Hur man blir en fan av spelet ka na ba tv-spel

Om du bodde under 2001 till 2009 i Filippinerna, kanske du har tittat på pilipinas, spel Ka na ba? (eller allmänt känt som spel Ka na ba?) på abs-cbn. Medan det har gått igenom flera format, har showen ett mål för många deltagare att vinna en miljon pesos (eller två miljoner pesos / priser) med trivia-relaterade frågor. Även om showen är borta och nu digitaliseras i ett aktuellt tekniskt format, kan du fortfarande vara ett fan av hur spelet Ka na ba passerade i början med den här artikeln.

Steg

  1. Bildtiteln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa steg 1
1. Vet hur intro går. När showen börjar, orden "ABS-CBN presenterar" Visa, och försvinna sedan för att visa spelet Ka Na Ba-logotypen.Värden visas då på dessa sätt:
  • På formatet 2001-2004 visas Kris i en 180-graders kameravinkelutsikt innan du byter till värdens vy.
  • På pyramidformatet går Kris i pyramiden som en uppsättning trappor till huvudstadiet.
  • På Atras - Abante-formatet får värden en närbild av kameran innan du går till huvudstadiet.
  • På ordet - bildformat avslöjar Edu sig när lamporna leder honom (och kan också klappa tillsammans med publiken).
  • På lagformatet kan värden redan ses i huvudområdet, vilket är runt publiken.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 2
    2. Se värdintroduktionen och catchphrase. Värden kommer att nämna ett tal till publiken om spelet innan du säger den berömda Catchphrase, säger: "Pilipinas, spel Ka na ba?" Publiken svarar sedan med: "Game na!"
  • Denna catchphrase kan också ropas när programmet är på väg att göra en kommersiell paus.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 3
    3. Kom ihåg den berömda swipe flytta. Från och med pyramidformatet måste folk svepa eller lägga sin högra arm upp till sensorn innan du svarade. Den snabbaste är vald för att svara på den ställda frågan.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 4
    4. Notera de olika formaten. Vid denna tidpunkt kommer du att se att spelet Ka Na Ba har olika format som förändrats regelbundet. Du kommer att se anledningen senare i den här artikeln.
  • Del 1 av 6:
    2001 - 2004 format
    1. Bild med titeln Bli fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 5
    1. Inse hur tävlande väljs. De väljs via Text Messagingand är gjorda i tre satser (5 i rad). När tävlande är vald, tillkännager värden sin plats och dess namn.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 6
    2. Se hur elimineringsrundan är klar. Tävlande måste svara upp till 5 frågor med ett svar på ett ja eller nej. Om de svarade korrekt kan de stanna tills de svarar på en fråga. Om en tävlande svarar felaktigt, berättar värden till dem "ta sitt säte."
  • När 2 deltagare lämnas, kommer de att gå vidare till ansiktsrundan och vinna 10 000 pesos.
  • När det gäller en tiebreaker kommer den som svarar snabbt i en Tiebreaker-fråga att gå vidare.
  • Tävlande som rör sig på kommer då att visa sina nuvarande hobbyer och plats.
  • Bild med titeln Bli fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa 7
    3. Känna ansiktsrundan. Utvändig runda kommer att innehålla en slumpmässig kategori av frågor, och deltagarna måste trycka på sin summer för att svara på en fråga. Om du svarade felaktigt kan den andra tävlande stjäla för en chans att få ett svar.
  • När en tillräcklig mängd svar ges, kommer tävlande med de flesta svaren att vinna och få 100 000 pesos.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 8
    4. Inse sekvensen på jackpotrundan. Spelaren får nio kategorier, och tävlande måste välja en av kategorierna. Denna kategori kommer att vara den viktigaste kontaktpunkten för frågorna.Mängden möjliga svar för att få mer pengar minskas från varje runda (4 i Showcase, 3 i 300 000 pesos runt och etc.), och vinnande är viktigt för att vinna jackpotten.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 9
    5. Memorera slutet. De kommer att förklaras som följt:
  • Om tävlande bestämmer sig för att gå bort med 300 000 pesos / 500.000 pesos, kommer tävlande att vinna mängden pengar som hålls.
  • Om tävlande bestämmer sig för att fortsätta till nästa omgång, men få svar felaktigt, återvänder tävlande till 100 000 pesos, och spelet slutar.
  • Om tävlande får 1 000 000 pesosfråga och svarar korrekt, kommer spelaren automatiskt att vinna 1.000.000 pesos. Däremot kommer svaret fel att få tävlande tillbaka till 100 000 pesos.
  • Del 2 av 6:
    2004 - 2006 (Pyramid) format
    1. Bild med titeln Bli fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 10
    1. Vet hur tävlande väljs. Tävlande är utvalda via elektronisk tomt från textregistrering och är inrymda i tarantarium, där de studerar om ämnen 30 minuter innan showen börjar. När tiden är uppe (som värden erkänner), introduceras tävlande för sitt yrke och namn.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa Steg 11
    2. Se den en-mot-en tayo runda. I denna omgång förväntas alla 10 deltagare svara ja eller nej på en allmän kunskapsfråga (som liknar elimineringsrundan från föregående format). Om tävlande nämner det korrekta svaret, kommer de att gå vidare till nästa omgång, medan om tävlande inte svarar korrekt, elimineras de.
  • Bild med titeln Bli fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 12
    3. Memorera Dibdiban Na Round. Denna omgång ger också deltagare allmänna kunskapsfrågor, och när tävlande visste svaret satte de sin högra hand (eller via en svep) och ge ett svar. Om de svarar korrekt, kommer tävlande att gå vidare till pyramidrundan. Men om deltagaren säger ett felaktigt svar fryses de ut för nästa fråga (men elimineras inte till den slutliga 4 är avslöjad).
  • Bild med titeln Bli fan av spelet Ka na ba tv-spel Visa steg 13
    4. Memorera den alternativa elimineringsrundan. Inom slutet av formatets körning förenklades båda rundorna i ett område där alla 10 deltagare måste svara på 2 frågor för att gå vidare till nästa omgång.Om tävlande svarar felaktigt kan de fortfarande delta i att svara på nästa fråga korrekt utan att frysas ut.
  • Vissa frågor är markerade med a "Tatama Ka Ba," där svarresultatet censureras ut för hemspelarna . Människor som bestämde sig för att göra denna fråga deltog med hjälp av textmeddelanden (Y för ja, n för nej).
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 14
    5. Titta på pyramidrundan. Pyramidrundan innehåller trivia-relaterade frågor som kontinuerligt kommer att ges. Därefter kommer tävlande att sätta sin högra hand och svara på frågan (och om möjligt ett valvalval).Om personen svarar korrekt, kommer tävlande att flytta ett utrymme framåt. Däremot kommer att svara felaktigt att andra deltagare stjäla sina chanser.
  • Om tävlande sitter fast mellan två deltagare, väljer spelaren någon mellan och kommer att gå ansikte mot ansikte i en tiebreakerrunda.Processen kommer att förklaras i nästa steg.
  • Den som går till toppen av pyramiden kommer att gå vidare till nästa omgång.
  • Bildtiteln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa steg 15
    6. Vet vad som händer efter pyramidrundan. Den försvarande vinnaren, tillsammans med pyramidvinnaren, kommer att gå ansikte mot ansikte för att bestämma vem som går till jackpotten runt. Det kommer att finnas 5 (eller lägre om i en tiebreakerposition) kategorier för att välja för den försvarande mästaren att utmana.Frågan kommer att ges, och den försvarande mästaren måste välja ett nummer lägre än 5 för att korrigera svar baserat på prompten. Den andra deltagaren har en chans att ansluta alla svar inom 10 sekunder, och efter tidsfristen är upp, kommer alla de korrekta svaren att avslöjas. Om den försvarande mästaren får sin förutsägelse med sina svar, kommer den försvarande mästaren att gå till jackpotrundan. Å andra sidan kommer den försvarande mästaren att överlämna titeln till den andra spelaren i jackpotten. Sammantaget är det möjligt att vinna 50 000 pesos här.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 16
    7. Se hur jackpotrundan används. Den vinnande tävlande väljer 5 slumpmässiga kategorier till sin fråga.En gång vald har tävlande en minut för att kontrollera tarantarium för att undersöka något svar.Efter att tidsgränsen har gått, kommer frågan att avslöjas, och tävlande har 60 sekunder att svara (och när personen vet svaret, kommer de att säga "Säker-na!").
  • Om personen svarar korrekt kommer de att vinna 1 miljon pesos. Däremot, om ett felaktigt svar ges, kommer vinnaren att få 50 000 pesos från föregående omgång och återvända för att försvara sin titel.
  • Del 3 av 6:
    2006 - 2008 (Atras-Abante) format
    1. Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 17
    1. Se hur deltagarna introduceras. De 10 introducerade tävlande väljs via textmeddelanden, och introduceras från publiken med sin ålder, yrke och intressen.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 18
    2. Titta på elimineringsrundan. Denna runda har 9 kategorier att slumpmässigt väljas, tillsammans med ett brev. När systemet slumpmässigt väljer en kategori och en bokstav, skulle tävlande följa med en snabb svep / höger arm rörelse, och deras svar när värden nämner vad som hände på skärmen.
  • Om tävlande svarar korrekt kan tävlande fortsätta till nästa omgång och väntar på att vara på en av de fem gula röda rektanglarna på väg till huvudstadiet.
  • Om tävlande svarar felaktigt (eller buzzed) har andra deltagare en chans att stjäla för att komma i den sista 5.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 19
    3. Se Atras-Abante-rundan. I denna omgång ges tävlande ut slumpmässiga triviafrågor med tre val. Då måste tävlande svepa eller lägga sin högra arm ut för att svara på frågan. Efter att tävlingen svarar på frågan kan följande hända:
  • När de svarade korrekt har de en chans att antingen säga "Abante Ako!" och avancera, eller säg "Atras-si (tävlande namn)" (gör en tävlande gå bakåt) och sedan "Abante Ako!" (Detta kan göras en eller två gånger beroende på deras beslut)
  • Efter fem korrekta svar kan tävlande avancera till knock-out runda huvudstadiet, och den första tävlande som nås dit kan få en liten bonus.
  • Om tävlande svarar felaktigt (eller blir buzzed), säger Edu "Stjäla!" För andra deltagare att svara på frågan.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 20
    4. Förstå knock-outrundan. Denna runda består av de två deltagarna som avancerade från föregående omgång och den försvarande mästaren. Värden kommer då att förklara tre liknande kategorier, och den försvarande mästaren väljer en av de tre. Därefter säger värden frågan och ger 20 sekunder för deltagarna att tänka på eventuella svar. När den 20 sekundersgränsen löper ut, måste alla tävlande säga något svar som passar kategorin.
  • Om tävlande nämner ett felaktigt svar kommer tävlande att gå tillbaka.
  • Den som säger att alla rätt svar kommer att gå vidare till jackpotrundan. Samtidigt kommer de andra två deltagarna att ta priser på 20 000/10 000 pesos (eller vad den försvarande mästaren vann före knockoutrundan) som en konsolideringsgåva.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa Steg 21
    5. Memorera jackpotrundan. I jackpotten kommer den vinnande tävlande att se 8 kategorier och måste memorera dem inom 10 sekunder. Efter tidsfristen kommer tävlande att se tre bokstäver plockas ut för sig själva och måste välja tre bokstäver efter eget val (som passar alla kategorier. Om brevet inte är möjligt i någon kategori, kommer det att visa "Inget möjligt svar," och tävlande måste välja ett annat brev).När kategorin är avslöjad har tävlande en minut för att namnge alla möjliga namn med kategorin. (Ett exempel kan vara kategorin är amerikansk mat, och en av bokstäverna är h. Tävlande kan säga H, varmkorv)
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 22
    6. Vet vad som händer i slutet av jackpotten runt. I slutet av jackpotten kan tre ändringar ses efter att ha besvarat sina ord. De kommer att förklaras nedan:
  • Om tävlande lyckas få alla de 6 ord som är korrekt med kategorin, kommer de att vinna 1 miljon pesos och gå i pension som en försvarsmästare.
  • Om tävlande inte svarar på alla 6 ord korrekt, kommer de att välja ett bonusbrev från ett kuvert, och om brevet är från ett korrekt urval, kommer vinnaren att få ett pris och återvända i morgon för att försvara sin titel.
  • Om tävlande misslyckas med att få någon av de 6 orden korrekt, kommer tävlande inte att få några bonuspris (minus de 50 000 pesos som de kom från början) och kommer att fortsätta att försvara sin titel.
  • Denna process upprepas i senare format (inklusive Word & Picture).
  • Del 4 av 6:
    2008 - 2009 (Word & Picture) format
    1. Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 23
    1. Vet hur tävlande väljs. När värden lämnar huvudstadiet går värden genom publiken och tillkännager ett nummer och tävlande namn. Värden säger då, "Svara nu!" och sedan publiken kopior. Användaren måste svara på frågan korrekt för att spela spelet, men om tävlande får det fel, kommer de att få en festgåva.
    • Den försvarande mästaren är skyldig att göra denna runda. Om mästaren blir fel, kommer de att hålla vad de vann före rundan. Andra deltagare ges också en chans att väljas för att spela spelet.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa steg 24
    2. Spela igenom pick-a-word runda. Steget har en LED-skärm av 9 ord som sorteras från 1000/3000/5000 pesos från tre ord. Av slumpmässigt väljer värden ett ord för att lösa för den första frågan, och det upprepas om personen svarar felaktigt.Efter den första frågan måste tävlande välja orden (till exempel 1 000, WikiHow). Följande kan ses nedan:
  • Tävlande måste dra sin högra arm ut för att svara på frågan. Om de svarar rätt, tjänar de pengar och kommer att förlora pengar om de svaras felaktigt.
  • Varaktigheten av rundan är åtta minuter, och de tre bästa kommer att gå vidare till nästa omgång.
  • Om de runda ändarna och någon är i en tiebreaker, kommer värden slumpmässigt att välja anvisningarna för tävlande. Tävlande som svarar korrekt kommer att gå vidare, men i fallet svarar tävlande fel, den andra sidan går framåt.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 25
    3. Titta på Take-A-Pic-rundan. Detta liknar den sista omgången, men poängen ändras (5.000, 7000, 10 000), och bilderna är baserade på kändisar.Om personen misslyckas med att känna till kändisarna, kommer de att förlora sin tur, och värden kommer att välja dem slumpmässigt.
  • Efter 5 minuter kommer tävlande med de flesta pengar att fortsätta till jackpotten.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 26
    4. Memorera vad som händer om deltagarna elimineras.När tävlande elimineras kommer de att hålla hälften av de pengar som de har just nu (e.g. Tävlande har 6000 pesos, och kommer att delas upp i 3000 pesos). Om de har negativa pengar, kommer de att få en festgåva istället.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 27
    5. Se jackpotrundan. Jackpotrundan visar 9 slumpmässiga ord och tävlande måste välja ett av orden. Då kommer det att finnas 7 frågor baserat på ordet, och tävlande kommer inte att kunna skicka några frågor.
  • Slutproceduren liknar föregående format.
  • Del 5 av 6:
    2009 (Team) format
    1. Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 28
    1. Känn införandet av tävlande. Tävlande valts slumpmässigt via textmeddelanden och innehåller den tidigare episodens mästare och sju slumpmässiga lag som är färgade från rött, orange, gult, grönt, blått, violett, rosa, grå och svart. Tävlande kommer att introduceras från sina yrken, namn och en liten dans!
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 29
    2. Spela genom elimineringsrundan. Varje lag är inriktat på en grind, och värden ger en slumpmässig fråga. Lagen körs sedan för att trycka på summeren, och det första laget för att trycka på det får en chans att flytta till nästa omgång.
  • Om laget får det rätt, flyttar laget till nästa omgång.
  • Om laget blir fel, kommer laget att skickas till en "Tambay podium," Hoppas det finns inte många lag att gå vidare till nästa omgång.Om alla möjliga lag (fyra) kan gå vidare, elimineras de i Tambay-podiet.
  • Bild med titeln Bli fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa Steg 30
    3. Titta på Taranta (Panic) runt. I denna omgång kommer värden att ge en fråga. Frågan kommer att baseras på flera svar. När en spelare är vald, kommer värden att ge ut tre möjliga svar (eller inte), och tävlande kommer att distraheras när vatten droppar på spelaren.
  • Om spelaren får fel, kommer värden att avslöja rätt svar, och spelet räknas det som ett felaktigt svar.
  • Om spelaren får det rätt, kommer det att meddelas till värden.
  • När det gäller en tiebreaker kommer en fråga att ges, och den som kan ge ett korrekt svar kommer att fortsätta.
  • Två lag kan bara gå vidare till nästa omgång och vinna 15 000 pesos.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 31
    4. Se Diskarte (Strategy) Round. Lagen kommer att möta varandra för att gå vidare till nästa omgång och försök att gå vidare till huvudstadiet. För att vinna, ges Trivia-frågor, och när det är korrekt ges följande:
  • Personen kan säga "Sugod dahon" (bokstavligen betyder att börja löv) för att gå vidare för att flytta en plats. Om spelaren visas på scenen först kommer de att vinna 10 000 pesos.
  • Teamet kan också använda tre "Diskarte-krafter," som kommer att förklaras nedan:
  • Pass-Sargot (Pass) - tvingar en utvald motståndare att svara på en fråga. Om motståndaren svarar korrekt, kommer de att kunna avancera, men inflyndaren kommer att gå vidare om de får fel.
  • Manigas Ka (Freeze) - Krafter en utvald motståndare att inte svara på nästa fråga.
  • Tillbaka till basen: Krafter en vald motståndare spelare tillbaka till sin bas.
  • Om spelaren svarade korrekt är redan i mållinjen, kan de fråga en motståndare för att avancera för dem.
  • Om alla tre spelare i ett lag är i mållinjen måste de svara på en fråga för att gå till Jackpot-rundan.
  • Bild med titeln Bli fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 32
    5. Lägg märke till den sista jackpotrundan. I den sista jackpotrundan kommer det sista laget kvar på scenen att ha en chans att vinna med två miljoner pesos. Teamet kommer att skilja sig själva och ges 7 frågor (utan flera val svarar), men de börjar med en kategori. Spelaren som vet kategorin kommer att säga "Mina!" och frågan kommer att ges.Personen kan ge ett svar efter att frågan ges. När laget är övertygat om sitt svar, kommer de att säga, "Säker-na!". Däremot, om personen är fast, kan de konsultera sitt lag för ett svar. Om personen fortfarande är fast kan spelaren berätta för värden att klara frågan.
  • Alla frågor måste besvaras inom 90 sekunder, och för att vinna de två miljoner pesos jackpotten, kommer de att behöva 5 av 7 av frågorna korrekt.
  • Om de inte vinner jackpotten, kommer de tillbaka nästa dag.
  • Del 6 av 6:
    Andra fakta
    1. Bildtiteln Bli en fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 33
    1. Förstå varför det hade flera format under hela showens körning. Enligt Edu Manzano sa han att det var gjort för att undvika att ge dem en "sawa" (tråkig) faktor (för repetitivitet), varje år i april. Detta kunde också ha bidragit till ökad tittande under den här tiden.
  • Bild med titeln Bli fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 34
    2. Känna till värdarna i spelutställningen. Värdarna i spelutställningen är Kris Aquino från 8 oktober 2001, till 3 mars 2007, och sedan ändras till Edu Manzano den 5 mars 2007, till slutet av showen den 23 oktober 2009.
  • Den fysiska anledningen till att Kris lämnade under showens körning beror på mammaledighet .Edu var tvungen att vara värd för showen tills Kris gav honom jobbet permanent.
  • Bild med titeln Bli fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 35
    3. Dansa genom papaya dansen. Denna dans härstammar i Atras - Abante-format / rund, där två deltagare är skyldiga att gå vidare till nästa omgång. Den första personen som kan gå vidare (tillsammans med tävlande och publik) dansade till "Papaya" Dans, som låter sina händer dansa på ena sidan, sedan sätta fingrarna upp i himlen och ner, och sätt fingrarna upp till himlen igen.
  • På grund av dansens popularitet bestämde Edu att göra ett ljudspår, vilket skulle vara ett certifierat slag (även förekommer på en film).
  • När ljudspåret släpptes skulle detta omges från världen, även märktes av god morgon amerika.
  • Bild med titeln Bli ett fan av spelet Ka na ba TV-spel Visa steg 36
    4. Forskning där showen sändes. Utställningen flyttas från 8 oktober 2001, till 23 oktober 2009 (dagar från deras 8-årsjubileum) på ABS-CBN från 10 AM till 11 AM under primetime-blocket.
  • Showen skulle då sluta den 23 oktober 2009 och nämna att det skulle återvända som säsongsbetonad spelvisning. Detta hände aldrig sedan Edu gick till ett annat nätverk före showen efterbehandling.
  • Bild med titeln Bli en fan av spelet Ka Na Ba TV-spel Visa Steg 37
    5. Känn kända catchfraser. Utanför spelet Na fras, säger Kris Aquino "Korek" och "Maj Tama Ka" När någon får ett svar korrekt.Edu Manzano har också "Stjäla" som en catchphrase.
  • Korek är "Korrekt," Som i popkulturen måste rätt vara i en glädjande melodi.
  • Maj Tama Ka betyder "Du har ett rätt svar," vilket är ett sätt att mocka en spelare för att få något rätt sarkastiskt.
  • "Stjäla" sägs när någon säger ett svar felaktigt och berättar andra tävlande en chans att svara på frågan igen.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande