Hur man försenar din period

Ibland kan du hitta dig själv i en situation där du vill fördröja din period. Kanske har du ett speciellt tillfälle som kommer upp, eller du kommer att vara i en sportevenemang där du hellre inte vill hantera din period. För de flesta kvinnor är det säkert att fördröja din period, men du bör alltid prata med din läkare först, särskilt eftersom de enklaste och bästa sätten att fördröja din period involverar födelsekontroll eller andra receptbelagda läkemedel.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av p-piller och hormoner
  1. Bild med titeln Fördröja din period Steg 1
1. Markera på din kalender De datum du vill ha en period och sedan se framåt för att se om du förväntar dig din period just nu. För kvinnor med vanliga menstruationscykler, eller som redan är på p-piller, borde de veta ganska mycket exakt när deras nästa period kommer.
  • Du kan då bestämma om din menstruationscykel kommer att inträffa på de dagar du inte vill ha det. Om en konflikt existerar, oroa dig inte, eftersom du kan undvika att ha din period på den dagen, så länge du planerar för det i förväg!
  • Observera att för kvinnor med oregelbundna menstruationscykler är det inte alltid möjligt att veta i förväg när din nästa period kommer att inträffa.
  • Bild med titeln Fördröja din period Steg 2
    2. Använd p-piller för att fördröja din period. De flesta födelsekontrollpiller finns i förpackningar med 21 aktiva piller (innehållande hormoner), följt av sju inaktiva piller (placebo eller "sockerpiller"). Pillerna är förpackade så här för att hålla dig i din "rutin-" att ta ett piller om dagen, samtidigt som det tillåter en uttagningsblödning (en period) under dagarna av inaktiva piller. Du instrueras sedan att upprepa cykeln varje månad: 21 dagar med aktiva piller, följt av sju dagar med inaktiva piller. Om du har en viktig sportevenemang som kommer upp, eller en anledning vill du fördröja din period, kan du använda dina p-piller för att göra det. Här är hur:
  • Det är inte nödvändigt att du följer den exakta rutinen av 21 aktiva piller följt av sju inaktiva piller.Förhållandet 21 till sju är ganska godtyckligt. Det var tänkt att efterlikna en kvinnas naturliga menstruationscykel på cirka 28 dagar, men det är inte nödvändigt att följa detta förhållande hela tiden.
  • Bild med titeln Fördröja din period Steg 3
    3. Ta "Aktiva piller" längre än 21 dagar. Under tiden är du på de aktiva pillerna, din kropp borde inte ha en period. Detta fungerar mest av tiden för de flesta kvinnor. Men räkna inte med att det är 100% effektivt eftersom vissa kvinnors kroppar inte svarar på en sådan "plötslig" Förändring i deras födelsekontrollregim.
  • Om det är en "sista minuten realisering" Att du vill fördröja din period är din bästa satsning att fortsätta ta "Aktiva piller" hela vägen från dag 21 till när evenemanget är över. Stoppa sedan de aktiva pillerna och ta de sju inaktiva pillerna för att tillåta en blödning av uttag.
  • Om du gör det, rekommenderar de flesta läkare att kasta ut det delvis använda förpackningen av p-piller (förpackningen du tog "extra" piller från att få dig igenom till den viktiga händelsen). På det här sättet kommer du inte att förlora räkna i framtida cykler med hjälp av p-piller. Det sätt som pillerna är förpackade (normalt med 21 aktiva piller och sju inaktiva) är nyckeln till de flesta kvinnor för att hålla reda på hur många piller de har tagit och när de ska ta varje sort.
  • Bild med titeln Fördröja din period Steg 4
    4. Justera din födelsekontrollregim tidigare. En mer "vissa" Vägen att fördröja din period skulle vara att börja justera din födelsekontrollregim tidigare - som i några månader före det händelse som du försöker undvika att ha en period. Om du gör omkopplaren tidigare (genom att ta fler aktiva piller i en tidigare månad och sedan fortsätta den en gång i månaden rutinen), kommer din kropp att ha gott om tid att anpassa sig till förändringen.
  • För att göra detta måste du titta på din kalender i förväg. Om du till exempel märker att om fyra månader måste du fördröja din period med 10 dagar, förlänga den tid du tar dina aktiva piller med 10 dagar under din nuvarande cykel, istället för bara under den månad du behöver Hoppa över din period.
  • Ta sedan de sju inaktiva pillerna.
  • Genom att göra förändringen några månader i förväg (till exempel kan konkurrensutövare göra det om en viktig händelse som provinsiella eller medborgare kommer upp) du ger din kropp den allra bästa chansen att justera och att inte ha någon period oro på din stora dag.
  • Bild med titeln Fördröja din period Steg 5
    5. Försök utökade p-piller utökad cykel. Om du är intresserad av att hoppa eller fördröja din period för längre perioder i stället för bara en vecka eller månad, är vissa födelsekontrollpiller utformade för att förlänga tider mellan perioder. De flesta av dem ger dig en gång varannan månad snarare än en gång i månaden. Dessa metoder kallas kontinuerlig dosering eller förlängd cykel.
  • Utökade cykelpiller är avsedda att tas kontinuerligt under en period av veckor. De flesta märken tas i 12 veckor i taget.
  • Eftersom det här ändrar ditt hormonbalans (med en period en gång var tredje månad snarare än en gång i månaden), är det viktigt att prata med din läkare för att bekräfta att detta är ett hälsosamt val för dig. Generellt sett bör det inte vara något problem om du har godkänts för att ta p-piller i första hand.
  • Bild med titeln Fördröja din period Steg 6
    6. Be din läkare för en noretisteron recept. Om du inte är bekväm med att ta piller eller inte kan göra det, kan din läkare ordinera en hormontablett som heter norethisterone. Du ta norethisteron piller tre gånger om dagen i de dagar som leder fram till din period.
  • Norenthisteron är ett progesteronhormon. Progesteronnivåer faller i tiden som leder fram till din period, vilket leder till livmoderns foder att kasta och din period för att börja. Hålla nivåerna höga innan din period kan fördröja eller stoppa menstruation.
  • Biverkningar kan innefatta uppblåsthet, upprörd mage, bröstbehov och minskad sexkörning.
  • Bild med titeln Få Födelsekontroll Steg 17
    7. Tänk på en progestin intrauterin enhet (IUD). Om du vet i förväg att du vill hoppa över din period, kanske du vill prata med din läkare om en progestin iUD. Din läkare kommer att infoga IUD - en liten, plast-T-formad enhet - Into din livmoder. IUD kommer att släppa progestin och kan leda till att din period är lättare eller kan stoppa det helt.
  • IUDS senaste fem till sju år.
  • Metod 2 av 2:
    Vidta försiktighetsåtgärder
    1. Bild med titeln Fördröja din period Steg 7
    1. Diskutera eventuella ändringar i din livsstil med en läkare. Om du kommer att ändra din befintliga preventivt plan eller träningsrutin, prata alltid med din läkare i förväg. Det är till exempel vanligtvis säkert att manipulera hur du tar din födelsekontroll för att fördröja din period. Men du borde fråga din läkare om ibland försenar din period när du är ordinerad födelsekontroll, och se om hon tycker att det är säkert för dig med din hälso- och sjukvårdshistoria.
  • Bild med titeln Fördröja din period Steg 8
    2. Se till att du är skyddad mot graviditet. Fördröja din period är inte ett sätt att skydda mot graviditeten. Om du inte är på födelsekontrollpiller eller har en enhet som en IUD, är du inte skyddad mot graviditet eftersom du lyckades missa eller fördröja din menstruationsperiod. Använd skydd (som kondomer) och känner till de vanliga tecknen på graviditet.
  • Om du medvetet försenar eller saknar en period kan det vara svårare att berätta om du är gravid som en missad period är vanligtvis det första tecknet. Graviditet kan också markeras med bröst ömhet, trötthet och illamående. Titta på tecken på graviditet och ta ett graviditetstest om du har några symtom.
  • Bild med titeln Fördröja din period Steg 9
    3. Använd skydd för sexuellt överförbara infektioner (STI). Hoppa över de inaktiva pillerna om du är på ett 28-dagars pack bör inte minska den totala effektiviteten av din befintliga preventkontroll. Men p-piller skyddar inte mot STI, så om du inte och din partner har testats, borde du fortfarande använda kondomer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Rådfråga alltid din läkare innan du gör några större förändringar av medicinering eller livsstil.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande