Hur man begär en ersättning

Bara för att du inte har ett betalande jobb betyder inte att du inte behöver några spendera pengar. Som barn finns det många saker som du kan tänka dig att köpa om du bara hade lite pengar. Många föräldrar ger sina barn en ersättning. En ersättning är ett perfekt sätt för dig att ha lite ekonomiskt oberoende. Det är också ett bra sätt att demonstrera för dina föräldrar att du är tillräckligt ansvarig för att hantera pengar. Det finns flera steg du kan ta när du frågar dina föräldrar för en ersättning.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbereder ditt ärende
  1. Bild med titeln Be om ett bidrag Steg 1
1. Gör lite forskning. Om du läser det här är du gammal nog för att få en ersättning. Goda nyheter! Experter rapporterar att det är användbart att börja undervisa barn om ekonomiskt ansvar så tidigt som dagis. Studier visar att barn som tjänar en ersättning bättre förstår värdet av hårt arbete.
  • En ersättning lär också oberoende. När ett barn har sina egna pengar, känner de sig mer i kontroll över val, som att spendera pengarna på. Förklara till exempel för dina föräldrar att du kommer att kunna köpa egna videospel, naturligtvis,.
  • Samla lite information, till exempel genomsnittliga ersättningar, och hur ofta de flesta föräldrar ger sina barn en fastställd ersättning. De flesta barn får en ersättning varje vecka. Försök att fråga dina föräldrar för en dollar för varje år har du levt. Till exempel, om du är 10 år gammal, skulle du få $ 10 per vecka.
  • Fråga dina vänner och klasskamrater om de får en ersättning, och om så är fallet, hur mycket. Du kan använda den här informationen när du gör ditt ärende till dina föräldrar.
  • Bild med titeln Be om ett ersättningssteg 2
    2. Förbered en budget. Dina föräldrar kommer att vara mer benägna att lyssna om du tydligt kan förklara varför du behöver en ersättning. Gör en lista över de saker som du sannolikt kommer att spendera pengar på. Ta reda på hur mycket de är kostnaderna. Detta ger dig en bra uppfattning om en viss summa pengar att begära från dina föräldrar.
  • Om du är ny för att göra en budget, finns det verktyg som du kan använda för att hjälpa dig. Leta efter gratis appar som du kan lägga på din telefon eller online-program som du kan använda. När du har framgångsrikt fått din ersättning kan dessa verktyg också hjälpa dig att hålla reda på dina utgifter.
  • När du listar budgetposter, se till att du lägger undan några pengar för besparingar. Oavsett om du tänker använda dina besparingar för en ny cykel eller för college, kommer dina föräldrar att uppskatta att du tänker framåt.
  • Bild med titeln Be om ett bidrag Steg 3
    3. Lista fördelarna. Att ge barn en ersättning är ett bra sätt att lära barns ekonomiskt ansvar. Det här är en av de viktigaste punkterna som du ska göra när du frågar dina föräldrar för en ersättning. Det finns också många andra positiva punkter som du kan lägga till på din förfrågan. Gör en lista över dem när du förbereder dig så att du inte glömmer någon.
  • Påpeka att det ekonomiska ansvaret leder till det övergripande ansvaret. När du lär dig att vara ansvarig för ett område i ditt liv (som att köpa egna videospel) är det bara naturligt att du kommer att börja ta på sig ytterligare ansvarsområden.
  • Ersättningar kan användas för att undervisa socialt ansvar. Överväga att berätta för dina föräldrar att du vill lägga undan en liten del av din ersättning för att ge till välgörenhet. Till exempel, om du älskar hundar, kan du göra små donationer till ditt lokala djurhem.
  • Om du har en ersättning, behöver du inte fråga dina föräldrar varje gång du vill ha något. Detta kan ses som en stor fördel för både dig och dina människor!
  • Metod 2 av 3:
    Demonstrera ditt ansvar
    1. Bild med titeln Be om ett bidrag Steg 4
    1. Gör dina sysslor. Om du är gammal nog för att få en ersättning, än du förmodligen har någon roll för att hjälpa till runt huset. Oavsett om du har en uppsättning lista över sysslor att göra, eller du förväntas bara lägga in när du frågas, se till att du fyller i alla dina uppgifter. När du är redo att be om en ersättning, vill du visa dina föräldrar som du vet hur man ska agera ansvarsfullt.
    • Gör det där lilla extra. Till exempel, om ditt jobb är att lägga bort din rena tvätt, erbjuda att lägga bort din lilla brors kläder också. Dina föräldrar kommer definitivt att märka och uppskatta den extra ansträngningen.
  • Bild med titeln Be om en ersättning Steg 5
    2. Lyda reglerna i huset. Varje barn har vissa regler som de förväntas följa. Om du villigt följa dina föräldrars regler, visar detta dem att du är ansvarig och pålitlig. Se till att konsekvent uppfylla dina föräldrars förväntningar. Om de litar på att du följer sina regler, kommer de att vara mer benägna att lita på dig med pengar.
  • Se till att du inte bara följer reglerna, men att du gör det utan klagomål. Till exempel, om du får veta att du slutför dina läxor innan du hänger med dina vänner, gör det utan att mumla.
  • Bilden med titeln Be om en ersättning Steg 6
    3. Volontär. Att hitta ett sätt att frivilligt är ett bra sätt att visa dina föräldrar att du ger tillbaka. Detta kommer att visa för dem att du förtjänar en ersättning. Det finns många frivilliga möjligheter för barn, oavsett vad din ålder. Du kan hjälpa till på en matbank, eller älska djuren på ditt lokala skydd. Om du väljer en aktivitet som betyder något för dig, börjar du ens ha kul.
  • Du kan också frivilligt inom din egen familj. Till exempel, erbjuda att spendera lite extra tid med din mormor. Hjälp henne ut runt huset. Detta visar dina föräldrar att du är en omtänksam person.
  • Bild med titeln Be om ett bidrag Steg 7
    4. Visa mognad. Att vara mogen betyder att du agerar på ett rimligt, ansvarsfullt sätt. Om du visar dina föräldrar att du växer upp, kommer de att bli mer benägna att se dig som någon som förtjänar en ersättning. Det finns många sätt att du kan visa mognad.
  • Var ärlig. Berätta alltid för dina föräldrar sanningen. Detta visar dem att de kan lita på dig.
  • Hålla sig lugn. Undvik att kasta passar eller gnälla om du inte får dig. Istället, förbli lugn och prata med dina föräldrar om dina frustrationer.
  • Metod 3 av 3:
    Kommunicera effektivt
    1. Bild med titeln Be om ett bidrag Steg 8
    1. Var redo. Var noga med att planera konversationen som du vill ha med dina föräldrar. Förberedelse hjälper dig att vara organiserad och visa att du tar det här samtalet på allvar. Nu är det dags att samla din forskning, din budget och din lista över förmåner. Var noga med att få dem med dig när du pratar med dina föräldrar.
    • Försök att göra en översikt över de punkter du vill ta upp. Var inte rädd för att förlita dig på dina anteckningar som du talar. Återigen kommer det bara att visa dina föräldrar att du är noggrann.
  • Bild med titeln Be om ett bidrag Steg 9
    2. Var uppmärksam på timing. Se till att du får din mamma eller pappa på en bra tid. Avbryt inte om de är upptagna med något annat. Det är också en bra idé att undvika att försöka få den här konversationen när de lämnar jobbet, eller bara anländer hem.
  • Försök att starta konversationen genom att fråga, "Är det här en bra tid att prata?". Om svaret är nej, fråga när du kan få en viktig konversation.
  • Bild med titeln Be om ett bidrag Steg 10
    3. Välj dina ord noggrant. Var noga med att vara tydlig och direkt. Du vill att dina föräldrar ska veta vad du ber om, och varför. Vara specifik och inkluderar detaljer. Ge dig själv tid att göra ditt ärende och ge dina föräldrar tid att överväga din förfrågan.
  • Undvik att göra krav. Till exempel, berätta inte för dina föräldrar att de "ha" Att ge dig en ersättning.
  • Försök använda "Jag" uttalanden. Denna kommunikationsmetod kommer att förmedla att du är ansvarig och mogen. Till exempel säga "Jag har gjort mina sysslor, och jag känner att jag tjänar en ersättning." Detta är effektivare än "Du måste ge mig en ersättning."
  • Bild med titeln Be om ett bidrag Steg 11
    4. Visa respekt. Alla vill behandlas med respekt, inklusive dina föräldrar. Tala med dem i en vänlig, rimlig ton av röst. Kom ihåg, de är också människor! Erkänna att du uppskattar sin tid. Tacka dem för att ta dig tid att lyssna på dig.
  • Bild med titeln Be om en ersättning Steg 12
    5. Lyssna på dina föräldrar. Att vara en aktiv lyssnare är en viktig del av kommunikationen. Ge dina föräldrar chansen att ställa frågor, och noggrant överväga vad de säger. När de ger dig ett svar på dina frågor, lyssna på vad de säger och försök att förstå deras resonemang.
  • Tips

    Gnälla inte, cajole eller klaga. Ett sådant negativt beteende kommer att irritera dina föräldrar och leda till att de vägrar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande