Hur man smakar tårta

Smakande tårta kan vara ett skrämmande än givande kulinariskt äventyr. Det finns flera sätt att ändra tråkiga tårta blandningar och grundläggande kaka recept, så ha det roligt och experimentera med några olika alternativ som du söker efter bakad-salighet.

Steg

Del 1 av 3:
Lägger smak för tårta smet
  1. Bild med titeln Flavour Cake Steg 1
1. Använd extrakt och smakämnen. Flytande extrakt och smakämnen är ett av de enklaste sätten att ändra smaken av tårta, eftersom de i allmänhet har liten effekt på de andra ingredienserna, fuktnivån eller densiteten av kakan.
  • Extrakt är mer koncentrerade än smakämnen, så du bör generellt använda mindre extrakt än smakämnen. Eftersom extrakt är mer koncentrerade, skapar de vanligtvis rikare, mer naturliga smaker.
  • För att experimentera med olika extrakt, överväga att börja med ett tårta recept som redan innehåller vanilj extrakt. Byt hälften av vaniljen med det extrakt du väljer att introducera en subtil antydan av den nya smaken.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 2
    2. Blanda färska ingredienser i kakan. Att lägga till färska ingredienser till smeten kan producera en ännu starkare smak än att använda ekvivalent extrakt. Vissa ingredienser kommer att blandas i smeten, men andra kommer att behålla sin form även efter kakans bakverk.
  • Smält choklad är ett populärt val, men det kan vara en svår ingrediens att arbeta med. Eftersom ingrediensen är så tung, kommer du sannolikt att balansera den extra vikten med ytterligare slagna ägg eller andra höjningsmedel.
  • Överväga att skrapa ut insidan av en vaniljböna istället för att använda vaniljekstrakt. Som en allmän regel är 2 tum (5 cm) vaniljböna är lika med 1 TSP (5 ml) vanilj extrakt.
  • Hackade ingredienser, som nötter, frukter eller stora bitar av choklad kan användas och behåller vanligtvis sin form istället för att blanda sig i smeten. Observera att frukt kan göra kakor mer fuktiga, eftersom juice tenderar att sippra in i smeten som den bakar.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 3
    3. Sikande kakaopulver i smeten. Kakaopulver är väsentligen den dehydrerade formen av kakaofastämnen. Du kan lägga till den i vita eller gula kakor för att skapa en stark chokladsmak eller blanda den i chokladkakor för att ytterligare intensifiera smaken.
  • Det finns två typer av osötat kakaopulver: holländska bearbetade och naturliga. Den förra har en lättare smak och bör användas i tårta recept som kräver bakpulver eller andra sura ingredienser. Den senare kan ha en intensiv, bitter smak och bör användas i recept som kräver bakpulver.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 4
    4. Prova smaksatta vätskor istället för vatten. För kakablandningar och recept inklusive vatten, byt ut del eller allt vatten för en annan vätska som kan introducera mer smak till kakan.
  • Du kan i allmänhet byta ut hälften till hela vattnet när du använder mejeribaserade eller vattenbaserade vätskor, inklusive bryggt kaffe, mjölk och juice.
  • För alkoholbaserade vätskor bör du dock ersätta högst hälften av vattnet med din sprit eller likör.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 5
    5. Spice upp smeten. Vissa kryddor kan lägga till nya smaker till kakan eller förbättra smakerna som för närvarande används. Vissa kryddor är dock mer potenta än andra, så du måste variera beloppet beroende på vilken du väljer.
  • Populära val inkluderar kanel, ingefära, muskotnöt, kryddnejlika och allspice. Av dessa tillägg bör endast kanel användas i relativt stora mängder (upp till 2 eller 3 TSP [10-15 ml]). De andra tenderar att vara mer potent när de används i överskott.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 6
    6. Lägg till torr pudding mix. Torr Instant Pudding kan lägga både fukt och smak till en tårta, och det är ett särskilt bra alternativ att använda när du vill smaka en boxad kakablandning.
  • Vanligtvis bör du använda en liten låda med omedelbar pudding i smaken av ditt val för en standardlåda med torrkakablandning. Du kanske också vill lägga till ett extra ägg för att balansera den extra vikten eftersom ägg kan fungera som höjningsmedel.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 7
    7. Förbättra den övergripande smaken med rikare ingredienser. Om du vill producera en rikare smak istället för att slutföra att ändra smakprofilen, växla blandningsingredienser för mer smakfulla alternativ eller öka det belopp du använder.
  • I stället för att använda vegetabilisk olja, använd lika mängder smält smör sedan smör har en rikare smak. Beroende på receptet kan du kanske lägga till så mycket som dubbelt så mycket som ursprungligen krävde, men det kommer också att introducera mer fukt i kakan.
  • Överväga att spricka ett extra ägg i smeten. Ägg är en annan ingrediens som kan förbättra smakerna redan i din smet, och att lägga till ett extra ägg kan också göra kakor fluffigare.
  • Del 2 av 3:
    Lägger smak till bakad tårta
    1. Bild med titeln Flavour Cake Steg 8
    1. Häll sirap över kakan. Så snart du drar kakan ur ugnen, använd en tandpetare för att peka små hål i ytan och häll eller sprida varm fruktsirap över hela toppen.
    • Den resulterande kakan kommer att behålla sirapens smak samtidigt som det blir mer fuktigt.
    • För en enkel fruktsirap, överväga att blanda 2 till 3 msk (30 till 45 ml) av någon fruktstopp eller bevara med tillräckligt varmt vatten för att lösa upp det i flytande form.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 9
    2. Sprid fyllning mellan lager. Om du bakat en lagerkaka kan du lägga till mer smak för varje bit genom att sprida en intressant fyllning mellan varje separat lager.
  • Välj en fyllning som kan hålla sin form under tårtens övre skikt. Buttercream-isbildning är populär, men sylt, konserverade pajfyllningar och konserverade kakafyllningar fungerar också bra.
  • För de flesta fyllningar bör du sprida en jämn 1/4 tum (6 mm) över den övre ytan av bottenskiktet innan du placerar nästa lager över det.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 10
    3. Ändra frosten. En förändring i frostning är ett enkelt sätt att ändra den övergripande smakprofilen för din tårta. Du kan använda förpackade burkar av frostning eller Blanda din egen frostning.
  • Liksom tårta, kan du också ändra smaken av frostningen med extrakt eller flytande smakämnen. Tillsätt ingrediensen i små mängder, men för att förhindra att frostningen blir för rinnande. Dessutom bör du också välja konstgjorda extrakt eller naturligt tydliga smakämnen om du inte vill använda den slutliga färgen på frosten.
  • Del 3 av 3:
    Plockar smaker
    1. Bild med titeln Flavour Cake Steg 11
    1. Experimentera med olika kombinationer. Vara djärv, och var inte rädd för att prova smaker och smakkombinationer som du inte har kört över förut. Avgår från receptet som det är skrivet kräver lite kulinarisk mod, men slutresultatet kan vara väl värt det.
    • Leta efter inspiration överallt och jot ner i idéerna som de kommer. Inspiration slår ofta när du äter andra livsmedel, lär dig om unika ingredienser, eller hör om spännande kakor. Dessutom är din luktsans förbindelse med din smak, så avvisa inte idéer som härrör från ljus eller andra trevliga dofter, heller.
    • Experimentera när trycket är lågt kan du också embolden dig. Undvik att testa nya idéer när bakkakor för speciella tillfällen och överväga att halvera receptet för att skapa mindre avfall om ditt test misslyckas.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 12
    2. Forskning din idé. Om du har en idé men är för rädd för att ta dungen, gör lite forskning innan du går in i köket. Sök på Pinterest eller populära receptwebbplatser för att avgöra om någon annan kan ha kombinerat liknande smaker, läs sedan om de metoder som andra har använt när de gör det.
  • Istället för att leta efter ett exakt recept på duplikat, fokusera på proportionerna och ingredienserna som används för att producera vissa smaker. Att göra det kan ge dig en uppfattning om hur mycket att tillägga vilka ingredienser när du börjar experimentera med ditt eget tårta recept.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 13
    3. Lär dig om varje ingrediens. Bakning involverar kemi, och många ingredienser du kan använda för att lägga till smak kommer också att påverka kakan på andra sätt. Innan du använder en viss ingrediens, ta reda på om det kan påverka kakans densitet, konsistens eller förmåga att stiga upp.
  • Motverka oönskade effekter genom att lägga till andra ingredienser för att balansera dem. Till exempel lägger kakaopulver vikt och torrhet till en tårta, så du behöver lägga till mer av ditt höjningsmedel och mer fukt för att neutralisera dessa effekter.
  • Observera att du också behöver lära dig om några av grundläggande ingredienser - annars vet du inte vilka ingredienser som ska användas vid balansering av de negativa effekterna av dina smaktillägg.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 14
    4. Bygga smaken gradvis. Eftersom du kommer sannolikt att sluta arbeta med några okända ingredienser och smakkombinationer, är det bäst att börja lägga till nya smaker i små mängder.
  • Detta är särskilt viktigt när du lägger till smaker direkt till smeten. Du kan enkelt bygga upp svaga smaker, men om du oavsiktligt lägger till för mycket av någon smak, kommer du inte att kunna skära den smaken tillbaka.
  • Efter att ha lagt till varje ny smakämnen, smaka smeten och bestämma om den behöver mer. När du lägger till flera smaker, fråga dig själv om smakerna balanserar varandra eller om du behöver ändra proportionerna ytterligare.
  • Bild med titeln Flavour Cake Steg 15
    5. Utvärdera den färdiga kakan. Bakningsprocessen kan tona ner några smaker samtidigt som du drar ut andra smaker, så den färdiga kakan kanske inte smakar exakt som smeten. Av den anledningen måste du fortsätta att utvärdera smaken och balansen av smaker medan du biter in i den färdiga kakan.
  • Var din egen kritiker. Fråga dig själv om kakan smakar hur du hoppas det skulle, och om det inte gör det, försök att räkna ut orsaken. Smakkombinationen får inte fungera alls, men ofta kan smaken förbättras med några ändringar. Det är möjligt att du lade till för mycket eller för lite av en ingrediens. Alternativt kan du bestämma dig för att byta ut en ingrediens för en annan-till exempel smält choklad för kakaopulver.
  • Be andra att kritisera din tårta, liksom. Eftersom de inte baka det, kanske de kanske inte kan hjälpa dig att ändra receptet för framtida referens, men de kan åtminstone ge dig en ärlig åsikt om hur det smakar.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande