Hur man botar känner att du är om att svimma

Svimning är en plötslig, kort förlust av medvetande som läkare kallar "synkope."Det är orsakat av en droppe i blodflödet i hjärnan och är vanligtvis tillfälligt. Det kan vara ganska skrämmande när världen runt dig blir desorienterad, din vision och kanske hörsel går, och du kan inte hålla huvudet upp. Förhoppningsvis kan du dock säga när det här händer och förhindrar det - eller åtminstone skydda dig från att falla ner.

Steg

Del 1 av 3:
Förhindra en svimning av episodStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Cure Känner som du
1. Om du kan, lägga ner. När du känner att du är på väg att svimma, beror det på att det inte finns tillräckligt med blod som kommer till din hjärna. Till och med bara några sekunder av detta kan ta med en svagt stavning. Bekämpa gravitationens effekt på din kropp genom att lägga ner och se till att ditt blod är inte Pooling i din kärna eller ben, skicka den tillbaka till ditt hjärta och hjärna.
  • Det är bäst att göra detta på marken, om möjligt. På det sättet, om du gör fart, riskerar du inte risken för att rulla av ytan är du på och skadar dig själv.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    2. Om du inte kan lägga ner, sitta ner med knäna upp och lägg huvudet mellan benen. Om du inte är i ett öppet område eller är offentligt och inte kan lägga sig, sitter med ditt huvud mellan knäna kan vara det bästa du kan göra för att bli av med svagheten. Du kanske vill stanna i denna position tills yrselen går bort.
  • Återigen handlar det om omdirigering av blodet i huvudet. När det är lägre och på samma plan som resten av din kropp, stabiliserar ditt blodtryck, din kropp slappnar av, och känslan av att du ska svimma avled.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    3. Drick mycket vätskor för att hålla hydratiserad. Om du är helt frisk annars är det möjligt att svimhet beror på uttorkning. Var noga med att hålla sig väl hydratiserad genom att dricka mycket vätskor, särskilt vatten. Juicer eller sportdrycker kan också fungera.
  • Välj en fnKoffeinerad dryck, om möjligt. Koffein dehydrerar dig, besegra syftet med drycken.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    4. Ät något salt. Överväg att äta något med lite salt. Bara gör det om du har låg till normalt blodtryck, men som salt kommer att höja ditt blodtryck. Drick vatten istället, i det fallet.
  • Om du tittar på ditt saltintag, gå till några osaltade kakor eller toast - ingenting som riskerar att göra dig illamående. Och, naturligtvis, undvika salta stekt varor som potatischips.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    5. Ta djupa andetag in genom näsan och ut genom munnen för att hålla sig lugn och avslappnad. Svimning, eller ens känner att du är på väg att svimma, kan vara ganska stressande. För att hålla ditt blodtryck och ångest ner, koncentrera dig på din andning. Det kommer att sänka din hjärtfrekvens och slappna av din kropp, centrera den på här och nu.
  • Ibland är svimning resultatet av att vara nervös. Känner du någon som svimmade vid blodets ögon eller på att få en injektion? Detta är en reaktion som kallas vasovagalreflexen.
  • Vasovagalreflexen får hjärtat att sakta och blodkärl utvidgas eller utvidgas. Som ett resultat når blodpooler i underkroppen och inte lika mycket hjärnan. Det kan utlösas av många saker, inklusive stress, smärta, rädsla, hosta, håller andan, eller till och med urinering.
  • Du kan också känna dig svag när du byter positioner. Detta kallas ortostatisk hypotension och kan hända när du står upp för fort, men också när du blir dehydrerad eller ta vissa läkemedel.
  • Del 2 av 3:
    Förhindra återkommande svimning av episoderStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Cure Känner som du
    1. Äta regelbundet. Tänk på att hoppa över frukost? Gör det inte. Din kropp behöver salt och socker för att hålla dig stående upp. Faktum är att om du håller ditt blodtryck och glukosnivåer stabilt, spärr något annat avlägsna fysiskt tillstånd, synkope (svimning) förhoppningsvis är helt undvikande. För att hålla din kropp fungerande normalt, allt du behöver göra är att äta (och dricka) regelbundet.
    • Som sagt, vissa människor lider av postprandial hypotension, vilket kan leda till svimning. Det är ett fint ord för ditt blodtryck att släppa efter att du äter för mycket. Ditt blod börjar congregating i och runt din mage, lämna ingen för ditt hjärta och hjärna - det perfekta receptet för en svagt stavning. Om det här låter bekant kan det hjälpa till att äta frekventa, lågt kolhydratmjöl. Ät regelbundet, men ät inte för mycket på en gång.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    2. Undvik överskjutande trötthet. En annan anledning som vissa människor upplever svimning stavar är att de är alltför trötta. Det kan bero på att du inte sover tillräckligt eller du tränar för mycket - båda stater kan påverka ditt blodtryck och få din kropp av kilter.
  • Om du utövar för mycket, kanske du inte får tillräckligt med vätskor (du svettar dem alla ut). Göra dubbelt visst att du dricker gott om det beskriver dig. Mellan dehydrering och överfall kan du be om problem.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    3. Håll din stress och ångest till ett minimum. Vissa människor har triggers när det gäller svimning, och det tar inte svimning för många gånger för att ta reda på vad den utlösaren är. Om du vet vad som orsakar dig stress och gör dig orolig, undviker det kan vara allt du behöver göra.
  • Nålar, blod, och ännu fler personliga ämnen kan medföra uppmaningen att svimma. Hjärtat börjar pumpa kraftigt, du börjar svettas, dina andning förändras, och plötsligt är du nere för räkningen. Kan du tänka på eventuella utlösare för det sätt du känner?
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    4. Bo i bekväma, coola miljöer. Värme är en annan skyldige när det gäller svimning. Det kan dehydrera din kropp, stänga av dina system och stavkatastrof för vertikal medvetenhet. Om du är i ett täppt, överhettat eller trångt rum, kanske du bara måste lämna. Friska luften kommer att väcka dina sinnen, ditt blodtryck kommer att stiga, och du kommer tillbaka till det normala innan du vet det.
  • Crowds hjälper inte i allmänhet. Om du vet att du kommer att vara i ett trångt, täppt område, förbereda dig genom att äta en bra frukost, ha på sig lätta kläder, med ett mellanmål och alltid veta var närmaste utgång är om du behöver det.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    5. Undvik alkohol. Förutom koffeinhaltiga drycker bör alkohol också göra "Undvik" -listan om du är orolig för svimning. Det är också dehydrating, kan sänka ditt blodtryck och skicka dig till marken.
  • Om du dricker alkohol, håll dig till en drink om dagen. Och om du inte har ätit eller druckit mycket den dagen, var noga med att kombinera den som dricker med lite mat och annan alkoholhaltig dryck.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    6. Lås inte knäna. Om du någonsin har sett en militär händelse där soldater står i långa perioder, vanligtvis en eller två slutar svimning. Det låser inte knäna som sådana som orsakar svaghet, men immobiliseringen av benmusklerna.
  • Du kan prova en teknik som heter "Tilt Training", vilket innebär att träna dina muskler under veckans gång för att bekämpa uppmaningen. Du står helt enkelt med ryggen och huvudet mot en vägg med dina klackar ca 6 tum (15 cm) ut från det. Gör det i ca 5 minuter varannan dag. Öka sakta tiden upp till 20-minuters sessioner. Det låter enkelt, men den här hållningen kan hjälpa till att krossa ledningarna i din hjärna (vagusnerven) som leder till svimning.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för dig själv efter en svimning av episodStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Cure Känner som du
    1. Rör dig långsamt. Vissa människor upplever extrem yrsel när de först går upp på morgonen - delvis för att de går upp för snabbt. Detta kan hända när som helst, även om det är mest anmärkningsvärt när du går ut ur sängen eller som uppstår efter en lång tid. När du flyttar, var noga med att röra sig långsamt för att ge ditt hjärta och hjärntid att justera för en förändring av blodflödet.
    • Detta är huvudsakligen viktigt när du byter från att sitta, stå och ligga ner. När du är uppe och stabil bör du vara bra - det går upp och blir stabil som måste göras noggrant.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    2. Vila i minst en timme eller så efter svimning. Öva inte eller delta i allvarlig rörelse efter en svimning av episod. Det här är din kropp som berättar att du måste ta det lugnt, så lyssna. Ha ett mellanmål och lägg ner. Du borde må bättre inom kort.
  • Om du inte känner dig bättre inom några timmar (förutsatt att du tar hand om dig själv, förstås), det kan vara ett tecken på att detta är symptomet på ett större problem. I så fall är det mycket lämpligt att söka medicinsk hjälp så snart som möjligt.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    3. Ät och drick något. Drick något för att rehydrera och äta ett litet mellanmål. Näringsämnena och sockret ger dig energi och en liten ökning. Din kropp behöver det.
  • Det är en bra idé att hålla ett mellanmål med dig praktiskt om du är orolig för svimning igen.
  • Bild med titeln Cure Känner som du
    4. Prata med din läkare. Om du vet orsaken till din svimning - det var alltför varmt, hade du inte ätit osv. - Det är nog säkert att anta att det var bara en vanlig svimning av episod och något som inte borde vara alarmerande. Men om du inte är väldigt säker på var det kom, tveka inte att prata med din läkare. Han eller hon kan kanske identifiera problemet för dig och hjälpa dig att undvika hälsokomplikationer i framtiden.
  • Granska dina mediciner med honom eller henne också. Vissa läkemedel är kända för att orsaka symptom på yrsel, trötthet, uttorkning och svimning. Om så är fallet ska din läkare kunna ge dig ett lämpligt alternativ.
  • Tips

    Om det är svårt svimning och du kan knappt gå, sök om medicinsk hjälp omedelbart.
  • Alltid helt hydrat innan du tränar.
  • När du tränar, tryck inte dig för hårt.Förverkliga dina gränser, du är bara mänsklig.
  • Om du är offentlig och ensam och känner dig svag, kanske du vill berätta närmaste personen bredvid dig eller en ansvarig för hjälp. Sitta på golvet så att du inte svimmar och slår marken hårt.
  • Var noga med att ta dig tid om du har lagt ner ett tag.
  • Varningar

    Svimning kan indikera ett allvarligt tillstånd. Dessa inkluderar:
    • Hjärta och blodkärlsproblem som en koagel i lungorna, ett onormalt hjärtslag, ett hjärtklappsproblem eller hjärtsjukdom.
    • Nervsystemet problem som beslag, stroke eller en transient ischemisk attack (TIA)
  • Svimning kan vara ett tecken på ett allvarligt problem om:
  • Det händer ofta på kort tid.
  • Det händer under träning eller kraftig aktivitet.
  • Det händer utan varning eller när du redan ligger (när det inte är allvarligt, vet folk ofta när de är på väg att svimma, känna sig varm, yr eller queasy).
  • Du förlorar mycket blod - det här kan inkludera intern blödning som du inte kan se.
  • Du känner dig andan.
  • Du har bröstsmärta.
  • Du känner att ditt hjärta är racing eller slår ojämnt (hjärtklappning).
  • Det händer med domningar eller stickningar på ena sidan av ditt ansikte eller kropp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande