Hur man fyller i en us 1040ez-avkastning

Varje april, den fruktade dagen kommer när amerikanska löntagare måste lämna sina federala inkomstskatter. Fram till nyligen var 1040ez den enklaste federala returformen att använda. Medan 1040EZ inte längre är tillgänglig för skatteår från och med 2018, kan du fortfarande använda den om du behöver lämna tillbaka skatter eller ändra din avkastning från tidigare år (2017 och tidigare). Vissa restriktioner för användningen existerar, och några av formens linjer kan vara lite förvirrande. Totalt sett är processen att fylla i en 1040EZ-form relativt enkelt. Om du lämnar skatter för 2018 eller senare måste du använda Form 1040.

Steg

Del 1 av 6:
Bestämning om du kan använda formuläret 1040EZ och samla material
  1. Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 1
1. Bestäm om du är berättigad att använda Form 1040EZ. Du kan bara lämna 1040ez om din arkivstatus är enstaka eller gifta arkivering gemensamt, båda skattebetalarna är under 65 år och inte blinda, och du hävdar inte några andra anhöriga än er själva.
  • Din totala skattepliktiga inkomster måste vara mindre än 100 000 dollar, och det måste alla härledas från löner, löner, tips om din W-2 (vanligtvis inte orapporterade tips), skattepliktigt stipendium eller gemenskapsbidrag, arbetslöshetsersättning, Alaska permanent fondutdelning och / eller skattepliktigt intresse på $ 1500 eller mindre.
  • De enda skattekrediterna du kan göra anspråk på 1040EZ är den intjänade inkomstkrediten och det arbete som betalar skattekredit.
  • Om du faller utanför den här beskrivningen måste du fila antingen 1040 eller 1040a.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 2
    2. Samla dina W-2-formulär. Om du är anställd, eller har varit någon gång på året, behöver du W-2 som skickas av din arbetsgivare. Om du arbetade för flera olika arbetsgivare under året, var noga med att du går en W-2 från varje arbetsgivare. Blanketterna ska anlända före den 15 februari.
  • Om du arkiverar den 15 februari och du fortfarande inte har ditt W-2-löne- och skatteutlåtande, ring den interna intäktstjänsten (IRS) och ange ditt namn, fullständig adress, SSN, anställningsdatum och din arbetsgivares namn, Full adress och telefon. Om du inte får W-2 inom en rimlig tid, fil en ersättning W-2. Du kan skriva ut en tom W-2 på http: // IRS.GOV / App / Picklist / List / FormsInstruktioner.html. Se till att du har upptäckt skatten kvar, dag för dag, till 31 december.
  • Om du har några formulär som används för att rapportera intäkter än W-2, måste du Använd formulär 1040 istället.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 3
    3. Få 1040EZ-formuläret för det aktuella skatteåret på http: // IRS.Gov / Pub / IRS-PDF / F1040EZ.pdf. Du kan också få en kopia på ett lokalt bibliotek eller postkontor.
  • Om du behöver en formulär för ett föregående skatteår kan du söka efter det på http: // IRS.GOV / FORMS - & - PUBS.
  • Del 2 av 6:
    Slutför den övre sektionen
    1. Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 4
    1. Fyll i den primära skattebetalarens fullständiga namn och personnummer på topplinjen. Detta borde vara ditt fulla, juridiska namn, som matchas med register över både Social Security Administration och IRS Taxpayer Records.
    • Om du är gift som arkiverar gemensamt, spelar det ingen roll vilket namn som går på toppen, så länge du filar på samma sätt varje år.
    • Om du mottog ett tryckt paket och avskalningsetiketten är korrekt, kan du bara avlägsna etiketten och hålla den över den här delen. Om du laddar ner formuläret eller inte har en etikett, fyller du ut det här för hand.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 5
    2. Fyll i din makas fulla, juridiska namn och personnummer, som matchas med register över både Social Security Administration och IRS skattebetalare, på den andra raden. Om du är singel, lämna den andra raden tom.
  • Att lägga till din make betyder att du arkiverar "gift arkivering gemensamt." Bara ditt namn betyder att du arkiverar singel. Du kan inte fila "Gift arkivering separat," "chef för hushållet" eller "Kvalificerad änka (er)" med 1040ez-formen.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 6
    3. Sätt din hemgatans adress på tredje och fjärde linjerna. Om du har en PO-rutadress och en gatuadress, använd gatuadressen. Du bör bara använda en PO-rutadress om ditt postkontor inte kommer att leverera mail till ditt hem.
  • Om du bor i ett främmande land, fyll i informationen på 5: e raden. Om du bor i Förenta staterna, lämna den informationen tom.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 7
    4. Kontrollera "presidentvalskampanj" box (i det skuggade området) om du vill. Om du markerar lådan kommer $ 3 av de skatter du betalat i en särskild fond och distribueras till allvarliga presidentkandidater som är överens om att begränsa kampanjutgifterna och vägra privata donationer. Du kommer att betala samma belopp i skatter på något sätt.
  • Kontrollera den här rutan ökar inte din skatt eller minskar din återbetalning. $ 3 betalas av regeringen.
  • Del 3 av 6:
    Slutför intäkterna
    1. Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 8
    1. Ange dina bruttolön, löner och tips. Titta på din W-2-formulär (er) och hitta ruta 1. Om du har mer än en W-2-form, lägg till mängderna i lådan 1 tillsammans och ange det beloppet i rad 1 i 1040EZ-formen.
    • Du borde ha fått en W-2 från en arbetsgivare. Om du inte gjorde, kontakta den arbetsgivaren för en ersättare.
    • Om du inte har någon lön, löner och / eller tips, skriv 0 (noll) på rad 1.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 9
    2. Ange ditt skattepliktiga intresse på rad 2, om du har någon. Skattepliktigt intresse är intresse du får från konton du har med andra personer eller institutioner. Om du till exempel har ett bankkonto eller investeringskonto som betalar dig intresse, är intresset vanligtvis skattepliktigt. Om du lånade pengar till en vän och debiteras intresse, är intresset skattepliktigt.
  • Du är skyldig att rapportera skattepliktigt intresse oavsett om du får 1099-int, 1099-oid eller något annat skattedokument för det skattepliktiga intresset. Om du vet att du har skattepliktigt intresse men är osäker på beloppet, kontakta den institution som betalar det intresset.
  • Om ditt totala skattepliktigt intresse är större än $ 1500, kan du inte använda formuläret 1040EZ och måste använda antingen Form 1040 eller 1040A. Om ditt totala skattepliktigt intresse är $ 1500 eller mindre, ange det beloppet på rad 2. Om du inte har något skattepliktigt intresse, skriv 0 (noll) på rad 2.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040ez Skatteavgift Steg 10
    3. Ange det belopp du fått i arbetslöshetsersättning på rad 3 om du har fått någon. Om du fick arbetslöshetsersättning, borde du ha fått formulär 1099-g. Om du inte fick det formuläret, kontakta ditt lokala arbetslöshetskontor för hjälp, inklusive en ersättare.
  • Om du är en Alasmarks bosatt, borde du ha fått formulär 1099-MISC för din permanenta fondutdelning (PFD). Om du inte gjorde, gå till https: // pfd.alaska.GOV / betalningar / taxinformation att skriva ut en ny.
  • Lägg till mängderna från din arbetslöshet och PFD och ange totalt på rad 3. Om du inte hade någon av dessa former av inkomst, ange 0 (noll) på rad 3.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 11
    4. Lägg till ledningar 1, 2 och 3 tillsammans. Ange totalt på rad 4. Detta är din justerade bruttoinkomst.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 12
    5. Ange dina personliga och standardavdrag på rad 5. Om du inte hävdas som en beroende, följ instruktionerna och skriv dollarns belopp i samband med din arkivstatus (singel eller gift arkivering gemensamt), som beskrivs på den här raden av formen.
  • För 2014 var standardavdraget för en enda person $ 10.150 och avdraget för ett gift par som lämnade gemensamt $ 20.300.
  • Om varken du eller din make (om tillämpligt) kan hävdas som en beroende av någon annans avkastning, ange det lämpliga beloppet som anges i det skuggade området på rad 5. Mängderna är listade på formuläret.
  • Om du eller din make kan hävdas på någon annans skatt, fyll i kalkylbladet på baksidan av formuläret (om du har fått en förtryckt formulär) eller på sidan 2 i formuläret (om du hämtade formuläret). Detta kommer att berätta vad du ska komma in på rad 5. Om du eller din make inte kan hävdas av någon annan, behöver du inte fylla i det här formuläret.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 13
    6. Subtrahera linjen 5 från ledningen 4 och ange det beloppet på rad 6. Om linje 5 är större än ledningen 4, ange 0 (noll) på rad 6. Detta är din skattepliktiga inkomst.
  • Om beloppet är mer än 100 000 dollar, kan du inte använda 1040EZ och måste filen antingen Form 1040 eller 1040A.
  • Del 4 av 6:
    Slutför betalningar, krediter och skattesektion
    1. Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 14
    1. Titta på dina formulär W-2, 1099-INT, 1099-G och 1099-OID. Hitta rutan på var och en av dessa former som är märkta "Federal inkomstskatt höll" Från lådan 2. Lägg upp alla dessa mängder och ange resultatet i rad 7.
    • Om du inte har någon av dessa former, ange 0 (noll).
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 15
    2. Ta reda på om du är berättigad till den intjänade inkomstkrediterna. EIC gynnar arbetande personer som har låga till måttliga inkomster genom att sänka sin skattebelastning. För att kvalificera eller EIC måste du göra under ett visst belopp per år. År 2014 måste en enda person utan barn göra under 14.590 dollar för att kvalificera sig. Om du är gift och / eller har barn, kan det belopp du tjäna vara högre.
  • Du behöver instruktionerna för att bilda 1040EZ för att beräkna denna kredit eftersom beloppen ändras varje år. Du kan hitta dessa instruktioner på http: // IRS.GOV / FORMS - & - PUBS.
  • Dessa instruktioner är mycket tydliga och lätta att följa. Även om stegen är likartade och resultatet är detsamma, är kalkylbladet annorlunda än EIC-kalkylbladet för formulär 1040 och 1040A.
  • Efter att ha avslutat kalkylbladet, ange beloppet av krediten på rad 8a. Om du vill att IRS ska beräkna denna kredit för dig, skriv "EIC" i det skuggade utrymmet på linje 8a och lämna det oskaddiga utrymmet.
  • Om du är eller var i militären och fick Nontaxable Combat Pay för skatteåret, är detta fortfarande intäkter för intäkter för intäkter och kommer att påverka din behörighet och beräkningar. Ange mängden Nontaxable Combat Pay (från lådan 12 av din W-2) i linje 8B.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 16
    3. Lägg till linjer 7 och 8a att få "Totala betalningar och krediter" och ange resultatet i rad 9. Om du begärde en anknytning med form 4868, bör du lägga till det belopp du betalat till IRS med förlängningen (inte räknar eventuella bekvämligheter eller serviceavgifter du debiteras baserat på din betalningsmetod) till mängderna på linjerna 7 och 8a och ange Totalt i linje 9.
  • Om du inte begärde en förlängning, lägg bara till linjer 7 och 8a och ange total i linje 9.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 17
    4. Leta reda på skattebordet nära slutet av anvisningarna för formulär 1040EZ. Leta reda på ditt inkomstområde, följ sedan den här raden till höger tills du når numret direkt under din arkivstatus. Det numret är din skatteansvar. Ange den på rad 10.
  • Om du vill att IRS ska beräkna din skatt för dig, lämna bara den här raden tom. För IRS att beräkna din skatt måste du lämna in den 15 april utan några förlängningar - du kan inte få återbetalning direkt deponeras i ett bankkonto - och du kan inte tillämpa någon del av ditt bidrag till nästa års ansvar. Också, om du är skyldig skatter, kommer IRS att skicka dig en proposition som måste betalas antingen senast den 15 april eller 30 dagar efter det att propositionen för räkningen, beroende på vilket som är senare.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 18
    5. Bedöma om du hade minsta väsentlig hälsovård under skattåret. Detta är en förändring för 2014 skatter, vilket kräver att alla amerikaner har hälsokostnad. Om du inte hade hälsoförsäkring, behöver du antingen ansöka om undantag eller göra ett individuellt delat ansvarsbetalning.
  • Markera rutan i den skuggade delen av linjen 11 och antingen ange 0 i den oskadade delen eller lämna den tom om du och din make hade minsta väsentlig hälsovårdsdäck för hela året.
  • Mest hälsovård täckning som människor har är minsta väsentlig täckning. Minsta väsentlig täckning inkluderar: Hälsokostnad som tillhandahålls av din arbetsgivarförsäkringsdekning Du köper via en sjukförsäkring Marknadsplatsen - många typer av statliga sponsrade hälsoförsäkring, inklusive Medicare, mest medicaid täckning och mest hälso- och sjukvårdsdekning till veteraner och aktiv tjänst Medlemmar- och vissa typer av vårddäck som du köper direkt från ett försäkringsbolag.
  • Om du och din make kan båda hävdas som en beroende av någon annans avkastning, hoppa över rad 11.
  • Om du eller din make, om tillämpligt, är inskriven för hälso- och sjukvårdsdekning via en sjukförsäkringsmarknad och vill hävda premieavgiften, får du inte filformulär 1040ez och måste ange antingen formuläret 1040 eller 1040a istället.
  • Om du eller din make inte hade minsta väsentlig hälsovårdsdäck men tro att du har ett undantag, måste du slutföra Form 8965. Du kan hitta Form 8965 och dess instruktioner för innevarande år och tidigare år på http: // IRS.GOV / FORMS - & - PUBS. Den långa listan över undantag som godkänts av kongressen för det aktuella skatteåret finns på sidan 2 i instruktionerna.
  • Om du eller din make inte hade minsta väsentlig hälsovårdstäckning och inte kvalificera sig för ett undantag, slutföra det delade ansvaret för betalningsblad som finns på cirka sidan 5 i anvisningarna för Form 8965. Ange ditt delade ansvarsbetalning (det sista numret på arbetsbladet) på rad 11 i Form 1040EZ.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 19
    6. Lägg till ledningar 10 och 11 tillsammans och ange totalt på rad 12. Detta är din totala skatteskuld - med andra ord, det totala beloppet du behöver betala.
  • Del 5 av 6:
    Beräkning av ditt bidrag eller det belopp du är skyldig
    1. Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 20
    1. Avgöra om du betalar en återbetalning. Om linje 12 är större än linje 9, lämna det här avsnittet tomt eftersom du inte betalar ett återbetalning. Om ledningen 9 är större än ledningen 12, subtrahera linjen 12 från ledningen 9 och ange det mängden i linje 13a.
    • Om det här beloppet är mindre än $ 1 måste du skicka ett brev som begär din återbetalning.
    • Om du vill att den här återbetalningen splittras mellan flera bankkonton eller används för att köpa oss sparande obligationer, markera rutan i den skuggade delen av linjen 13a och fullständig form 8888.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 21
    2. Fyll i direktinmatningsinformation om du vill att din återbetalning direkt deponeras i ett bankkonto. Kompletta linjer 13B, C och D.
  • Ange din banks routingnummer i rutorna för 13B. Routingsnumret är det 9-siffriga numret längst ner till vänster om din förtryckta insättning.
  • Kolla in ruta 13C om kontot är ett checkkonto eller ett sparkonto.
  • Ange ditt kontonummer i 13D. Kontonummeret kommer att vara numret till höger om ditt routningsnummer på din insättningsblankett. Den sista siffran i ditt kontonummer ska skrivas i lådan längst till höger i 13D. Alla lådor som återstår efter att ha skrivit in alla siffror kan lämnas tomma.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 22
    3. Beräkna det belopp du är skyldig. Om du beräknat att du inte betalar ett bidrag, kommer du sannolikt att vara skyldig.
  • Om linje 9 är större än rad 12, lämna det här avsnittet tomt. Du är inte skyldig till ytterligare skatter.
  • Om ledningen 12 är större än linje 9, subtrahera linjen 9 från ledningen 12 och ange den på rad 14. Detta är mängden ytterligare skatter du är skyldig.
  • Om du är skyldig mindre än $ 1, behöver du inte betala.
  • Du kan betala detta belopp genom att bifoga en personlig check som betalas till U.S. Treasury (se till ditt namn, adress och personnummer är på kontrollen) eller med vilken metod som helst som ingår i http: // IRS.GOV / betalningar, inklusive kredit- eller betalkort, automatiskt avdrag från ditt bankkonto eller andra metoder.
  • Del 6 av 6:
    Avsluta och lämna in din retur
    1. Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 23
    1. Slutför den tredje parts-designen. Om du vill att IRS ska kontakta någon annan än dig för några frågor eller kommentarer om din retur, kolla rutan bredvid "Ja" i det här avsnittet. Skriv sedan den personens namn och telefonnummer (med riktnummer) i lämpliga områden i det här avsnittet.
    • Välj ett 5-siffrigt nummer som den här personen kan använda för att identifiera sig till någon IRS-representant som kontaktar dem och ange den i området för det personliga identifieringsnumret (PIN). Var noga med att låta din tredje part designee känna detta nummer.
    • Om du inte vill att IRS ska diskutera din återkomst med någon annan än dig eller din make, kolla rutan bredvid "Nej" i det här avsnittet.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 24
    2. Skriv din blankett. Du och din make, om tillämpligt, borde båda underteckna dina namn som de visas högst upp och när de matchar posterna för både Social Security Administration och IRS-skattesdatabasen. Du borde vara samma datum som du skrev det. Var och en av er bör lista dina yrken.
  • Genom att underteckna formuläret svär du att informationen på formuläret är sant och korrekt till det bästa av din kunskap. Du står inför straffrättsliga påföljder för att medvetet arkivera felaktig information.
  • Ett telefonnummer (med riktnummer) bör anges i det angivna utrymmet.
  • Om du har fått ett identitetsskydd PIN, ange den i det angivna utrymmet. Om du inte har ett identitetsskydd stift, lämna det utrymme tomt.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 25
    3. Lämna endast den betalda förberedaren använd endast avsnittet tomt. Det här avsnittet ska endast användas av professionella skatteförberedelser.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 26
    4. Förbered kompletterande material för att inkludera med din avkastning. Lossa kopia B av alla former W-2. Om du har förberett några ytterligare former, till exempel Form 8965 eller 8888, samla dem.
  • Om du är skyldig och planerar att betala med check, skriv din check.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-skatteavgift Steg 27
    5. Gör en kopia av alla dessa dokument och formuläret 1040ez för dina filer. Du måste hålla en kopia av dina skatter för dina poster.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040EZ-avkastning Steg 28
    6. File din avkastning. Maila originalet i alla dokument till IRS på lämplig adress som anges på den sista sidan i instruktionerna.
  • Du kan lämna in din retur elektroniskt via en mängd olika skattespänningswebbplatser.
  • Tips

    Alla former är sökbara på IRS-aktuella index.
  • IRS-publikation 17 kallas förberedarens bibel. Om du har några frågor om undantag, avdrag eller krediter hittar du alla dina svar här.
  • Publikationer är listade på IRS-publikationsplaclistan.
  • Former och instruktioner är listade på IRS-formuläret.
  • För fler formulär som vanligtvis används i personlig arkivering, se IRS-picklisten.
  • Varningar

    Denna artikel är endast för informationsändamål. Om du har några frågor bör du söka en skatteproffs.
  • Detta är inte skatterådgivning. Skattelagar ändras från år till år. Denna artikel försöker hålla sig inom de vanligaste justeringarna. Det är tänkt att ge dig informationen att göra dina skatter själv. Du borde kunna göra alla typer av de vanligaste individuella skatterna med instruktionerna och puben 17. Men om du stöter på frågor som bara är förklara, tveka inte att ringa IRS-hjälplinjen.
  • IRS kommer att driva dig om något på din avkastning verkar vara bedrägligt. Om de ger ett fel till din uppmärksamhet, bara korrigera det och följ det igenom. File en 1040x ändrad formulär så snart som möjligt för att korrigera felet. Det är en korrigeringsprocess som är där för att hjälpa dig att ändra ett fel. Det enda du verkligen kan göra fel är att ignorera det eller springa från det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande