Hur man dansar till rap music

Dans att röva musik är en otroligt trevlig aktivitet. Medan dans kan vara skrämmande för vissa, är det lättare att lära sig än du tror! Börja med att lära sig grunderna och sedan träna hemma så mycket du kan. När du känner att du har hänga på några olika drag, gå ut till en klubb och prova det.

Steg

Metod 1 av 3:
Mastering enkla dansrörelser
  1. Bild med titeln Dance to Rap Music Steg 1
1. Gör ett steg-touch genom att växla sido-till-side steg med dina fötter. Stå med fötterna axelbredden ifrån varandra, flytta din högra fot ett steg till höger och ta sedan din vänstra fot bredvid den. Sedan flytta din vänstra fot åt ​​vänster och ta med din högra fot bredvid den. Håll knäna böjda som du gör det här.
  • När du övar det här draget, gå till höger och vänster två gånger, växla när du går.

Dricks: För att hjälpa dig att stanna i rytmen, klappa dina händer när fötterna kommer ihop. Clapping är också ett bra sätt att hålla dina armar engagerade.

  • Bild med titled Dans till Rap Music Steg 2
    2. Prova en variation av steg-touch för att blanda saker. Börja med fötterna tillsammans, gå till sidan med ditt vänstra ben, ta dig tillbaka till den ursprungliga ståndpunkten direkt. Gör samma sak med ditt högra ben. Endast ett ben ska röra sig i taget och du ska alltid återvända till den ursprungliga ståndpunkten att ha knäna böjda och fötter tillsammans.
  • Var inte rädd för att vända dina höfter när du flyttar fötterna. Ju mindre styv du är desto bättre kommer dina dansrörelser att se!
  • När du övar dessa drag, stanna alltid på tårna så att du kan flytta snabbt.
  • Bild med titled Dans till Rap Music Steg 3
    3. Gör en glidhopp vid sida-steg med ett ben och glida ditt andra ben bredvid det. Ta ett stort steg till vänster med din vänstra fot och skjut sedan din högra fot längs marken tills den är bredvid din vänstra fot. Då gör du ett stort sidopest med din högra fot och skjut din vänstra fot tills den är bredvid den högra foten. Steg med båda fötterna två gånger för att slutföra flytten.
  • När du drar dina fötter, kom ihåg att stanna på tårna. Detta gör draget lättare att utföra.
  • Bild med titled Dans till Rap Music Steg 4
    4. Sparka ditt ben ut för att göra en grundläggande kickbollbyte. Stå med fötterna axelbredden ifrån varandra och sparka ditt höger ben. Sedan, ta tillbaka ditt ben och korsa det över ditt vänstra ben. Slutligen, gå tillbaka till vänster ben så att det är axelbredd bortsett från ditt högra ben men lite bakom det. För att upprepa flytten, ta ditt bakben och korsa det framsidan av ditt främre ben. Steg sedan det ursprungliga främre benet till sidan för att återvända till axelbredden.
  • När du först tränar det här draget, gör det långsamt för att få varje rörelse nere. När du blir mer bekväm med flytten, snabba upp takten.
  • Dina armar ska röra sig framför din kropp som fötterna korsar framför varandra. De borde återvända till dina sidor när du flyttar tillbaka till axelbredden.
  • Bild med titled Dans till Rap Music Steg 5
    5. Korsa dina armar och skaka dina höfter för att få hela din kropp att röra sig. Börja med dina fötter bredvid varandra. Sedan steg till sidan med ett ben medan du håller ditt andra ben planterat. När du flyttar ditt ben ut, bredda dina armar så att de är utanför din kropp. Därefter bringa dina armar tillbaka och få dem att korsa varandra för att skapa en "X" -form. När dina armar flyttar ut och in, skaka dina höfter från sida till sida.
  • Medan dina armar flyttar ut och in, håll fötterna axelbredden ifrån varandra. Den enda gången de borde vara tillsammans under detta drag är i början av det.
  • Metod 2 av 3:
    Lutande populära dansrörelser
    1. Bild med titled Dans till Rap Music Steg 6
    1. Blanda i badda För en enkel, cool-utseende dansrörelse. Detta är en av de enklare flyttningarna att lära sig och det tar bara några minuter att få ner det. Börja med att lyfta dina armar ut till dina sidor. Böj sedan en arm och ta den mot din kropp som om du vill nysa in i den. Tuck huvudet ner mot den böjda armen medan du håller den andra armen rakt och skryter huvudet i din armbåge en gång. Du kan byta armarna när du har dabbed till en arm.
    • Som du dab med din överkropp, försök att flytta runt din underkropp samtidigt. Du kan glida fram och tillbaka, hoppa runt, eller wiggle dina höfter.
  • Bild med titeln Dans till Rap Music Steg 7
    2
    Slå quan Genom att böja knäna och svänga dina armar. Börja med att placera fötterna axelbredden ifrån varandra och böjer knäna. Då, ta med armarna på dina sidor och sväng en arm framåt så att den stannar framför din torso. Eftersom den här armen kommer fram, ska den andra armen gå tillbaka bakom dig. Slutligen, flytta dina höfter fram och tillbaka och när du svänger armarna runt så att hela kroppen flyttar till takten.
  • Den här dansen kommer från en populär rapsång som heter The Quan. När du tränar den här dansen flyttar du medan du lyssnar på den här låten.
  • Bild med titled Dans till Rap Music Steg 8
    3. Prova Shmoney Dance när du hör en långsammare sång. SHMoney-dansen härstammar med en sång med samma namn av Rowdy Rebel och Bobby Shmurda. Starta den här enkla dansen genom att sätta fötterna axelbredden ifrån varandra och böja knäna något. Då vrid dina höfter fram och tillbaka och få knä att flytta med dina höfter. Slutligen flytta dina armar i tid med dina höfter genom att sväva dem fram och tillbaka över huvudet eller vrida dem fram och tillbaka framför dig.
  • När du blir mer bekväm med den här dansen, försök att böja knäna så att du är väldigt nära marken. Att hålla den låga, flexibla basen gör att du kan prova dina egna variationer av den här dansen.
  • Andra låtar som går med Shmoney Dance:
    "Något" av SWV
    "Kan du inte se" med totalt
    "Flava i ya öra" (remix) av Craig Mack
    "Jag flyger" med 213
    "Doin" det "av ll cool j

  • Bild med titeln Dans till Rap Music Steg 9
    4. Dansa cha cha glid När låten kommer på. Börja med att sätta dina fötter och klappa dina händer på sångens offbeat. När du klappar, studsa din kropp med musikens slag. Följ sedan anvisningarna i texterna. Hoppa fram när låten säger "1 hopp den här gången."När låten säger" Cha-cha riktigt slät ", steg din högra fot några inches framför din vänstra. Därefter, ta med din högra fot och lägg din vänstra fot direkt framför din högra fot.
  • Låten har andra instruktioner, till exempel "Criss Cross", där du hoppar upp och ner och gör dina ben att flytta i en saxliknande rörelse och "hur låg kan du gå", var du lägger dina händer på knäna och flytta din kropp nedåt.
  • Metod 3 av 3:
    Öva dina nya dansrörelser
    1. Bild med titeln Dans till Rap Music Steg 10
    1. Arbeta på grunderna hemma framför en spegel. Att dansa framför en spegel låter dig analysera dina rörelser som du gör dem för att se till att du ser skarp och självsäker. Sätt på lite rapmusik och öva varje rörelse individuellt för att verkligen spika grunderna. Några artister att lyssna på att inkludera Busta Rhymes, Outkast, T.Jag., Eva och Timbaland.
    • Medan du ska spendera tid att öva utan att musik ska fokusera på att få grunderna rätt, kan du få bättre och flytta din kropp till en viss rytm.
  • Bild med titled Dans till Rap Music Steg 11
    2. Fokusera på övergången från ett steg till en annan för att sätta allt ihop. När du blir mer bekväm med grunderna, öva att gå från flytt för att flytta utan att stoppa. Denna färdighet kommer att vara till nytta när du är i klubben eftersom du kommer att dansa non-stop under en lång tid.
  • Flytta bara vidare till det här steget när du känner dig helt bekväm med varje rörelse individuellt. Du vill inte bygga dåliga vanor, som kan hända om du försöker kombinera alla dina drag utan att fokusera på var och en separat.
  • Bild med titled Dans till Rap Music Steg 12
    3. Ta dig tid till freestyle för att bli mer bekväm med dans. Ibland hjälper det att bara sätta på ett slag och börja dansa runt. Du vet aldrig vilka rörelser du kommer att komma med och du kan bli förvånad över hur bra du är på dans! Det här är också bra övning som hjälper dig att förbättra muskelstyrka och klara av stress.
  • Andra fördelar med att dansa är att gå ner i vikt, bibehålla starka ben och öka balansen.
  • Bild med titled Dans till Rap Music Steg 13
    4. Gå ut till en klubb för att störa dina saker. Inte varje bar eller klubb i stan spelar rapmusik, så du måste göra en snabb Google-sökning för att se vilka fläckar som har rätt spellistor. Det här är en stor chans att träffa nya människor som också delar gemensamma intressen!
  • Om du känner dig lite självmedveten, gå till klubbarna med en stor grupp vänner för att njuta av en rolig, stressfri natt ute!
  • Dricks: Ta med pengar med dig om det finns en omslagsavgift.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande