Hur man dansar korridor

Corrido är en genre av musik som utvecklades i Mexiko under 1800-talet. Corrido-låtar är typiskt folkbollader som berättar fiktiva eller historiska historier. På grund av Genre grundar på landsbygds traditioner delar Corrido danser mycket gemensamt med traditionella västra linjedanser. Medan det inte finns en specifik singulär uppsättning steg som används för att dansa till korridor, finns det flera olika sekvenser av steg som ofta kombineras tillsammans. Dessa sekvenser innefattar sidoväggen stänga, vinranken och Soldatado sida-steg.

Steg

Metod 1 av 4:
Steg-stängande sidoväg
  1. Bild med titeln Dance Corridos Steg 1
1. Ansikte din partner med 2-3 fot (0.61-0.91 m) utrymme mellan dig. Du kan välja att antingen hålla händerna eller helt enkelt möta varandra. Denna uppsättning steg kan slutföras i en linjedansbildning, men i korrido gör du vanligtvis det här medan du står inför din partner.
  • Din partner kommer att spegla dina steg i sidledssteget.
  • Sidoväggen Stäng är ett bra startposition för att byta till andra steg, eftersom det är den enklaste sekvensen du använder i Corrido.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 2
    2. Lyft din högra fot och steg 1-2 fot (0.30-0.61 m) till höger på 1-talet. Höj din högra fot helt av golvet. Steg direkt till sidan, doppa din högra axel 6-12 tum (15-30 cm) som dina fotländer.
  • Om din partner står inför dig, börjar de med sin vänstra fot.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 3
    3. Höj din vänstra fot och steg 1-2 fot (0.30-0.61 m) till höger på 2-talet. Din fot borde hålla sig borta från golvet när det rör sig. Ta med din vänstra fot till din ursprungliga stående position samtidigt som 2-3 fot (0.61-0.91 m) mellan dig och din partner.
  • Låt din axel nivån ut när du tar med din vänstra fot till höger.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 4
    4. Lyft din vänstra fot och steg 1-2 fot (0.30-0.61 m) till vänster på 3-talet. Upprepa det första steget, den här gången flyttar till vänster istället för höger. Håll dina steg symmetriska genom att flytta din vänstra fot med samma hastighet och avstånd som du flyttade din högra fot på 1-talet. Den här gången, doppa din vänstra axel som den landar.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 5
    5. Återgå din högra fot till startpositionen och välj en riktning på 4-talet. Ta med din högra fot till vänster. I slutet av ditt 4 räkningar kan du välja att antingen gå tillbaka till höger eller fortsätt till vänster.

    Avancerade steg: När du är i en rytm med din partner kan du börja flytta dina höfter eller shuffling på plats efter att du har återvänt till startpositionen.

  • Metod 2 av 4:
    Perfecting the Grapevine
    1. Bild med titeln Dance Corridos Steg 6
    1. Stå med fötterna 1-2 fot (0.30-0.61 m) från varandra, parallellt med dina axlar. Du behöver en solid och jämn bas innan du börjar stegen. Böj knäna och räta tillbaka din rygg. Om du dansar med en partner, kan de antingen möta dig och spegla dina steg, eller stå bredvid dig och flytta i samma riktningar.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 7
    2. Korsa din högra fot över vänster på 1-talet. Lyft din vänstra fot och glida 1-2 fot (0.30-0.61 m) till vänster i en linje. Höj din högra häl av golvet och skjut din högra fot framför din vänstra fot så att benen är korsade. Håll knäna böjda när du glider ditt ben så att du inte reser dig själv.
  • Om din partner står inför dig, kommer de att vända om stegen och börja med att skjuta sin vänstra fot över höger.
  • Rotera inte din kropp när du flyttar. Även om du korsar dina fötter, vill du behålla en rakt tillbaka när du dansar.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 8
    3. Sväng din vänstra fot bakom din rätt på 2-talet. Utan att flytta din högra fot, lyft din vänstra häl av marken och sväng sedan bakom din rätt. Återvänd din vänstra fot till din startposition där fötterna är 1-2 fot (0.30-0.61 m) från varandra.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 9
    4. Korsa din högra fot bakom vänster på 3-talet. Lyft din högra fot och börja glida den 1-2 fot (0.30-0.61 m) bakom dig i en halvcirkel. Försök att sprida din högra fot bortsett från vänster på ett liknande avstånd som du gjorde i det första korset vid 1-talet.
  • Detta kan känna sig lite besvärligt om du aldrig har gjort det förut. Att hålla knäna böjda kommer att lindra en del av den okända spänningen som du kan känna i dina hamstringsmuskler.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 10
    5. Ta med din vänstra fot tillbaka till stående position på 4-talet. Lämnar din högra fot planterad där den är, sväng din vänstra fot framför din rätt. Återvänd din vänstra fot tillbaka till den ursprungliga stående positionen.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 11
    6. Håll ett ögonblick innan du vrider stegen i motsatt riktning. Vänta tills låten återgår till 1-räkningen och upprepa det första steget. Glida till höger. Korsa sedan din vänstra fot framför din högra fot. Avsluta resten av stegen innan du reverserar dina fötter igen.

    Dricks: Ett enkelt sätt att konceptualisera vinranken är att föreställa sig det som en alternerande sekvens av de två första stegen där du initialt svänger din högra fot över vänster.

  • Metod 3 av 4:
    Flyttande sida-steg i Soldado
    1. Bild med titeln Dance Corridos Steg 12
    1. Börja med fötterna 1-2 fot (0.30-0.61 m) från varandra och böj dina knän. Soldatado sida-steg kräver flera steg i en diagonal riktning utan att lyfta fötterna av golvet, så du måste hålla knäna flexibla. Denna uppsättning steg kan antingen vara färdiga med din partner som står inför dig och speglar dina rörelser, eller i en linje med din partner bredvid dig och slutföra samma steg.

    Rolig fakta: Soldado är spansk för "soldat", och dansen är uppkallad efter en dansstil som var vanlig bland soldater på 1700-talet.

  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 13
    2. Skjut din högra fot 2-4 fot (0.61-1.22 m) bakom dig på 1-talet. Utan att lyfta bollen på din fot av marken, skjut din fot över dansgolvet bakom dig i 45 graders vinkel. Din högra fot ska komma till vila i slutet av beat.
  • Det avstånd du väljer att glida har mycket att göra med hur lång du är. Om dina ben är längre kan du glida ett längre avstånd. Nyckeln är att se till att du slutar flytta i slutet av det första slaget, oavsett hur långt din fot är från startpositionen.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 14
    3. Ta med din vänstra fot tillbaka för att möta din rätt på 2-talet. Återigen, utan att ta din fot från golvet, ta med din vänstra fot för att möta din rätt genom att flytta den i samma vinkel. När din fot vilar, kan du göra en snabb shuffle på plats genom att lyfta varje häl av marken och stämpla den på plats i ett alternerande mönster.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 15
    4. Sträcka din högra fot ut 2-4 fot (0.61-1.22 m) till vänster på 3-talet. Du kommer att upprepa de första 2 stegen, men flytta framåt den här gången. Sträck din högra fot ut och till vänster. Höj inte bollen på din fot av golvet som ditt drag. Sluta flytta din fot i slutet av 3-talet.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 16
    5. Ta din vänstra fot och skjut den för att möta din rätt på 4-talet. Återvänd dina fötter till startpositionen med knäna fortfarande böjda. Du kan shuffle igen på plats om du vill.
  • Du märker att du flyttar till vänster när du fyller i dessa steg. Du kan vända ordern och flytta i motsatt riktning om du stöter på några hinder eller andra dansare på dansgolvet.
  • Metod 4 av 4:
    Kombinera dina steg
    1. Bild med titeln Dance Corridos Steg 17
    1. Använd sidoväggen som startläge och sätt att återställa. Sideward Step-close är det enklaste mönstret för att dansa till korridor. Det betyder att det blir det enklaste mönstret att byta ut och återvända till när du växlar mellan komplicerade mönster.
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 18
    2. Korsa fötterna en gång i steg nära att skapa variation. I stället för att lyfta din rätt till höger, försök lyfta vänster till höger en gång i taget under ditt sidostegsmönster. Detta kommer att lägga till en liten variation till en annars repetitiv uppsättning steg.
  • Det här är samma sak som införlivande ett enda steg av vinrank i ditt steg nära!
  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 19
    3. Försök att stiga in i vinranken för en enkel återgång till startpositionen. Både sidosteget och vinranken involverar att växla dina fötter från din kropp. Som ett resultat kan du byta från sidosteg till vinranken genom att återvända till startpositionen på 4-talets 4-tal utan att behöva återgå till steg-close.

    Dricks: Om du och din partner alltid återvänder till Step-Close och tycker att den blir för repetitiv, flyttar du från Side-Step till en vinranke ett enkelt sätt att blanda upp det!

  • Bild med titeln Dance Corridos Steg 20
    4. Sidsteg i Soldado efter vinrank för att ändra riktningar. Grapevinen kräver att du och din partner flyttar fram och tillbaka på plats. Det betyder att du inte kan ändra riktningar eller flytta till en annan del av dansgolvet utan att ändra sekvensen. Flytta till Soldado i slutet av en vinrank för att omplacera dig och din partner på dansgolvet.
  • Detta är särskilt användbart om du märker att de andra dansarna på golvet flyttar mycket och vill matcha energin på dansgolvet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande