Hur man bestämmer vad man ska äta

Oavsett om du går ut för att äta på en restaurang eller planerar att laga en måltid hemma, bestämma vad man ska äta kan vara tufft. Lyckligtvis är det så många sätt att bestämma vad du ska äta. Börja med att använda processen med eliminering för att ta bort oönskade alternativ. Om du är en del av en grupp som kämpar för att kompensera sitt kollektiva sinne, använd 5: 3: 1-systemet eller utse en roterande ledare för att bestämma för koncernen. Eller, om du vill prova något nytt, ladda ner en användbar app som visar lokala restauranger i ditt område.

Steg

Metod 1 av 4:
Försöker nya livsmedel hemma
  1. Bild med titeln Gå på en diet när du
1. Hitta ett recept som du aldrig har lagat tidigare. Om du är osäker på vad du ska laga mat för en måltid, försök hitta en ny maträtt eller recept som du kan förbereda dig. Det är lätt att fastna i en ruta att bara äta en handfull måltider om och om igen. Medvetet letar efter en maträtt som du aldrig haft tidigare kan hjälpa till med att få lite variation i dina hemlagade måltider.
  • Platser som alla recept eller mat.com erbjuder ett stort antal recept. Ingå olika ingredienser och bläddra tills du hittar ett snyggt recept som du aldrig har försökt förut.
  • Om du ofta lagar pasta och andra italienska rätter, försök att söka efter ett recept som innehåller ingen pasta och inget kött. Du kan upptäcka, till exempel en vegetarisk tofu sallad som du tycker om.
  • Bild med titeln Gå på en diet när du
    2. Förbered en maträtt från en ny typ av kök. Om du är uttråkad med de typer av måltider som du vanligtvis förbereder hemma, prova något nytt från en annan typ av regional eller världskök. Om du har problem med att komma med lämpliga recept, kolla in webbplatser som BBC: s "god mat." Du kan välja bland många recept från internationella rätter, inklusive indiska, kinesiska, marockanska och franska.
  • Alternativt, om du är i humör att äta ute på en restaurang, välj ett matställe som serverar en typ av mat som du inte har försökt tidigare.
  • Bild med titeln Gå på en diet när du
    3. Balansera andra måltider du har haft nyligen. Tänk på vad du har ätit hela dagen - eller till och med veckan. Om du märker några livsmedelsgrupper som du har försummat, planera en hemlagad måltid som innehåller den matgruppen.
  • Till exempel, om det är dags för middag och du har haft protein-tunga måltider hittills (e.g. Bacon till frukost och en burgare till lunch), planerar att införliva fler kolhydrater eller frukter och grönsaker i din middag.
  • Förutom att hjälpa till med oupptäckt, kommer att balansera din dagliga kost också hjälpa dig att äta en hälsosammare blandning av livsmedel.
  • Metod 2 av 4:
    Med hjälp av elimineringsprocessen
    1. Bild med titeln har en bra konversation Steg 5
    1. Bestäm var eller vad du inte vill äta. Oavsett om du bara bestämmer dig för en måltid för dig själv, eller om du är med en annan person eller en grupp människor, börja med att ta bort restauranger eller recept som inte låter bra. Att ta bort oönskade alternativ kommer att lämna dig med ett litet antal bättre matalternativ och gör ditt beslut så mycket lättare.
    • Till exempel kanske din vän åt pizza igår kväll och vill inte upprepa, annars är du bara inte i humör för hemlagad italiensk mat.
  • Bild med titeln har ett bra samtal Steg 1
    2. Tänk på tiden och platsen. Om du hoppas att äta relativt snart, undvik alla restauranger som tar mer än 15 eller 20 minuter att resa till. Om du inte är beredd att resa för en utsökt måltid, kan du och din grupp bestämma tillsammans för att hålla sig till en närliggande matsal. Om några restauranger helt enkelt är för mycket av ett krångel, korsa dem av din lista.
  • Till exempel, om ditt första matsal val ligger över en stad och du är i högsta matsal eller mitten av rusningstid, bosätta sig för något närmare hemma.
  • Bild med titeln Behandla lågt testosteronsteg 7
    3. Tänk på livsmedelsbegränsningar, allergier eller dieter. Om du planerar att gå ut för att äta med en grupp, var noga med att välja en plats som kommer att tillgodose allas behov. Till exempel, om en vän har en skaldjurallergi, kan du utesluta den lokala Oyster-baren. Om du äter med vegetarian, undvik ett steakhouse eller restaurang som specialiserat sig på hamburgare.
  • Var försiktig med dina matsalar: restaurangen eller matsalen. Din grupp väljer bör erbjuda något för varje person du ska äta med.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 23
    4. Gör ditt val. I slutändan kommer det ner till att helt enkelt göra ett val. Om du är med en grupp som inte kan tänka sig, utse en person för att göra ett verkställande beslut. Om du är på egen hand, välj en plats eller bestämma om en måltid att laga mat själv hemma. Om du slutar beklaga ditt val, vet du åtminstone att du inte kommer att återvända till restaurangen eller återge samma recept.
  • Om du fastnar bestämmer mellan två olika matalternativ-restauranger, matbilar, etc.-En enkel myntkast kunde bestämma för dig.
  • Metod 3 av 4:
    Övervinna ett grupplock
    1. Bild med titeln Sluta dricka öl Steg 9
    1. Använd regeln 5: 3: 1. Om du äter ut (eller matlagning hemma) med en eller två andra personer och du inte kan nå enighet, använd 5: 3: 1: regeln. Den första personen föreslår fem måltidsalternativ (om restauranger att äta ute eller måltider för att förbereda hemma). Den andra personen skär två alternativ, lämnar tre. Den tredje personen gör det slutliga beslutet och väljer måltidsalternativet.
    • Om du använder den 5: 3: 1 regeln med bara två personer kan det vara upp till den första personen att göra det slutliga valet.
    • Denna metod fungerar inte med grupper större än tre, eftersom inte alla personer kommer att ha inmatning.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 10
    2. Välj en alternerande ledare. En del av svårigheten att välja ett måltids- eller restaurangalternativ med en grupp är att alla har sina egna preferenser, vilket kan vara utmanande att tillgodose. Ett sätt runt det här är att välja en rotation "Leader" -position: Låt en person välja vilken restaurang eller matplats som ska gå till.Deras beslut bör vara slutgiltigt.
  • Sedan, varje efterföljande tid som gruppen planerar att äta ut, kan ledningspositionen rotera, och den nya ledaren kommer att få välja sin preferens för eatery
  • Detta kan också fungera med ett middagsalternativ: tillåta en roterande ledare eller familjemedlem att välja en maträtt eller recept som du kan laga mat hemma.
  • Bild med titeln Tala med en kille Steg 1
    3. Koppla ditt måltid med en aktivitet. Du kommer att ha en lättare tid att bestämma vilken restaurang eller eatery att äta på om du planerar att följa med din måltid med en aktivitet på staden. Till exempel, om du vill prova en ny restaurang som ligger nära en biograf, planerar du att se en film strax efter att du har avslutat din måltid.
  • Eller du kan planera i omvänd: Om du vet att du vill delta i ett konstgalleriöppning, titta runt online för restauranger nära galleriet och göra din lunch eller middagsplaner där.
  • Bild med titeln Delegate Steg 1
    4. Rita ett namn ur en hatt för att välja en beslutsfattare. Samtidigt som planerar med en grupp, lägg alla gruppmedlems namn på separata pappersark, vik papper upp och lägg dem i en hatt eller skål. Rita ett namn och låt den personen veta att de är ansvariga för att bestämma var du ska äta den här gången.
  • Bild med titeln Fira Ramadan Steg 7
    5. Försök planera gruppens måltider baserat på mat teman. Ha någon välja temat för samlingen, sedan ha en potluck med detta tema. Till exempel, under havet (stekt räkor, krabba ben, hummer rullar, grits, fisk och chips mm.) eller mexikansk fiesta (refried bönor, enchiladas, burritos, kryddigt ris, etc.).
  • Metod 4 av 4:
    Använda webbplatser och appar för att hitta en restaurang
    1. Bild med titeln Samla e-postadresser Steg 7
    1. Bläddra bland restauranger på Zomato. Zomato Lists and Rankes Restauranger i ditt lokala område efter mat typ: frukost, lunch, middag, leverans mm. Om du känner dig obeslutsam om var du ska äta, bläddra igenom en lista över lokala restauranger.
    • Du kan också filtrera din restaurang efter typ av mat / kök eller plats.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 4
    2. Ta en titt genom yelp. Yelp är en fantastisk resurs för alla som letar efter en mängd restauranger i sitt lokala område. Webbplatsen eller motsvarande app kommer att ge stjärnans betyg av många restauranger, och kommer också att lista utmatningsmenyerna och prissättningen. Om du vill prova en ny restaurang eller en ny typ av mat helt och hållet (e.g. Indiska, peruanska, rå mm.) Kontrollera yelp.
  • Tänk på att Yelps användarrecensioner är uppenbarligen subjektiva. En olycklig ätare kan ge en annars utmärkt restaurang två stjärnor för en ytlig anledning. Så, avvisa inte en restaurang, mat lastbil eller café helt enkelt på grund av en eller två dåliga recensioner.
  • Yelp är tillgängligt i hela USA och Europa. Men många europeiska länder gynnar dock Foursquare över Yelp för restaurangrecensioner.
  • Bild med titeln Gör ditt mobiltelefon batteri Sen längre Steg 13
    3. Beställ med grubhub eller eatstreet. Båda smartphone apps fungerar på samma sätt: de låter dig beställa från ett antal lokala restauranger som levererar mat. Dessa appar är ett bra alternativ om du vill äta i, men är intresserade av att ha mat från en lokal restaurang: antingen en gammal favorit eller en ny plats du har velat äta på i månader.
  • Endera appen kommer att ge en fullständig meny och prissättning, och låter dig veta leveranskostnader och minsta orderbelopp på varje restaurang.
  • Grubhub och Eatstreet är båda konstruerade för användare i USA.
  • Ubereats app är i grunden densamma som GrubHub. Ubereats arbetar i stora internationella städer som Amsterdam, Tokyo, Singapore och Toronto.
  • Tips

    Om du fastnar mellan att välja en restaurang eller matställe som du har varit i många gånger tidigare, eller väljer en ny plats, gå med det nya alternativet.
  • Om du inte kan bestämma vad du ska laga, men har alternativ kan ett bra val vara den måltid som är det enklaste att förbereda och tar minst tid att laga mat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande