Hur man blir fröken värld

Från elegant smink till glittrande klänningar, konkurrerar i skönhetssidor är den närmaste en tjej kan komma att känna sig som kungligheter. En av de mest prestigefyllda skönheterna i gänget är den fröken världskonkurrensen. Inte bara fokuserar det i skönheten och talangens häftklammer, Frökenvärlden uppmuntrar tjejer att bli väl avrundade genom att uppmuntra världens engagemang och global aktivism.

Steg

Del 1 av 3:
Möta preliminära krav
  1. Bild med titeln Bli Miss World Steg 1
1. Se till att du uppfyller könsbehoven. Medan män har möjlighet att tävla i Mister World Pageant, måste du vara juridiskt identifierad som en kvinna för att konkurrera i Fröken World. Fram till nyligen fick transgender kvinnor representera sitt land för fröken värld, men kunde inte faktiskt vinna tävlingen. Dessa regler har sedan ändrats.
  • Reglerna om vem som kan konkurrera varierar från land till land. Vissa länder kräver specifikt sökande att ha blivit född kvinnlig. Var noga med att noggrant kontrollera de regler som gäller för dig.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 2
    2. Verifiera ditt medborgarskap i det land du vill representera. Medan det inte är nödvändigt att ha blivit född i det land du representerar, måste du ha juridisk dokumentation av medborgarskap. Medborgarskap kan erhållas genom permanent uppehållstillstånd eller via naturalisering.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 3
    3. Ansök om Miss World-tävlingen mellan 17 och 27 år. Var noga med att verifiera avstängningsdatum, som kan variera land efter land. Vissa länder tillåter dig att delta i preliminära tävlingar så länge du kommer att vara den lämpliga åldern vid datum för internationell show.
  • Specifika ålderskrav varierar också beroende på land. Förenta staterna kräver att sökandena är mellan 18 och 26 år.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 4
    4. Se till att din titel som en "miss" genom att vara ogift och barnlös. De flesta länder definierar att vara ensam som ogift i någon kapacitet, inklusive religiös, tribal eller civil. Irland anser också rättsligt oigenkännliga ceremonier som en diskvalifierande faktor.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 5
    5. Bevisa dig själv som en uppstående medborgare genom att ha en ren juridisk post. Fröken världen kräver att sökandena har haft inga juridiska problem eller kriminalregister i det förflutna. Länder är också strikta om rykte och allmän närvaro, vilket kräver att individer inte ger skam mot sig själva, deras land eller konkurrensen i stort.
  • Länder som Kanada definierar också att en kandidat inte kan ha producerat uttryckliga bilder av någon kapacitet när som helst i sitt liv.
  • Del 2 av 3:
    Bli en representant
    1. Bild med titeln Bli Miss World Steg 6
    1. Bekanta dig med pageantry genom att titta på tävlingar. Oavsett om du tittar på tv eller observera personligen, var noga med att studera hur en pageant fungerar. Detta hjälper dig att förstå vad som tenderar att fungera bra i en show, och vad kan orsaka problem.
    • Fokusera inte bara på de tävlingar som gör rubriker. Kolla efter pagont i ditt lokala område och besök dem. Om möjligt, prata med några av konkurrenterna och se om du kan få råd om hur du utvecklar din egen rutin.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 7
    2. Sätt din kunskap till testet genom att konkurrera i en lokal sida. Nu när du har en uppfattning om vad du kan förvänta dig av en sida, lära dig genom att göra och sätta dig på scenen. Det finns inget bättre sätt att lära dig dina personliga gränser än genom att testa dem.
  • Inte alla har en tränare eller förälder som är entusiastisk om Pageantry. Om du har frågor om hur du går in i en tävling eller vad du ska ta med till bordet, göra lite forskning om hur man ska Ange en skönhetssidan.
  • Du kan också vända dig till andra tjejer med liknande strävanden. Kombinera din kunskap och arbeta tillsammans för att skapa en väg till dina mål.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 8
    3. Ansök om din position som en nationell representant. Vissa program är lika enkla som i din kontaktinformation, ålder och foto. Andra tillämpningar kräver tydligare detaljer som gatuadress och aktuell ockupation.
  • Var alltid säker på att kontrollera de specifika kraven för ditt land eller region. Om de inte är omedelbart uppenbara, nå ut till de omgivande arrangörerna för ditt land och se om de kan peka dig i rätt riktning.
  • Vissa länder kan kräva att du betalar en avgift för att ansöka. Förenta staterna kräver $ 250 att ansöka, plus en ansökningsavgift på $ 10.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 9
    4. Förbered dig för att definiera vad du ska ta med till tävlingen. Under din kvalificerade intervju kommer du att etablera vad du kan ta med till bordet som både en nationell och internationell representant för fröken värld. Medan vissa intervjuer kan komma som en del av själva i sig, hoppar andra länder som Förenta staterna helt och hållet. Länder som dessa kommer att använda sökande bilder och deras videointervjuer för att välja sina Miss World-kandidater.
  • Aktivism och världslighet är praktiskt taget ett krav på fröken värld. Var beredd att specificera hur du har varit involverad i världen och vad du har gjort för det lokala eller globala samhället. Du kommer att förväntas presentera ett aktivismsprojekt om du kvalificerar dig för Miss World-tävlingen.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 10
    5. Klar upp för flera fler sidor. Om de amerikanska domarna endast grundade sig från intervjuer har andra länder nationella, även regionala tävlingar för att bestämma sin representant för fröken värld.
  • Inte varje sida är uttryckligen för fröken värld. Fröken Sydafrika är en tävling som samtidigt bestämmer både Fröken Universe och Fröken World. Runner-up av Fröken Sydafrika kommer att fortsätta att representera landet i Fröken World. Var noga med att du vet vad du kommer in och vad ditt lands förväntningar är.
  • Förvänta dig att bli testad precis som du skulle på nationell nivå. Detta kan innefatta att dömas på talang, fitness och världslighet.
  • Del 3 av 3:
    Vinna tävlingen
    1. Bild med titeln Bli Miss World Steg 11
    1. Bevisa din skönhet inuti och ut. "Skönhet med ett syfte" är summan av Miss World Competitions aktivism. De kvinnor som deltar i Miss World monterar projekt för att samla in pengar och medvetenhet om missgynnade människor över hela världen. Ämnen har varierat mellan rena vatteninitiativ, fundraising efter naturkatastrofer och tillhandahålla verktyg för samhällen utan dem. Finalister i skönheten med en8-tävlingen går automatiskt fram till den sista runda.
  • Bild med titeln blir fröken världssteg 12
    2. Engagera dig med den digitala världen runt dig. Kvinnorna i Frökvärden uppmanas att vara aktiva på sociala medier, och kan till och med neta en plats i finalen beroende på deras innehållskvalitet. Var noga med att hålla dina konton inte bara aktiva, men engagerade med människor och miljön du bor i.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 13
    3. Blåsa domarna borta med dina imponerande talanger. Om du har en unik förmåga eller hobby kan du kanske dansa dig in i en annan snabbspårpris. Var noga med att du sticker ut från mängden genom att göra något du bara kan göra.
  • Var inte rädd att tänka utanför lådan. Medan konkurrenter har presenterat talanger som sång och dans, har andra skurit ut mer unika vägar genom att presentera förmågor i kategorier som sandkonst..
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 14
    4. Strut dina saker i modelleringskonkurrensen. Tävlande bedöms på deras glamour och scen närvaro medan du bär bollklänningar. Försök att sätta ihop något som unikt representerar inte bara du, men bakgrunden du kommer ifrån.
  • Om du inte älskar det sätt du ser ut när du är ute på stranden, behöver du inte oroa dig. Fröken World har helt gjort bort med baddräktskonkurrensen.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 15
    5. Förbered dig för att svettas i en fysisk träningsundersökning. Konkurrenter från varje land sätts genom en kraftfull träningsrutin för att fastställa sin fysisk kondition. Vinnaren av denna tävling kommer att kunna sprintas före förpackningen genom att tjäna en kaj i finalen.
  • Det handlar inte om personlig fitness men. Vinnaren av sportstävlingen är vald från segrarna i en lagkonkurrens. Glöm aldrig att stödja din medkvinna.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 16
    6. Framsteg genom huvudet till huvudkonkurrensen genom att visa din inre skönhet. Oavsett om du vinner under en snabb spårhändelse, finns det fortfarande en chans att gå vidare. Under huvudet till huvudutmaningar ställs konkurrenterna en rad frågor om deras bakgrund. Förvänta dig att svara på frågor om vad du har gjort för ditt hemland, och hur du tar det till en global skala. Tittarna från hela världen kan sedan rösta, med ett valfritt nummer som går vidare till den slutliga tävlingen.
  • Liksom med andra kategorier, varierar mängden konkurrenter som flyttar till nästa konkurrensnivå med det belopp som konkurrerar.
  • Bild med titeln Bli Miss World Steg 17
    7. Imponera domarna i finalen. Nu när du har gjort det hela vägen, kommer du att dömas på din övergripande prestanda. Här är där alla aspekter av tävlingen kommer till spel. Allt du har visat hittills, från talanger till fitness och allt däremellan, kommer att ge dig hänsyn till titeln.
  • Du behöver inte ha vunnit en snabbspårkonkurrens för att vinna titeln Miss World. År 2016 blev Miss Puerto Rico kronad fröken värld, även om hon inte hade vunnit några tidigare snabba spårhändelser.
  • Tips

    Kom ihåg. Oavsett vad som händer, var stolt över vad du har gjort. Oavsett om du inte gör det genom den regionala tävlingen, eller om du går hela vägen till Miss World, är du vacker och har påverkat världen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande