Hur man känner sig levande

Alla känner sig tröga, ledsna, eller lite döda inuti då och då. Om du vill ge din kropp en bra skaka och väcka den själen, är WikiHow här för att hjälpa. Nedan hittar du massor av lösningar, beroende på källan till dina problem. Läs bara en sektion eller läs dem alla: det är allt bra råd! Kom bara igång med steg 1 nedan!

Steg

Del 1 av 5:
Bli upphetsad
  1. Bild med titeln känner sig levande steg 1
1. Prova nya saker. Att försöka nya saker är en av de bästa sakerna du kan göra för att känna dig riktigt levande. Faktum är att människor är smarta. Vi är alla smarta. Och på grund av detta behöver våra hjärnor stimulans. Om vi ​​fortsätter att göra samma saker som vi alltid gör, blir vi uttråkad och efter nog av det börjar vi känna oss döda inuti. Prova nya, spännande saker och du kommer att finna dig mer upphetsad om livet i processen.
  • Du kan prova kreativa aktiviteter, som att lära sig att spela ett instrument eller ritning.
  • Du kan prova aktiviteter som verkligen utövar din hjärna, som att lära sig ett nytt språk eller spela schack.
  • Du kan prova aktiviteter som trycker på din kropp, genom att ta upp sporter som att simma eller jogga.
  • Bild med titeln känner levande steg 2
    2. Tryck dina personliga gränser. Komma utanför din komfortzon. Av samma skäl att du ska försöka nya saker, bör du också driva dina personliga gränser nu och om igen. Faktum är ju mer du trycker på dem, ju mer hittar du att du växer som en person. När vi trycker oss, får vi reda på vad vi verkligen kan och vi hittar nya saker att njuta av livet. Detta gör oss lyckligare, mer uppfyllda och självsäkra människor.
  • Du kan driva dig själv för att resa någonstans att du aldrig föreställde dig själv.
  • Du kan driva dig för att möta ett mål du trodde var omöjligt, som att förlora 50 kg.
  • Bild med titeln känner sig levande steg 3
    3. Ta på sig utmaningar. Vi tenderar att känna sig mest levande när vi är i strävan efter ett utmanande mål. Nu kan det vara något som att komma i form, lära sig en ny färdighet, eller arbeta mot en kampanj på jobbet. Det kan till och med vara något som att få rakt A, om du fortfarande är i skolan. Den viktiga delen är att ge dig en utmaning och sedan kasta all din energi och ansträngning i den!
  • Bild med titeln känner sig levande steg 4
    4. Driva en dröm. Driva något som du alltid har velat göra. När du chase de saker som gör dig lycklig, håller ditt sinne av rädsla för konsekvenser eller hinder, kommer du att upptäcka att du känner att du har blivit återfödd.
  • Försök att starta en ny karriärväg genom att göra något som du alltid ville göra. När du arbetar ett jobb som du inte gillar eller som inte lämnar dig att känna sig uppfylld, är det lätt att börja känna sig död inuti. Hitta en ny karriärväg gör något som du tycker om eller som gör att du mår bra om dig själv i slutet av dagen.
  • Bild med titeln känner sig levande steg 5
    5. Hitta och vara med någon du älskar. Om du inte är i ett förhållande, starta en (gå hit för hjälp för att få flickvänner och gå hit för hjälp att hitta pojkvänner). Hitta någon som är bra för dig och vem du också kan fylla en tomrum i sitt liv. Människor är sociala varelser. Vi behöver andra människor och att vara med någon kan ofta göra ditt liv mer spännande och uppfyllande.
  • Det är viktigt att vara i ett hälsosamt förhållande där du båda hjälper varandra. Får inte i ett seriöst förhållande med någon du inte bryr dig om bara för att försöka få dig att må bättre.
  • Del 2 av 5:
    Ökar din energi
    1. Bild med titeln känner sig levande steg 6
    1. Har ett vanligt schema. Om du går upp och går och lägger dig på alla slags konstiga timmar, kan det leda till att din kropp känner sig sjuk, förlorad och död inuti. Reglera ditt schema så mycket som möjligt och överväga att göra några offer för att få det vanliga schemat för ett tag medan du tar hand om dig själv.
    • Om du har problem med att hitta utrymme i din dag, försök att klippa ut tidens slösare som är så lätta att glömma. Facebook, kontroll av e-post, och Time Waster Mobile-spel kan suga mer tid ut ur din dag än du tror. Spara dessa åtgärder för när du verkligen inte kan göra något annat (som när du sitter på toaletten!).
  • Bild med titeln känner sig levande steg 7
    2. Sova tillräckligt och regelbundet. Varje kropp är annorlunda och din sömn behöver kanske inte vara densamma som alla andra, men om du går igenom din dag känner sig död inuti och utmattad, kan det vara för att du inte heller får tillräckligt med sömn eller du får också mycket! Börja med att få standard 8 timmars sömn, på ett vanligt schema (samtidigt varje natt), i ett par veckor. Hur mår du? Vissa människor behöver bara 6 timmars sömn, vissa kan behöva mer som 10! Du kan behöva experimentera, men ge din kropp en chans och mycket tid att justera innan du skriver av det.
  • Bild med titeln känner sig levande steg 8
    3. Ät en hälsosam kost. Att äta en hälsosam kost är avgörande för att du känner dig stark, hälsosam, energisk och redo att ta itu med din dag. Diet kan också spela en stor roll i depression! Se till att äta massor av frukter och grönsaker, hela korn och magert protein. Skära ohälsosamma fetter och socker från din kost så mycket som möjligt. Äta med ett syfte...Ta inte bara vad som helst smakar bra och är lätt!
  • Friska grönsaker och frukt inkluderar: Kale, Spenat, Broccoli, Bananer och Citrusfrukter.
  • Friska korn inkluderar: quinoa, brunt ris, råg och havregryn.
  • Goda leanproteiner med friska fetter inkluderar lax, tonfisk, sardiner och nötter (sojmuttrar gör ett bra mellanmål!). Du kan också försöka luta proteiner som kyckling och ägg.
  • Undvik skräpmat som chips och kakor. Även kakor som märker sig som friska, som vete thins, är inte friska mer om du äter halva lådan och är fortfarande mycket mindre friska än ett mellanmål av morotpinnar!
  • Bild med titeln känner sig levande steg 9
    4. Överväga att skära energi "fusk". Om du dricker mycket kaffe eller energidrycker, eller tar andra "kosttillskott" som ökar din energi, du kanske vill överväga att dessa kan vara en del av problemet. Koffein är speciellt additiv och medan det kan ge din kropp en tillfällig ökning först, kommer det att krascha senare när din kropp behöver mer av drogen. Överväg att ta en paus för att rengöra din kropp, för att se om det här är en del av ditt problem.
  • Bild med titeln känner levande steg 10
    5. Övning. Det är svårt att hitta tid ibland, vi vet, men träning är ett av de bästa sätten att få dig att känna dig mer energisk. Gå för en 15-minuters jogga på morgonen kan räcka för att väcka dig! Gör några knep medan du väntar på att ditt kaffe brygger i lunchrummet. Ta trappan istället för hissen. Alla dessa små bitar lägger till en hälsosammare du och du brukar hitta det mer effektivt än en dos av koffein.
  • Bild med titeln känner levande steg 11
    6. Sätta ansträngning i varje dag. Även på dagar när du inte behöver gå någonstans eller du inte tycker om att gå någonstans, bör du fortfarande sätta i ansträngning och vakna på din vanliga tid, klä dig, äta och göra saker med din dag. Detta är viktigt för att upprätthålla din mentalitet. Det kommer att hålla dig från att känna dig lat eller till och med hopplös. För många dagar att inte ta livet på allvar och du kommer definitivt sluta ta livet på allvar!
  • Del 3 av 5:
    Bli inspirerad
    1. Bild med titeln känner levande steg 12
    1. Läs och lyssna på inspirerande verk. Om du känner dig förlorad, försök att ta i andras visdom. Många tycker att inspiration och ny livsriktning i människors verk som Joseph Campbell och Alan Watts. Båda dessa män skrev massor av bra böcker, men du kan också hitta sina inspirerande ord online i intervjuer (försök att söka YouTube). Medan de kanske inte är uppe på din allierade, är du säker på att hitta någon som inspirerar dig om du bokar. Prova den inspirerande eller självhjälpsdelen på ditt lokala bibliotek!
  • Bild med titeln känner levande steg 13
    2. Resa till platser gamla och nya. Resa är en av de mest kraftfulla transformativa upplevelserna du kan genomgå. För att resa till avlägsna platser där du befinner dig utanför din komfortzon, kommer du att bli tvungen att ta på sig utmaningar och aktivt leva (ofta bevisa att du faktiskt kan göra dessa saker fortfarande!). Resande behöver inte vara så dyrt som du tror, ​​heller. Om du åker på egen hand istället för med ett turnéföretag, köp tidigt (vanligtvis 4-6 månader före tid), och gå platser i lågsäsong, hittar du att det inte tar för mycket att spara för att få bort ett tag.
  • Om det är väldigt läskigt för dig, börja med att resa till lokala områden innan du går vidare till avlägsna länder.
  • Bild med titeln känner sig levande steg 14
    3. Lyssna på inspirerande musik. Musik kan vara otroligt inspirerande för många människor. Det är ett av de mest kraftfulla verktygen för att nå direkt in i själen och få dig att känna en djup och kraftfull anslutning med sångaren eller kompositören. För vissa människor är den mest transformativa musiken klassisk musik (vi rekommenderar Beethovens pianokonsert # 5, 2: a och 3: e rörelser). För andra människor är mer modern musik till hjälp. Vissa människor hittar traditionell folkmusik, som keltisk musik, att verkligen väcka dem. Experimentera och hitta något som fungerar för dig.
  • Bild med titeln känner levande steg 15
    4. Skapa och omfamna en känsla av anslutning. Det finns en ofta immateriell känsla av anslutning till den större mänskliga andan som du kan knacka på och sele. För alla är det mediet som skapar denna känsla annorlunda. Vissa människor läser poesi. Vissa människor volontär. Vissa människor höjer barn. Hitta något som gör att du känner dig kopplad till den större erfarenheten av att vara mänsklig och sedan ta ditt eget tillvägagångssätt för att fånga den känslan. Ta inspiration och skapa något, en målning, en sång, en dans, som låter dig uttrycka att du är människa och är en del av det stora slaget som är denna planet och universum.
  • Bild med titeln känner sig levande steg 16
    5. Hitta ditt syfte. När vi lever ett liv som ger oss syfte och låter det syftet att realiseras, det är när vi kommer att känna sig mest inspirerade och vakna till möjligheter som den här världen har att erbjuda. Alla har något att erbjuda: antingen något att erbjuda planeten, något att erbjuda andra, eller något annat syfte att tjäna. Hitta vad du är bra på, hitta vad som gör dig lycklig och gör det. Om du fortsätter att leva för att leva, snarare än att leva för att göra din existens betyder något för universum, så kommer du alltid att hitta dig själv förlorad och utan inspiration. Omfamna vad du kan erbjuda och sluta tänka bara på hindren!
  • Del 4 av 5:
    Känsla ansluten
    1. Bild med titeln känner levande steg 17
    1. Ge människor fördelarna med tvivel. Börja känna sig förbunden med att ge andra fördelarna med tvivel. När folk bjuder in dig till saker, antar du inte att det är för att de vill vara trevliga. De kanske verkligen vill ha din vänskap. De kanske verkligen vill se vad du måste erbjuda världen! Antag det bästa i dem och låt dem behagligt överraska dig. Om du inte försöker, kommer du aldrig ens att ha chansen att ta reda på om något kunde ha varit underbart och roligt!
  • Bild med titeln känner levande steg 18
    2. Volontär. Människor får naturligtvis den största känslan av tillfredsställelse från att hjälpa varandra. Inte bara ytan hjälp med att bära någons matvaror. Istället ge någon djup, meningsfull hjälp som blir en av de mest positiva krafterna av gott i sina liv. Detta kommer att låta dig känna dig djupt kopplad till den större mänskliga erfarenheten och få dig redo att omfamna livet och allt du har i din att vara tacksamma för.
  • Försök att arbeta med Big Brothers Big Sisters, som ger mentorskap till i fara ungdomar, eller bygga bostäder med livsmiljö för mänskligheten, som arbetar för att bygga permanenta bostäder för människor som drog det korta halmen i livet.
  • Volontärarbete är också en stor chans att göra nya vänner och träffa människor som delar liknande värderingar och intressen för dig.
  • Bild med titeln känner levande steg 19
    3. Hitta samhällen online. Om du inte är bra med att träffa människor i det verkliga livet eller om ditt schema eller livsstil är bara inte bra för att vara med människor, försök att träffa människor och gå med i samhällen online. Det finns många olika sätt att göra detta! WikiHow, till exempel, har en stor gemenskap och vi är alltid glada för ett annat vänligt ansikte och hjälpande hand. Ett annat alternativ skulle vara till exempel att spela en MMO. Detta är en speciell typ av videospel som låter dig ta ett nytt liv och göra vänner i en helt annan värld. Guild Wars är känt för att ha en av de vänligaste samhällena.
  • Del 5 av 5:
    Skapa en ny Outlook
    1. Bild med titeln känner levande steg 20
    1. Inse att sorg är en naturlig del av livet. Sorg är en naturlig del av livet och en hälsosam känsla att ha. Om du känner dig död inuti eftersom något dåligt hände dig, då är det okej. Vara ledsen för ett tag. Omfamna känslan och lär dig att flytta förbi det. Detta hjälper dig att klara av tuffa situationer i framtiden. Men om du har varit ledsen länge och den känslan av dödhet inuti börjar springa ditt liv, känna igen att medan sorg är normalt, är det också tänkt att sluta. Vi går igenom massor av känslor, men alla behöver sin tid i solen.
  • Bild med titeln känner levande steg 21
    2. Ge dig lite tufft tal. Ibland, älskling själv och ta med för mycket stödjande råd kan faktiskt skada dig, inte hjälpa dig. Ibland är det du verkligen behöver en snabb spark i byxorna. Berätta för dig själv-eller-kvinna-upp och ta den här negativa känslan som en vuxen. Börja göra något om hur du känner, istället för att bara låta känslan kontrollera dig.
  • Var inte din egen värsta mobbning men. Tala inte ner till dig själv. Bara ta en fast hand, som någon bra förälder skulle.
  • Om det gör det lättare, låtsas att det inte ger det fasta rådgivningen. Låtsas det är Albus Dumbledore. Eller Morgan Freeman. Alla råd låter bättre när det kommer från Morgan Freeman.
  • Bild med titeln känner levande steg 22
    3. Uppskattar vad du har. Det är lätt att få tag i att tänka på våra problem eller alla saker som vi önskar att vi hade och glömmer alla de otroliga sakerna som händer runt oss. Du kan glömma alla saker i ditt liv som är bra och gör dig lycklig. Glöm inte de sakerna! Uppskatta vad du har kommer att få dig att känna dig bättre bout omfamnar dessa saker medan du har dem. Kom ihåg att allt i livet är tillfälligt, och du måste lära dig att älska saker medan du har dem.
  • Det här kan tyckas deprimerande, men kom ihåg att förlora en sak som du älskar öppnar dig för nya saker som du kan älska och uppleva istället.
  • Bild med titeln känner levande steg 23
    4. Känna igen när du behöver professionell hjälp. Naturligtvis, ibland blir våra hjärnor bara lite sjuk. Ibland känner vi att vi är döda inuti inte för att vi har förlorat sig av goda saker men för att vår hjärna har blivit blind för dem. När du känner dig vilse, och speciellt om du känner att du kan skada dig själv eller någon annan, vänligen sök professionell hjälp. Det gör dig inte svag eller trasig - precis som du skulle gå till doktorn Om du hade cancer, bör du gå till en läkare när din hjärna inte gör vad det borde.
  • Bild med titeln känner sig levande steg 24
    5. Var sann mot dig själv. Sammantaget, om du inte känner dig levande, kan det vara för att du inte lever. När vi lever ett liv som inte är sant för oss själva, lever vi verkligen någon annans liv och det är lätt att känna att vi inte verkligen bor alls. Om du inte är själv, om du ljuger om vem du verkligen är för dem omkring dig, för att du tycker att det kommer att göra dem lyckligare: Skruva dem. Detta är ditt liv och i slutet av dagen måste du göra det som gör dig lycklig och vara den person du verkligen är. Detta kommer att väcka din ande och få dig att känna dig levande igen!
  • Tips

    Stänk det kalla vattnet i ansiktet över diskbänken eller badet eller ens din toalett
  • Om du vill kan du få en timer på din telefon eller iPod och ställa in den i 15 minuter (eller 10!
  • När du är i sängen och dina 15 minuter är upp och du tycker inte om att du inte vill lämna din säng... tvinga dig själv !!
  • Se till att du inte har några arrangemang.
  • Jämför inte dig själv och ditt liv med andra och andras liv. När allt är det enda livet du har, det enda livet du kan skapa och det enda livet du kan leva är din egen.
  • Varningar

    När du stänker det kalla vattnet på ditt ansikte, se till att du inte är i smärta
  • Försök att inte få det kalla vattnet upp din näsa (det kan skada!)
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande