Hur man klarar av att bli olovad av dina föräldrar

Föräldrar ska älska, guide och skydda sina barn. De är tänkt att hjälpa dem att växa och utvecklas som oberoende människor. Tyvärr misshandlar några föräldrar, missbruk, försummar eller överger sina barn istället. Känsla som dina föräldrar älskar dig inte gör ont emotionellt och ibland fysiskt.Det bästa sättet att komma förbi det är att acceptera att du inte kan ändra andra människor och fokusera på dig själv.

Steg

Metod 1 av 3:
Utveckla copingmekanismer
  1. Bild med titeln vara en glad tonåring i skolan steg 5
1. Prata med en pålitlig vän eller familjemedlem. Ibland bara pratar med någon om vad du har att göra med kan få dig att må bättre. Försök att prata med en pålitlig vän eller familjemedlem om vad som har hänt i ditt hemliv.
  • Till exempel kan du försöka prata med en nära vän om hur dina föräldrar får dig att känna. Välj någon du känner dig bekväm att prata med och vem du vet kommer inte att vända och upprepa vad du sa till dina föräldrar.
  • Försök att undvika att bli alltför beroende av den här personen för dina känslomässiga behov. Bara prata när du behöver någon att lyssna på dig. Om du befinner dig som ringer flera gånger om dagen för försäkran, kan du utveckla en Meddelande förhållande med den här personen. Prata med din skolrådgivare eller terapeut om du befinner dig beroende på mer och mer på andra personer för validering.
  • Bild med titeln Var smart som en tonårssteg 3
    2. Hitta en mentor. Mentorer kan styra dig genom viktiga livsbeslut och lära dig saker som dina föräldrar inte är villiga eller kunna lära dig. Du kan hitta en mentor som hjälper dig att lära dig nya färdigheter för att navigera svåra situationer, efterlysning i skolan eller utveckla din professionella karriär. Försök att fråga en pålitlig, ansvarig vuxen i ditt liv för att mentorera dig, till exempel en tränare, en lärare eller en chef.
  • Om din tränare eller chef erbjuder att mentorera dig, se till att du tar honom eller henne upp på det erbjudandet - men du kan också försöka be någon att mentorera dig, till exempel genom att säga, "Jag beundrar din framgång i livet och jag hoppas För att uppnå många av samma saker har du en dag. Jag är inte säker på hur du kommer dit. Skulle du vara villig att mentorera mig?"
  • Försök att undvika att bli alltför beroende av din mentor. Tänk på att en mentor inte kan ersätta dina föräldrar, du borde inte se till den här personen för föräldraledighet. En mentor är bara någon som kan hjälpa dig att nå dina mål i skolan, arbeta eller i ett annat specifikt område i ditt liv.
  • Bild med titeln berätta för din mamma dig
    3. Söka hjälp från en terapeut eller skolrådgivare. Att lära sig att klara av ditt föräldrars beteende kan vara svårt, så du kan behöva söka hjälp från en terapeut eller skolrådgivare. En terapeut eller din skolrådgivare kan hjälpa dig att utveckla hanteringsmekanismer och börjar känna sig bättre om dig själv.
  • Om din skola har en rådgivare, stanna och se om du kan göra ett möte för att prata. Om du känner dig obekväma gör det här eller du är inte säker på hur du går om det, prata med en lärare du litar på. Du kan också försöka fråga din rådgivare om du kan se en terapeut genom att säga något som, "Jag har kämpat med några saker på senare tid, och jag skulle vilja se en terapeut för att prata om dem. Kan du hjälpa mig att hitta en?"
  • Tänk på att Om dina föräldrar missbrukar dig, Då kommer din terapeut eller skolrådgivare att behöva rapportera det.
  • Bild med titeln överleva dina tonårsår (tjejer) steg 10
    4. Motstå att jämföra hur de behandlar dig och dina syskon.Om dina föräldrar verkar gynna en syskon över dig betyder det inte att de älskar någon av er mer eller mindre.Det kan finnas en situationell anledning till varför de behandlar din syskon med mer tankeväckande eller ansträngning.Mest av tiden är det också oavsiktligt, och dina föräldrar kanske inte ens inser att de behandlar dig annorlunda.
  • De flesta försöker inte få dig att känna sig oförlåtlig men inte är medveten om hur deras handlingar påverkar barnen mentalt och emotionellt.
  • Försök att inte fokusera på hur dina föräldrar behandlar dina syskon. Istället, fokusera bara på ditt förhållande med dem
  • Bild med titeln ACT som Sabrina Spellman Steg 7
    5. Försök att inte ta det personligen.Det kan vara svårt att avfärda kritik och skadligt språk från människor som ska älska dig, även om du vet att det de säger är inte sant.Kom ihåg att dina föräldrars beteende och ord handlar om dem och inte om dig.
  • Nästa gång en av dina föräldrar säger något betyder eller gör något för att skada dig, försök att berätta för dig själv, "Jag är en bra person som är älskvärd, vacker och värdig. Mina föräldrar kämpar bara med personliga problem och det är därför de sa / gjorde det."
  • Bild med titeln Överlev dina tonårsår (tjejer) Steg 12
    6. Var snäll mot dig själv. Vissa barn som är misshandlade av sina föräldrar behandlar sig mycket, till exempel genom att skära, med hjälp av alkohol eller droger, eller avsiktligt misslyckas i skolan. Att utföra dessa ohälsosamma, skadliga aktiviteter kommer inte att få dig att må bättre på lång sikt. I stället för att göra dessa saker, se till att du vårdar dig själv, till exempel av:
  • Upprätthålla en hälsosam kost.
  • Utöva måttligt de flesta dagar i veckan.
  • Starta en daglig meditationspraxis.
  • Röker inte och Använd inte droger eller alkohol.
  • Bilden med titeln vara säker på framför ett skolaggregat Steg 2
    7
    Ersätt negativ självtalande med självkärlek.Människor som växer upp i Unloving Hushåll kan vara mer benägna att negativa självprata och ha dåligt självförtroende. Att träna ditt sinne för att tänka positiva saker om dig själv, ersätta de negativa tankarna med positiva.
  • Till exempel, om du hör dig att upprepa något som dina föräldrar, sa som "du är dum om du inte kan räkna ut divisionsproblem", kan du ersätta det med: "Learning Long Division är utmanande, men jag kan lyckas med att arbeta hårt på Det. Jag kan också fråga min matte lärare för hjälp."
  • Bild med titeln Host A Girls Endast Sleepover (för Preteens) Steg 3
    8. Skriv dig själv ett positivt fuskblad. Det kan hjälpa dig att undersöka eventuella negativa tankar som stör din förmåga att älska dig själv och skriva några positiva tankar för att ersätta dem. För att komma igång, gör ett diagram med fyra kolumner.
  • I den första kolumnen, gör en lista över dina negativa övertygelser. Dessa kan innehålla saker som, "Jag är inte bra på att fatta beslut" eller, "Jag är inte så smart."
  • För det andra, förklara varför du tror på dessa saker. Har dina föräldrar berättar dessa saker eller gör saker för att få dig att känna dig så här?
  • I den tredje kolumnen, tänk på vad som tror att det kostar dig emotionellt och i ditt personliga liv: är du deprimerad, återkallad, rädd för att prova nya saker och misslyckas, rädd för att lita på andra eller låta människor i mm.? Lista kort men specifikt vad du saknar på genom att låta dig fortsätta tro på denna negativa självbild.
  • Sedan för den slutliga kolumnen, skriv om tanken på att göra det positivt. Till exempel kan du ändra en tanke om din intelligens till något som, "Jag är en intelligent, skicklig person och jag har uppnått många saker med min hjärna."
  • Bild med titeln Hjälp Spara djur från utrotning Steg 8
    9. Gå ut ur huset mer.Att utveckla ett lyckligt, fullt liv utanför ditt hem hjälper dig att känna dig lyckligare, även om ditt hemliv är inte lyckligt. Att hitta värdefulla sätt som du kan bidra till världen medan du är en aktiv del av ditt samhälle kan hjälpa dig att återuppbygga ditt självvärde och förtroende genom att fokusera din uppmärksamhet på ditt välbefinnande och lycka.
  • Prova att volontärarbete för en lokal ideell organisation, få ett jobb som du kommer att njuta av, eller gå med i en ungdomsorganisation eller idrottslag.
  • Metod 2 av 3:
    Håll dig frisk och säker
    1. Bild med titeln Överlevande missbruk Steg 2
    1
    Rapportera eventuella fysiska eller sexuella övergrepp.Om du missbrukas, söker du genast Hjälp.Prata med en lärare, din läkare, en rådgivare, eller ring polisen eller barnens tjänster och be om hjälp.Kronisk missbruk blir svårare att återhämta sig från det längre det fortsätter.Låt inte missbrukande människor, även familj, för att orsaka permanent fysisk eller känslomässig skada.Komma bort från dem så snart som möjligt.
    • Ring till den nationella hemliga våldet Hotline på (800) 799-Säkert att prata om din situation och alternativ.
    • Tveka inte att ringa 911 om du tror att du eller en annan familjemedlem är i omedelbar fara. Du kommer inte att komma i trubbel för att rapportera att någon annan bryter mot lagen!
  • Bild med titeln vara som Miri Larensdotter (Princess Academy) Steg 4
    2. Seva ditt förhållande, om möjligt.Om du kan bryta slipsar med din missbrukande förälder, gör det. Det är svårt att ge upp någon du bryr dig om, särskilt familj, men ditt primära ansvar är att ta hand om dig själv.Känn dig inte skyldig att skilja kontakt med din förälder (er) om du känner att det är det bästa för dig.
  • Om du inte är säker på att skära bort all kontakt är nödvändig, överväga mängden smärta som de orsakar vs. mängden lycka.Dysfunktionella föräldrar kan visa kärlek ibland, vanligtvis när det tjänar sina egna intressen, men lite kärlek nu och då räcker inte för att motivera att vistas i ett dåligt förhållande med någon.
  • Bild med titeln vara en glad tonåring i skolan steg 4
    3. Motstå uppmaningen att isolera dig själv från kamrater och andra vuxna.Du kanske tror att förebyggande av relationer kommer att hindra dig från att bli skadad mer eller av någon annan, men människor behöver sociala relationer att trivas.Barn som växer upp utan en kärleksfull förälder eller en alternativ föräldrafigur är mindre framgångsrika, mindre glada och fysiskt sjukare som vuxna.Fortsätt prata med dina vänner och andra familjemedlemmar regelbundet, gå med dem när det är möjligt, och vara öppen för att möta nya vänner och pålitliga vuxna.
  • Inte alla vuxna eller älskade kommer att sluta behandla dig som din förälder gör.Var inte rädd för att ge andra en chans att älska dig.
  • Långsiktig ensamhet kan ha allvarliga hälsoeffekter, försämring eller till och med kanske orsakar sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och neurologiska störningar. Det kan till och med orsaka att cancer sprids snabbare.
  • Bild med titeln ACT som Spencer Hastings Steg 1
    4
    Lär dig hur du är oberoende. Om dina dysfunktionella föräldrar inte lär dig hur man gör det på egen hand efter gymnasiet, fråga en annan vuxen du litar på hur man förbereder sig för "verkliga världen."
  • Lär dig det som hur man Skapa en budget, Hur man gör tvätt, hur man slår på vattenvärmaren i din första lägenhet.
  • Uppskatta kostnaderna för självständigt boende och vad du behöver komma igång. Skaffa ett jobb och spara pengar För en deposition på din första lägenhet och några möbler.
  • Behålla goda betyg trots problem hemma så du har möjlighet att gå till college. Be din skolrådgivare att hjälpa dig Hitta stipendier att betala för det.
  • Metod 3 av 3:
    Erkännande av giftiga föräldrar
    1. Bild med titeln berätta för din mamma dig
    1. Tänk på hur dina föräldrar svarar på dina prestationer. Ett tecken på ett giftigt föräldra-barnförhållande är om dina föräldrar inte erkänner dina prestationer på lämpliga sätt. Det kan innebära att dina föräldrar antingen vägrar att erkänna när du utför något, eller att dina föräldrar avvisar dina prestationer. Vissa föräldrar kan till och med lura dina prestationer.
    • Om du till exempel får en bra betyg på ett test, bör dina föräldrar gratulera dig till denna prestation. Om dina föräldrar är giftiga, kan de ignorera vad du sa, ändra ämnet, göra roligt med dig för att vara en nörd, eller säg något som ", så vad? Det är bara ett test."
  • Bild med titeln vara en etisk tonåring Steg 3
    2. Tänk på några kontrollerande beteenden som dina föräldrar använder. Det är normalt att föräldrarna vill vägleda dig, men föräldrar som försöker styra ditt beteende kan vara giftigt. Detta kan sträcka sig från små beslut som vad de ska bära till skolan till större beslut som vart man ska gå till college eller vad till stor. Om du tror att dina föräldrar utövar en stor mängd kontroll över dina beslut, kan de vara giftiga.
  • Till exempel kan en förälder som uppmuntrar dig att fatta dina egna beslut, fråga dig frågor om var du vill gå på college och varför, men en förälder som utövar kontroll över dina beslut kan dock berätta var du ska delta i college.
  • Bild med titeln Överlev dina tonårsår (tjejer) Steg 8
    3. Notera en brist på känslomässig anslutning. Föräldrar som har friska relationer med sina barn visar sitt känslomässiga band genom att få ögonkontakt med sina barn, ler mot dem och erbjuder tillgivenhet i form av kramar. Om dina föräldrar har giftiga beteenden, så kanske de inte gör något av dessa saker.
  • Till exempel kan en förälder som visar lämplig känslomässig förbindelse med sitt barn trösta henne om hon gråter - men en förälder som saknar en känslomässig förbindelse med sitt barn kan man ignorera barnet eller skrika på henne för att sluta gråta.
  • Bild med titeln Överlevande missbruk Steg 1
    4. Tänk gränserna mellan dig och dina föräldrar. Friska gränser är viktiga i föräldra-barnrelationer. Om du har goda gränser med din förälder, bör du inte känna att dina liv är en och samma.
  • Till exempel kan en förälder som har friska gränser med sitt barn fråga hur hennes barns vänner gör, men skulle inte insistera på att hänga med sitt barn och hans vänner.
  • Bild med titeln Fråga din förälskelse till danssteget 4
    5. Reflektera över någon verbala övergrepp du har lidit. Verbal missbruk är en annan form av giftig föräldraskap. Om din mamma eller pappa kallar dig namn, lägg dig ner, eller bara säg saker att skada dina känslor, så är det alla former av verbalt missbruk.
  • Till exempel ska dina föräldrar säga saker att bygga upp dig och få dig att må bra om dig själv - men du skulle känna dig dålig om din förälder sa något som, "Du är värdelös!"Eller" Jag kan inte stå för att vara i samma rum med dig!"
  • Vissa föräldrar kommer att vara snälla och lugna en dag och då menar och kritisk nästa dag. Men kom ihåg att detta fortfarande är verbalt missbruk, även om dina föräldrar inte alltid är grymma för dig.
  • Bild med titeln vara preppy och håll dig smart steg 1
    6. Identifiera narcissistiska beteenden. Föräldrar som är för fokuserade på sig att märka sina barn eller att behandla dem korrekt kan också vara giftiga. Om dina föräldrar ignorerar dig helt eller bara erkänner du när du gör något som de kan skryta om vänner, så är det ett exempel på narcissistisk föräldraskap och det är giftigt.
  • Till exempel bör dina föräldrar uppmuntra dig i dina intressen. En narcissistisk förälder kan dock bara vara uppmärksam på dig om dina intressen ger honom något att skryta om, till exempel genom att berätta för alla sina vänner att du vann ett stipendium, trots att han aldrig frågar om dina studier eller uppmuntrar dig.
  • Vissa narcissistiska föräldrar kan ha en personlighetsstörning (PD). En person med PD visar självcentrering, vägran att acceptera personligt ansvar, konstant självförklaring, en stark känsla av rättighet och grunda känslor. En förälder med PD kan behandla barn som en börda eller vägspärr till sina egna personliga mål. Hon kommer typiskt att förlita sig på emotionell manipulation för att styra sina barn. Människor med PD är ofta hyperkritiska av sina barn och kan vara fysiskt missbrukande eller benägna att äventyra sitt barns välfärd.
  • Bild med titeln Låt din mamma veta när du
    7. Tänk på alla föräldrasignaler du spelade. Vissa föräldrar är för omogna eller har andra problem (t.ex. beroende) som gör det svårt för dem att vara effektiva föräldrar, så ett barn slutar ta på sig vissa föräldrauppgifter. Överväga om du var tvungen att ta på sig föräldraskap eftersom din förälder inte kunde eller villig att ta hand om dig och / eller dina syskon. Dessa kan innehålla saker som matlagning, städning och omtänksam för andra barn.
  • Ibland tilldelar föräldrar matlagning och rengöring sysslor för att undervisa barnansvar, men giftiga föräldrar kan höja många ansvarsområden på ett barn för att undvika att göra dessa saker själva. Till exempel kan en giftig förälder som inte vill laga eller rengöra dessa ansvarsområden och tvinga en av sina barn att göra all matlagning och städning istället.
  • Bild med titeln vara en glad tonåring i skolan steg 2
    8. Bedöma sitt beteende över vad de säger. Vissa barn känner sig oförskämda trots att deras föräldrar säger att de älskar dem regelbundet, för att de inte ser den här kärleken återspeglas i hur de behandlas.Se till att du inte antar att du vet hur dina föräldrar känner dig utan god anledning.
  • Till exempel, en förälder som regelbundet säger "Jag älskar dig", men som ofta ignorerar hennes barn uppträder inte på ett sätt som visar kärlek. På samma sätt är en förälder som säger att hon vill att hennes barn ska vara oberoende, men aldrig tillåter dem att fatta några beslut inte på ett sätt som visar vad hon säger att hon vill ha.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du tror att du är ensam och känner dig trasig på insidan, stäng bara dina ögon och försök att leta efter stunderna när du har gjort någons dag, en bra dag. Det kan bidra till att minska vår smärta.
  • Sätt dig i dina föräldrars skor. Medan han har lidit missbruk och ont är ingen rättfärdigande för att ge samma till andra, kanske dina föräldrar hade många personliga problem och kämpar medan de växte upp också. Har medkänsla för dem snarare än hat. Hoppas att de återhämtar sig från sina tuffa tider och att de hittar lycka och fred.
  • Varningar

    Anta inte dina föräldrars negativa beteenden. Många barn av giftiga föräldrar internaliserar sina föräldrars beteenden och slutar behandla andra människor på samma sätt som de blir vuxna.När du väl känner igen sina mönster, gör ett försök att checka in på dina egna relationer regelbundet för att se till att du inte oavsiktligt upprepar dessa mönster själv.
  • Undvik att ta din frustration och skada på andra, inklusive dina syskon.Behandlas illa av någon är aldrig en bra ursäkt för att behandla en annan person dåligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande