din mage dans flyttas mer vätska.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 2
    2. Gör en "hiplyft" eller "shimmy."Böj båda knänna. Då räta ut ditt högra ben. Detta bör höja din högra höft, lyfta det uppåt. Höftbenet ska skjuta upp mot din ribbbur. Håll dina klackar platt på marken som du gör hissen. Flytta inte överkroppen alls. Detta är en hiplyft på höger sida.
  • Ta med din högra höften tillbaka till centrum och prova samma rörelse på andra sidan. Räta ditt vänstra ben och höja vänster hip uppåt. Detta är en hiplyft på vänster sida.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 3
    3. Upprepa höfthissen på båda sidor i en snabbare takt. Hoppa över pausen i mitten mellan sidorna. Det ska se ut som att dina höfter lyfter till höger och sedan till vänster smidigt och fluidt.
  • Vid full hastighet kommer dina höfter shimmy från sida till sida vid en snabb takt. Detta är känt som "Shimmy" -flyttningen.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 4
    4. Öva en "hip drop."Börja med din högra fot platt på marken. Placera din vänstra fot några inches framför dig med hälen lyfts. Böj båda knänna. Håll bröstet upp och dina armar ut. Sedan räta ditt vänstra ben, lyfter vänster höft. Släpp din vänstra hip ner så det faller till nivån på din högra höft. Håll ditt högra ben böjd som du gör det här. Detta är en höftdroppe.
  • Upprepa dessa rörelser i en snabbare takt. Med tiden ska de se flytande utan pauser eller raster.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 5
    5. Gör en "mage roll."Börja med fötterna platt på marken och din överkropp lyfte, med dina armar avslappnad på dina sidor. Böj dina knän. Kontrakta bara dina övre bukmuskler, dra dem i din ryggrad. Därefter kontraherar bara dina nedre bukmuskler, drar dem inåt. Tryck ut din övre abs och tryck sedan ut din lägre abs. Detta är en magerulle.
  • Upprepa dessa rörelser i följd. Försök att göra kontraktet i och trycka ut ur bukmusklerna, utan pauser eller raster.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 6
    6. Prova en "bröstlyft."Antag den grundläggande magdanspositionen med bröstet och dina armar ut på dina sidor. Håll knäna ihop och fötterna platt på golvet. Lyft din ribbbur hela vägen upp. Låt dina axelblad glida ner din rygg som du gör det här. Sedan släpp din ribbbur tillbaka ner. Detta är en brösthiss.
  • Upprepa dessa rörelser i en snabbare takt, lyfter din ribbbur hela vägen upp och sedan tillbaka ner. Kontrakt bukmusklerna under bröstbenen när du lyfter upp och släpp sedan dem när du kommer tillbaka.
  • Del 2 av 3:
    Lägga till Shakira flare till rörelserna
    1. Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 7
    1. Titta på Shakira Videos Online. Titta på hur Shakira flyttar i sina stora hitvideor för "när, var," "HIPS inte ljuger," "Hon Wolf" och "Waka Waka (den här gången för Afrika)." Lägg märke till hur hon flyttar sina höfter och mage för att skapa en vätskedans. Titta på videon flera gånger så att du kan studera hennes rörelser i detalj.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 8
    2. Gör några rörelser från "när, var som helst."I sångens kör, gör Shakira hissar, höftdroppar och bröstlyftor. Hon flyttar också armarna runt på ett artful, flytande sätt. Börja med att göra höfthissar efter mönstret höger, vänster, höger, vänster. Sedan höja dina armar och bröstlyft till höger sida. Gör hip droppar med din kropp vänd mot sidan.
  • Du kan också lägga till i fot- och armrörelser som att korsa ditt högra ben bakom ditt vänstra ben och höja dina armar. Korsa sedan ditt vänstra ben bakom ditt högra ben, svänger armarna till andra sidan.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 9
    3. Försök att göra en magdanssekvens från "HIPS Lie inte."I kören av" höfter ljuger inte ", Shakira gör en serie mycket snabba höfthissar och höftdroppar. Försök att göra höfthissar i snabb takt, rör sig i en cirkel som du gör det här. Håll dina armar upptagna av dina sidor eller runt huvudet. Gör en bröstlyft och sedan sluta med höftdroppar i snabb takt med din kropp vänd mot sidan.
  • Du kan också försöka sänka dina höfthissar och höftdroppar, eftersom Shakira senare i videon för "HIPS inte ljuger."Gör en höftlyft till höger och gör sedan långsamt en höfthiss till vänster. Håll kärnan tätt så att du kan sakta ner höfthissarna för att matcha tempo av musiken.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 10
    4. Gör en danssekvens från "hon varg."I musikvideon för" Hon Wolf ", gör Shakira en serie brösthissar till musikens tempo. Håll dina armar ut på dina sidor och gör en brösthöjning uppåt till höger. Håll brösthissen för ett slag och låt det falla tillbaka ner.
  • Gör flera brösthissar mot höger och mitten av rummet. Försök att flytta i en fluidcirkel som du gör brösthissarna.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra dina Shakira flyttar
    1. Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 11
    1. Klä som Shakira. Shakira bär ibland traditionellt inspirerade mage dansande outfits, med en beskuren dans topp och en låg kjol eller byxor med ett bälte. Hon tycker också om att ha på sig mer moderna kläder, till exempel en bikini-stil eller en beskuren skjorta och låga jeans. Sätt på låga skurna jeans och klippa en topp så det visar din torso när du dansar. Var inte blyg om att exponera lite hud när du drar som Shakira, eftersom det här är hennes signaturutseende.
    • Du kan också göra ditt hår långt och flyter som Shakira hår för att imitera henne mer detaljerat. Hon är känd för sin blond mane av hår.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 12
    2. Dans till Shakira-låtar i spegeln. Sätt på Shakira-låtar som du gillar och dansar till dem med hjälp av dina mage dansrörelser. Försök att utföra danser från låtar som "när, var som helst" och "hon varg" till musiken, eller till musikvideor. Stå framför en spegel när du utför rörelserna så att du kan titta på dig själv när du dansar.
  • Du kan också visa upp din dansflyttning framför andra, som på en klubb medan en Shakira-sång spelas.
  • Bild med titeln Bellydance som Shakira Steg 13
    3. Ta en mage dansklass. Att ta din Shakira flyttar ett steg längre, ta upp magen dansklasser på ditt lokala danscenter. Leta efter en mage dansklass som fokuserar på Shakira dansstil. Registrera dig för klassen med en vän så att du är mer uppmuntrad att dyka upp och ha kul tillsammans.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande