Hur man gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet

Den största förloraren gör viktminskning en tävling, vilket motiverar människor att arbeta hårdare för att uppnå sina mål. Du kan enkelt skapa din egen viktminskning konkurrens på jobbet. Börja med att organisera hur utmaningen kommer att fungera. Få din chef för att godkänna tävlingen, skissera reglerna och registrera tävlande. Gör sedan en initial invägning och sedan en veckovis viktkontroll för att spåra tävlande framgång. Förklara en vinnare i slutet av utmaningen. För att erbjuda mer stöd längs vägen kan du också organisera gruppövningar, potlucks och supportmöten.

Steg

Metod 1 av 3:
Organisera utmaningen
  1. Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 1
1. Få tillstånd från handledare och chefer. Eftersom det här är en arbetsplatsaktivitet måste allt godkännas av ledningen. Innan du anmäler tävlande eller starta tävlingar, tillvägagångssätt din chef och förklara idén. Se till att de ger dig tillåtelse att köra tävlingen på jobbet.
  • Att ha ledning på din sida kan också hjälpa till att annonsera och finansiera tävlingen.
  • Göm inte några detaljer från din chef. Förklara tävlingen och alla aktiviteter du ska göra. Detta kommer att undvika eventuella problem när tävlingen fortsätter.
  • Om din chef inte godkänner kan du fortfarande utforma en tävling som äger rum utanför jobbet. Se bara till att inga aktiviteter händer på din arbetsplats för att undvika att bryta mot eventuella regler.
  • Bild med titeln gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 2
    2. Fråga HR att göra denna tävling del av företagets wellnessprogram. Vissa företags sjukförsäkringsplaner inkluderar särskilda stipendier för hälsoprogram på jobbet. Din HR-rep borde veta detaljerna om några planer som detta, om de existerar. Efter att ha fått chefs tillstånd att köra tävlingen, fråga HR om det finns några extra medel eller incitament i företagets hälsoplan för att hjälpa.
  • Företagets hälsoplan kan till och med erbjuda några pengar för att finansiera tävlingen eller prispengarna. Fråga din HR-rep om det finns en bestämmelse som detta i företagets hälsoplan.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet Steg 3
    3. Bestämma bidragsnivåer om du erbjuder ett monetärt pris. De flesta tävlingar som detta erbjudandepriser för de bästa förlorarna. Ett enkelt sätt att finansiera dessa priser är för varje tävlande att betala ett litet bidrag som en anmälningsavgift. Detta bidrag går sedan in i prisfonden. Gör bidragsnivån något litet som alla har råd med, som $ 10 eller $ 20. Samla dessa avgifter i början av tävlingen.
  • Vissa tävlingar erbjuder priser för veckovinnare, och vissa erbjuder ett klumppris för den slutliga vinnaren. Bestäm om du vill göra veckovisa priser, ett stort slutpris eller båda.
  • Om någon inte kan betala inträdesavgiften, blockera inte dem från att delta. De kan fortfarande delta i tävlingen och aktiviteterna. Bara göra dem oförenliga för prispengarna.
  • Du kan också be företaget att matcha hur mycket pengar du ger upphov till det slutliga priset. Om du gör den här förfrågan, har du en bra tonare klar. Förklara hur detta kommer att förbättra hälsan och synergin i företaget, och att finansieringen kommer att göra tävlingen ännu bättre.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet Steg 4
    4. Ställ in tävlingen till de senaste 2-3 månaderna. Denna tidsgräns sätter en bra takt för bestridande viktminskning. Det ger dem tillräckligt med tid att komma igång med en ny viktminskning och droppe pund med en hälsosam hastighet. Det motverkar också snabba kraschdieting, vilket är ohälsosamt och ohållbart.
  • Friska, hållbara viktminskningsmål är ca 2 pund (0.91 kg) per vecka. Uppmuntra dina deltagare att möta detta mål för en hälsosam viktminskning.
  • Att starta tävlingen runt januari är en bra tid eftersom många människor gör viktminskningsresolutioner för nyår.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 5
    5. Överväga att räkna andelen kroppsvikt som förloras snarare än bara pund. Det finns 2 huvudmätningar som viktminskningstävlingar använder. Den första är den totala viktminskningen, som bara är den totala punden (kg) som en person förlorade. Den andra mäter andelen kroppsvikt förlorade. Båda är viktiga för viktminskning, så överväga att räkna båda åtgärderna vid bestämning av vinnare.
  • Till exempel kan Michael väga 200 pund (91 kg) och John kan väga 300 pund (140 kg). I slutet av tävlingen förlorade Michael 20 pund (9.1 kg), eller 10% av hans kroppsvikt, och John förlorade 25 pund (11 kg) eller 8%. John vann i övergripande viktminskning, men Michael vann i procent förlorad.
  • Överväg att erbjuda 2 priser, 1 för den mest totala vikten förlorad och 1 för högsta procentandel.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 6
    6. Anmäla tävlande. Med organisationen och behörigheterna på plats, börja nu sprida ordet och få folk intresserade. Häng flygblad, skicka e-post och prata med dina medarbetare för att få alla upphetsade om tävlingen. När människor registrerar sig, registrera sina namn och samla in sin tävlingsavgift för prisfonden.
  • Kom ihåg att ställa in ett startdatum för tävlingen så att alla vet när man ska starta sina viktminskningsprogram.
  • Gör e-postlistor eller sociala medier för deltagare att hålla kontakten och uppdateras. Gör några meddelanden om tävlingen på den här plattformen.
  • Tryck aldrig på någon att anmäla sig till denna tävling. Människor kan vara självmedvetna om deras vikt, och du kan skapa en fientlig arbetsmiljö genom att pressa människor.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet Steg 7
    7. Organisera lag om du gör en collaborative viktminskning utmaning. Några största förlorare utmaningar gör lag, och vinnarna bestäms av vilket laget förlorade mest viktiga vikt. För ett extra lager av lagarbete, överväga att göra detta till en lagaktivitet. Ta alla dina deltagare och organisera dem i lag för tävlingen.
  • Det bästa sättet att besluta om lag placerar slumpmässigt människor i sitt tilldelade lag. Detta undviker argument och anklagelser om favoritism för tävlingen.
  • Du kan använda den gammaldags metoden för att dra namn ut ur en hink, eller använda programvara för att slumpmässigt tilldela deltagare till ett lag.
  • Vara medveten om att team viktminskningsutmaningar kan leda till ånger om en lagmedlem inte fungerar så hårt som de andra. Om du vet att din arbetsplats har många människor som inte är bra sport, kan en individuell utmaning vara bättre.
  • Metod 2 av 3:
    Kör tävlingen
    1. Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 8
    1. Design a kalkylblad att spåra allas viktminskning. Håll dig organiserad i hela tävlingen för att noggrant spåra allas viktminskning. Använd ett kalkylblad eller liknande programvara för att ansluta allas veckovisa viktminskning. Använd sedan den här tabellen för att lägga till allas viktminskning.
    • Det enklaste sättet att göra detta är att ha allas namn i en kolumn, deras startvikt i en annan, och deras veckovisa väger i varje kolumn efter det.
    • Om du är bättre med kalkylblad, kopplar du in formler för att lägga upp alls totala viktminskning och andelen av deras kroppsvikt förlorade ger dig mer exakta resultat.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet Steg 9
    2. Gör en första vägning för alla deltagare i ett privat område. Starta tävlingen genom att få allas baslinjevikt. Få en exakt skala och hitta ett privat läge för invägningen, som ett tomt konferensrum. Då har varje tävlande kommit individuellt för deras invägning. Kom ihåg att spela in alla siffror i kalkylbladet.
  • Håll dig konsekvent med hur du tar allas vikt. Till exempel borde alla antingen ta bort sina skor eller hålla dem på. Har också alla ta av tunga kläder som jackor. Håll dessa parametrar konstant för alla varje vecka.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 10
    3. Respektera allas integritet om deras vikt. Människor är ofta känsliga för deras vikt, även när de deltar i en aktivitet som denna tävling. Se till att för alla vägarna, bara du (eller den som mäter vikten) och tävlande är i rummet. Respektera människor och prata inte om deras vikt utanför väggen. Det finns flera andra sätt att hålla människors vikt en hemlighet från andra deltagare.
  • Att förklara en vinnare, säg bara den totala vikten som en person förlorat, inte deras faktiska vikt. För mer integritet, rapportera bara om den procentandel som varje person förlorade. Andra deltagare kommer inte att kunna räkna ut en persons ursprungliga vikt eller den vikt de förlorade från den här informationen.
  • Om någon vill ha sin vikt hålls helt privat, tillgodose det. Du kan till exempel bara säga vilken plats de är ute efter tävlingen. Om styrelsen bara säger att Maria är på 3: e plats utan viktbelopp, håller det att tävlingen går utan att bryta mot någons integritet.
  • Om du gör en lagkonkurrens, är det lättare att hålla allas vikt privat. Bara rapportera om den totala vikten som förlorats av hela laget. På det här sättet vet ingen det specifika beloppet som varje person förlorat.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet Steg 11
    4. Ta veckovisa vägningar för att mäta deltagarnas framgång. Välj en dag i veckan och tiden som fungerar för alla. Håll den här tiden konsekvent varje vecka och ta med alla in för en invägning. Genomföra dessa vägningar på samma sätt som du utförde den första. Gå till ett privat område, ring varje tävlande individuellt och registrera deras vikt.
  • Informera varje tävlande om hur de gör. Om de gillar lite feedback om hur de kunde göra ett bättre jobb att nå sina mål, har några viktminskningar redo att ge dem.
  • Kom ihåg att hålla vägningsparametrarna konsekventa. Har inte deltagare Ta bort sina skor en vecka och lämna dem nästa vecka. Detta tar dina resultat.
  • Skäm aldrig någon om de inte gick ner i vikt eller till och med fick lite under en vecka. Livet är stressigt och inte alla kan hålla koll på programmet varje vecka. Avskräcka inte människor.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 12
    5. Låt deltagarna tillbaka om de vill. Vissa människor har problem med att stanna kvar på sin viktminskning varje vecka. Om någon vill släppa ut, låt dem låta dem. Tryck inte eller skämmer dem i att stanna i tävlingen. Tacka dem för deras deltagande och ansträngning.
  • Om du inte gjorde något slags tillkännagivande i början av tävlingen att inträdesavgiften inte återbetalades, återbetala dem sina pengar. Detta undviker någon vrede på medarbetarens del.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 13
    6. Förklara en vinnare efter tiden är uppe. Efter tiden för tävlingen passerar, gör en slutgiltig invägning. Spela in allas vikt och lägg till sin totala viktminskning för tävlingen. Använd dessa siffror för att bestämma din vinnare eller vinnare för tävlingen.
  • Om du presenterar ett grupppris, lägg till den totala viktminskningen för varje gruppmedlem. Om du tilldelar ett pris för störst procentuell kroppsvikt förlorad, se till att du beräknar det här korrekt.
  • Antingen meddela vinnaren efter den slutliga invägningen, eller överväga att göra en slututdelningsceremoni för att tillkännage vinnarna.
  • Kom ihåg att gratulera alla på deras framgång och engagemang. Poängen av tävlingen är att tävlande blir friskare, inte bara vinna priser.
  • Metod 3 av 3:
    Utforma andra aktiviteter
    1. Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 14
    1. Planera ett veckovis supportmöte för tävlande. Att gå ner i vikt tar mycket engagemang, och det kan vara en tuff process. Alla dina deltagare kan behöva något moraliskt stöd på en eller annan gång. Bygg ett samhälle och planera regelbundna stödmöten för alla deltagare. Låt alla dela sina berättelser, framgångar och kämpar med att gå ner i vikt. På det sättet kan alla deltagare hjälpa till att stödja varandra för att slutföra tävlingen.
    • Låta andra människor till dessa möten som inte är i tävlingen kan hjälpa till att bygga lite mer samhälle övergripande på jobbet.
    • Du kan också ta med högtalare eller fitness tränare under dessa möten för mer feedback och uppmuntran. Be ditt företag att hjälpa till med att finansiera dessa högtalare.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 15
    2. Värd en hälsosam matpotluck. Dieting är en viktig del av att gå ner i vikt. Uppmuntra alla dina deltagare att äta hälsosammare genom att ha en händelse där alla leder till bara hälsosam mat. Detta hjälper till att bygga samhälle och ger också tävlande idéer för sina egna hälsosamma måltider.
  • Har deltagare också posta recepten för sina hälsosamma måltider. Då kan tävlande göra sina egna satser.
  • Överväga att göra detta till en vänlig tävling och att ha tävlande omröstning om den godaste hälsosamma maten.
  • Bild med titeln Gör en största förlorare viktminskning utmaning på jobbet steg 16
    3. Organisera grupp träningspass. Vissa människor är mer motiverade att träna när andra människor är runt. Hjälp dina deltagare att vara motiverad av planeringsgruppsövningar där alla kan delta. Schema 1 eller 2 träningspass i veckan så du inte överväldigar dina deltagare.
  • En grupp jogga efter arbete eller på helgen är ett enkelt sätt att uppmuntra grupp träning.
  • Tillåta andra på kontoret att delta också. Du kan få några nya deltagare att anmäla sig efter att de ser det samhälle som du bygger.
  • Kom ihåg att hålla dessa träningspassar lågintensitet. Alla är på olika fitnessnivåer, så uteslut inte människor som inte kan fortsätta.
  • Tips

    Arbetsplatsen är inte den enda platsen där du kan organisera en största förlorande utmaning. Tänk på utmanande människor i ditt grannskap, familj, skola, dyrkans hus eller social media samhälle att delta i en viktminskning utmaning.
  • Gå med i den största förlorare League online. Din viktminskningsutmaning kommer att vara synlig för det största förlorande samhället, vilket kommer att förstärka ditt tyngdförlustandel.
  • Kontrollera alltid med din läkare innan du startar en viktminskningsregim och uppmuntrar dina deltagare att göra detsamma.
  • Varningar

    Människor som redan är i en hälsosam vikt bör inte delta i en största förlorande tävling.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande