Hur blir man vänner med en främling

Tänk på alla främlingar du passerar på trottoaren, varje okänd själ som har satt bredvid dig, och alla välkända, men tysta, hiss rida. Du kan överväga dessa scenarier som missade möjligheter. Presentera dig nästa gång du befinner dig själv och tittar på en främling med intrig eller beundran. Tillåt en konversation att utvecklas mellan er två genom att lyssna nära och fråga mer om någonting som intresserar dig. Ju mer du testar teorin, desto mer bevis hittar du sanningen i Yeats ord: "Det finns inga främlingar här, bara vänner du inte har träffat än."

Steg

Metod 1 av 3:
Möta främlingar
  1. Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 1
1. Säg hej. Det snabbaste och säkraste sättet att bli vän med någon du inte vet är att helt enkelt säga hej.Närma sig en främling som har fått din uppmärksamhet och säga något i linje med, "Hej, hur går dagen så långt?"Det här kan bara få en vänlig konversation. Det kommer sannolikt att fungera bäst i en miljö där social interaktion vanligtvis förväntas.
  • De flesta offentliga platser är vanligtvis rättvist spel för att närma sig någon och säga hej. Som sagt, vara respektfullt. Undvik att avbryta det som ser ut att vara en familjen, och stör inte någon som verkar vara inriktad på arbete på biblioteket.
  • I vissa sammanhang kan det vara bäst att först öka din närhet till dem du är intresserad. Till exempel, gå med i en gruppkonversation och lyssna på på en pågående konversation, så länge det inte verkar för privat. Detta ger dig möjlighet att hoppa in och presentera dig själv.
  • Var noga med att presentera dig själv och be om namn.En snabb, "Hej, jag är Derek, vad heter du?"Är vanligtvis tillräcklig.Spara din hisshiss för nätverkshändelser. Du kommer inte att göra vänner genom att berätta för alla dina affärsspecifika förväntningar innan de kan tala.
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 2
    2. Vara redo att lyssna. Ofta når människor ut till varandra eftersom de antar eller hoppas att det kommer att finnas ett särskilt resultat.Det kan vara utmanande att hålla våra antaganden om någon från att påverka hur du interagerar med dem. För att hjälpa, fokusera på att lyssna nära människor du har träffat, eftersom det hjälper dig att få ett exakt perspektiv på vem de är snabbt.
  • Du är mer benägna att hitta dig själv i en spirande vänskap om du spenderar mer tid på att lyssna på någon än att vänta på att de ska uppfylla dina antaganden om dem.
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 3
    3. Håll en positiv attityd.Om du går in i någon som inte varmt får en vänlig "hej", låt inte detta vraket din dag. Påminna dig om att de flesta är upphetsade när någon bryter isen.Kort sagt, bli inte jaded av någon som är terminalt antisocial.
  • När någon blir en kall axel till dina försök att starta en konversation, notera att vilken anledning de har för att göra det har inget att göra med dig.De känner inte dig, och de kanske bara har missat sin chans. Nå ut till någon annan istället.
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 4
    4. Prata med främlingar dagligen.Massor av människor är tveksamma, om inte rädsla, att introducera sig till främlingar.Det bästa sättet att komma över denna blyghet är att ignorera det.Medan det kan känna sig besvärligt, slåss genom ditt motstånd och göra en punkt att introducera dig själv till någon du inte vet varje dag.
  • Det kan vara lättare på platser där du är bekväm.Till exempel, presentera dig för någon i din lägenhetsbyggnad eller på gymmet du går till. Du har redan något att fråga om, till exempel, "Hej, vilket golv bor du på?"Eller" Vilken rutin började du med att bygga biceps så!?"
  • Värsta scenariot: Någon är inte intresserad av att prata, och du lämnar dem ensamma.Du kan hantera det.
  • Metod 2 av 3:
    Använda vänliga konversationer-förrätter
    1. Bilden med titeln Bli vänner med en främling Steg 5
    1. Säg något om din omgivning. Ett bra sätt att starta en konversation med någon medan du är ute i allmänhet är att notera något intressant om din omgivning. Till exempel, om du sitter ute på en kafé, kan du nämna det fina vädret. Eller du kunde kommentera hur mycket du gillar platsen och fråga personen om han eller hon kommer hit ofta.
    • Du kan också försöka komplimangera personen. Till exempel kan du nämna att du gillar personens outfit och fråga var de fick det.
    • Om personen har ett barn eller en hund, så är det också en bra inbyggd konversationsstart. Till exempel kan du säga något som, "aww, hon är så söt! Hur gammal är hon?"
    • Du kan också prata om aktuella händelser, så länge det inte är något för kontroversiellt.
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 6
    2. Ställ bra frågor.Få någon att börja öppna genom att ställa en fråga som låter dem prata om hur de ser världen. Till exempel, fråga om hur de slutar göra vad som fångat ditt öga. När du ser någon som gör något intressant, fråga "Var fick du den tanken?"På samma sätt, om någon säger något intressant, fråga dem," Hur kom du fram till det perspektivet?"
  • Även enkla frågor kan hjälpa dig att bryta sig in i en konversation, som "Hur går din dag?"
  • Människor tycker om att känna sig som om de är intressanta eller insiktsfulla. Ställ frågor som innebär att du känner på det här sättet om, och du kommer lätt att ha deras uppmärksamhet.
  • Känn gärna ställa allmänna frågor också. Kanske den bästa frågan om alla: "Vad bryr du mest om?"De kommer att kunna svara med något om ett ämne du vet att de är intresserade av att tala om.
  • Ett annat bra alternativ: "Vad är det nästa du ser fram emot?"Detta kommer att få någon att tänka positivt om något de tycker om, vilket är ett bra sätt att starta en konversation, än mindre en vänskap.
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 7
    3. Gör din forskning. Kanske har du en viss främling eller partiell-främling i åtanke. Detta gör det ännu enklare att nå ut och erbjuda din vänskap. Tänk på vad du vet om den här personen, inklusive vad de är intresserade av.Läs upp på något i nyheterna med relevans för deras intressen eller yrke, och fråga dem om det nästa gång du ser dem.
  • Till exempel, "Hej, Jerry, du är den nya killen från företag, rätt? Såg du den stora delen på personalstrukturering?"Att veta lite om en främling kan hjälpa dig att få din fot i dörröppningen till vänskap.
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 8
    4. Hitta gemensam mark. Nämna de saker du är speciellt intresserad av, liksom andra konversationsämnen som kan intressera dig båda.Ett enkelt sätt att göra detta är att casually nämna var du är från, eller någonstans besökte du.Till exempel, "Ja! Tillbaka när jag bodde i Michigan, brukade jag verkligen njuta av den typen av saker." Eller fråga, "Har du någonsin varit i Bermuda? Det verkar vara där nere där."
  • Inkludera referenser till platser du har varit eller folk och idéer som vädjar till dig under samtalet. Detta ger din konversationspartner massor av alternativ när det gäller deras svar.
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 9
    5. Få dem att skratta. Dra ett skämt. Det behöver inte vara ett bra skämt. Faktum är att ett dåligt skämt kan göra en ännu bättre konversationsstart, och kommer ofta att ta bort obehagligt. Puns är stora go-to-typ of skämt.Till exempel, om du och en främling är nära en mexikansk restaurang, bryta de sociala hindren mellan dig med något som "Har du varit där? Deras mat är spec-taco-ular."Du är en smirk bort från en vänskap.
  • Allvarligt, stressa inte om kvaliteten på dina skämt. Om någon inte svarar positivt till ett vänligt försök till humor, vill du verkligen vara vän med dem?
  • Metod 3 av 3:
    Skiftande från bekanta till vänner
    1. Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 10
    1. Få kontaktinformation. Om du har kul att prata med någon, så kan det vara en bra idé att byta kontaktinformation. Detta gör att du kan skriva eller ringa personen så att du kan träffas igen någon gång.
    • Försök säga något som, "Jag måste gå, men jag har haft så mycket roligt att chatta med dig. Vill du byta cellnummer så att vi kan komma ihop igen någon gång?"
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 11
    2. Behandla dem som din vän precis utanför fladdermusen. Folk tenderar att öppna bara med sina nära vänner. Amp upp din förtrogenhet med en annan genom att vara den första som bryter personliga konversationsämnen.Öppen, ärlig kommunikation är en indikation på kärlek, beundran, förtroende och respekt.Faktum är att när du talar med någon om hur du verkligen känner att du indikerar att du värdesätter deras råd och kamratskap.
  • Gör så naturligt, genom att ställa frågor som "Hur känner du dig om det?"Eller att erbjuda dina personliga tankar om något som kommer upp.
  • Bilden med titeln Bli vänner med en främling Steg 12
    3. Ange vad du tror. Var villig att prata om saker som är meningsfulla för dig.Detta inkluderar dina "känslor" såväl som dina åsikter, inklusive dina perspektiv på kontroversiella problem.Kläm inte upp eftersom andra kanske inte håller med.
  • Du kan sluta hitta att en annan känns på samma sätt och kan komplettera ditt perspektiv. Alternativt kan du sluta i en livlig men ömsesidigt fördelaktig debatt. Hur annars kommer vi att börja ändra varandras "sinnen åt sidan från att tala med dem om vad vi kan se annorlunda?
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 13
    4. Ta ett foto tillsammans. Det är fantastiskt att ha en anledning att nå tillbaka till någon du just har träffat. Bilder är några av de bästa sätten att göra detta. De hjälper till att bryta ner ett hinder mellan dig genom att erbjuda en chans att pausa och spela in ett ögonblick tillsammans, även om det bara är på gatan eller i förbigående.Vidare, tar fotot på telefonen den perfekta ursäkten att be om någons information.
  • Säg något i linje med, "Hej, var kan jag skicka det här fotot?"Hur gör det också omedelbart så att de har din information, eller vänta några dagar och skicka den tillsammans med ett meddelande som" Bra att träffa dig den andra dagen! Hoppas att springa in igen snart."
  • Bild med titeln Bli vänner med en främling Steg 14
    5. Glöm din telefon. Bortsett från en viss anledning, som att ta ett foto eller titta på en video tillsammans, lämna din telefon ur sikte.Det finns inget som antisocialt som att arbeta tummen nonstop och stirrar på din telefon medan du har en konversation med någon. För mycket telefonåtgärd skickar ett meddelande som du inte är intresserad, och kan lätt förhindra en spirande vänskap från blommande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande