Hur man bryr sig om en oral piercing

Tunga, och andra orala piercingar växer mer och mer populära... Men de kan också orsaka allvarliga komplikationer om de inte hålls ordentligt rengjorda och tillåtas helt läka. I detta utforskar vi hur man ger god efter vård av dessa typer av piercingar.

Steg

  1. Bild med titeln Vård för ett oralt piercing Steg 1
1. Gå till en pålitlig och certifierad piercingstudio. Det kan tyckas som en bra idé att genomborra dig själv, men om du genomtränger tungan på fel ställe kan det leda till tunga (och hud) deformiteter. Nålar och smycken måste steriliseras korrekt innan det går någonstans nära din mun!
  • Bild med titeln Vård för ett oralt piercing Steg 2
    2. Även om de kommer att berätta hur man bryr sig om dina piercingar, är det viktigt att komma ihåg att piercingar ofta kan utveckla infektioner och leda till allvarliga problem, så vara flitiga!
  • Bild med titeln Vård för ett oralt piercing Steg 3
    3. Efter att ha fått det pierced kommer din tunga sväller upp till ungefär dubbelt så mycket som den normala storleken. Oroa dig inte, det här är normalt. Svullnad börjar minska om tre eller fem dagar och gå helt och hållet i sju till åtta.
  • Bild med titeln Vård för ett oralt piercing Steg 4
    4. Tungan kommer att bli helt läkt efter ungefär sex till åtta veckor. Skölj din tunga och mun regelbundet med saltvatten för att förhindra infektion. Under den här tiden leka inte med eller rör din tunga, och skölj alltid tungan om det händer av misstag eller efter att ha ätit mat.
  • Bild med titeln Vård för ett oralt piercing Steg 5
    5. Du bör försöka äta mashed mat, soppor etc. För de första 3 till 5 dagarna, efter det att du äter fasta livsmedel borde inte vara något problem, men var noga med att skölja efter att ha ätit någonting.
  • Bild med titeln Vård för ett oralt piercing Steg 6
    6. Efter att svullnaden går ner kan du skära tillbaka på munnen sköljning, men på grund av det faktum att mat kan bli inlagd inom piercing sköljning efter att ha ätit mat som kan få ladda upp (bröd, strängt kött, etc) är en bra idé. När det är helt heligt Normal oral vård (borstning av tänder och munvatten) är tillräcklig.
  • Bild med titeln Vård för ett oralt piercing Steg 7
    7. Det kommer att finnas en skorpa, eller hård plats runt hålet där du har genomträngts, men det borde försvinna om två till tre månader.
  • Bild med titeln Vård för ett oralt piercing Steg 8
    8. Se till att varje smycken är ren innan du lägger den i din piercing. Om det fortfarande är inom de första 6 månaderna är sterilisering av smycken en bra idé.
  • Tips

    Eftersom det är svårt och otaligt att äta normalt efter att ha en piercing, försök att dricka kosttillskottdrycker (smal-snabbt, säkerställa, etc.) som de innehåller mycket protein, etc. Kom ihåg att du fortfarande måste äta dina soppor och mashed mat med detta!
  • Bär en liten flaska saltvatten med dig i en ficka eller handväska så att du kan skölja din mun omedelbart, om du behöver när du är ute och om.
  • Försök att inte bita på piercing medan du äter.
  • Försök att undvika varmt (varmt är ok) mat medan din piercing är läkning eftersom det kan orsaka extra svullnad.
  • Pierceren kommer ofta att genomborra tungan med en längre smycken än vad som krävs för att tillåta lite svullnad. När din svullnad har gått ner kanske du vill få en kortare bar.Kortare barer och plastbollar är säkrare för dina tänder.
  • Äta kalla livsmedel, som glass, kalla drycker, etc. kan hjälpa till att minska svullnad.
  • Köp en liten flaska kloreptisk eller liknande numbing ont i halsen sprayer.Ta bort ca 3/4 av vätskan och fyll helt med munnen tvätt.Om du är ute och inte kan skölja med munnen tvätt, spraya det på toppen och botten av piercing, det har också biverkningen av numbing den nya piercing som du kommer att uppskatta.
  • Rökning är potentiellt skadlig för din nya orala piercing, speciellt under den initiala läkningsfasen.Avstå från att röka under hela läkningsprocessen.
  • Varningar

    Ät inte popcorn i flera veckor efter att ha fått piercing (medan det normalt tar, men några dagar att läka nog att äta fasta ämnen utan problem popcorn måste undvikas för mycket längre).Popcorn innehåller små hårda bitar av kärnskalet, det kan bli inlagda runt baren inuti piercing och är mycket svåra att ta bort.
  • Drick inte läsk när du först får en oral piercing! Fjäsheten kan vara irriterande.
  • En piercing, till skillnad från andra piercingar, är genom strimmad muskel.Detta har en högre förmåga att helt läka.På grund av detta även efter ett par år kan du ta bort piercingen för en längre tid, resultera i din piercingläkning stängd.Efter 3 eller flera år är det vanligtvis inte fallet och du kan lämna det under långa perioder utan oro.
  • Dess MYCKET viktigt att se till att din piercing inte kommer i kontakt med andras kroppsvätskor medan det är helande - var försiktig med att avstå från oralsex eller öppen mun som kan sprida farliga bakterier.
  • Rengör aldrig piercingar med att gnugga alkohol eller väteperoxid som det är mycket farligt att göra det!
  • Var försiktig när du väljer en munvatten att använda, antiseptiska munvatten som inte innehåller alkohol är bäst, om du inte hittar en alkoholfri antiseptisk munvatten, utspädd din munvatten med vatten. Munvatten som innehåller alkohol kommer inte att döda dig, men det kan bara göra läkningsprocessen lite längre. Alkohol munvatten dödar mer bakterier men.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande