Hur man blir akademisk

En akademiker är en person som har en avancerad examen, till exempel doktorsexamen och fungerar ofta som en föreläsare eller forskare vid ett universitet eller vetenskapligt institution. Men du kan vara osäker på hur man bedriver denna givande - och ofta mycket konkurrenskraftig yrket. Genom att välja din karriärväg, få din utbildning och aktivt söka olika typer av arbetstillfällen, kan du bli en akademiker och njuta av fördelarna med att arbeta i ett fält du älskar.

Steg

Del 1 av 3:
Med tanke på en akademisk karriär
  1. Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 1
1. Lär dig om att vara akademisk. Någon som bedriver en akademisk karriär arbetar ofta på ett universitet eller ett forskningsinstitut i en viss disciplin som biologi, historia eller statsvetenskap. Under sitt examensprogram spenderar akademiker i allmänhet 1 eller flera år som undervisningsassistenter på högskola eller universitet. Dessa är betalda positioner som har undervisning och avgift undantag utöver en lönecheck för att undervisa 1-2 klasser varje akademisk term. Du måste också genomföra forskning och kompletta projekt, till exempel en avhandling. När du har examen, måste du konkurrensen söka anställning på ett högskola eller universitet, där du fortsätter din forskning, skrivning och undervisning. Om du gillar att studera, skriva uppsatser och undervisning, kan akademien vara ett bra val för dig.
  • Undersök dina jobbalternativ. Du.S. Institutionen för arbetskraft analyserar jobbmöjligheter på 800 fält i sin yrkesutsiktshandbok som publiceras årligen och på sin webbplats BLS.gov.Ange "Yrkes Outlook Handbook" i BLS.Gov sökfönster. Det är allt svårare att hitta permanenta eller anställda i akademin.
  • Undersöker, skriver, deltar i akademiska konferenser och undervisar något som du är passionerad kan vara otroligt givande och göra akademia verkar mindre som ett "jobb."
  • Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 2
    2. Prata med en akademisk. Om du tror att du vill vara en akademiker, överväga att träffa någon som redan är en i önskat fält eller disciplin. De kan berätta om realiteterna av akademin, svara på frågor du har, ge dig tips för att komma igång, och styra dina mål för framtiden.
  • I U.S., College och universitetsprofessorer har regelbundna kontorstimmar varje vecka som en del av deras anställning.Medlemmar av allmänheten kan schemalägga en halvtimme till en timmes möte för att ställa frågor om att komma in i yrket. Om en högre professor är för upptagen att ha tid, kommer vanligtvis en yngre professor att föreslås som är uppdaterad om de senaste trenderna om att komma in i fältet och övergång från grundskolan till anställning.
  • Fråga hur de kom in i sin akademiska karriär. Fråga om sin utbildning och / eller någon professionell eller praktisk erfarenhet som de hade.
  • Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 3
    3. Tänk på din personlighet. En akademisk karriär kan vara mycket krävande. Du måste ständigt lära dig om nya koncept och dela den kunskapen i olika lägen, som journalartiklar, böcker och de klasser du undervisar. Du måste också tävla om positioner. Dessutom kan arbetet med en universitetsfakultet kräva navigering av känsliga personliga och politiska situationer. Du måste lägga undan dina egna känslor och förspänningar för att ge lika behandling av alla. Du kanske vill fråga dig några av följande frågor:
  • Hur djup är mitt engagemang för detta fält?
  • Är jag villig att eventuellt flytta och kontinuerligt driva jobb?
  • Är jag villig att starta deltid som en adjungerad fakultetsmedlem?
  • Jag kan arbeta i en ostrukturerad miljö och självstartsprojekt?
  • Kan jag skapa och driva mina egna forskningsämnen?
  • Är jag villig att delta på en campusutskott som har möten?
  • Vill jag vara mentor till studenter?
  • Kan jag hantera den här karriärens konkurrenskraftiga karaktär?
  • Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 4
    4. Tänk på dina karriär- och lönemål. Akademiker väljer ofta sin karriär eftersom det är deras passion. De jobb du får kan bero på vad som är tillgängligt vid den tiden. Dessutom kan lönen variera vildt, eftersom höga betalande positioner är begränsade. Människor med samma referenser kan göra väldigt olika löner.
  • Fråga dig själv om du vill lära och arbeta med studenter.
  • Tänk om du bara är intresserad av att arbeta med andra akademiker, till exempel i en tanke.
  • Titta upp lönemängder i ditt område. Tänk om du kan anpassa din livsstil om det behövs. Till exempel kommer en full professor att göra betydligt mer än en adjungerad professor eller föreläsare. Beloppet kan också skilja sig från din erfarenhet och arbetsplats.
  • Tänk på de andra färdigheter du kan använda för att lägga till din inkomst, och om du skulle vara villig att ta på sig annat. Till exempel, Community College, College och University fakulteten i U.S. Ibland gör en betydande del av sin inkomst genom författande eller medförfattande läroböcker som används i sina områden.
  • Del 2 av 3:
    Få utbildning och erfarenhet
    1. Bildtiteln blir ett akademiskt steg 5
    1. Avsluta din kandidatexamen. Du måste slutföra din kandidatexamen för att driva en doktorand, som i allmänhet är utbildningsbehovet för en karriär inom akademin. Ta klasser i disciplinen som du vill vara en akademiker för att ge dig en fördel att komma in i examen och göra det lättare att uppnå din doktorand.
    • Spara alla dina grundutbildning och examenser, eftersom du kan behöva dem när du ansöker om att doktorander ska visa som ett exempel på ditt arbete. Dessutom kan de inspirera din framtida forskning.
    • Överväga att majorera i din föredragna akademiska disciplin eller en nära relaterad till den. Till exempel, om du vill vara en djurbeteende, kan du vara större i etologi eller jämförande psykologi.Om du vill vara historiker, kan du överväga antropologi eller filosofi.
    • Ta kurser som kompletterar ditt föredragna specialfält. Till exempel, om det vill vara en arkeolog, överväga klasser i historia och antropologi.
  • Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 6
    2. Ersättare lär sig att få erfarenhet, om du inte är säker på akademin. Med en kandidatexamen i U.S., Du kan ersätta Lär dig nästan var som helst, så länge du har en ren bakgrundskontroll.Detta gör det möjligt för dig att prova lärarutbildningen i ett år med lön för att se om du gillar att vara framför klassrummet.Det här låter dig också ansöka om en examen undervisningsassistent med undervisningsupplevelse.
  • Om du redan vet att du vill vara en akademiker, kanske du omedelbart vill ange ett avancerat program. Men ersättning ger fortfarande värdefull erfarenhet för att ytterligare hjälpa dina utsikter.
  • Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 7
    3. Få en avancerad examen. Efter din kandidatexamen kommer nästa steg att vara din magisterexamen. Beroende på fältet kan du välja en mästare av konst, master av vetenskap eller mästare av konst. De flesta akademiska positioner kräver en doktor i filosofi (PhD) när du har avslutat din kandidatexamen eller magisterexamen. Att ha rätt grader säkerställer dig och potentiella arbetsgivare - att du har behärskat den nödvändiga informationen för att driva en karriär inom akademin.
  • Till exempel, i U.S., En nyanställd biträdande professor är ofta tilldelad att undervisa kurser på avhandlingsområdet, eftersom den nya doktorn har blivit värdig redan i det ämnet av en fakultetskommitté i sitt examenskolprogram.
  • Bildtiteln blir ett akademiskt steg 8
    4. Förfölja din doktorand. Eftersom de flesta akademiker lär och gör forskning vid universitet eller högskolor, behöver du en examen grad. De flesta institutioner kräver doktorand, men vissa institutioner och discipliner får bara kräva en MA eller MS, eller till och med yrkeserfarenhet.
  • Vissa program tillåter dig att tjäna både din MA och PHD samtidigt, även om du måste slutföra kursen för din MA innan du jobbar med doktorsexamen.
  • Lär dig om olika program i din specifika disciplin. Olika universitet har olika discipliner och fält där de specialiserar sig. Till exempel, om du vill vara en djurbeteort, kanske du vill hitta specifika program på detta område eller relaterade områden. På samma sätt, om du vill vara en historiker av Europa, skulle du vilja räkna ut de bästa programmen för det istället för för amerikansk historia.
  • Se till att din examensutveckling är ackrediterad, vilket garanterar att kvaliteten på din utbildning uppfyller acceptabla nivåer. Den amerikanska avdelningen för utbildningar ger en lista över ackrediterade universitet.
  • Bildtiteln blir ett akademiskt steg 9
    5. Utföra forskning. De flesta akademiker utför originalforskning och publicerar sedan det. Du kommer att förbereda en avhandling som en del av ditt examensprogram. När du börjar arbeta som akademiker skriver du artiklar, böcker och andra medier. Forskning eller kreativ produktion är ofta bröd och smör på alla akademiska.
  • Var medveten om att punkten "stipendium" är att utöka nuvarande kunskaper om ditt speciella fält.
  • Se till att din forskning är original och att ingen har använt ditt specifika ämne och / eller metod för analys innan du börjar. Detta kommer att kräva att du behärskar den vetenskapliga litteraturen relaterad till ditt fält.
  • Välj ett område som inte har utforskats djupt.
  • Se till att du får några behörigheter eller röjningar du behöver göra din forskning, speciellt om det kräver att man använder människors eller djurpersoner.
  • Ta rikliga och detaljerade anteckningar, eftersom det hjälper dig att skriva upp och publicera din forskning.Du bör behålla digitala filer med anteckningar som inkluderar dina citat. Då, när du står inför seminarier, avhandlingar och avhandling skriver du, kan du kasta genom dessa digitala filer istället för att behöva börja från början.
  • Bildtiteln blir ett akademiskt steg 10
    6. Publicera dina resultat när de är redo. En av de främsta komponenterna att vara en akademiker publicerar dina forskningsresultat. I själva verket, ibland kommer man att höra frasen "publicera eller förgås."Börja med att skicka till tidskrifter och konferenser. Syfte att publicera din forskning med en kurs i proportion till ditt fält.
  • Din avhandling är ett bra utgångsämne för din avhandling, och din avhandling är en bra startpresentation för din första bok.
  • Vänta med att publicera din avhandling eller avhandling förrän det har accepterats. En magisteruppsats och doktorsavhandling är vanligtvis bara acceptabel i U.S. Om materialet inte redan har publicerats - även av samma författare.
  • Börja publicera din forskning så snart den är klar, inklusive om du fortfarande är i Graduate School, om inte din avdelning eller din examenskola bara accepterar opublicerade material för avhandlingen / avhandlingen.
  • Fråga kollegor och vänner om vilka allmänna förväntningarna på publicering inom ditt fält är. Om du arbetar på ett universitet kan det finnas riktlinjer för offentliggörande förväntningar.
  • Syfte att publicera med de mest prestigefyllda akademiska pressarna eller peer-reviewed tidskrifter i ditt fält som möjligt. Detta kan hjälpa dig att få exponering och kan hjälpa till att slutföra din portfölj för tjänstgöring.Observera att utskrifts- och online-tidskrifter har "författar riktlinjer" som du behöver kontrollera om hur den specifika tidningen kräver att anmärkningar ska göras.
  • Bildtiteln blir ett akademiskt steg 11
    7. Lär kurser i ditt fält. Många akademiker som arbetar på universitet bedriver forskning och lär studenter. Att få undervisningsupplevelse i dina specifika och eventuellt relaterade fält kan inte bara göra dig attraktiv för potentiella arbetsgivare, men hjälper dig också att behärska ditt fält och runda ut din curriculum vitae.
  • Kulturella centra, pensionssamhällen, kryssningsrederier, fritidscentra och andra oväntade platser kommer ofta att vara värd akademiska högtalare som fortfarande bygger en tjänstesportfölj. Vissa betalar - vissa accepterar endast volontärer. Håll en kopia av varje publicitetsmaterial, eftersom du vill inkludera dem i en sektion om "offentliga presentationer i din tjänstesportfölj.
  • Se om ditt universitet kräver en undervisningsassistent (TA) som en del av dina studier. Om din campus har brist på undervisningsassistenter, överväga att volontärarbete är en TA på ett annat fält än ditt för att visa din förmåga att vara flexibel som akademisk. Till exempel, om du arbetar med amerikansk historia, erbjuda TA en kurs om afrikansk historia. Detta kan hjälpa dig att göra anslutningar med ditt eget arbete också.
  • Fråga om du kan lära oberoende eller online kurser i ditt fält.
  • Volontär att lära kurser som kan vara mindre populära. Ju mer diversifierade din undervisningsupplevelse är, desto mer attraktiv kan du vara till potentiella arbetsgivare. Junior fakultet är ofta anställda för att undervisa de kurser som Senior fakultet inte vill lära sig.Sedan under åren får juniorfakultet möjligheterna att lista sina favoritämnen i läroplanen. Detta utvecklas som kollegor blir bekanta och få förtroende.
  • Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 12
    8. Få praktisk erfarenhet. Beroende på din valda disciplin, överväg att få ett praktik eller ett jobb som förbättrar din kurs med praktisk erfarenhet. Fråga om ditt universitet eller högskola kan hjälpa dig att hitta praktikplatser eller jobb som kompletterar dina studier.
  • Var medveten om att många examensprogram och arbetsgivare, särskilt i hälsoområden eller vetenskap, kan kräva praktik eller praktisk erfarenhet att examinera eller starta ett jobb.
  • Graduate studenter på konsten har oftast privilegiet att reservera campusprestanda utrymme gratis. Om din campus har en intellektuell egenskapsadvokat, få en kopia av en utgåva för artister till tecken som låter dig digitalisera förutom prestanda för din TENURE-portfölj - och se till att du sparar kopior av programmet / publicitetsmaterialet för att dokumentera dina ansträngningar. Om campus tidningen eller community tidningen publicerar recension, bör du behålla en kopia av det, också för att dokumentera din framgång
  • Överväg att göra en praktik kompletterande i ditt fält. Det kan till exempel vara svårt att hitta en praktik som historiker eller arkeolog. Men du kan praktisera i ett bibliotek eller arkiv, vilket skulle ge dig erfarenhet av att bedriva forskning. Utforska vad som är tillgängligt för dig i "etnografi," också.
  • Få olika typer av erfarenhet för att ge dig känsla av vilket arbete du kan göra och vilken typ av arbete passar dig bäst. Du kanske till exempel vill arbeta för ditt universitet Astronomy Lab under skolåret och bedriva praktik på ett lokalt planetarium på sommaren.
  • Många praktikplatser och bostäder, som universitet, är också ackrediterade. Den amerikanska utbildningsdepartementet erbjuder också en lista över dessa program.
  • Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 13
    9. Ansök om finansiering. Oavsett om du är student eller har avslutat din utbildningsutbildning, ansöka om bidrag och stipendier från ditt universitet och externa institutioner. Vinnande bidrag och stipendier kan inte bara hjälpa till att betala för din forskning utan också attrahera andra organisationer att finansiera dig .
  • Leta efter bidrags- och gemenskapsmöjligheter på olika universitet och högskolor, forskningsinstitut, myndigheter eller oberoende grupper. Se Chronicle of Philanthropy och dess årliga register över bidrag som erbjuds. Om du till exempel är en fysiker, se vilka finansieringsmöjligheter ditt universitet, National Science Foundation och det europeiska fysiska samhället. Du vill konkurrera om de mest prestigefyllda bidragen såväl som mindre.
  • Var medveten om att vissa institutioner kommer att kräva att du är medlem för att ansöka om finansiering.
  • Bildtiteln blir ett akademiskt steg 14
    10. Bo på den aktuella forskningen. Informera dig om aktuell forskning / prestanda i din disciplin och det specifika fältet, liksom eventuella relaterade områden. Du kan göra detta genom att delta i konferenser och seminarier, läsning av tidskrifter och nätverk med kollegor. Denna kunskap kan hjälpa dig att mer effektivt göra ditt jobb och kan också göra dig attraktiv för potentiella arbetsgivare.
  • Läs tidskrifter från dina specifika kompetensområden och de som är relaterade till det. Om du till exempel arbetar med kulturarvsens historia, kanske du vill läsa publikationer av historiker, antropologer, etnografer och arkeologer. Juridiska tidskrifter kan också vara till nytta.
  • Prenumerera på tidskrifter relaterade till dina specifika fält, läs online tidskrifter och bekanta dig med bibliotekssamlingar av tidskrifter i ditt fält. Detta kan hjälpa dig att hålla dig mest aktuella på forskning via artiklar och recensioner. Du kan också hitta jobbförteckningar i dessa tidskrifter.
  • Gå till konferenser för din specifika disciplin och fält. Om du till exempel är en kvantfysiker, kan du delta i det amerikanska fysiska samhällets årliga konferens såväl som den internationella kvantstrukturförbundet. Några av dessa professionella föreningar erbjuder också akademiska placeringstjänster.Till exempel hjälper högskolans sammansättning och kommunikation doktorander att få placering i icke-fiktionsskrivning och i talstillverkning.
  • Var medveten om att vistas på aktuell forskning kan också hjälpa din undervisningsprofil. Som akademiker kommer du att förväntas få saker att säga, och att hålla sig till forskning och prestanda i din disciplin ger dig saker att prata om person till person med kollegor och i klassrummet när du fäster studentfrågor.
  • Del 3 av 3:
    Hitta jobbmöjligheter
    1. Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 15
    1. Starta jobbsökningen tidigt. Helst kommer du att lära dig om brist på områden i ditt fält genom att läsa jobbposter. Att vara medveten om brister gör att du kan lägga till några kandidater i dessa brist, så att du kan ge "täckning" för de ämnen när du är anställd i en fakultet. Om du väntar tills du avslutar din doktorand för att hitta ett jobb, kanske dina färdigheter inte matchar efterfrågan, och du kan få problem med att säkra även en termosition som ett tillägg.
  • Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 16
    2. Referera till jobbet när du ansöker. Slå alltid något i din bakgrund till de specifika krav som anges i jobbet. Gör din ansökan relevant för de institutioners behov som du tillämpar.
  • Börja undersöka universitet, byråer, institutioner och organisationer som du kanske är intresserad av att arbeta när du går in i grundskolan. Diskutera med din kandidatfakultet Vilka forskningsproblem Ditt fält försöker lösa, och ta reda på om något av dessa forskningsproblem intresserar dig för din avhandling / avhandling. Korschecka det med jobboffer.
  • Fråga din doktorander, professorer, kollegor, vänner, och särskilt studentpositionskontoret för råd om var, när och hur man ansöker om akademiska jobb.
  • Bildbeteckningen blir ett akademiskt steg 17
    3. Skicka jobbansökningar. De flesta akademiker arbetar på platser som universitet och forskningsinstitutioner. Eftersom konkurrensen om akademiska positioner på många områden är stark, gäller så många positioner som möjligt på ditt fält eller relaterade fält.
  • Om du har träffat någon fakultet från postavdelningen, nämna att du ansöker på grund av det goda intrycket som avdelningen gjordes på den specifika konferensen, hur och varför.
  • Förbered dig själv för avslag. Konkurrensen om akademiska jobb kan vara mycket hög, och det är mycket troligt att du får flera avslag. Kom ihåg att beslutet inte är personligt, men det är troligt i en pool av andra mycket kvalificerade kandidater.
  • Sök på webbplatser eller publikationer av professionella akademiska föreningar varje dag. Nya jobb kan visas dagligen. Akademiska positioner är generellt upplagda 6 till 9 månader innan positionen ska börja.
  • Kontrollera online listserves specifika för din disciplin eller fält.
  • Prata med din rådgivare, professorer eller kollegor om de är medvetna om några arbetsöppningar. De kommer i allmänhet att hänvisa dig till publicerade källor som du då behöver undersöka ofta. När en lista ger hundratals svar kommer posten i allmänhet att tas ner, så om du inte tittar på poster, kommer du förmodligen att sakna några.
  • Skicka material som begärs av positionsannons. Detta inkluderar ofta ett brev, CV, skrivprover och bevis på förmåga att erhålla finansiering, om avdelningen är inte finansierad av skolan.
  • Bildtiteln blir ett akademiskt steg 18
    4. Tänk på professionella positioner. Du kanske föredrar en professionell position med ett företag snarare än ett jobb på ett universitet eller kanske inte har haft lycka till den akademiska marknaden. Det finns många alternativ för akademiker på platser som tankar, myndigheter eller museer.
  • Kom ihåg att du också kan försöka ersätta undervisning medan du söker andra positioner.
  • Leta efter professionella positioner i akademiska publikationer, tidningar, professionella rekryteringsplatser, eller genom att fråga headhunters.
  • Lämna in intresseböcker och fråga om karriärmöjligheter på platser som intresserar dig. Se om du kan ställa in en informativ intervju.
  • Bildtiteln blir ett akademiskt steg 19
    5. Nätverk med andra akademiker. Möte och prata med akademiska kollegor eller yrkesverksamma från ditt fält eller relaterade discipliner kan utöka din förmåga att hitta ett jobb såväl som att öka din kunskap. Gå till konferenser, skapa ett lokalt seminarium och gå med i professionella organisationer till nätverk med medbekallade akademiker.
  • Gå med i organisationer i din specifika disciplin och fält. Till exempel, om du är en historiker av moderna Tyskland kanske du vill ansluta sig till American Historical Association och den tyska studierna.
  • Gå till konferenser. Var noga med att delta i paneler relaterade till ditt arbete och alla sociala evenemang som erbjuds. Dessa kan hjälpa dig att träffa nya människor som delar dina intressen. Akademiker vill vara kända inom sina områden. Att vara akademisk är en social roll förutom en fortsatt studiefunktion
  • Ställ in regelbundna möten eller seminariesmöten för kollegor i ditt fält och disciplin eller relaterade discipliner i ditt lokala område. Håll publicitetsmaterialet för inkludering i din tjänstesportfölj. Dessa portföljer kan tums tjocka eller fötter tjock beroende på den akademiska disciplinen. Cirka feedbackformulär och behåll de mest positiva för att inkluderas i din TENURE PORTFOLIO.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande