Hur man blir en scrum master

Scrum är en smidig ram som är utformad för att effektivisera mjukvaruutvecklingsprojekt genom att eliminera hinder och spårning av framsteg över diskreta perioder. Om du är en mjukvaruutvecklare eller produktägare som är intresserad av att utveckla din karriär och öka produktiviteten i ditt team, överväga att gå ut för din officiella Scrum Master Certification. För att bli certifierad kommer det först att vara nödvändigt att delta i en 2-dagars Scrum Master-kurs eller seminarium som erbjuds av en ackrediterad Scrum Organization. Du kan sedan registrera dig för en specialiserad certifieringsexamen inom 90 dagar efter avslutad utbildning.

Steg

Del 1 av 2:
Tar emot den nödvändiga träningen
  1. Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 3
1. Bestäm vilken scrumcertifiering du vill få. Innan beslut fattas om en viss certifiering, överväga vilken som är rätt för dig när det gäller din roll i branschen. Förutom standard Scrum Master-certifieringar som Certified Scrum Master (CSM) och Professional Scrum Master I (PSMI), finns det också alternativ anpassade speciellt för utvecklare (CSD) och produktägare (CSPO).
  • De flesta affärsexperter rekommenderar att du söker en CSM-certifiering via Scrum Alliance eller en PSMI-certifiering via Scrum.Org, eftersom det är de 2 certifieringarna såg högst starkt av anställningschefer och personaldirektörer.
  • Scrum är en anpassningsbar projekthanteringsmetodik, inte en proprietär teknik eller ett system. Av den anledningen hittar du mer än en organisation som erbjuder certifieringsalternativ, var och en med egen twist på de grundläggande elementen.
  • Bildtiteln Bli en databasingenjör Steg 4
    2. Bekanta dig med scrrumsramen. Ta lite tid att bekanta sig med Scrum genom att läsa upp de grundläggande färdigheterna och målen i hjärtat av konceptet. För att hjälpa nya utvecklare att förbereda sig för utbildning och undersökning har Scrum Alliance sammanställt en lista över rekommenderade läsmaterial, som du kan hitta på https: // scrumalliance.Org / Lär dig-om-scrum / resurser. Scrum erbjuder en unik ta på produktutveckling och projektledning, så många av de idéer du stöter på kan vara ny för dig.
  • Scrum är det som är känt som en "smidig ram", vilket innebär att det utförs av små, organiserade team med maximal effektivitet och produktivitet i åtanke.
  • Scrum-ramen består av 3 huvudroller: produktägaren, utvecklingslaget och Scrum Master, som är ansvarig för att underlätta utvecklingsgruppens arbete genom att presentera tydliga, uppnåbara kortsiktiga mål och effektivisera dagliga uppgifter.
  • Bild med titeln Bli en golfbana designer Steg 6
    3. Delta i en Scrum Master Course eller Seminarium. Hitta Scrum-kurser i ditt område genom att köra en sökning efter "Scrum Master Training" eller "CSM (Certified Scrum Master) Certification Training" följt av namnet på din provins. Scrum Master Training Kurser utförs under 2 dagar (16 timmar totalt) och leder av instruktörer som har licensierats för att undervisa Scrum-principer för upp och kommande utvecklare.
  • Kostnaden för att delta i en Scrum Certification-kurs eller seminarium varierar från $ 1000 till cirka $ 2000.
  • Scrum har ännu inte fått universell acceptans som en mjukvaruutvecklingsram, vilket innebär att du kanske måste vara villig att resa till en annan stad för att söka utbildningsmöjligheter.
  • Bild med titeln Ansök om arbetslöshetskompensation i Florida Steg 10
    4. Registrera dig för din certifieringsexamen inom 90 dagar efter utbildning. Alla professionella som vill bli officiellt behöriga som en Scrum Master måste först visa en praktisk förståelse för ramen genom att skicka en certifieringsexamen. Scrum Master Accredited Certification Program (SMACP) är titeln på den standardiserade tentamen som används för att testa kunskapen om potentiella scrummaster.
  • När du känner att du är redo kan du registrera dig för SMACP online på https: // scrumalliance.Org / Get-certifierade / utövare / CSM-certifiering, eller för PSMI genom att besöka https: // klunga.Org / Professionell-Scrum-Master-I-certifiering.
  • När du har slutfört din registrering skickas en examensåtkomstkod som du kan använda för att ta provet online på en tid och plats för ditt val.
  • Del 2 av 2:
    Slutföra din certifieringstestning
    1. Bildbeteckningen blir ett expertvittne steg 8
    1. Betala de nödvändiga test- och certifieringsavgifterna. Du kan skicka en betalning online på https: // scrumalliance.org / eller https: // klunga.org / Samtidigt som du registrerar för Scrum Master Accredited Certification Program eller Professional Scrum Master I Bedömning. För närvarande accepterar båda organisationerna endast betalningar via kredit- eller betalkort. Din betalning täcker både kostnaden för provet och ditt bevis på certifiering, som du kommer att tilldelas vid passering.
    • Observera att testavgiften för SMACP inte innehåller kostnaderna för utbildning eller andra resurser eller studiematerial.
    • PSMI-bedömningen är lite dyrare än SMACP på $ 150, och innehåller också 30 ytterligare frågor.
  • Bild med titeln Ansök om arbetslöshetskompensation i Florida Steg 11
    2. Börja med att studera för din certifieringsexamen. Läs igenom några av de tillgängliga artiklarna på https: // scrumalliance.Org / Lär dig-om-scrum / resurser Att borsta på din kunskap om Scrums centrala mål och strategier. Standardtestet kommer att fokusera på viktiga principer och praxis relaterade till Scrum-gränssnittet, inklusive projektledning och ledning, lagbyggnad, sprints, skalbarhet, framstegsrapportering och planering av planering.
  • Examiner för vissa certifieringar kan också innehålla frågor om historiens historia, evolution och filosofi.
  • Om du avslutat en utbildning eller ett seminarium som sätter på av Scrum Alliance, kommer de också att ge dig studiematerial som hjälper dig att lyckas på SMACP.
  • Klunga.Org har också sammanställt många guider, artiklar, ordlistor och andra användbara resurser som kan komma till nytta för att förbereda PSMI-bedömningen.
  • Bild med titeln Ansök om arbetslöshetskompensation i Florida Steg 19
    3. Ta och skicka provet för certifieringen du söker. Online SMACP-examen består av 50 multipelvalsfrågor relaterade till olika aspekter av Scrum-ramen eller dess kärnbetingelser, medan PSMI-bedömningen innehåller 80. Du har 1 timme från den tid du börjar slutföra antingen examen. För att passera SMACP måste du svara minst 60% av de 50 frågorna korrekt. För PSMI är den lägsta möjliga godkändheten en 85%.
  • Du kan dra upp provet när som helst genom att besöka https: // scruminstitut.org / access_scrum_certification_examination.php eller https: // klunga.Org / Användare / Logga in?Destination = / Bedömning-Starta / Start-PSM-I och ange din registrerade e-post och examenåtkomstkod.
  • Oroa dig inte för mycket om hur du ska göra-den genomsnittliga passagen för SMACP är cirka 98%.
  • Examen som ges för Scrum Alliansens CSM-certifieringsalternativ innehåller 35 frågor snarare än 50. Du måste få 24 av de 35 frågorna rätt att passera.
  • Bild med titeln Ansök om arbetslöshetskompensation i Florida Steg 24
    4. Vänta med att få ditt bevis på certifiering. Efter att ha avslutat provet skickade Scrum-organisationen att du avslutade din träning och testning via dig ett dokument som känner igen din status som en Scrum Master. Din certifiering kommer att anlända i form av en högupplösta PDF-fil, som du kan komma åt online när som helst eller spara och skriva ut för visningsändamål.
  • Du kommer att tilldelas ditt certifieringsdokument via e-postmeddelande omedelbart efter det att din tentamen har blivit graderad, vilket vanligtvis bara tar några minuter.
  • Alla certifieringar utfärdade av Scrum Institute och Scrum.Org, inklusive PSMI, är internationellt giltiga och löper aldrig ut.
  • Bildbeteckningen blir en Satire Cartoonist Steg 15
    5. Förnya Scrum Alliance Certifications varannan år. CSM (Certified Scrum Master), cspo (certifierad scrumproduktägare) och CSD (Certified Scrum Developer) certifieringar löper ut efter 730 dagar och måste förnyas för att förbli giltig. Du kan uppdatera din Scrum Master Certification online via Scrum Alliance-webbplatsen med en betalning på $ 100.
  • För en certifierad Scrum Professional (CSP) certifiering, kommer du också att behöva slutföra 40 fortbildning och betala en avgift på 250 dollar.
  • Om du håller mer än en Scrum Alliance-certifiering kan du förnya dem alla samtidigt genom att ange alternativet "Combined Certified Scrum Master och Certified Scrum Developer" och / eller Certified Scrum Developer ".
  • Tips

    Jämför de olika organisationernas rykte som erbjuder utbildningskurser för att säkerställa att du får pengarna.
  • Till skillnad från de flesta företagsledningssystem är Scrum Training faktiskt avsett att vara enkel, eftersom den kretsar kring att göra viktiga begrepp och processer mindre komplexa.
  • En Scrum Master Certification är en bra CV-byggare, och kan låna dig mer trovärdighet som mjukvaruutvecklare, projektledare eller produktägare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande