Hur man undviker att bli straffad med dåliga betyg

Dåliga betyg kan vara en besvikelse för många föräldrar. Dina föräldrar vill att du ska lyckas akademiskt och kan vara frustrerad eller låt ner om du tar med dig ett dåligt rapportkort. Men straff är vanligtvis inte ett effektivt sätt att föra upp dina betyg. Om dina betyg är låga, var i förhand med dina föräldrar om problemet. Var villig att arbeta med en lösning tillsammans. Detta kommer att visa att du vidtar åtgärder för att förhindra problemet, och dina föräldrar kan känna att straff är onödigt.

Steg

Del 1 av 3:
Pratar med dina föräldrar
  1. Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 1
1
Vara på grund av om problemet. Om du har en dålig klass på ett test eller på ditt rapportkort, var i förhand om problemet direkt. Detta kan hjälpa dig att undvika straff. Dina föräldrar vill att du ska lyckas i skolan. Om du berättar för dem att du är ärligt kämpar, kommer de att vara mer benägna att vilja leta efter en lösning än att försöka straffa dig.
  • Du kanske vet att dina föräldrar kommer att ta reda på dina betyg snart. Du kan få en lägesrapport, till exempel, eller moderlärarkonferenser kan komma upp. Om så är fallet, ge dina föräldrar en varning i förväg. Säg något som, "Mamma, pappa, jag ville vara ärlig med dig. Jag kämpar verkligen i algebra och min semesterbetyg är inte vad det borde vara."
  • När du berättar för dina föräldrar om dina betyg, välj en bra tid att prata. Välj en tid då dina föräldrar är fria och det finns inga externa tidsbegränsningar. En onsdagskväll när alla är gjort med arbete och skola, till exempel, är det en bra tid att ta upp frågan om dina betyg.
  • Ärlighet är den bästa politiken här. Berätta för dina föräldrar att du kämpar i ett visst ämne. Om du känner till din exakta betyg, berätta för dem. Försök inte dölja sanningen. Till exempel, om du får en d i kemi, säg inte, "Min kemi klass är snäll på den låga sidan." Istället, säg något som, "Jag får en d i kemi och jag trodde att jag skulle låta dig veta."
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 2
    2. Förklara varför dina betyg glider. Om du har en dålig kvalitet, kan det finnas en anledning till detta. Det kan vara att du legitimt kämpar, i vilket fall dina föräldrar är osannolikt att svara med straff. Men även om din stackars betyg berodde på oansvarigheten av din sida, kan bekänna sig med din försumlighet, hjälpa till att undvika straff. Punktet med straff är att undervisa ansvaret. Om du redan förstår ditt misstag, och vill göra det bättre, kanske dina föräldrar inte känna behovet av att straffa dig.
  • Om du verkligen kämpar, säg det. Markera också hur du verkligen försökte i en kurs. Till exempel kan du helt enkelt inte göra det bra i algebra. Påpeka hur ofta du studerar och hur du alltid gör dina läxor. Dina föräldrar kommer att se att du försöker, och kan reagera genom att försöka få dig en handledare istället för att straffa dig.
  • Om du glömde upp, men erkänner det direkt. I slutändan vill dina föräldrar se dig lära av dina misstag så att du inte upprepar dem. Om din d på ett test är för att du stannade för sent att spela videospel, erkänna det här och lova att göra det bättre i framtiden. Om du redan har lärt dig din lektion, kanske dina föräldrar inte känna behovet av att straffa dig.
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 3
    3. Erbjuda att prata med din lärare. Om du redan är villig att göra ansträngningen att förändras, kommer dina föräldrar att vara mindre benägna att straffa dig. Erbjuda att prata med din lärare för att förhindra att dina betyg glider längre. Kom ihåg att du vill få dina föräldrar att känna att straff inte skulle vara till hjälp vid denna tidpunkt. Lovande att prata med din lärare visar att du hanterar situationen med mognad och redan vidtar åtgärder för att förändras. Det skulle vara onödigt att lägga mer på dig vid denna tidpunkt.
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 4
    4. Be om hjälp som arbetar mot en lösning. Ju mer löptid du visar, desto bättre. Om du går in i en konversation arg, förväntar dig att dina föräldrar blir arg, skapar du ett problem. Men om du går in i en konversation ivriga att hitta en lösning, kommer du att kunna släta saker och undvika straff. Dina föräldrar investeras i att se dig lyckas. Be dem att hjälpa dig att arbeta på dina betyg.
  • Var så mogen om saker som möjligt. En liten smickrande kan också hjälpa. Till exempel, säg något som, "Jag vet att jag skruvas upp, och du och mamma höjde mig bättre. Ni är superansvariga. Kanske kan du lära mig hur man gör det bättre."
  • Erbjuda att följa med vad dina föräldrar vill ha i framtiden. Till exempel kan dina föräldrar begära att du visar dem dina läxor när du avslutar det. De kanske också vill träffa din lärare regelbundet. Även om dessa föreskrifter kan känna sig stressiga eller pinsamt, gå med dem. Om du är kooperativ om att fixa problemet, undviker du att bli straffad.
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 5
    5. Känna igen ett missbrukande svar. Det är normalt för dina föräldrar att vara upprörd eller frustrerad över ett dåligt rapportkort. Ett extremt svar kan emellertid utgöra missbruk. Om du är i en missbrukande situation hemma är det viktigt att du känner igen missbruk så att du kan söka hjälp.
  • Fysisk missbruk innebär en förälder som slår, sparkar, slår eller annars skadar dig. Dina föräldrar kan känna fysiskt missbruk är ett normalt eller lämpligt svar på vad de uppfattar som dåligt beteende. De kan tro på a "tuff kärlek" Rutt till disciplin. Förstå att fysiskt våld aldrig är okej. Det är inte normalt och det är inte något som alla föräldrar gör. Om du är fysiskt skadad, utgör detta missbruk.
  • Missbruk kan också vara verbalt eller emotionellt. Alla föräldrar förlorar sin tempter vid någon tidpunkt, och kan skrika ibland om det är frustrerat. Men om skrik blir väldigt högt, och är kopplat av felaktigt språk, namnsamtal eller hot, är det emotionellt missbruk. Din förälder kan till exempel hota att sparka ut eller överge dig när du presenterar ett dåligt rapportkort. Emotionellt missbruk är inte normalt och kan vara mycket skadligt för din självbild.
  • Del 2 av 3:
    Adressera problemet
    1. Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 6
    1. Visa du är ansvarig. Efter att ha bekände om dina dåliga betyg, försök att visa hur ansvarig du är. Om dina föräldrar ser att du tar påslaget som ett incitament att förändras, kommer de att vara mindre benägna att svara med straff.
    • Börja hålla dina föräldrar uppdaterade på dina betyg. Visa dem dina betygsatta uppdrag, tester och quizzer. Om du får regelbundna lägesrapporter, visa dessa rapporter till dina föräldrar utan att fråga.
    • Håll dina föräldrar uppdaterade på de framsteg du har gjort. Säg inte bara att du ska prata med din lärare. Faktiskt prata med honom eller henne och, efter samtalet har inträffat, rapportera tillbaka till dina föräldrar. Berätta för dem vad din lärare sade och alla förslag han eller hon gav för förbättring.
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 7
    2. Utveckla en plan för att ta upp dina betyg. Du kan undvika straff genom att vara villig att arbeta på problemet med dina föräldrar ömsesidigt. Tillsammans, prata om sätt du kan arbeta med att föra dina betyg upp till standard.
  • Mycket av din plan beror på varför dina betyg var låga. Om du verkligen kämpade, kan en handledare hjälpa till. Du kanske också vill fråga din lärare för hjälp på ett uppdrag.
  • Om du glömde på grund av oansvarighet, kan du vidta åtgärder för att vara en bättre student. Löfta dina föräldrar att du alltid kommer att göra dina läxor efter skolan. Ställ en sängtid för dig själv och håll dig till den. Skriv ner uppdrag i förväg så att du inte glömmer dem.
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 8
    3. Låt dina föräldrar veta om personliga problem som påverkar dina betyg. Det finns många anledningar att dina betyg kan ha gled. Om du har personliga problem som påverkar dina betyg, låt dina föräldrar veta. De kommer att vilja hjälpa dig att komma igenom svåra tider och vill erbjuda dig förslag om hur man åtgärdar eventuella problem som påverkar dina studier.
  • Depression är ett vanligt problem hos tonåringar som kan påverka betyg. Om du har blivit lågt på senare tid, har lidande humörsvängningar, med tanke på dödsfall eller självmord, och har förlorat intresse för vissa aktiviteter, du kan uppleva depression. Pratar med en terapeut för att ta itu med problemet kan hjälpa till. Låt dina föräldrar veta om du är orolig kan du vara deprimerad.
  • Uppmärksamhetsunderskottsstörningen kan också orsaka en glidning i dina betyg. ADD är markerat med irritabilitet, oförmåga att koncentrera och dåliga beslutsfattande färdigheter. Om du tror att du kanske har Lägg till, prata med dina föräldrar om att bli diagnostiserad så att du kan få den behandling du behöver för att komma tillbaka på rätt spår i skolan.
  • Om du har några personliga problem, som att bli mobbad i skolan, borde du också låta dina föräldrar veta om det här. Detta kan också påverka studievanor.
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 9
    4. Söka hjälp från en annan vuxen i händelse av missbruk. Om du är i en missbrukande situation kan det vara mycket svårt att prata genom saker med dina föräldrar. Dina föräldrar kan vara ovilliga att lyssna eller kompromissa. I det här fallet, sök hjälp från en annan vuxen.
  • En betrodd vuxen kan vara en annan släkting, som en morförälder, moster eller farbror. Du kan också prata med din familjedoktor, om du får en möjlighet att prata med läkaren ensam. En lärare eller vägledare på din skola kan också hjälpa till.
  • Om du inte kan tänka på någon att prata med dig själv kan du kontakta barnhjälp. Detta är en ideell byrås dedikerad till att hjälpa barn i missbrukande situationer. Du kan ringa på 1-800-4-a-barn (1-800-422-4453). Om du inte är bekväm med att ringa i ditt hem, kan du be om att använda en väns telefon eller ens försöka hitta en telefon.
  • Del 3 av 3:
    Går vidare
    1. Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 10
    1. Förbättra dina studievanor. När du och dina föräldrar har jobbat ut, försök att göra bättre framåt. Du kan förhindra att du blir straffad för dåliga betyg genom att hålla dina betyg rimligt höga. Att göra det, arbeta för att förbättra dina studievanor.
    • Förbättra dina organisatoriska färdigheter. Använd en veckoplanerare eller kalender för att hålla reda på kommande tester och quizzer. Försök att ha olika bindemedel eller mappar för anteckningar för dina olika klasser.
    • Studera på en plats fri från distraktioner, som en kafé eller ett bibliotek. Stäng av din mobiltelefon och annan elektronik innan du studerar. Ta med alla material du behöver med dig när du går och studerar.
    • Studie i korta intervall. Att försöka skrika för mycket i en session kan vara skrämmande. Studera i 40 till 50 minuters block, tar 5 till 10 minuters pauser i mellan.
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 11
    2. Fortsätt med dina läxor. Du bör också sträva efter att hålla fast vid dina läxor, eftersom läxa uppdrag går mot din övergripande betyg. Försök att göra dina läxor efter skolan varje dag, innan du engagerar dig i några roliga aktiviteter som att se vänner eller spela videospel. Du bör också vara förhand med dina föräldrar om dina läxor, så att de vet vad som är förfallet och när.
  • Du kan också skriva ner läxa uppdrag i din kalender eller planera för att se till att du kommer ihåg att göra dem i tid.
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 12
    3. Fråga din lärare för regelbundna framstegsrapporter. Genomskinlighet är viktigt för att undvika straff. Om dina föräldrar är oroade över dina betyg, kommer de att vilja hålla reda på dina framsteg. Prata med din lärare om att få regelbundna framstegsrapporter som beskriver hur du gör i en viss klass. Du kan ta med dem hem till dina föräldrar för att visa dem bevis på att du arbetar med att hålla dina betyg på.
  • Bild med titeln Undvik att straffas med dåliga betyg Steg 13
    4. Rapportera missbruk. Missbruk måste rapporteras. Förhoppningsvis har du rekryterat hjälp av en pålitlig vuxen som kan hjälpa dig att varna myndigheterna i situationen. Du kan behöva rapportera vad som hänt med en polis, terapeut eller en annan myndighetsfigur. Det kan vara emotionellt förödande att rapportera missbruk, men det är värt det för din egen hälsa och välbefinnande.
  • Hur saker kommer att utvecklas efter missbruk redovisas beror på din situation. Du kan tillfälligt placeras i ett fosterhem eller måste stanna hos släktingar. Dina föräldrar kan vara skyldiga att delta i rådgivning att arbeta genom vissa frågor.
  • Erfarenheten av att rapportera missbruk är mycket stressande. Men kom ihåg att missbrukande situationer inte är hållbara långsiktiga. Det är nödvändigt för dig och dina föräldrar att få professionell hjälp i händelse av att missbruket uppstår.
  • Tips

    Varningar

    Försök inte ligga om dina betyg. Om du verkligen kämpar i skolan är dina föräldrar där för att hjälpa. Att ljuga om problemet kommer bara att göra det värre.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande