Hur man blir vänner med någon du inte vet

Oavsett om du stöter på en främling på köpcentret eller på internet, vilket gör dem till en vän kan vara skrämmande. Det viktiga att komma ihåg är att de är troliga lika skrämmande. Nyckeln till att starta och hålla framgångsrik vänskap är att genuin connect och dela med en annan person. Detta börjar med din första konversation och håller sant så länge du är vänner.

Steg

Del 1 av 4:
Anslut med en person som du inte vet
  1. Bild med titeln Bli goda vänner med någon steg 1
1. Hälsar personen och utbytesnamnen. Detta är ofta det första steget i att starta en konversation med någon du inte vet. Genom att ge dem ditt namn och fråga deras, skapar du möjlighet till mer konversation. Om du är i formell händelse kan det här göras på ett mer professionellt sätt, "Hej, jag är Mike med AT & T," eller om tillfälle är mindre formellt kan du helt enkelt säga något som "Hej, jag är Mikrofon."
  • När du introducerar dig själv kommer den andra personen sannolikt att bli tvungen att göra detsamma.
  • Bild med titeln Bli goda vänner med någon Steg 2
    2. Fråga personen något om sig själva. Håll det enkelt, men ställa en fråga som kräver mer än ett ordsvar. Om det här är första gången som möter någon, led inte med "Så, hur många barn planerar du att ha?"Du borde agera bekvämt med personen, men att vara alltför personlig kan få dem att bli defensiva. Prova något lite mer grunt, som "Har du sett den nya Star Wars-filmen" istället.
  • Det kan också vara en bra idé att Komplimanger dem.
  • Bild med titeln Deal med en autistisk flickvän Steg 13
    3. Dela något om dig själv med dem. Nu när du har lärt dig något om din snart-att-vara vän är det din tur att dela. Att öppna upp till någon kommer att få dem att känna att de känner dig bättre och de kommer att vara mer villiga att öppna upp till dig. Var noga med att hålla din delning på ungefär samma nivå som de delar. Du bör kanske nämna vad du tänkte på den nya Star Wars-filmen, snarare än att hoppa direkt in i dina djupaste hemligheter.
  • Bild med titeln träffa nya människor i ett bibliotek Steg 1
    4. Diskutera situationen du är båda i. Av någon anledning har du båda hamnat på samma ställe samtidigt. Denna händelse kan vara en bra konversationsstart. Fråga dem vad som tog dem dit idag (om det inte är något som ett obligatoriskt affärsmöte, då svaret är uppenbart). Du kan också reflektera över situationen, säger något som "Jag kom för att se utställningen idag eftersom jag verkligen njuter av naturhistoriska museet."
  • Det är en bra tumregel att vara positiv. Säger något som "man jag verkligen hatar att komma till dessa dumma möten varje månad," kan göra att du verkar pessimistisk och orsaka att den andra personen har reservationer om att starta en vänskap.
  • Bildbeteckningen blir goda vänner med någon Steg 3
    5. Ta upp intressen som du kan ha gemensamt. Ibland kommer du att få kontext ledtrådar genom din konversation som kommer att berätta lite om personens intressen. Du kan också få sammanhang ledtrådar från var mötet har ägt rum, vad de har på sig, och någon del av miljön runt dig. Använd de som ska gissa på något som personen har en åsikt om (oavsett vad yttrandet är). Oavsett vanligt intresse, det kan vara en bra konversationsstart.
  • Till exempel, om du är på affärskonferens, kan du anta att de gör någon form av arbete på ett liknande fält. Ställ allmänna frågor om det område som du båda arbetar med.
  • Bildbeteckningen blir goda vänner med någon Steg 14
    6. Ge någon form av hjälp till personen. Ju mer uppmärksam du är till personen, desto mer möjligheter får du se till att erbjuda hjälp. Detta kan vara något stort, som att introducera dem till en potentiell arbetsgivare. Du kan också erbjuda omedelbar hjälp, som att hjälpa dem att städa upp efter en händelse. Oavsett vilken hjälp du erbjuder, kommer gesten vanligtvis att bli väl mottagen.
  • Var inte påträngande om att hjälpa någon. Om de insisterar på att de inte behöver hjälp, låta dem tacka för att erbjuda och helt enkelt berätta för dem att erbjudandet står.
  • Del 2 av 4:
    Starta vänskapen
    1. Bild med titeln Fånga upp på Missed Schoolwork snabbt steg 1
    1. Be om att utbyta kontaktinformation. Detta kan vara knepigt oavsett vilken situation du är i. Om du är i en social händelse, kan du fråga om ett telefonnummer eller annan information för snart, så att du verkar snurrande. I affärshändelser kan det göra att du verkar desperat och overzealös. Du bör bara utbyta information när du har haft en konversation med personen och gjorde en koppling av något slag.
    • Ge inte dem din information om de inte frågar. Istället, om du är intresserad av att följa upp, fråga dem om deras information. På det här sättet har du kontroll över uppföljningen.
  • Bild med titeln Deal med en autistisk flickvän Steg 3
    2. Göra en tid att träffas igen. Alla fina inlopp måste komma till ett slut ibland, men det betyder inte att du måste gå tillbaka till att vara främlingar. Fråga din nya potentiella vän om de skulle vilja göra något tillsammans någon gång. Detta kan vara antingen socialt eller företag.
  • Du kanske ber dem att gå med dig för cookout om du vill göra en social anslutning. Om du vill göra en affärsvän kan du bjuda in dem till en konferens som du är värd eller deltar.
  • Bild med titeln gifta sig med en person av en annan religion Steg 15
    3. Fortsätt att fördjupa anslutningen med den personen. När du och din vän återförenas, måste du göra det händelsen minnesvärd. Göra ett försök att ansluta till personen igen, den här gången dela och fråga lite mer än förra gången. Detta gör det möjligt för dig att både känna varandra lite bättre och sannolikt leder till att en annan kommer ihop av något slag.
  • Del 3 av 4:
    Upprätthålla vänskapen
    1. Bildbeteckningen blir goda vänner med någon steg 15
    1. Prata med dem regelbundet. Du behöver inte prata med dina vänner varje dag. Du borde prata ofta, men. Det finns ingen bestämd regel för hur många gånger per månad eller ett år du kommunicerar, men om det känns som om det har varit för länge sedan du pratade, har det förmodligen varit. Texting, e-post och sociala medier är ofta mycket lättare att hantera än telefonsamtal.
  • Bilden med titeln Bli goda vänner med någon steg 10
    2. Försök att se dem ofta. Om du inte arbetar med din vän eller bor nära varandra, kommer du förmodligen inte att se varandra dagligen, eller till och med veckovis. Du borde göra ett försök att spendera tid tillsammans så ofta som du båda kan. Detta gör det möjligt för dig fler möjligheter att binda och skapa en mer personlig anslutning.
  • Bildbeteckningen blir goda vänner med någon Steg 7
    3. Göra när som helst som du spenderar tillsammans. Medan det inte finns någon bestämd regel för hur mycket tid du spenderar tillsammans är det viktigt att göra den tiden minnesvärd. Sätt bort några distraktioner som skulle hindra dig från att binda med din vän (som en mobiltelefon). Fokusera helt på din vän och den tid du spenderar tillsammans, och de kommer att uppskatta dig ännu mer.
  • Del 4 av 4:
    Göra vänner på sociala medier
    1. Bild med titeln Se om någon gillar dig via Facebook Steg 3
    1. Meddelande, följ eller lägg till personen. Med sociala medier är vänner bara ett klick bort - sorts. Beroende på plattformen använder du (Facebook, Twitter, etc.) Du kan ta olika åtgärder för att bli vän med någon, om deras sekretessinställningar tillåter det. Om du vill säga något väldigt specifikt kan det vara bäst att meddela personen privat först. Annars kan du följa dem eller lägga till dem som en vän.
  • Bild med titeln Kope med att vara en tonåring vars föräldrar flyttar mycket steg 11
    2. Presentera dig själv - alltid. Om du skickar ett meddelande till en främling, borde det vara det första du gör. Om du lägger till någon som vän eller följer dem på någon social media-plattform, bör du följa upp ett meddelande så snart de accepterar eller erkänner att du nådde ut. De kommer sannolikt att vilja veta vem som försöker vara deras vän och varför.
  • Bild med titeln babysit över natten Steg 18
    3. Berätta för dem varför du märkte deras profil. I vissa fall, som kändisprofiler, är det uppenbart. Andra gånger kan personen inte vara säker på varför du försöker lägga till dem. Många människor är misstänkta för främlingar på internet, och om du vill undvika att bli shrugged av, måste du göra ett intryck. Efter din introduktion, berätta för personen exakt varför du lade till dem och vad du hoppas dela med eller lära av dem. Detta kan hjälpa till att göra det mer mottagliga för dina ansträngningar.
  • Bild med titeln Deal med cyberbullying från en klasskamrat Steg 3
    4. Berätta lite om dig själv. Detta hjälper till att sätta personen tillfredsställa dina avsikter. Om du lade till dem och nämnde att du har samma yrke och märka något de gjorde det bra, är det vanliga intresset och smickret sannolikt att få sin uppmärksamhet. Om du bara lägger till någon och säg "hej, jag vill vara din vän eftersom jag såg din profil", har de ingen aning om vad din motivation för att nå ut till dem är.
  • Dating profiler kan vara lite annorlunda. Vanligtvis, nå ut till någon "eftersom du gillade sin profil" är mer acceptabel i den meningen.
  • Bild med titeln dekorera en liten tjej
    5. Ställ frågor för att hålla konversationen rullande. När personen är bekväm att svara på dig och ha en konversation, håll dem engagerade med frågor. Se till att dina frågor stannar ganska med ämne med din anledning att lägga till dem i början, men du kan börja utforska andra ämnen när du båda blir bekväma att prata. Referera inte för mycket av sin profil eller försök att kommentera allt som de gör. Detta kan göra människor obekväma.
  • Bildbeteckningen blir vänner med någon du don
    6. Ställ in en tid och plats för att träffas personligen. Om du har pratat online och ömsesidigt är överens om att du ska träffas personligen, sätt en tid och plats! Nu kommer du och din nya vän att ha chansen att dela saker med varandra ansikte mot ansikte och skapa en jämnare anslutning. Tänk på att saker fortfarande kan vara lite konstigt första gången du träffas personligen. När allt annat misslyckas, gå tillbaka till ett framgångsrikt samtal som du hade online.
  • Tips

    Läs personens kroppsspråk. Om de verkar försöka "komma undan", låt dem.
  • Om du säger något som får personen att visa en gnista av intresse, fortsätt det här ämnet för lite. Tillåta dem att dela sitt intresse med dig.
  • Dela saker om dig själv, men var noga med att konversationen är centrerad kring den andra personen och inte du. Du måste göra din rättvisa andel av lyssnande.
  • Varningar

    Känna skillnaden mellan affärsvänner och personliga vänner. Ibland är de två sammanflätit, men andra gånger det finns gränser. Till exempel kanske du inte vill fråga din gift chef ut till middag och en film, även som vänner.
  • Förstå att du ibland kommer att avvisas, och det är okej. Inte alla människor är avsedda att vara nära vänner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande