Hur man köper silverlager

Att välja att köpa aktier i silverlager hjälper dig att diversifiera din investeringsportfölj och vakt mot volatilitet i andra sektorer. Att investera spekulativt i silver aktier kan ge risker men också stark potential för ekonomiska belöningar.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå fördelarna och nackdelarna med silverlager
  1. Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 1
1. Minska din portföljrisk. Forskning tyder på att ädla metaller har en svag, negativ korrelation till aktiemarknader. Det innebär att när regelbundna aktiekurser minskar, silver, och genom förlängning av dina silverbestånd, kommer antingen att öka i värde, förbli opåverkat, eller åtminstone inte förlora så mycket värde som resten av din portfölj.
  • Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 2
    2. Vet att din investering säkert skyddas. Eftersom ett förtroende håller den faktiska varan behöver du inte oroa dig för att lagra silver eller hålla det säkert.
  • Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 3
    3. Förstå silverens volatilitet. Var medveten om att när investerare är bullish på silverlager, skjuter det här priserna högre. Alternativt, när silverpriserna sjunker eller silverinvesteringsnedgångar, kommer aktiekurserna att falla snabbare. Silver har en volatilitetshistoria, med priser som sjunker årligen ungefär hälften av tiden under de senaste 25 åren.
  • Det är bäst att hantera silverlager som om du skulle ha någon annan högriskinvestering: Ange ett prisgolv (det lägsta priset du är villig att sälja på) och hålla fast vid det. Om marknadspriset kommer ner så lågt, sälja omedelbart din position.
  • Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 4
    4. Vissa lager kan inte spåra priset på silver. Även om värdet av silver stiger väsentligt, är det inte garanterat att din silverrelaterade säkerhet kommer. Aktiekursen för ett gruvföretag eller Silver ETF kan röra sig relativt oberoende av det faktiska priset på silver. Om du kommer in på marknaden för att satsa på priset på silver direkt, är det förmodligen bättre att investera direkt i silverkulor.
  • Del 2 av 3:
    Jämföra silverlager
    1. Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 5
    1. Köp lager från konglomerat. Konglomerat producerar andra mineraler, såsom guld och zink, förutom att producera silver. Priserna på konglomeratslager rör sig inte parallellt med priserna på silver, så de är inte ett bra sätt att dra nytta av stigande silverpriser. Men de ger en mindre flyktig riskprofil. Innan du köper, överväga att aktiekurserna för konglomerat tenderar att vara höga.
  • Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 6
    2. Investera i junior prospekteringsföretag. Dessa företag satsar vanligtvis på deras kapital på att hitta beprövade reserver av silver. Explorationsföretag är verkligen spekulativa och har hög riskavkastning volatilitet. På grund av detta bör du köpa aktier av många olika små företag till mångfald din portfölj, minska risken och öka dina chanser för att välja ett vinnande lager.
  • Dessa bestånd är i allmänhet billiga och mycket riskabla. Ett framgångsrikt utforskningsföretagets lager kan dock uppleva plötsliga, massiva hopp i värde.
  • Bild med titeln Köp silverlager Steg 7
    3. Investera i silvergruvföretag. Dessa företag producerar silver direkt, och deras aktiekurser korrelerar ofta direkt med silvermarknadspriser. Innan du köper en av dessa bestånd, ta en titt på deras balansräkning för att bestämma saker som om de tar med sig mer gruvor och hur mycket silver de verkligen utgräver. Dessutom borde du:
  • Leta efter starka bokslut. Ett företag borde ha gott kassaflöde, stark avkastning på eget kapital och tillgångar och minst ett 2: 1-förhållande av omsättningstillgångar till kortfristiga skulder.
  • Kolla efter ett starkt ledningsgrupp. Detta kommer att vara uppenbart i ett företag med en historia av starkt resultat.
  • Kolla efter en bra produktionsprognos och beprövade reserver.
  • Akta dig för risker som politiska hot mot produktionen, som överger miljömässiga tvister eller potentiella arbetslagringar.
  • Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 8
    4. Investera i silverfonder och ETFS. Dessa låter dig investera i en korg med silvergruvföretag och råvaror, vilket ger dig tillgång till ett brett utbud av högkvalitativa producenter och möjligheter. Välj ETF som investerar i företag som håller silverkulor. Medan direktinvesteringar på råvarumarknaden kan vara ganska volatil, kommer en silver ETF att släta ut volatiliteten lite, samtidigt som marknadspriserna spårar marknadspriserna.
  • Alternativt, välj ETF som investerar i silver futures. Som en ETF som investerar i Bullion, ETFs som investerar i terminer kommer noggrant att spåra silvermarknaden.
  • Del 3 av 3:
    Köpa silverlager
    1. Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 9
    1. Prata med en fullservice mäklare. Fulltjänstmäklare erbjuder ett brett utbud av produkter samt forsknings- och investeringsrådgivning. Men de tenderar också att debitera högre avgifter för en högre servicenivå. Fulltjänstmäklare betalas på kommissionen, vilket innebär att de betalas enligt hur ofta du handlar. En fullservice mäklare kan vara värdefull om du behöver ekonomisk rådgivning eller har lite investeringserfarenhet.
    • Se till att din fullservice mäklare har erfarenhet av att handla silver och råvaror.
  • Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 10
    2. Undersök rabattmäklare. Dessa mäklar erbjuder ingen investeringsrådgivning. Deras jobb är helt enkelt att utföra dina affärer. Dessa mäklar erbjuder färre produkter och debiterar lägre avgifter än fullservice mäklare. Rabattmäklare får en fast lön för att utföra affärer istället för att kompenseras på kommissionen.
  • En rabattmäklare är lämplig om du har lite investeringserfarenhet eller är bekväm att utbilda dig själv.
  • Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 11
    3. Hantera ditt eget online mäklare konto. Du kommer att ha 24/7 tillgång till ditt konto och kan hantera dina egna transaktioner online. Nackdelen är att du själv måste övervaka marknaderna för att göra affärer till vissa priser.
  • Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 12
    4. Placera din beställning. När du har valt en mäklare att använda och ett lager köpa, lägg en köporder med det angivna antalet aktier och dina beställningsanvisningar. Beställningsinstruktioner kan innehålla den tid du vill att aktierna köpte eller det pris du vill ha dem köpt på. Köpa "på marknaden": att köpa silverlager på det rådande marknadspriset, medan köp av "på gräns" innebär att köpa silverlager endast vid eller under ett visst valutat pris.
  • Bild med titeln Köp Silver Stocks Steg 13
    5. Diversifiera din portfölj. En viktig del av att investera i aktier diversifierar dina innehav för att skydda dig mot negativa marknadsfluktuationer. Du gör redan det genom att lägga till silverlager till din portfölj, men du kan diversifiera ytterligare genom att investera i olika typer av silverlager. Detta kan innebära att investera i både silvergruvföretag och konglomerat, köpa aktier och ETF, eller köpa silver aktier i företag i olika geografiska regioner.
  • Tips

    Finansiella experter tyder på att en investerares portfölj ska vara 10-15 procent bestående av ädla metaller eller ädelmetallrelaterade värdepapper.

    Varningar

    Silver är en riskabel tillgång och aktier av silverbestånd bör ses som extremt volatile.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande