Hur man skapar en hushållsbudget

Att följa en hushållsbudget är en utmärkt vana att utvecklas. Det hjälper dig att spendera mindre, spara mer och undvika problem som gör betalningar eller betala alltför stora räntebetalningar på kreditkort. För att skapa en hushållsbudget måste du bara dokumentera dina nuvarande utgifter och intäkter och den ekonomiska disciplinen för att anpassa dina utgifter så att du kommer att vara på bättre ekonomisk fot.

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in ditt kalkylblad eller huvudbok
  1. Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 1
1. Bestäm hur du kommer att dokumentera dina hushållsutgifter, intäkter och budget.Du kan använda en enkel penna och papper men det är mycket lättare att använda ett kalkylprogram eller ett enkelt bokföringsprogram om du har tillgång till en.
  • Du kan hitta provbudikprogram från Kiplinger här.
  • Beräkningar i ett enkelt bokföringsprogram, som Quicken, är praktiskt taget automatiserade, eftersom de är gjorda för denna typ av projekt. Denna typ av program har också ytterligare funktioner som kan komma till nytta för att formulera budget, till exempel sparverktyg. Men de är inte fria, så du måste investera lite pengar för att kunna använda en av dem.
  • Många kalkylarkprogram levereras med en inbyggd mall för att beräkna en hushållsbudget. De måste anpassas för dina specifika behov men blir enklare än att börja från början.
  • Du kan också använda elektronisk budgetprogramvara, till exempel MINT.com, som hjälper dig att hålla reda på dina utgifter.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 2
    2. Formatera kolumnerna i kalkylbladet. Arbeta från vänster till höger. Använd titlar för kolumner som "Utgiftsdatum", "Bekostnad", "Betalningsmetod", och "Fast / diskretionär".
  • Du måste spela in på ett disciplinerat sätt (varje dag eller varje vecka) alla dina utgifter, liksom din inkomst. Många program och appar har mobila appar där du kan lägga till dina utgifter på språng.
  • Kolumnen betalningsmetod hjälper dig att hålla reda på var de uppgifter om dina kostnader kan hittas. Till exempel, om du betalar dina elräkningar med ett kreditkort varje månad för att tjäna miles, notera att som betalningsmetod i kolumnen.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 3
    3. Kategorisera dina utgifter. Varje post ska gå in i en kategori så att du enkelt kan se hur mycket du spenderar på månatliga och årliga räkningar, regelbundna väsentligheter och diskretionära kostnader.Detta hjälper dig när du går för att mata in dina utgifter och när du vill titta igenom dem för en specifik utgift. Gemensamma kategorier inkluderar:
  • Hyr / Mortgage (se till att inkludera försäkring)
  • Verktyg, som el, gas och vatten
  • Hushållsverksamhet, till exempel gräsmatta eller städservice
  • Transport (bil, gas, kollektivtrafik kostnader, försäkring)
  • Matvaror och annan mat (äta ute)
  • Att använda ett program för att göra detta har den extra fördelen att kunna enkelt kategorisera typen är utgifter (matvaror, gas, verktyg, bil, försäkring etc) samt beräkning av totalerna på olika sätt som är användbara för att förstå vad, när var, hur mycket och hur (kreditkort, kontanter, etc) du spenderar. Programvara kommer också att låta dig dela upp dina utgifter i olika tidsperioder och prioriteringar.
  • Om du använder en pappersbok, kanske du vill skapa en separat sida för var och en av dessa kategorier, beroende på hur många utgifter du har i varje kategori varje månad. Om du använder programvara kan du enkelt lägga till rader för att passa alla dina utgifter i.
  • Del 2 av 3:
    Dokumentera dina utgifter
    1. Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 4
    1. Sätt dina största regelbundna utgifter i kalkylbladet eller huvudboken. Några exempel skulle vara bilbetalningar, hyra eller inteckning, verktyg (som vatten, el, etc.) och försäkring (medicinsk, dental, etc).Installationsbetalningar, som studielån och kreditkort, går också in här. Göra en separat rad för varje bekostnad. Sätta i uppskattningar som platshållare tills de faktiska räkningarna kommer.
    • Vissa räkningar, som din hyra eller inteckning, brukar vara densamma varje månad, medan andra är mer variabla (som verktyg). Sätta i en uppskattning av dina återkommande räkningar (kanske vad du betalade föregående år för den specifika kostnaden) men när räkningen kommer och du betalar det, sätt det faktiska beloppet i din ledare.
    • Försök att antingen runda upp eller ner till närmaste $ 10 för en genomsnittlig uppskattning av hur mycket du spenderar för varje objekt.
    • Vissa verktygsföretag gör det möjligt för dig att betala genomsnittliga belopp året runt, i stället för att få din proposition fluktuera varje månad. Du kanske vill undersöka det här alternativet om regelbundet är viktigt för dig.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 5
    2. Beräkna dina vanliga väsentligheter. Brainstorm vad du regelbundet spenderar pengar på och hur mycket. Hur mycket per vecka spenderar du på gas? Vad är det vanliga beloppet du spenderar på matvaror? Tänk på andra viktiga saker som du behöver, inte vill ha. Efter att du har gjort rader för var och en av dessa kostnader, sätt i en uppskattning av vad du spenderar på det. När du har de faktiska beloppen du spenderar, mata in dem omedelbart.
  • Du borde spendera som vanligt, men ta ett kvitto eller notera varje gång du får din plånbok eller handväska ut. I slutet av dagen, tally upp det, antingen på papper, din dator eller din telefon. Se till att du noterar exakt vad du spenderade på och använder inte en generisk term som mat eller transport.
  • Programvara som mint.com hjälp genom att kategorisera dina utgifter i saker som matvaror, verktyg och diverse shopping. Detta kan hjälpa dig att se vad du brukar spendera per månad på varje kategori.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 6
    3. Ange också dina diskretionära utgifter. Dessa inkluderar stora biljettobjekt som du kan klippa ut eller inte ge dig nivån av njutning värd priset. Dessa kan sträcka sig från någonting som dyra nätter ut för att ta bort luncher och kaffe.
  • Kom ihåg att varje separat kostnad ska ha en separat rad. Det här kan göra ditt kalkylblad eller ledare ganska länge efter månadsänden, men om du har det separerat i typer av utgifter ska du kunna hålla det hanterbart.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 7
    4. Sätt in en kostnadsrad för besparingar. Medan inte alla har råd att spara pengar regelbundet, borde alla ha det som ett mål och gör det om de eventuellt kan.
  • Ett bra mål är 10% av din lönecheck. Detta är tillräckligt för att få dina besparingar att växa ganska snabbt medan det inte är så mycket att det kommer att krympa andra delar av ditt liv. Vi är alla för bekanta med att anlända i slutet av månaden och har inget kvar. Det är därför du måste spara först. Vänta inte på att det finns pengar kvar i slutet av månaden.
  • Justera besparingsbeloppet efter behov, eller, ännu bättre, justera dina utgifter om möjligt! Pengar du sparar kan senare användas för att investera eller du kan spara med något annat syfte, som att köpa ett hem, högskoleutbildning, semester eller något annat.
  • Vissa banker har gratis sparprogram som du kan anmäla dig, till exempel Bank of America`s "Håll ändringsprogrammet. Programmet rundar upp varje transaktion du gör med ditt betalkort och överför skillnaden i ditt sparkonto. Det kommer också att matcha en viss procentandel av dessa besparingar. Denna typ av program kan vara ett enkelt, smärtfritt sätt att spara lite varje månad.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 8
    5. Lägg upp alla dina utgifter varje månad. Lägg upp varje sektion av rader individuellt och lägg sedan till dem alla tillsammans. På så sätt kan du se vilken procentandel av din inkomst du spenderar i varje utgiftskategori utöver dina totala kostnader.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 9
    6. Spela in alla dina intäkter och lägg dem sedan ihop. Inkludera alla intäkter, oavsett om det är tips, "under bordet" Jobb (pengar du tar hem, utan att skatter tas ut), pengar du hittar på marken, och din lön (eller månadsbalans om du betalas varannan vecka).
  • Detta är beloppet på din lönecheck, inte ditt totala resultat för tidsperioden.
  • Spela in all inkomst från alla källor med samma detaljnivå som du gör för dina utgifter. Summera dessa veckovisa eller månatliga, i förekommande fall.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 10
    7. Sätt summan av din månadsinkomst och dina totala utgifter sida vid sida. Om mängden av dina totala kostnader är större än din inkomst, måste du tänka på att skära tillbaka på dina utgifter eller tänka på sätt att skära ner dina räkningar.
  • Att ha detaljerad information om hand om hur mycket du spenderade på vilka specifika saker, liksom den prioriterade som varje representerar för dig, hjälper dig att rikta sig till områden där du kan skära eller eliminera utgifterna.
  • Om din månadsinkomst är högre än dina totala utgifter, borde du kunna lägga undan i besparingar. Dessa pengar kan användas mot en andra inteckning, högskoleutbildning, eller något annat stort. Eller du kan stash några bort för något litet som en resa till spa.
  • Del 3 av 3:
    Skapa en ny budget
    1. Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 11
    1. Mål specifika områden av dina utgifter för att minska. Ange gränser för diskretionära utgifter i synnerhet. Välj ett bestämt belopp som du inte kan gå över varje månad och hålla fast vid det.
    • Det är bra att budgetera för diskretionära utgifter - du kan inte leva ett liv utan roligt.Att ställa in en budget och hålla fast vid det kommer att hjälpa till att hålla den utgifterna i kontroll. Till exempel, om du rutinmässigt går på bio, ställer du en budget på $ 40 per månad för filmbiljetter. När du har spenderat den $ 40, kan du inte gå till några fler filmer till nästa månad.
    • Även din väsentliga sektion bör ses på nära håll. Regelbundna utgifter bör vanligtvis bara ta upp så mycket av din inkomst. Till exempel bör livsmedelsköp bara ta upp 5 till 15 procent av din budget. Om du spenderar mer än det, bör du överväga att skära tillbaka på den utgifterna.
    • Självklart kommer den procentuella du spenderar varierar, till exempel, för matvaror kommer det att variera beroende på saker som priset på matvaror, din familjstorlek och eventuella speciella näringsbehov. Poängen är helt enkelt att se till att du inte spenderar pengar du inte behöver. Till exempel spenderar du mycket pengar på beredda livsmedel som är dyrare, när du kunde laga mer hemma?
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 12
    2. Uppskatta och införliva beredskapskostnader i din budget. Genom att integrera kostnader för eventuella händelser i din budget, oväntad medicinsk, bil eller hushållskostnader kommer att ha mindre inverkan på din totala budget och ekonomisk hälsa.
  • Uppskatta vad du kanske måste spendera på dessa på ett år och dela med 12 för din månadsbudget.
  • Din buffert innebär att om du går något över din veckovisa utgiftsgräns, påverkar det inte din höftficka och slutar inte gå på det fruktade kreditkortet.
  • Om du kommer till slutet av året och inte behöver använda din buffert för dessa typer av utgifter, så bra! Du kommer att ha extra pengar som du kan trampa i dina besparingar eller pensionsinvesteringsplaner.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 13
    3. Beräkna hur mycket din kortsiktiga, medellång sikt, och långsiktiga mål kommer att kosta. Dessa är inte beredskapskostnader men är istället en del av din plan. Behöver du ersätta hushållsobjekt i år? Behöver du ett nytt par stövlar i år? Vill du köpa en bil? Planera för detta i förväg och du behöver inte dra på dina långsiktiga besparingar.
  • En annan viktig punkt att notera är att du bör sträva efter att bara köpa dessa saker efter att du har sparat för dem. Fråga dig själv, behöver du det just nu?
  • När du faktiskt skickat de pengar som var budgeterade som en beredskap eller planerade utgifter, registrera den faktiska kostnaden och ta bort den provisoriska kostnader du hade skapat, annars kommer de att hamna fördubblas.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 14
    4. Utarbeta en ny budget. Kombinera dina buffertar och mål med dina faktiska utgifter och intäkter. Denna övning hjälper dig inte bara att göra en effektiv budget och hjälpa dig att spara, vilket gör ditt liv lite mindre hektiskt och mer avslappnat, det kommer också att motivera dig att trimma dina utgifter så att du kan uppnå dina mål och göra de inköp du strävar efter till utan att behöva gå in i skuld för att göra det.
  • Försök att hålla fast vid att bara spendera på de fasta utgifterna. Klipp ut de diskretionära objekten där det är möjligt.
  • Provdokument

    Provlista över kostnader

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov Låginkomstbudget

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov hög inkomstbudget

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll inte alla dina pengar i en pott eller bankkonto. Använd ett checkkonto för dina utgifter, ett besparingskonto för dina kortfristiga besparingar, ett investeringskonto för dina halvtidsbesparingar och ett pensionskonto (401K eller IRA) för skatteuppskjutna, långsiktiga besparingar. Att följa denna regel hjälper dig att ha rätt pengar på rätt ställe när du behöver det, både i nutiden och framtiden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande