Hur man blir en stadsplanerare

Urban och regionala planerare arbetar för att bestämma de korta och långsiktiga planerna för tillväxt och utveckling inom ett samhälle. I slutändan är deras jobb att bestämma hur man bäst utnyttjar ett områdes land och resurser. Eftersom de flesta planerare är anställda av lokala kommunala regeringar, kallas de ofta stadsplanerare. För att bli en stadsplanerare måste du hålla en avancerad examen i en relevant disciplin och få erfarenhet i fältet. Följande steg hjälper dig att styra dig genom de olika stegen som krävs för att bli en framgångsrik stadsplanerare.

Steg

Del 1 av 4:
Få utbildning i stad / stadsplanering
  1. Bild med titeln Passera NCLEX RN-examen Steg 7
1. Tjäna en examen. Om du inte redan har gjort det måste du tjäna din grundutbildning i ett relevant område. Vissa universitet erbjuder grundutbildning i planering - men de flesta studenter som fortsätter att tjäna examen i planering har bakgrunder inom områden som sociologi, arkitektur, geografi eller stadsstudier. Om du redan har en grundutbildning i ett relevant område, kommer du sannolikt att behöva fortsätta att tjäna en examen grad.
  • Forskning Det specifika jobbet du vill driva. Lär dig om förväntningarna om utbildning och erfarenhet för de specifika jobb du är intresserad av. Detta kan hjälpa dig att bestämma vilka utbildningskrav du fortfarande måste slutföra. Medan cirka 80% av stadsplanerare har en magisterexamen, kan det specifika jobbet du är intresserad av att ha möjligheter till kandidater med grundutbildning för att komma in i arbetskraften också.
  • Förstå att medan det kan vara möjligt att bli en framgångsrik stadsplanerare utan examen, kommer tävlingen att bli högre, och möjligheterna till framsteg kan vara mindre.
  • Bild med titeln Balansarbete och familj Steg 20
    2. Forskningsplaneringsprogram. Även om det finns många program är inte alla ackrediterade av planeringskraftskortet (PAB). PAB rapporterar att det från och med januari 2015 finns totalt 72 masterprogram och 16 kandidatexamen med ackreditering. I hela Nordamerika finns det 76 universitet med PAB-ackreditering. En lista över dessa universitet är tillgänglig på PABs hemsida.
  • Om du hittar ett program som är intressant för dig, men är inte ackrediterat, först ta reda på varför de inte är ackrediterade. Du kan fortfarande kunna bli certifierad och få jobb med en examen från ett icke-ackrediterat universitet, men det kan kräva mer tid och ansträngning från din sida.
  • Tänk på vilket område du kanske gillar att specialisera. Många skolor tillåter dig att välja en specialisering i ett område som markanvändning, miljöplanering, ekonomisk utveckling, transport eller bostäder. När du överväger ett program, tänk på om de kan erbjuda dig specialiseringar kan du vara intresserad av.
  • Tänk på kostnaderna för närvaro av varje program. Vissa program kommer att vara betydligt dyrare om de inte är i ditt tillstånd, eller om de erbjuds av ett privat universitet. Beräkna de kostnader du kommer att medföra i varje program du överväger, och behålla detta när du väljer det program som är bäst för dig.
  • Sök efter program som hjälper eleverna att hitta praktik och jobb, både under programmet och efter examen.
  • Tänk på fakultets smink.Kommer du att kunna bilda relationer med programfakulteten? Är fakulteten som består av praktiserande planerare, som kan ge dig verklig världsinformation och kontakter?
  • Bilden med titeln Kom i Harvard Law Steg 29
    3. Forskningsfrihetskrav i ditt tillstånd. De flesta amerikanska stater kräver inte licens eller registrering.Men från och med 2013 kräver New Jersey och Michigan planerare att bli licensierade eller registrerade.I båda fallen kräver detta att man passerar en undersökning.
  • Del 2 av 4:
    Få verklig världsupplevelse
    1. Bild med titeln Balance Work och Family Step 19
    1. Bli involverad i planeringseffekten. Att ha goda förbindelser med andra personer som är involverade i planeringssamhället kan leda till nya möjligheter och idéer som du annars kan sakna. Du vet aldrig vem som kan hjälpa dig att få dig ditt drömjobb.
    • Delta i årliga planeringskonferenser, till exempel APA: s nationella planeringskonferens. Att göra det kan också hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om aktuella trender och nya idéer.
    • Håll kontakten med professorer från dina studier. Om du kan bilda bra relationer med dina professorer under dina studier, gör ditt bästa för att behålla det förhållandet och be dem att hjälpa dig att komma i kontakt med andra praktiserande professionella planerare.
  • Bild med titeln Bli en läkareassistent Steg 4
    2. Sök efter praktikplatser. Om du inte slutförde en praktik som en del av din examen, är det dags. En praktik ger möjlighet att få verklig världsupplevelse, kan hjälpa till med att etablera anslutningar, och kan ibland till och med leda till ett jobb.
  • Även om du slutförde en praktik under dina studier kan det vara värdefullt att leta efter andra praktikmöjligheter, speciellt om du kämpar för att hitta ett jobb direkt.
  • Bilden med titeln Gå in i MIT steg 7
    3. Leta efter frivilliga möjligheter. Om ett tillfälle uppstår för att hjälpa människor som arbetar i ditt lokala myndigheter, ta det! Du kan sluta göra det arbete som ingen annan vill göra, utan att få betalt, men du kommer att öppna dig för att få värdefull erfarenhet, se vad verkligheten av ditt jobb kommer att bli och lära känna människor som kan vara nyckeln till att få du det jobb du vill ha senare.
  • Del 3 av 4:
    Bli en certifierad stadsplanerare
    1. Bild med titeln Få och håll ett jobb Steg 8
    1. Överväga att tjäna en certifiering via American Institute of Certified Planners (AICP), när du har fått tillräckligt med erfarenhet genom praktikplatser eller jobb och har slutfört din utbildning. Denna certifiering intygar dina färdigheter och yrkeserfarenhet. Medan inte formellt krävs, letar arbetsgivare ofta efter den här certifieringen när man överväger någon för en planeringsposition eller kampanj.
  • Bild med titeln Fake bakre skada Steg 6
    2. Förstå vilket innehåll som är täckt av testet, och när testet erbjuds.
  • Examinationen består av 170, multipelvalsfrågor och täcker: historia, teori och lagstiftning och implementeringsfunktionella områden av praktikområden för praktik - allmänhetens deltagande och social rättvisa - liksom AICP-koden för etik och professionell uppträdande.
  • AICP-examen erbjuds två gånger om året:
  • För provet som erbjuds i maj måste du skicka in din ansökan i december föregående år.
  • För provet som erbjuds i november måste du skicka in din ansökan i juni.
  • Bild med titeln Fake A Back Skada Steg 11
    3. Bestäm om du har uppfyllt alla behörighetskrav för att bli certifierad.
  • Bli medlem i American Planning Association (APA).
  • Ha erfarenhet av professionell planering.
  • Ha en kvalificerad kombination av utbildning och erfarenhet, som förklaras på AICP webbplats.
  • Bild med titeln hjälpa andra steg 9
    4. Skicka in en online-applikation för att ta examen och betala examensavgifterna. Detta kan alla uppnås direkt på AICP-webbplatsen.
  • Bild med titeln hjälpa andra steg 12
    5. Ladda upp dokument som krävs för att verifiera din behörighet att ta provet. För att godkännas för tentamen måste du skicka bevis på att du har uppfyllt kraven på utbildning och erfarenhet. Detta innebär vanligtvis att man lämnar ett referensbrev från tidigare praktikplatser och arbetsgivare.
  • Bild med titeln Kontakta en tjej som
    6. Vänta på godkännande från AICP. Detta tar normalt mellan 8 och 10 veckor, men var medveten om att det ibland kan ta längre tid.
  • Bild med titeln Bli en certifierad ledning Accountant (CMA) Steg 6
    7. Förbered dig på tentamen. Medan du väntar på att din ansökan ska godkännas, börja förbereda dig för din tentamen. Var noga med att du förstår vilket innehåll som kommer att vara på provet. Du kan granska dina gamla anteckningar och läroböcker från dina studier, och AICP har flera resurser som hjälper dig att förbereda dig.
  • Bild med titeln Upptäck dina talanger Steg 9
    8. Granska noggrant kraven på testet. Specifika krav finns på AICP webbplats
  • Bild med titeln Få och håll ett jobb Steg 1
    9. Ta examen. Var säker på att du är väl vilad på provdagen.Ät en näringsrik frukost, och var noga med att använda badrummet innan du sitter ner för tentamen. Förbered en mapp med all dokumentation som du måste ta med dig till tentamen.
  • Bild med titeln Bli en massör eller massage terapeut Steg 7
    10. Behålla din certifiering. När du har tjänat din certifiering, var noga med att hålla den aktuell genom att tjäna fortsatta krediter via American Planning Association. Om du gör det hjälper dig att hålla dig ansluten och uppdaterad om aktuella trender och policyer.
  • Del 4 av 4:
    Hitta ett jobb
    1. Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 4
    1. Sök efter jobb. Det kan vara möjligt att hitta ett jobb i ditt lokala samhälle, om du vill. Men om du har problem med att hitta positioner i ditt område, överväga jobb i områden som är: välbärgade, snabbt växande förorter eller stadsområden som återupplivas.
    • Tänk på vilken typ av jobb du vill göra. De flesta planering jobb är belägna inom lokala, statliga eller federala regeringar. Planners kan dock också anställas av ideella organisationer, och i den privata sektorn, till exempel som konsulter.
    • Sök på internet för jobbpost som kan intressera dig.
  • Bild med titeln Gör vänner i college steg 1
    2. Kontrollera APA-jobbkortet. Den amerikanska planeringsföreningen erbjuder en Jobbsökning På hemsidan med många olika möjligheter.
  • Bilden med titeln Kom in i Stanford Steg 8
    3. Berätta för dina kontakter som du är på jakten på ett jobb. De kanske vet om jobböppningar som inte publiceras online, eller har idéer om var du ska titta.
  • Bild med titeln Hitta det arbete du älskar Steg 4
    4. Överväg att ta en anmälningsnivå.Medan utsikterna för planering jobb förväntas växa upp till 14% under de närmaste åren, kan konkurrensen om bra jobb vara hård.Om du kämpar för att landa ditt drömjobb, överväga jobb som kan vara mindre prestigefyllda, men kan hjälpa dig att arbeta mot ditt drömjobb.
  • Tips

    Praktikplatser är en värdefull och ofta nödvändig upplevelse. De är också obetalda. Om möjligt, få ett deltidsjobb medan du studerar som gör det möjligt för dig att spara lite pengar som kan täcka kostnaderna för att leva under din praktik.

    Varningar

    Att erhålla en universitetsexamen kan vara mycket dyrt. Håll det i åtanke när man väljer ett universitet och letar alltid efter stipendier, bidrag och deltidsjobb som kan hjälpa till att finansiera dina studier.
  • Var beredd på kostnaderna för att ansöka om och ta AICP: s certifieringsundersökning, eftersom det är ganska dyrt beroende på din specifika situation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande