Hur man äter jordnötssmör

Goobor ärter, jordnötter, Arachis hypogaea - Vad du än vill kalla det är jordnöts verkligen ett ben och det är säkert bra när det är grundat på jordnötssmör. Läckra, mångsidiga och perfekta i sin enkelhet är jordnötssmör en av de största exporten från USA och extremt populär över hela väst. Vanligen förknippad med George Washington Carver, för hans arbete att odla och informera allmänheten om de näringsrika fördelarna med jordnöts, kan jordnötssmör spåra sina rötter långt tillbaka till Azteks, som brukade slipa jordnötter i pasta för mat. Lär dig om att välja bra jordnötssmör, använd det i enkla smörgåsar och måltider, och hur man arbetar med mer avancerade recept.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja bra jordnötssmör
  1. Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 1
1. Välj chunky eller slät. Precis som det finns Elvis människor och Beatles människor, finns det två typer av människor i världen: Smooth Eaters och Chunky Eaters. Det största och viktigaste jordnötssmörbeslutet är också det roligaste. Gillar du crunchy, chunky jordnötssmör, eller smidig och krämig? Det finns inget fel svar.
  • Vissa studier visar att i USA kommer kvinnor som bor på östkusten att gravitera mot slät jordnötssmör, medan manliga kaliforniska och andra västra underlägg kommer oftare att välja chunky. Gissa.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 2
    2. Läs etiketten och titta på ingredienserna. Bra jordnötssmör bör bara ha två ingredienser: jordnötter, salt och eventuellt en sötningsmedel som honung eller socker. Om du ser tillsatt hydrogenerade oljor, steer clear. Naturligt jordnötssmör är dyrare eftersom det innehåller jordnötsoljan, som kommer att lösa sig på toppen av burken och måste omröras i före användning.
  • Den mest värdefulla produkten av jordnöts är i oljan, vilka stora livsmedelsföretag kommer att extrahera från jordnötsmarken till jordnötssmör och sedan ersätta med solrosolja. Så, medan det verkar som om du får hela grunden jordnötter i en burk med skippy eller jif, får du verkligen jordnötter och oljan av andra, billigare nötter.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 3
    3. Undvik "reducerat fett" jordnötssmör. Medan det kan tyckas som ett hälsosammare alternativ, jordnötsmötare som annonseras som "reducerad fetthalt" brukar inkludera mer hydrerade oljor och fler sockerarter, men samma mängd kalorier, för att ta hänsyn till förlusten av fett. I huvudsak används som ett marknadsföringsschema, ignorerar denna knep det faktum att friska fetter från naturligt jordnötssmör är effektivare som källor till fetter. Reducerat fett jordnötssmör ersätter mono mättad "hälsosam" Fetter med raffinerade sockerarter och kolhydrater, vilket orsakar blodsockerspikar. Det är inte bra för dig.
  • 4
    Överväga att slipa din egen. Om du är en speciell jordnötssmörätare, kan du njuta av att blanda dina egna satser och perfekta ditt recept. Välj nötter du gillar smaken av, slipa dem i en matprocessor och lägga till en liten mängd honung eller salt, att smaka. När du slipar kan du behöva lägga till en liten olja för att hjälpa till med processen. Du kan styra konsistensen och smaken och göra den typ av jordnötssmör du gillar.
  • Ta bort skinnen innan du slipar dina jordnötter på en hög inställning, lägger till olja efter behov. Använd vad som helst jordnötter du gillar att äta: Valencias, Virginias, spanska jordnötter och löpare är alla perfekta för att göra jordnötssmör. Vissa föredrar spanska jordnötter, eftersom de har ett något högre oljeinnehåll.Rå jordnötter kan användas för att göra jordnötssmör, vilket kommer att smaka lite annorlunda än den mer populära rostade sorten. Prova honung-rostade jordnötter för en speciell behandling.
  • Du kan också mala ditt eget jordnötssmör automatiskt i de flesta naturliga livsmedelsbutiker. Som slipning av kaffe, kommer dessa slipmaskiner snabbt att fungera på en strömbrytare och ge dig nybunnet jordnötssmör. Det är ganska mycket det bästa och det enklaste sättet att få det. Hitta en nära dig och ge det ett försök.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 5
    5. Tänk på andra mutters mutters. Jordnötssmör är den klassiska standby, men om du vill krydda det lite, kan du experimentera med andra mer exotiska nöttersna för att kasta ett litet utbud i mixen. De är vanligtvis dyrare, men har helt olika smaker än det traditionella jordnötssmöret. Vanligen tillgängliga spridning och butter är gjorda av:
  • Mandel
  • Kasju
  • Solrosfrö
  • Hasselnöt
  • Jordnötter är marknötter, eller baljväxter, vilket innebär att om du har en jordnötsallergi, kan du vara bra med trädmuttrar, beroende på svårighetsgraden av din allergi. Ta reda på om några av dessa alternativ kan vara mer rätt för dig.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 6
    6. Försök med blandade jordnötsmötar. Varför köpa gelén separat? Du kan också få jordnötssmör med blandningar som redan ingår. Swirled druva gelé? Nutella? Marshmallowfluff? Det är nästan för bra att vara sant. Medan dessa blandningar ibland har en lite kornigare konsistens än slät jordnötssmör, om du är en fan av chunky, kan det vara ett roligt alternativ, speciellt för barn.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 4:
    Försöker jordnötssmörgrunder
    1. Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 7
    1. Sprid jordnötssmör på toast. En komplett frukost, så fort som det är näringsrik, inkluderar en skiva av helkornsrost och matsked eller två av jordnötssmör. Varm toast, engelska muffins, eller pannkakor gör jordnötssmör varm, gooey och helt utsökt, såväl som friska. Att börja dagen med protein kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad och energisk hela morgonen, kickstartar din ämnesomsättning och ger dig bränslet att gå. Det är ett bra mellanmål.
    • En servering av jordnötssmör är vanligtvis två matskedar, som innehåller mellan 180 och 190 kalorier, och knappt 8 gram protein, såväl som 7-10 procent av nödvändig daglig dietfiber. Jordnötssmör är bra för att bygga starka vävnader och öka immuniteten.
  • 2. Sprid jordnötssmör på frukt. Börja din dag med en servering av frukt som äpplen eller bananer är ett bra sätt att få din ämnesomsättning, men lägger till en servering av jordnötssmör eller doppning som serverar rätt ut ur burken - är ett bra sätt att ta den frukosten från bra för bra. Genom att komplettera proteinet från jordnötssmöret blir de frukterna en komplett frukost, snarare än bara ett snabbt mellanmål. Full av fiber, vitaminer och protein, det är svårt att tänka på en snabbare, smakligare eller enklare sätt till frukost.
  • 3. Lägg jordnötssmör till smoothies och havregryn för tillsatt protein. Andra frukostartiklar är helt mottagliga för tillsats av jordnötssmör för förtjockning och lägger till en salt-söt smak under. Lägg till en sked till kokta havregryn för att leva upp smaken utan att lägga socker eller använda den för att tjockna en frukost smoothie.
  • För en enkel näringsrik smoothie, tillsätt en halv kopp vanlig grekisk yoghurt till din mixer, en banan, en kopp färskt eller frusna bär och en matsked jordnötssmör. Pulse bländaren att blanda noggrant. Om du gillar det lite sötare, kan du lägga till lite honung, såväl som kosttillskott som vasslepulver eller spirulina. Om det är för tätt, en liten apelsinjuice eller mjölk det här snyggt.
  • 4. Gör "myror på en logg."Det klassiska barnens mellanmål är lika bra för vuxna. Linje en matsked eller två av jordnötssmör längs spåret i en selleri, sedan topp med russin. Denna roliga behandling gör för en överraskande konsistens combo som nästan alla älskar. Detta är ett bra och hälsosamt sätt att få barn att äta färska grönsaker, om de är ovilliga.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 11
    5. Gå direkt från burken. Varför slösa tid på att sätta jordnötssmör på något? Eller rätter? Högskolestudenter överallt vet en sak säkert: Skedar av jordnötssmör är perfekta substitut för faktiska måltider. Det finns mycket värre saker du kan äta i en nypa än ett par skedar av jordnötssmör, alternerad med gelé.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 4:
    Gör jordnötssmörsmörgåsar
    1
    Gör en klassisk jordnötssmörm. Finns det ett bättre fordon för jordnötssmör än en jordnötssmör och gelésmörgås? Från professionella cyklister till lata bachelor kan jordnötssmör och gelésmörgåsar vara en av de stora equalizersna av västerländsk civilisation. Det är bara om perfekt. Inom den perfektionen är det dock en stor mängd olika och alternativ, vilket gör det både enkelt och obegränsat.
    • Klassiken börjar med två skivor vitt smörgåsbröd. Sprid ett tunt lager av jordnötssmör på varje skiva, sedan ett tunt lager av druvgelé på ena sidan av jordnötssmöret. Lägg den andra skivan bröd, jordnötssmörsidan ner, på gelésidan, håller geléet från att blötlägga in i brödet. Klipp i hälften och njut med mjölk.
  • 2
    Lägg till frukt genom att göra biodlare. Börja med två skivor rostade helkornsädda bröd. Sprid ett tunt lager av tjockt, all naturligt jordnötssmör på båda skivorna. Linje en sida med tunt skivad banan, och en duggregn av honung, eller nutella om du verkligen vill gälla liljan. Serveras varmt med en kopp kaffe, du har aldrig haft en bättre måltid.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 14
    3
    Gå sött med fluffernutterter. Börja med din favorit vanlig smörgåsbröd, den vitare desto bättre. Sprida slät jordnötssmör på ena sidan och marshmallow fluff på den andra. Populär över hela New England, det här är den inofficiella staten smörgås av Massachusetts. Servera detta med en kopp kryddig varm choklad. Steg åt sidan, hummerrull.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 15
    4. Bli konstig med soffpotatisen. Redo att bli konstig? Sprida chunky jordnötssmör på ditt favorit smörgåsbröd, sedan sprida röd chili sås som sriracha på ena sidan, att smaka. Crunch bbq potatischips, eller ett annat chip du gillar bättre, ovanpå det. Tjäna med en pbr. Berätta inte för din mamma.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 16
    5
    Rock `n rulle med stekt elvis. Konungen av rock `n rullar favorit smörgås var lika episk som han var. Börja med en hel italiensk subrulle och skopa inuti. Sprida ett tjockt lager av jordnötssmör på insidan och en generös hjälp av druvgelé och skivad banan. Sedan topp med krispig stekt bacon. Stäng rullen och steka smörgås i baconfettet och servera med druvsoda. Det är galet.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 4 av 4:
    Matlagning med jordnötssmör
    1. Gör thailändsk jordnötsås. Jordnötsås är stor som en toppning eller som en doppsås för en mängd olika rätter, inklusive rörfry, risnudlar, fläskspett och andra grillade kött. Ingredienserna är grundläggande pantryartiklar som du kan hålla till hands för att piska upp en snabb thailändsk middag på det billiga.
    • Blanda 2-3 matskedar av ditt favorit jordnötssmör i en skål med om en matsked brunt socker, en tesked varje sojasås, sesamfröolja, risvinäger och riven ingefära och söt chili sås att smaka. Rör i en liten mängd kokande vatten för att tunna såsen till en konsistens som du vill, lägga till mer om det behövs. Smaka och justera kryddorna till din smak. Servera på nudlar eller rör stek, toppad med hackade jordnötter, grön lök och cilantro.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 18
    2. Gör jordnötssmör Coleslaw. Om du har lite kvarvarande jordnötsås kan det vara en bra användning för det att blanda en cool-kryddig coleslaw med strimlad kål, morötter, paprika, grönlök, koriander och hackade jordnötter.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 19
    3. Gör kryddig jordnötsoppa. Medan amerikaner gillar att hävda jordnötssmör, förutspår användningen av jordnöts i afrikansk mat användningen av jordnötter i Amerika med hundratals år. En av de mest kända iterationerna och användningarna av jordnötter som jordnöts är en kryddig och aromatisk buljong smaksatt med jordnötter och kött. Det är läckert och enkelt att förbereda sig.
  • För att göra din egen version, ta med en hel hackad 3 lb. Roaster kyckling att koka i en kruka med kyckling lager, lök, vitlök, två hackade tomater och svartpeppar. När det kokar, minska till en simmer. I en stekpanna, värmen försiktigt några matskedar chunky jordnötssmör med lite varmt vatten för att tunna det och skapa en sås. Säsong med röd chili pasta, mark ingefära, brunt socker och sojasås att smaka. När oljan börjar frigöra från jordnötsås, lägg den till lagerrottet med kycklingen och grönsakerna. Låt koka i 30 minuter.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 20
    4. Jordnötssmör och frukt "sushi". En rolig behandling för skol luncher eller efterskola mellanmål kan göra några enkla sushi rullar med smörgåsbröd, frukt och jordnötssmör. Börja med ett stycke smörgåsbröd, spridas med ett tunt lager av slät jordnötssmör. På ena sidan, linje tunna skivor äpple, päron, morot eller andra frukter parallellt med brödets kant. Rulla upp det tätt, skiva sedan upp varje rulle som du skulle ha en sushi-roll. Sprida dem ut på en tallrik och tjäna dem med karamelsås istället för soja. Barnen kommer att älska det.
  • Bild med titeln Ät jordnötssmör Steg 21
    5. Baka med jordnötssmör. Naturligtvis finns det ingen bättre användning för jordnötssmör än med söta öknar. Den perfekta komplimangen för rika chokladkakor och pajer, jordnötssmör är lika mångsidig för efter middagsbehandlingar och det är till frukost. Här är några klassiska jordnötssmörbaserade öknar:
  • Jordnötssmörkakor
  • Jordnötssmörbollar
  • Buckeyes
  • Jordnötssmör Brownies
  • Jordnötssmörkaka
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Några kreativa användningar av jordnötssmör inkluderar att använda den för att härda hicka, för att ta bort tuggummi från hår och som en alternativ för rakkräm.

    Varningar

    Var medveten om några mutterallergier. Vet att jordnötssmör är en av de vanligaste allergier som finns i USA.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande