Hur man hittar ett federalt skatte-id-nummer

Du.S. Skattidentifikationsnummer (burkar) tilldelas av Internal Revenue Service (IRS). Det finns många typer av burkar som ges till olika individuella och gruppenheter i syfte att officiell identifiering på ett antal offentliga och privata dokument. Bins kan ha formen av socialförsäkringsnummer (SSN), individuella skatteidentifikationsnummer (ITIN) eller arbetsgivarens identifikationsnummer (EINS) och kan utfärdas av Social Security Administration (SSA) samt IRS. En tenn måste användas när du fyller i skattrelaterade dokument för IRS (E.g., Skatteavkastning och skatteutlåtanden).

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta det federala skatte-ID-nummeret för en tredje part
  1. Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 1
1. Kontrollera dina poster. Om du behöver hitta ett företags EIN och du har gjort affärer med dem, kan det numret visas på alla fakturor du har fått eller andra poster du har av dina transaktioner med dem.
  • Du kan till exempel behöva Ein i ditt barns barnbarn eller barnomsorg, så att du kan hävda barnomsorgskrediterna på dina skatter. Det är vanligt för barnvårdstjänster att sätta sina ein på fakturor och ibland även på brevhuvudet.
  • Nonprofit organisationer listar också vanligtvis sin EIN på någon officiell korrespondens. Om du har gjort ett välgörbart bidrag och behöver EIN för skattemässiga ändamål kan numret vara beläget på det kvitto du fått från organisationen.
  • Bild med titeln Hitta ett federal skatt ID-nummer Steg 2
    2. Kontrollera företagets hemsida. Om den verksamhet eller organisation som du behöver en Ein har en webbplats, kan de lista deras EIN dit. Detta är vanligtvis sant för offentligt handlade företag såväl som ideella organisationer.
  • På företagets hemsida, leta efter en "handla om" eller "juridisk information" sida. Det är vanligtvis där du hittar Ein om de har publicerat det på deras hemsida.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 3
    3. Ring affären eller individen och fråga. Företagen är vanligtvis förståelse för det faktum att du kanske behöver deras EIN att hävda ett avdrag på dina skatter. Om du ringer till verksamheten och talar med någon i mänskliga resurser eller redovisning, borde de kunna ge dig EIN.
  • Om företaget har gått i affärer kommer det att finnas någon som ansvarar för att sätta upp verksamheten, vanligtvis en advokat eller en av ägarna. Du kan hitta sin kontaktinformation genom att söka i företagskatalogen på webbplatsen för statssekreteraren för den stat där företaget var beläget.
  • Om du försöker få EIN eller TIN av ett företag eller oberoende entreprenör som har gjort arbete för ditt företag, få dem att fylla i en blankett W-9-begäran om identifikationsnummer för skattebetalare och certifiering, som finns här: https: // IRS.GOV / PUB / IRS-PDF / FW9.pdf.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 4
    4. Använd en onlinetjänst. Det finns officiella webbplatser som upprätthåller kataloger av aktiva EINS för offentligt handlade företag och ideella organisationer. Du kan använda dessa kataloger gratis för att hitta ett företags EIN.
  • För ett offentligt handlat företag, använd Edgar (elektronisk datainsamling, analys och hämtningssystem) som underhålls av värdepapper och utbyteskommission (sek). EINS finns på företagets 8-K, 10K eller 10-Q rapporter.
  • Melissa data ger information om ideella organisationer, inklusive deras EIN. Se till att du söker med företagskontorets postnummer i stället för postkoden på ett lokalt kontor.
  • Du kan också hitta ett företags skatte-ID-nummer med hjälp av webbplatsen för den berörda skattemyndigheten i den stat där verksamheten är belägen.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 5
    5. Kontakta IRS direkt. Om du inte kan kontakta någon i företaget eller hitta EIN via andra medel, kanske du kan ta reda på företagets EIN från IRS. Hitta kontaktuppgifter på IRS: s huvudwebbplats på IRS.gov.
  • När du pratar med en IRS-agent, förklara din situation och de steg du har tagit för att försöka hitta företagets federala skatte-ID-nummer. Agenten ska kunna hjälpa dig, eller kommer åtminstone att ge dig lite hjälpmedel i hur man hittar det själv.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 6
    6. Hyr en privat utredare eller advokat. Om företaget har gått i drift, eller om du annars inte kan hitta EIN på något annat sätt, kan du behöva en professionell för att hjälpa dig att hitta företagets EIN.
  • Innan du anställer någon, överväga om avdrag eller annan fördel du skulle få är värda att betala en privat utredare eller advokat. Tänk på att du kan debiteras flera hundra dollar för att den här tjänsten ska utföras för dig.
  • Advokater kommer också att ha tillgång till juridiska sökmotorer, som de kanske kan använda för att hjälpa dig att hitta Ein i ett privat företag.
  • Metod 2 av 4:
    Hitta ditt individuella skatte-ID (SSN eller ITIN)
    1. Bild med titeln Hitta ett federal skatt ID-nummer Steg 7
    1. Kontrollera din W-2-formulär för en SSN. Någon med ett personnummer (SSN) kan använda det som ett skatte-ID. Din arbetsgivare är skyldig att skicka dig en W-2-formulär varje år i slutet av januari. Denna blankett listar din SSN som "Anställds personnummer" inkorg "a" överst på sidan.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 8
    2. Fråga din arbetsgivare. Om du inte har några W2-formulär kan du begära en kopia från någon aktuell eller tidigare arbetsgivare. Alla arbetsgivare är skyldiga att behålla denna information i minst 4 år efter att du lämnat företaget.
  • Bild med titeln Hitta ett federal skatt ID-nummer Steg 9
    3. Begär ett ersättnings SSN-kort. Om du inte hittar ditt socialförsäkringskort kan du Ansök om en ny online Använda ett körkort eller statligt ID.
  • Du kan också Fyll i den här applikationen och ta med det till ett socialförsäkringskontor, tillsammans med ett födelsecertifikat och foto-ID.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 10
    4. Kontrollera dina gamla skatteformulär för en SSN. Alla enskilda skatteformulär (1040, 1040a eller 1040ez) listar skattebetalarens SSN längst upp till höger på den första sidan.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatt ID-nummer Steg 11
    5. Kontrollera de senaste skatteformulären för en ITIN. Om du inte har en SSN men har lämnat in skatter i det förflutna, använde dessa former ett ITIN (individuellt skattebetalaridentifikationsnummer). Alla ITIN som används 2013 eller senare är fortfarande giltigt, om inte IRS har skickat ett brev till dig att förnya det. Itin är inmatat i rutan märkt "Personnummer." Till exempel, din gamla formulär 1040 listar din ITIN på första sidan, längst upp till höger.
  • Om du fått ett brev som berättade för dig att förnya ditt iTin, eller om du inte har använt ett itte sedan före 2013, Fyll i formulär W-7 att begära en ny iTin. Det tar ungefär 7 veckor att få en ny.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 12
    6. Ring IRS om en iTin. Om du inte hittar din iTin, ring 1-800-908-9982. Detta nummer är endast tillgängligt från USA.
  • Metod 3 av 4:
    Hitta ID för din arbetsgivare (EIN)
    1. Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 13
    1. Kontrollera din W-2. Alla W-2 bildar din arbetsgivare som skickar dig listar arbetsgivarens identifikationsnummer i rutan "b", nära det övre vänstra hörnet av formuläret.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 14
    2. Ring din arbetsgivarens löneavdelning. Du kanske kan få din arbetsgivar Ein genom att begära det direkt från din arbetsgivares löneavdelning. Även om du nyligen lämnat företaget, kanske de kan hjälpa dig.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 15
    3. Kontrollera sek-arkiveringen för ett offentligt företag. Om din arbetsgivare är ett offentligt handlat företag, kolla in investeraravdelningen på dess hemsida för sina sek-arkiveringar. Öppna den senaste kvartalsrapporten eller dokumentet som heter "Nuvarande SEC-arkiveringsrapport." Arbetsgivarens identifikationsnummer är vanligtvis listat nära toppen av den första sidan.
  • Du kan också leta upp företaget med namnet eller tickersymbolen på sänka.Govs Edgar-sökning.
  • Metod 4 av 4:
    Hitta ID för ditt företag (EIN)
    1. Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 16
    1. Titta på företagets skatteposter. Varje W-2 ett företag skickar till sina anställda listar sitt arbetsgivaridentifikationsnummer (EIN). Hitta en W-2 från som helst och titta i rutan "b", Nära det övre vänstra hörnet av sidan. Alla andra skattedokument som verksamheten har lämnat in bör också inkludera EIN, vanligtvis nära toppen av den första sidan.
    • En affärsomkopplare till ett nytt EIN om det går konkurs, förändrar ägande (för ensam innehavare eller partnerskap), eller har en stor förändring av organisationen (till exempel inkorporerar eller sammanfogar). Lita inte på formulär från före en av dessa händelser.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 17
    2. Kolla med din bank. Du kan få din EIN från din bank om du är en företagsägare och använde EIN för att öppna ett bankkonto för ditt företag.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 18
    3. Fråga lokala eller statliga regeringar. Om du använde ditt EIN för att få någon form av licens för ditt företag, försök att kontakta staden, länet eller statsregeringen som utfärdade licensen.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 19
    4. Ring IRS. Ring till IRS-verksamheten och specialskattlinjen på (800) 829-4933. IRS kan söka efter ditt nummer och ge det till dig om du har förlorat det. Du kan behöva ange ditt namn, position och SSN för att bevisa att du är behörig att få denna information.
  • Den här telefonlinjen fungerar från 7:00 till 19:00 i din lokala amerikanska tidszon, måndag till fredag.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 20
    5. Kontrollera dina poster. IRS skickade ett automatiskt meddelande när ditt företag först ansökte om ett EIN. Kontrollera både digitala och fysiska poster, eftersom du kanske har fått det här meddelandet via e-post.
  • Bild med titeln Hitta ett federal skatt ID-nummer Steg 21
    6
    Ansök om en ny EIN. Om ditt företag gick igenom en stor förändring (till exempel överföring till en ny ägare), behöver du ett nytt EIN. Du kan Ansök online från IRS-webbplatsen, eller fyll i Form SS4 och maila det till IRS. Detta är en gratis tjänst.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Har tillgång till dina skattedokument medan du gör något av telefonsamtalen som föreslås ovan.
  • Människor som har antagit ett barn som ännu inte har ett SSN behöver ett antagande skattebetalaridentifikationsnummer (ATIN) för att hävda barnet som en beroende av deras federala inkomstskatteavkastning. Du kan begära en genom att fylla i Form W-7a eller genom att ringa 1-800-829-3676.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande