Hur man citerar en intervju

Ibland när man skriver ett forskningspapper är den bästa källan en person som är nära involverad i ditt forskningsämne. I allmänhet skiljer sig informationen i din citat beroende på om du citerar en intervju du personligen genomfört, eller en intervju utförd av någon annan och publicerad. Det specifika formatet för din citat varierar också, beroende på om du använder den moderna språkområdet (MLA), American Psychological Association (APA) eller Chicago-stil av citat.

Steg

Prov citat

MLA-intervju citat

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

APA-intervju citat

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Chicago intervju citat

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 3:
Mla
  1. Bild med titeln Cite en intervju steg 1
1. Ange namnet på den intervjuade personen. Skriv in intervjuarens efternamn först, följt av ett komma, då deras förnamn. Placera en period i slutet av personens förnamn.
  • Exempel: Spjut, Britney.
  • Bild med titeln Cite en intervju Steg 2
    2. Ge en titel eller beskrivning av intervjun. För en publicerad intervju som har en titel, skriv titeln i citattecken. Använd titelfall, vilket utnyttjar alla substantiv, pronomen, verb och adverb. Placera en period i slutet av titeln, inuti stängningsnoteringsmärken. Om intervjun inte har en titel, beskriv den som en intervju och identifiera intervjuaren. Placera en period i slutet av din beskrivning.
  • Titled Intervju Exempel: Amis, Kingsley. "Mimic och moralist."
  • Untitled intervjuexempel: Gaitskill, Mary. Intervju med Charles Bock.
  • Om du intervjuade personen själv, använd den beskrivande frasen "Personintervju." Du behöver inte inkludera ditt namn. Till exempel: Spears, Britney. Personintervju.
  • Bild med titeln Cite en intervju Steg 3
    3. Inkludera publikationsinformation, om tillgänglig. Om intervjun publicerades i en bok, tidskrift eller tidskrift, skriv namnet på det större arbetet i kursiv efter titeln eller beskrivningen. Placera ett komma efter namnet på det större arbetet. Inkludera volym och problemnummer, om det är tillgängligt, åtskilda av kommatecken. Om intervjun publicerades online, skriv namnet på webbplatsen i kursiv, följt av ett komma.
  • Skriv ut exempel: Gaitskill, Mary. Intervju med Charles Bock. Mississippi recension, vol. 27, nej. 3,
  • Online Exempel: Zinkievich, Craig. Intervju av Gareth von Kallenbach. Skevad och granskad,
  • Bild med titeln Cite en intervju Steg 4
    4. Notera datumet för intervjun. Om ett datum är angivet, lista det som nästa objekt i din uppgjorda post. Uttrycka datumet i dagmånad-årsformat. Placera en period efter datumet om det är det sista objektet i din post. Om du lägger till sidnummer eller ett datum, placera ett komma efter datumet.
  • Personlig intervju Exempel: Spjut, Britney. Personlig intervju. 27 juli 2018.
  • Online Publicerad Intervju Exempel: Zinkievich, Craig. Intervju av Gareth von Kallenbach. Skevad och granskad, 27 apr. 2009,
  • Bild med titeln Cite en intervju Steg 5
    5. Stäng med sidnummer eller en URL. För intervjuer som publiceras i tryck, skriv förkortningen "pkriva." följt av sidområdet där intervjun visas. Lägg en period efter det sista sidnummeret. Om intervjun publicerades online, kopiera den direkta webbadressen eller Permalink för intervjun, utan "http: //" en del av adressen. Placera en period i slutet av webbadressen. Skriv sedan ordet "Åtkomst" följt av det datum du senast besökte sidan i det dagmånatåriga formatet. Placera en period i slutet av datumet.
  • Skriv ut exempel: Gaitskill, Mary. Intervju med Charles Bock. Mississippi recension, vol. 27, nej. 3, 1999, PP. 129-50.
  • Online Exempel: Zinkievich, Craig. Intervju av Gareth von Kallenbach. Skevad och granskad, 27 apr. 2009, ArcGames.COM / EN / SPEL / STAR-Trek-Online / Nyheter / Detalj / 1056940-Skewed-% 2526-Recenserade-Intervjuer-Craig. Åtkomst 27 juli 2018.
  • Bild med titeln Cite en intervju Steg 6
    6. Använd det efternamn som intervjuats för in-text citat. MLA kräver parentesiska citat efter något citat eller omskrivning av källan. Eftersom den intervjuade personen är listad först i din arbetsgivna ingång, använd sitt efternamn. Om källan har sidnummer, inkludera sidnumret där det citerade materialet eller parafraserade visas. Annars, använd bara personens namn. Placera en period efter stängning parentes.
  • Exempel: (Gaitskill 140). Om du nämner personens namn i din text behöver du bara sidnumret i den parentesiska citatet. Till exempel: "I hennes intervju hävdade Mary Gaitskill att litteraturen inte behöver vara artig, och bör utmana läsaren (140)."
  • Ingen parentetisk citat är nödvändig om du identifierar källan i texten i ditt papper om du inte behöver lägga till ett sidnummer. Till exempel: "Craig Zinkievich gav detaljer om Star Trek-spelet i sin onlineintervju med Gareth von Kallenbach."
  • Metod 2 av 3:
    Apa
    1. Bild med titeln Cite en intervju Steg 7
    1. Citera en personlig intervju endast i text. I en parentesistisk citat efter ett citat eller parafras från intervjun, identifiera namnet på den person som intervjuas av deras första första och efternamn. Placera ett komma efter namnet, då orden "personlig kommunikation." Lägg till ett annat kommatecken och skriv sedan datumet för intervjun i månadsdagen. Placera en period utanför stängning parentes.
    • Exempel: (B. Spjut, personlig kommunikation, 27 juli 2018).
    • Med APA-stil ingår citaten endast i din referenslista om de pekar på läsaren till "Återvinningsbara data." En publicerad intervju skulle publiceras data eftersom dina läsare kunde se upp det och läsa det själva. Men om du utförde en intervju själv, har läsare inget sätt att komma åt det.
  • Bild med titeln Cite en intervju Steg 8
    2. Matcha formatet till typ av källa för publicerade intervjuer. Om intervjun publiceras, vare sig det är i tryck eller online, är citatformatet detsamma som det skulle vara för någon annan artikel eller video som publicerats på det sättet. Starta i allmänhet din citat med författaren, följt av dagen för offentliggörandet inom parentes. Efter datumet skriver du titeln på intervjun i meningen, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några ordspråkiga substantiv. Stäng med en URL- eller publikationsinformation.
  • Tidskriftsexempel: Schultz, s. (2018, 9 april). Pratar kalkon med en lejon tamer. Tid, 139, 38-41.
  • Bloggposta Exempel: Sanders, s. (2018). Intervju med Britney Spears [Blog Post]. Hämtad från HTTPS: // Sandersss.ordpress.KOM / 2018/07/27 / Intervju-med-Britney-Spears
  • Videoexempel: Sanders, s. [Sandersss]. (2018, 27 juli). Intervju med Britney Spears [Videofil]. Hämtad från HTTPS: // Youtube.com / watch?v = wqstxujetks
  • Bild med titeln Cite en intervju Steg 9
    3. Publicera personliga intervjuer för att göra data återvinningsbar. Skicka ett transkript av intervjun på en blogg eller annan webbplats. Om du har en video- eller ljudinspelning, posta det på en blogg eller med en videoplattform som YouTube. Detta gör det möjligt för dina läsare att komma åt intervjun och granska ditt källmaterial för sig själva.
  • När du har publicerat intervjun skapar du en post i din referenslista som återspeglar typen av källa. Använd det vanliga författningsdatumet för in-text citat.
  • Metod 3 av 3:
    Chicago
    1. Bild med titeln Cite en intervju Steg 10
    1. Ange personliga intervjuer endast med textfotonoter. Starta fotnoten med namnet på den intervjuade personen. Skriv deras för- och efternamn, följt av ett komma. Om personen är okänd, ge en beskrivning av deras betydelse inom parentes efter deras namn. Identifiera källan som en intervju, och ge intervjuarens namn (eller "författare," Om du utförde intervjun själv). Följ denna information med ett komma, sedan ge annan information, till exempel datum för intervjun. Avsluta din fotnot med en period.
    • Live intervju Exempel: Nick Kringle (Pensionerade varuhus Santa), Intervju med författare, 14 november 2018.
    • Skriftligt intervju Exempel: Maria Melina (tidigare non), e-postmeddelande till författare, 2 oktober 2018.
  • Bild med titeln Cite en intervju Steg 11
    2. Börja en bibliografisk inträde med namnet på den intervjuade personen. Lista det efternamn som intervjuat, då ett komma, då deras förnamn. Placera en period efter personens namn.
  • Exempel: väntar, tom.
  • Om personen inte är allmänt känd, inkludera identifierande information efter deras namn i parentes. Placera en period efter stängning parentes. Till exempel: Rodriguez, Carrie (akustisk gitarrist).
  • Dricks: Citera en publicerad eller sändad intervju som en artikel eller ett kapitel i en bok. CITE-intervjuer tillgängliga exklusivt online som webbresurser.

  • Bild med titeln Cite en intervju steg 12
    3. Inkludera intervjuarens namn. Efter namnet på den intervjuade personen, skriv orden "Intervjua" och sedan namnet på den person som genomförde intervjun, med sitt förnamn följt av deras efternamn. Placera en period efter sitt efternamn.
  • Exempel: väntar, tom. Intervju med Terry Gross.
  • Bild med titeln Cite en intervju Steg 13
    4. Tillhandahålla publikationsinformation för intervjun. Om intervjun själv har en titel, skriv det i citattecken. Placera en period i slutet av titeln, inuti stängningsnoteringsmärken. Skriv sedan namnet på publikationen i kursiv. Vid en sändningsintervju, använd namnet på showen. Placera en period och skriv sedan stationens namn. Lägg till en annan period och skriv sedan det datum som intervjun aired eller publicerades i månadsdagen. Lägg en period efter datumet.
  • Exempel: väntar, tom. Intervju med Terry Gross. "Tom väntar: den friska luftintervjuen: NPR." Frisk luft från Whyy. Nationell offentlig radio. 31 oktober 2011.
  • Bild med titeln Cite en intervju steg 14
    5. Inkludera en direkt URL till intervjun, om den är tillgänglig. Om en transkript, video eller ljudinspelning av videon är tillgänglig online, lägg till den fullständiga DIRECT-URL eller PERMALINK till slutet av din bibliografi-post. Placera en period i slutet av webbadressen.
  • Exempel: väntar, tom. Intervju med Terry Gross. "Tom väntar: den friska luftintervjuen: NPR." Frisk luft från Whyy. Nationell offentlig radio. 31 oktober 2011. http: // npr.Org / 2011/10/31 / 141657227 / Tom-Waits-The-Fresh-Air-intervju.
  • Bild med titeln Cite en intervju steg 15
    6. Ändra formatet för i-text fotnoter till publicerade intervjuer. In-text fotnot innehåller samma information som bibliografi-posten. Emellertid är elementen separerade med kommatecken i stället för med perioder. Skriv dessutom namnet på den intervjuade personen i förnamn-efternamn format.
  • Exempel: Tom väntar, intervju av Terry Gross, "Tom väntar: den friska luftintervjuen: NPR," National Public Radio, 31 oktober 2011, http: // npr.Org / 2011/10/31 / 141657227 / Tom-Waits-The-Fresh-Air-intervju.
  • Tips

    Du kan också Tit en intervju med Harvard Style Om det är stilen leder din professor eller avdelningen.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande