Hur man frågar företag för donationer

Oavsett om du arbetar för en ideell eller bara försöker samla in pengar till ett litet ligalag eller en skolfundraiser, kan man begära donationer vara en skrämmande utsikter. Att be affärer kan tyckas ännu mer skrämmande, speciellt om du tror att ditt tillvägagångssätt ska vara annorlunda än hur du frågar individer. Men i verkligheten borde du fråga företag för donationer på samma sätt som du skulle fråga individer. Skräddarsy ditt tillvägagångssätt för den person du frågar, hantverkar ett formellt brev och träffas med dem personligen för att diskutera ditt projekt och skälen till att deras verksamhet ska donera.

Steg

Metod 1 av 3:
Utveckla ditt tillvägagångssätt
  1. Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 1
1. Bestäm vilka företag du vill fråga. De företag du vill be om donationer kommer att bero på vilken typ av välgörenhet eller annat projekt du ökar pengar för. Fokusera på företag som skulle gynna på något sätt från donationen.
  • Att ge verksamheten en bra anledning att donera gör det mer troligt att de kommer att göra det. Till exempel, om du ökar pengar för ett lokalt läderlag, fokusera på småföretag som ägs av personer som bor i ditt samhälle, så de kan få lite reklam ut ur sponsringen.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 2
    2. Gör din forskning. Innan du ens börjar närma sig ett företag för donationer, måste du lära dig allt du kan om verksamheten och de typer av organisationer som den verksamheten normalt donerar.
  • Läs mer om själva företaget och vad det erbjuder till samhället, så du kan bestämma vilka fördelar donationen skulle erbjuda till verksamheten.
  • Om verksamheten har en webbplats kan du kanske få veta mer om verksamheten och dess donationsstrategier och politik där. För små lokala företag, gör en allmän internet sökning efter lokala nyheter webbplatser eller gemenskapsintresse bloggar.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 3
    3. Identifiera den person som ansvarar för affärsdonationer. Om du skickar en generisk uppmaning till donationer, kommer det sannolikt att bli kastad i papperskorgen och läs aldrig. För att säkerställa att verksamheten tar din förfrågan på allvar och anser det, ta itu med din förfrågan till en viss person.
  • Om du närmar dig ett större företag kan du vanligtvis hitta namnet på den här personen genom att besöka företagets hemsida eller ringa ett generellt företagsinformationsnummer.
  • Med små, lokalt ägda företag kan det inte vara en specifik person (annan än ägaren) som ansvarar för donationer. Ring bara eller sluta med verksamheten och fråga.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 4
    4. Anpassa ditt tillvägagångssätt för individen. När du har namnet på någon som har ansvaret för donationerna för verksamheten, gör lite forskning på dem. Antag att deras personliga åsikt kommer att hålla lite sväng om verksamheten gör en donation.
  • Antag till exempel att du ökar medel för att bygga ett nytt döda djurskydd i ditt samhälle. Om du upptäcker den person som ansvarar för donationer för ett företag antog tre hundar från ett skydd, kan du vädja till deras kärlek till djur att stoke deras intresse för ditt projekt.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 5
    5. Erbjuda något i gengäld. När du närmar dig ett företag att begära en donation, tänk som ett företag snarare än att tänka som en välgörenhetsgivande individ. Företagen donerar inte till organisationer eller välgörenhetsprojekt för helt altruistiska skäl.
  • Vanligtvis kommer ett företag att göra en donation eftersom de vill förbättra sin bild eller stå i samhället och i slutändan locka fler kunder. Leta efter sätt på vilka en donation till din organisation eller projekt kan uppnå detta.
  • Om du till exempel söker donationer för ett läderlag kan du erbjuda ett sponsringspaket som inkluderar att placera företagets logotyp på barnens uniformer. Detta ger verksamheten med reklam och uppmuntrar också barnens familjer på laget att handla på den verksamheten.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 6
    6. Öva ditt tillvägagångssätt. Om du vill få en affärsdonation, vill du vanligtvis presentera din förfrågan personligen. Det är vanligtvis mycket svårare för någon att avvisa en donationsförfrågan när den begäran görs personligen.
  • Hantverk ett kort tal som varar ett par minuter och memorera det. Öva i spegeln eller framför vänner. De kan ge dig pekare för att förbättra din leverans.
  • Öva ditt tal tills det blir andra naturen. När du pratar med affärsägaren vill du inte låta som om du reciterar något du just har memorerat.
  • Metod 2 av 3:
    Komponera ett brev
    1. Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 7
    1. Sök efter mallar. Innan du planerar ett möte med en företagsägare eller representant att be om donation, skicka ett brev (via post eller e-post) som introducerar dem till din organisation eller ett projekt och förklarar att du vill begära en donation.
    • Om du inte är bekväm att skapa ett brev på egen hand, kan du göra en allmän Internet-sökning efter provbokstäver eller mallar. Använd dem som guider för ditt eget brev, men var försiktig med att kopiera dem ord-för-ord - de kan innehålla information som inte gäller för din situation.
    • Söka efter "Business Donation Query Letter" eller "nonprofit donationsbrev" och ladda ner eller skriva ut flera som du kan använda. På det sättet kan du jämföra och kontrastera för att hitta rätt formulering för behovet av ditt speciella projekt.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 8
    2. Skapa en skiss. Innan du utarbetar ditt brev kan du använda en grundläggande skiss för att organisera dina tankar och se till att du inkluderar all information som är viktig för läsaren att veta innan de överväger att göra en donation.
  • Arbeta från en skiss snarare än att bara sitta ner och skriva ditt brev, kommer också att hålla dig från vandrande och bidra till att ditt brev är direkt och till den punkten.
  • Företagare är upptagna. Skriv inte mer än en sida och försök hålla fast vid de grundläggande fakta. Du kan övertyga dem när du träffar dem personligen.
  • Skissera ditt brev även om du planerar att skicka det som ett mail. Du vill fortfarande ha vad du skriver för att vara koncis och välorganiserad.
  • Bild med titeln Ask företag för donationer Steg 9
    3. Börja med en sökbrev. Ett kort, enkelt frågebrev låter företagsägaren eller representanten veta lite om ditt ideella projekt, och att du kontaktar dem för att begära en donation. På det sättet är de inte fångat av vakt.
  • Starta ditt brev genom att introducera dig själv och inkludera en mening eller två om din organisation eller projekt. Ange sedan att du vill att verksamheten ska vara inblandad. Förklara hur en donation kan gynna den speciella verksamheten.
  • Använd den information du fått från din forskning för att inkludera en personlig överklagande till den person som kommer att läsa ditt brev.
  • Stäng ditt brev genom att begära ett möte för att diskutera möjligheten ytterligare, och tacka personen för sin tid och övervägande.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 10
    4. Schemalägg ett möte. När du har skickat ditt brev till verksamheten, ge ägaren eller representanten några dagar att läsa den och kontakta dig på egen hand. Om du inte hör från dem inom en vecka eller så, ring verksamheten för att följa upp.
  • När du ringer till verksamheten, be om att prata med den person som du skickade brevet. När du talar, var hjärtlig. Förklara vem du är och fråga dem om brevet. Var hjärtlig och låt dem veta om saken är tidskänslig.
  • Försök att schemalägga ditt möte inom en vecka eller två av tiden när du skickade ditt brev. Du vill att ditt projekt ska förbli färskt i mottagarens sinne.
  • Om du skickade ditt brev via e-post är det lämpligt så skicka ett annat e-postmeddelande (eller bara svara på ditt ursprungliga e-postmeddelande) för att följa upp.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 11
    5. Möt med företagets ägare eller representant. När du dyker upp i verksamheten för att kasta din organisation eller projekt och begära en donation, var konservativ och respektfull. Du vill komma av som någon de kan lita på med sina pengar.
  • Vid mötet, leverera ditt beredda tal. Ta några frågor som företagets ägare eller representant kan ha. Stress de fördelar som donerar till din sak kommer att ge till verksamheten.
  • Om du ställs några frågor som du inte känner till svaret, erbjuda att hitta svaret och komma tillbaka till dem istället för att säkra eller göra något på flugan. Var inte rädd för att du inte vet - en affärsman kommer att uppskatta din ärlighet och initiativ för att hitta svaret för dem.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 12
    6. Följa upp med ett prospekt brev. När du har träffat affärsägaren eller representanten, få sitt sponsringsledande åtagande att skriva. Även om de skrev en check på ditt möte, vill du fortfarande få det skriftligt.
  • I ditt prospekt brev vill du skissera specifikationerna för hur mycket pengar som verksamheten har lovat att donera, och vad de kommer att komma i utbyte mot den donationen (som reklam).
  • Gör en kopia av ditt signerade brev för din organisations poster innan du skickar den. Fäst en kopia av företagets check eller ett kvitto för företagets donation till brevet.
  • Du kan skicka det här brevet via e-post, men i de flesta fall vill du också skicka ett pappersbrev för poster.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 13
    7. Acceptera "Nej" älskvärt. Du kan springa in i en situation där ägaren berättar att verksamheten inte gör några donationer vid denna tidpunkt. Tack för deras tid och erbjuda kontaktinformation om de ändrar sitt sinne.
  • Metod 3 av 3:
    Göra anslutningar
    1. Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 14
    1. Upprätta en social media närvaro. Sociala mediasidor kan hjälpa dig att trumma upp stöd för ditt projekt eller organisation. Du kan också annonsera donationerna av företag som har lovat sitt stöd.
    • Söka anslutningar med lokala företag som din forskning indikerar är i linje med målen för ditt projekt eller din organisation i stor utsträckning.
    • Fråga enskilda anslutningar för att peka dig på andra företag eller organisationer som kan vara intresserade av dina pågående projekt.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 15
    2. Skapa nätverksmöjligheter. Visas på gemenskapshändelser och göra din närvaro som är känd med lokala företagsorganisationer är ett sätt att få ditt projekt eller organisation märkt utan att göra mycket extra arbete.
  • Fokusera på samhällsevenemang eller företagsnätverk som har något att göra med ditt projekt eller organisation. Till exempel, om du ökar pengar för att bygga ett djurskydd, kan du gå till samhällshundshow eller prata med lokala djuraffärer och hundens groomers.
  • Krossa inte människor för donationer vid en händelse - de kommer att känna som om du sätter dem på plats, och du kommer att lämna ett dåligt intryck. Istället, helt enkelt berätta om ditt projekt eller organisation och erbjuda att skicka dem mer information om de är intresserade.
  • Bild med titeln Fråga företag för donationer Steg 16
    3. Söka råd. Människor älskar ofta när de behandlas som en expert och bad om råd. Om ditt projekt eller organisation behöver hjälp, eller om du har problem kan du inte ta reda på, och fråga en affärsledare är också ett bra sätt att trumma upp stöd.
  • Anta till exempel att du har frågat en lokal fastighetsmäklare för råd om att hitta en lämplig byggnad för ett djurskydd du vill bygga. Fastighetsmäklaren pekar dig på några bra platser. Låt dem veta att du fortfarande behöver donationer. Eftersom agenten har hjälpt, kan de nu känna att de har ett intresse för att se ditt projekt lyckas.
  • Bild med titeln Ask företag för donationer Steg 17
    4. Upprätthålla ett fortlöpande förhållande. Även om du bara begär en donation för ett enda, kortsiktigt projekt, håll kontakten med företagets ägare eller representant. Detta kommunicerar att deras donation uppskattas.
  • Skicka ut ett nyhetsbrev som uppdaterar alla som donerade på projektets framsteg, eller status för din organisation. Prata om dina prestationer och hur donationerna används.
  • Du kan också skicka födelsedag eller semesterkort till dina givare för att uttrycka uppskattning. Behandla dina givare - både individer och företag - som om de är en del av familjen.
  • Nedlåtande verksamheten och uppmuntra andra att göra detsamma. Berätta för folk att låta företagsägaren veta att du skickade dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande