Hur man ändrar ditt liv efter att ha gjort samma sak så länge

För vissa människor kan livet vara tråkigt och tröttsamt. De känner att de behöver krydda sina liv. Om det här låter som du, läs vidare och du kan ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak så länge!

Steg

  1. Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 1
1. Gör en lista över så många hobbyer, spel, aktiviteter, yrken, kunskapsorgan, talanger, färdigheter och evenemang som du kan tänka på. Världen är full av dem, så det kommer inte vara svårt att tänka på mer än bara en. Om ditt sinne går tomt, titta på sakerna nedan för lite inspiration. När du har din lista, välj tre till fem av dessa som du kan utföra inom en vecka.Plocka ytterligare fem som du kan utföra på tre månader.Välj nu ytterligare tre till fem saker som kan ta ett år för att uppnå.Detta ger dig en bra start.Se till att du ger dig ett konkret schema för att uppnå varje mål.Om du först inte lyckas, omplacera eller besluta att prova ett annat mål för ett tag.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 2
    2. Få ett yrke eller hobby. Om du redan har en, prova något nytt som du kanske inte har övervägt tidigare. Saker som att skriva, dansa eller agera är alla bra exempel. Att gå med i ett sportlag eller klubb är också ett bra sätt att ha en bra tid och träffa nya människor.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 3
    3. Sätt dig där ute blir intresserad av andra människors hobbies. Fråga dem frågor.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 4
    4. Leta efter det mest tråkiga du slösar bort din tid och byt ut det med något nytt som du alltid ville kunna göra det. Bry dig aldrig om du är bra på det. De flesta saker, särskilt kreativa aktiviteter, du blir bättre på det med övning. Bli inte rädd för att lära dig om du inte har en fysisk anledning att du aldrig lyckas med det.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 5
    5. Prova något nytt i din skala, med nybörjarklasser, projekt och aktiviteter istället för att förvänta sig lysande professionella resultat första gången du försöker. Om du gör det bättre än helt hopplöst är du långt framåt och förmodligen talangfull. Om din start är helt hopplös, studera den online eller med människor som redan gör det bra och ser hur bra ditt nästa försök går.
  • Fira även mindre framgångar i den nya aktiviteten. Betala inte för mycket uppmärksamhet åt misslyckanden, det är viktigare att uppmärksamma framgångarna i försök och fel. Det är hur människor lär sig. Därför börjar artister med skissböcker och träna papper.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 6
    6. Om du inte är en sportig person, försök att lära dig ett instrument eller till och med ett nytt språk. Du möter nya vänner med liknande intressen och har något intressant att prata med människor om.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 7
    7. Bli en mer passionerad och karismatisk person. Gå ut och lär dig om olika ämnen. Läs böcker eller titta på filmer och se vilken typ av saker som intresserar dig. Ägna dig till något du bryr dig om och lär dig så mycket om det som du kan. Komma dit och prova något nytt.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 8
    8. Arbeta med andra människor, frivilligt till en välgörenhet, hjälpa till i samhället. Vad du än gör kommer det att göra en inverkan.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 9
    9. Tänk tillbaka: "När var sista gången i mitt liv var jag faktiskt glad?"Detta kan hjälpa dig att leda till saker som du kan ha glömt du kan göra, men där det hela tiden.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 10
    10. Prata med människor som du normalt inte skulle prata med. Vara utåtriktad och social, och skapa nya vänner.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 11
    11. Umgås och konversation med nya människor. Om du och dina vänner går på bio eller ute någonstans, be andra människor att tagga. Ju fler desto bättre!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 12
    12. Återställ ditt vanliga schema. Om du gör saker samtidigt varje dag, flytta bara dem om lite.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 13
    13. Starta ett intressant och givande projekt. Få ett deltidsjobb eller en helt annan garderob eller frisyr. Gör en film, eller starta en blogg eller en webbplats. Det finns så många saker att göra!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 14
    14. Om du är förtjust i att skriva, kan du skriva några artiklar, kanske även på WikiHow! Du kan även kanske prova din hand med att skriva några dikter eller andra intellektuella hobbyer.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 15
    15. Gör vad du alltid ville göra och försöka göra så många nya saker som möjligt. Vet inte hur man spelar en riktigt cool sport som du älskar att titta på? Testa. Hitta någon och hitta tid att lära, spela och träna med dig. Det är alltid bra att prova nya saker på din bekväma pris.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 16
    16. Ändra din kost. Ny mat, ny dig.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 17
    17. Häng ut med andra människor. Om du känner att ditt liv är tråkigt, kan det ha något att göra med publiken du hänger runt. Glöm inte bara dina gamla vänner, men grilla lite. Du kommer att vara glad att du gjorde det!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 18
    18. Skaffa sig vild. Krydda upp ditt liv genom att gå till exotiska platser, odla fantastiska växter, lyfta ett udda och quirky djur. Låt bara fantasin explodera, och du kommer att leva ett mer spännande och givande liv!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 19
    19. Se rädsla i ögat. Hoppa inte av en byggnad utan fallskärm, men gör det du är typ av nervös. Gilla till exempel-prata med en tjej eller pojke, dansa, försök att knäcka ett skämt, eller till och med stå upp för någon annan! Var inte en "eremitkräfta"- gå ut dit! Vem vet, det kan få dig vänner. Bara vara dum.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 20
    20. Gör de rätta valen. Är du glad att göra med vad du gör, eller med dina vänner? Kanske är det inte det rätta. Du kan experimentera med olika saker för att se om något ger dig mer glädje. Gå med en vän till en konsert, eller en film om de frågar dig. Men gör inte brott, de är alltid fel!!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 21
    21. Sätt dig där ute! Om du är ensam, lägg dig själv på marknaden för en ny vän eller grupp. Var intressant, samtidigt som du gör det du älskar, försök göra det annorlunda. Livet är bra, särskilt med vänner. Glöm inte heller romantik. Om han / hon är solo, försök sedan charmig honom / henne med dina egenskaper. Livet är bra när du blir märkt, och få vänner.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 22
    22. Titta på den positiva sidan av saker! Om du kommer till en tråkig plats, kolla på den ljusa sidan. Om du ska shoppa, och du gillar inte att shoppa, titta på "den ljusa sidan" - åtminstone har du mat att äta.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 23
    23. Förändra. Ibland behöver du bara en hälsosam förändring för att bryta monotonin. Döende håret, eller kasta en fest (med föräldrars tillåtelse), eller ta en semester, eller försöker en ny hobby är bra sätt att göra detta.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 24
    24. Börja med att flörta med tjejer / killar. Det är en rolig sak att göra som får dig att märka, och tjejer / pojkar älskar det när du återvänder favören!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 25
    25. Vara spontan. Ibland är det bra att vara spontan! Prata med personen framför dig i livsmedelsbutiken eller presentera dig med joggen på gatan. Du vet aldrig vad som kan bli av det!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 26
    26. Gör något du aldrig gjort tidigare. Det är bra att prova nya saker! Du kan även göra en ny hobby ut ur den. Kanske något som dina vänner / familj inte har det. Och om du inte gillar det, ingen skada gjort. Du kommer förmodligen att sluta göra nya vänner om du håller med den.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 27
    27. Föra dagbok. Det är en bra idé att skryta ner dina tankar från tid till annan! Du behöver inte skriva inuti det varje dag, bara när du känner det. En dag kan du se tillbaka på de saker du skrev...
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 28
    28. Om du inte vet hur du börjar kan du bjuda in dina vänner att sova över men först måste du fråga dina föräldrar om det.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 29
    29. Försök inte ändra din bild som ska accepteras till en klubb eller sport!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 30
    30. Gör en hinklista! Försök att faktiskt göra de saker du skriver ner till. Kom ihåg att du bara lever en gång! Få ut det mesta av din tid medan du kan!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 31
    31. Gå med i en klass. Till exempel, om du är intresserade av dans, gå med i en dansklass och förbättra dina danskunskaper.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 32
    32. Hänga med vänner! Det är alltid väldigt intressant att vara ute med vänner.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 33
    33. Ge dig själv en total make-over! Var inte rädd för att experimentera och ha det roligt, för om du inte tyckte om det sätt du var förut, då är oddsen att du gillar något nytt. Gå inte överbord till exempel, gå in i en goth look om du är naturligt en preppy person etc. Gå brunett eller blondin. Kanske få en super lockig perm eller gå för en stift rakt utseende, eller låt ditt hår naturligt om du inte hade tidigare.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 34
    34. Kom ihåg att vara dig själv och håll dig sant mot dig själv. Det finns inget värre än en hycklare.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 35
    35. Gör något för en sak. Stödja en välgörenhet som WWF (World Wildlife Fund), det får dig att må bra.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 36
    36. Kärleksliv. Om du är singel och du har en förälskelse på någon, ta en risk och fråga dem. Om du har en pojkvän / flickvän, ta den till nästa nivå.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 37
    37. Gå ut på mer, desto mer spenderar du utanför de fler människor du kommer att träffas, ju mer du möter desto mer sannolikt får du fler vänner att dela dina hobbyer med
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 38
    38. Om du är singel, börja prata mer med tjejer / killar, som tidigare nämnts.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 39
    39. Gå ut ur det skalet och gå ut och prata med olika människor, du kan till och med vilja resa runt ett land under en viss tid?
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 40
    40. Gå ut ur din komfortzon, gör något annat, tänk på något du alltid har velat göra och bara göra det, som en semester eller en aktivitet.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 41
    41. Bygga något! Byggnad kan vara väldigt kul om du gillar det. Försök gå ut och köpa lite lego eller trä om du inte tror att Lego är "ålder".
  • 42. Försök att göra vad din signifikanta andra gillar att göra. Om det är en pojke, börja agera som en tom-pojke (zombies, skytte, etc.) eller om det är en tjej börjar agera lite girly för att försöka hitta något du har gemensamt! Hitta sätt att dina intressen och deras kan överlappa. Om du två gillar samma saker, tror de att ditt liv är mer intressant. "Lite girly" kan innebära att du lägger till ett hårband eller läser en bok hon älskade. "En liten tomboyish" kan betyda att hitta en videospel med fler könsvänliga tecken att dela med din bror eller pojkvän. Leta efter saker som inte heller har försökt det kan vara kul, speciellt om de innebär att du gör något snarare än att bara konsumera saker
  • Detta är sant för killar också. Du behöver inte spikas till en liten grupps idé om maskulinitet. Ju mer du sträcker sig för att utforska saker gals som, desto mer sannolikt hittar du ditt liv rikare av mer kvinnliga vänner och fler chanser på en genuint intressant flickvän. Det finns sämre sätt att spendera en lördag morgon än att hänga i ett kök matlagning något gott med en kvinna - och om du lär dig, får du inte bara att äta det, men du kommer att äta bättre leva på egen hand.Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 43
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 44
    43. Låt den andra göra vad de vill göra, föreslå inte saker.(bra ex. "Vad vill du göra? : Jag vet inte: Låt oss spela monopol! Säker! Dålig ex. Låt oss spela godisland! Låt dem alltid bestämma vad du ska göra.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 45
    44. Gör något riskabelt eller prova något intressant, och farligt, som BMX, eller något galet, som sky dykning eller eld andning! (Med övervakning)
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 46
    45. Om allt annat misslyckas gör en lista med 5 saker du alltid har velat göra (e.g. Gå upp Mount Snowdon) och varje 6 månader måste du gå ner i listan och göra dessa saker, inga ursäkter!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 47
    46. Vara annorlunda!Gör din egen sak! Få uppmärksamhet och vara festens liv. (Inga droger eller dricks!) Vart du än går. Känn dig fri, men inte för gratis! Och var inte irriterande eller förolämpande medan du gör det. Var vänlig och trevlig. Och försök att inte vara högt. Då är du bara lite konstig goof. Och se till att du inte skadar dig själv!
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 48
    47. Lev varje dag som en dag du vill komma ihåg det. Säg att det verkar omöjligt, hur kan du faktiskt komma ihåg varje dag i ditt liv? Men att ha ett intressant liv, måste du göra intressanta saker och vara intressanta, trots allt har vi bara ett liv. Kom ihåg att skratta även när allt verkar vara fel, allt du kan verkligen göra är att skratta av det, lugna dig och bli inte för överväldigad för tillfället eftersom det kommer att passera.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 49
    48. Kom ihåg att livet inte är en säng av rosor som människor brukar säga. Det finns fler dagar när vi är stressade än dagar när vi faktiskt är avslappnade och har allt vi behöver. Så att förändra ditt liv kommer aldrig att hända över natten oavsett hur illa vi vill ha det. Så realistiskt kan du få en hobby, spela ett nytt instrument, lära ett språk, men alla vet att allt som är långt hämtat för att ja, du skulle vilja göra alla, men din dagliga rutin skulle sannolikt alltid vara din dagliga rutin eftersom det är ditt överlevnadsläge, du äter inte om du inte arbetar, du får inte din examen eller examensbevis om du inte går till skolan. Så vad sägs är att all den nya och spännande saken diskuteras, är att du ska göra en gradvis anpassning i ditt liv. Om du verkligen vill lära dig ett nytt språk eller spela ett nytt instrument, lägg din tidsfrist för 6-8months inte 2 veckor. Det ger dig process att justera till ändringen och det låter dig njuta och omfamna förändringen för att passa din redan uppsatta livsstil.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så lång steg 50
    49. Var medveten om att om du vill att förändring ska ske i ditt liv måste du välja vad du vill ändra och hålla det långsamt och stabilt. Vara konsekvent, det är det enda sättet att se resultat som du söker. Varje förändring som uppstår snabbt eller över natten varar aldrig för att det tog dig din livstid att komma till den tiden, så hur tar det över natten för att göra en förändring?
  • Bild med titeln Ändra ditt liv efter att ha gjort samma sak för så länge steg 51
    50. Ha så kul! Även om det inte finns någon. Lyssna till musik och dansa som ingen har dansat någonsin tidigare, sjunga i duschen så högt som möjligt, skriv dina roliga minnen, titta på filmer, laga mat och vad du älskar att göra eller det är roligt för dig.
  • Tips

    Ta "Ja man" idealer och tillämpa några i ditt liv.
  • Tänk på lycka som en resa i stället för en destination. Gör vad du kan med vad du har och var du är!
  • Glöm de saker du gjorde dåligt tidigare, framtiden är fortfarande framåt.
  • Var dig själv! Tvinga dig inte att tycka om saker du inte gör! Detta är att få dig att må bättre, inte någon annan
  • När det ges en möjlighet, ta det.
  • Be inte över vad du har gjort i det förflutna och spela det om och om igen i ditt huvud. Det gör att du känner dig värre.
  • Gå ut till platser där du kan ansluta till andra människor som gillar samma saker du gillar.
  • Lev ditt liv till fullo och utan beklagar.
  • Var inte rädd för att prova nya saker.
  • Ha mer kul! Gå ut med människor som får dig att känna dig bekväm.
  • Sätt dig där ute, ta intresse för någon annan
  • När var sista gången du gjorde något bara för skojs skull?
  • Var dig själv, men försök att vara mer vågad.
  • Ha kul och gå platser.
  • Titta på människor runt dig. På tv, i tidskrifter, på bussar, tåg, på jobbet, universitet, skola. Om de gör något du gillar, notera det och försök att göra det på din egen väg. Om de gör något du inte gillar, tänk på varför du inte tyckte om det och undviker det!
  • Var alltid beredd att prova något nytt
  • Leva medkänsla men håll alltid din värdighet och integritet i processen.
  • När du gör en to-do-lista lägg till något roligt på listan som du tror att du kommer att njuta av.
  • Överraska dig själv.
  • Om du förstör, är det okej. Det är inte världens ände.Bara fixa det och skratta om det senare!
  • Titta alltid på den ljusare sidan av livet, även om du tycker det är svårt att överleva för ibland, slappna av, det finns alltid rätt tid för allt.
  • Prova nya saker! Vattentränning? Bungee hoppning?
  • Varningar

    Kom ihåg att vara dig själv!
  • Gör inte saker som gör dig obekväma. Bara för att du vill göra ditt liv lite roligare, betyder inte att du måste slösas bort varje helg.
  • Var inte dum - om det verkar för farligt, som att hoppa av en klippa, försök inte det.
  • Ljuga inte och säg saker som inte riktigt hände.
  • Om du är känd för en viss sak (ex. fotboll), du kommer att dömas för att göra något annat (ex. sjunger och dansar). Var stark, ignorera nay-sayers och gör det själv
  • Stör inte dig själv att ändra.
  • Kom ihåg att vara sant, ha kul och var dig själv. Tänk något du aldrig skulle göra eftersom det är pinsamt och gör det. Det skruvar upp din rutin när du behöver något nytt
  • Det handlar inte om att ändra ditt liv, det handlar om att spicera upp det och uppleva mer spännande saker. Känn inte dåligt om misslyckande. Förlora inte ditt självförtroende och fortsätt försöka för vad som helst som kan hända i ditt liv.
  • Var inte "annorlunda" eller "partiets liv" på olämpliga platser. Du vet när du ska vara så och när inte det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande