Hur man arrangerar kylskåpshyllor

Har du vana att fylla på ditt kylskåp lite slumpmässigt efter att ha kommit hem från mataffären, bara klibbar allt där du kan klämma den i? Att organisera dina kylskåp hjälper dig att komma ihåg vilka saker du har till hands och vad som är lågt. Din mat kommer också att vara längre om du lagrar allt på rätt plats, så du vill ha släng bort slösad mat så ofta. Du sparar pengar och tid när du hittar rätt plats för ditt kött, producerar, mejeriprodukter och kryddor, med hjälp av smarta idéer för att hålla allt organiserat och friskt.

Steg

Del 1 av 3:
Organisera hyllorna
  1. Bild med titeln Ordna Kylskåp Hyllor Steg 1
1. Sätt din frukt i lådan med låg fuktighet. Frukt håller bäst när det inte är utsatt för för mycket fukt. De flesta kylskåp har en speciell låda som har den nedre fuktigheten än de andra hyllorna och lådorna. Ibland är det märkt "låg fuktighet," och andra gånger är det märkt "krispare." Det är här du borde lagra din frukt, från äpplen till bananer till druvor.
  • Om du planerar att äta frukt snabbt, kanske du kanske vill lagra den på den övre hyllan. Färska bär, till exempel, kommer att bli dålig snabbare än äpplen, så du kanske inte vill lagra dem i crisper. Förvara kartongen på mitten eller den övre hyllan, där du får se den och nå det innan de börjar shrivel.
  • Producera lagrad i crisper kan lagras antingen lös eller i öppna plastpåsar. Förvara inte frukt i tätt förseglade plastpåsar, eftersom det kan orsaka att många typer av frukt roterar snabbare.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåp Hyllor Steg 2
    2. Håll dina grönsaker i högfuktighetslådan. De flesta grönsaker drar nytta av en liten extra fukt - därmed sprinklarna ser du att väta ner produktionen i mataffären. De flesta kylskåp har en låda som är märkt "hög luftfuktighet," vanligtvis precis bredvid lågfuktighetslådan. Förvara hela din grönsaker där antingen lös eller i öppna plastpåsar till hålla dem fräscha.
  • Om du lagrar sallad eller skär grönsaker, kommer de dock att bli dålig snabbare än grönsaker som är helt. Av den anledningen bör du lagra dem på mitten eller topphylla och så ser du dem och använder dem snabbt.
  • För att hjälpa grönsaker att hålla längre, tvätta inte dem före förvaring. Att få grönsaker våta ökar chansen att bakterier kommer att växa och de kommer att börja ruttna. Fuktighet är bra, men du vill inte att grönsakerna ska sitta i vatten. Om du behöver tvätta dem, torka dem helt innan du lagrar.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåpshyllor Steg 3
    3. Spara kött i den kallaste delen av kylskåpet. Oavsett om du behöver lagra kycklingbröst, biff, korv eller kalkon, ska det gå i den kallaste delen av kylskåpet. I de flesta fall är det på baksidan av bottenhyllan, även om vissa kylskåp har en bestämd köttlåda. Om du lagrar kött på den övre hyllan, är det troligt att det blir dåligt snabbt.
  • Se till att köttet hålls separat från resten av föremålen i ditt kylskåp. Det bör vara inslaget i plast och lagras så lågt som möjligt, så att om några juicer undviker andra föremål kommer inte att droppas och förorenas.
  • Rengör området där du lagrar kött oftare än du rengör resten av kylskåpet.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåpshyllor Steg 4
    4. Håll mjölk och ägg på den kallaste hyllan också. Många människor lagrar mjölk och ägg på kylskåpsdörren för enkel åtkomst. Men dörren är den varmaste delen av kylskåpet, så att lagra dem kommer att få dem att förlora friskhet snabbare. Förvara din mjölk och ägg på bottenhyllan, eller vilken hylla är kallast i ditt kylskåp.
  • Om du inte går igenom ägg ganska snabbt, är det bättre att lagra dem i sin ursprungliga kartong istället för att överföra dem till äggbehållarna på insidan av dörren.
  • Cream, kärnmjölk, yoghurt och liknande produkter bör också hållas på den kalla hyllan.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåp Hyllor Steg 5
    5. Butik deli kött och ostar i den grunda köttlådan. Om du har kalla nedskärningar från deli, gräddeost och andra typer av ost, lägg dem i den grunda köttlådan, som vanligtvis glider ut från mitten eller topphylla. Detta är också ett bra ställe att lagra bacon, varmkorv och andra konserverade kött. Det är lite kallare än resten av kylskåpet, men inte så kallt som baksidan av bottenhylla. Rengör den här lådan så regelbundet när du rengör din andra köttlagringsplats.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåp Hyllor Steg 6
    6. Sätta kryddor och drycker på dörren. Kärlämnen innehåller vanligtvis mycket salt, ättika och andra konserveringsmedel som hindrar dem från att gå dåligt, så det är bra att lagra dem i den varmaste delen av kylskåpet: dörren. Drycker tenderar också att hålla längre än mat. Beteckna bottenhylla för de större, tyngre föremålen, som apelsinjuice, öl eller läsk. Sätt söta kryddor som sylt, gelé och sirap på en annan hylla, och rädda de savoriga kryddorna som senap och sojasås för den sista hyllan.
  • Även om smör är en mejeriprodukt är det bra att lagra det i smörfacket på dörren. Smör behöver inte hållas så kallt som mjölk.
  • Om du är en kryddälskare kan det vara lätt att låta ditt kondensområde bli ganska rörigt med utgått mat. Gå igenom området regelbundet och kasta ut allt som utgått eller mestadels utnyttjas.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåpshyllor Steg 7
    7. Butik rester och färdiga mat på toppen och mitten hyllan. Kokad mat är bra att hålla på toppen eller mitten hyllan. Använd de övre och mitten hyllorna för att lagra några föremål som inte behöver hållas särskilt kallt: kokta barnmat, pizza, dips och såser, tortillor, och så vidare.
  • Den övre eller mellersta hyllan kan också vara rätt plats för att hålla en kruka av vatten, medicin du behöver för att hålla kyla och andra saker som behöver vara coola, men kommer inte lätt att förstöra.
  • Del 2 av 3:
    Håll kylskåpet rent
    1. Bild med titeln Ordna Kylskåp Hyllor Steg 8
    1. Försök använda kylskåpkorgar. Använda korgar för att organisera din mat är ett bra sätt att hålla allt separat och tillgängligt. Du kan köpa korgar för att lagra på dina hyllor och ange varje korg för en annan typ av mat. Märk korgarna så att du vet vad som går dit. Till exempel, om du köper mycket ost, kan du ha en separat korg bara för ostar.
    • Korgar som är speciellt för att passa i dörrhyllorna är också tillgängliga. Att använda korgar är ett bra sätt att hålla kryddor från att bli för rörigt. När något spills kan du bara ta bort korgen och rengör den.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåp Hyllor Steg 9
    2. Använd en lat susan. Det här tricket är så användbart, det är ett konstigt att kylskåp inte kommer med lata susaner som redan är installerade. Få en plast Lazy Susan (en cirkulär spinnhylla) för att sätta på mitt eller övre hyllan i ditt kylskåp. Placera saker du är i fara för att glömma, som rester, på den lata susan. Detta eliminerar det gemensamma scenariot att upptäcka månader gamla rester på baksidan av kylskåpet från tid till annan.
  • Det är också ett bra sätt att se till att du använder upp salladsartiklar, skär grönsaker, frukt och andra saker som tenderar att bli dåliga. Överväg att ange en lat Susan för saker du vill använda direkt.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåp Hyllor Steg 10
    3. Överväga att fodra hyllorna för enkel rengöring. Med hjälp av hyllor skyddar din mat från att bli förorenad och gör rengöring mycket enklare. Om du behöver lagra kött på en hyllplan ovanför din produktlådor, till exempel, med en plastfodral under köttet kommer att förhindra att dina produkter blir droppade på. Varje vecka eller två, ta bara ut linjerna och byt ut dem för färska.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåpshyllor Steg 11
    4. Rengör ditt kylskåp ofta. Låt inte utgått föremål eller mögliga rester som hänger och täpper upp ditt kylskåp. Du kommer att sluta behöva pressa färska föremål i var de än befinner sig, vilket är ett recept för att glömma vad du har till hands. Varje vecka eller så, gå igenom ditt kylskåp och bli av med allt du inte kommer att använda.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåpshyllor Steg 12
    5. Förvara inte hylla-stabila föremål i kylskåpet. Använd ditt kylskåp för att kyla lättare föremål, och hålla saker som flaskvatten, burkar av läsk, extra kryddor och andra icke-pulesables i ditt skafferi istället. Detta kommer att göra mer utrymme för de saker som faktiskt behöver vara kalla. Överför din nonperishable till kylskåpet som du behöver dem.
  • Del 3 av 3:
    Arrangera frysen
    1. Bild med titeln Ordna Kylskåp Hyllor Steg 13
    1. Märk allt innan du lagrar. Om du är en av de industriella människor som gör en stor gryta eller sats soppa för att frysa portioner för senare måltider, se till att du märker allt med namnet och datumet. På det sättet kommer din mat kommer inte att hamna som en namnlös, frysbränd väska som du inte kommer ihåg att lägga dit flera månader sedan. Att hålla din frys organiserad med märkta objekt hjälper dig att faktiskt använda alla objekt du lagrar där.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåp Hyllor Steg 14
    2. Sätt de föremål som finns längst i ryggen. Se till att du vet hur länge allt kommer att hålla i frysen, lägg sedan de objekt som lagrar längst i ryggen eller botten av frysen. Föremål som behöver användas snabbare bör hållas mot framsidan, så du ser dem och använder dem.
  • Till exempel, frysta grönsaker, frukt, kött och så vidare kan hålla i månader eller längre, så bör lagras bakom andra föremål. Detta förhindrar att de blir uppvärmda varje gång du öppnar frysen.
  • Glass, popsicles, isbitbrickor och andra saker som du använder upp mer snabbt borde stanna nära frysens framsida.
  • Bild med titeln Ordna Kylskåpshyllor Steg 15
    3. Använd lämpliga lagringsmetoder för att förhindra frysbränning. Frysta föremål tenderar inte att förstöra, men frysbränningen kan fortfarande förstöra sin smak och konsistens, vilket gör dem oätliga. Förutom att organisera din frys så att de saker som håller de längsta är i ryggen, bör du också använda bra fryslagringsmetoder för att skydda maten från exponering för luft och fukt. Använd lufttäta frysväskor eller burkar för att lagra alla objekt. Dubbelväska objekt som behöver stanna i frysen i mer än några veckor.
  • Lagring av föremål i spetsiga smörgåsar skyddar inte dem från att få frysbränningen. Använd Tjocka fryssaffärer istället.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Sätt de livsmedel som är relaterade tillsammans: kött, mejeri, frukter, grönsaker.
  • Kom ihåg att de flesta kylskåp är både justerbara och avtagbara. Du kan flytta eller till och med ta bort hyllor om du behöver en annan konfiguration.
  • Organisera mat på ett sätt som verkar smartaste - sätt de livsmedel du äter oftast på framsidan, och de du äter minst på baksidan.
  • Varningar

    Okokat kött bör lagras på bottenhyllan, så det droppar inte på kokta mat och ger dig matförgiftning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande