Hur man kasserar ett kylskåp

Försöker du uppgradera till ett effektivare kylskåp, men vet inte hur man ska bli av med den gamla? Vi vet att det är svårt att kasta ett gammalt kylskåp bort eftersom det är så skrymmande och kan göra mycket miljöavfall om det inte hanteras ordentligt. Lyckligtvis finns det många tjänster som säkert kasserar din apparat. Vi går igenom några av de platser som kommer att ta ditt kylskåp av dina händer så att du inte behöver krångla med det längre!

Steg

Metod 1 av 8:
Gör en avfallsserviceutnämning.
  1. Bild med titeln Kassera ett kylskåp steg 1
1. Eftersom kylskåp är så stora, kan du vanligtvis inte lägga ut en för regelbunden samling. Inte alla avfallssamlingstjänster erbjuder denna tjänst, så ring och fråga dem om de kommer att göra ett möte för att hämta skrymmande föremål. Om de kan, planera en tid för hämtningen och lyssna noga på deras instruktioner. På dagen för ditt möte, flytta ditt kylskåp till kanten runt den schemalagda tiden så att någon kan hämta det.
  • Att göra ett möte är vanligtvis gratis, men det kan variera från område till område.
  • Avfallssamlingstjänster kan kasta ditt kylskåp i en deponi, så det är inte det mest miljövänliga alternativet.
  • Ha en vän eller två hjälpa dig att flytta kylskåpet till kanten. På det sättet är du mindre benägna att bli skadad.
  • Du måste vanligtvis ta bort dörrarna, gångjärnen och låser från kylskåpet innan någon kan förfoga över det. Kontakta din avfallssamarbete i förväg för att ta reda på vilka regler du behöver följa.
Metod 2 av 8:
Vänta på en bulk sophämtningsdag.
  1. Bild med titeln Kassera ett kylskåp steg 2
1. Vissa områden har planerade dagar där de samlar stora apparater. Ring din avfallssamling eller besök din stads hemsida för att se om de erbjuder en månads- eller årlig bulkupphämtning. Om ditt område erbjuder tjänsten, flytta ditt kylskåp till kanten upp till 3 dagar före hämtningen. På den planerade dagen tar avfallssamlingen ditt kylskåp så att de säkert kan kasta bort det.
  • Din stad kanske inte har bulkuppsamlingsdagar, men du kan vanligtvis fortfarande planera ett möte för avfallshantering för att hämta det.
  • Ring ditt avfallshanteringsföretag i förväg för att låta dem veta att du kastar bort ett kylskåp. På det sättet kan de ordentligt kassera Freon, vilket är det kemiska kylmediet som håller kylskåpet kallt.
Metod 3 av 8:
Se om ditt elektriska företag kommer att köpa det.
  1. Bild med titeln Kassera ett kylskåp Steg 3
1. Du kan tjäna en rabatt om du blir av med ett gammalt ineffektivt kylskåp. Nå ut till ditt elföretag och fråga dem om de deltar i ett program för återköp av apparat. Planera ett möte för när de kan komma över och hämta ditt kylskåp. Du kan behöva flytta ditt kylskåp utanför så det är lättare, men vissa tjänster kommer att hämta det inuti. Efter några veckor, förvänta dig en liten rabatt från ditt elektriska företag.
  • I stället för att få en check kan du istället få kredit av din elräkning.
  • Vissa elektriska företag kommer bara att köpa tillbaka fungerande kylskåp, så du kan behöva ansluta din på natten innan för att bevisa att det fungerar.
Metod 4 av 8:
Ha en apparathandlare ta det.
  1. Bild med titeln Kassera ett kylskåp steg 4
1. Många apparatbutiker tar ditt gamla kylskåp när du köper en ny. Om du nyligen köpt ett nytt kylskåp, fråga butiken om sin policy på gamla apparater. När butiken levererar och installerar ditt nya kylskåp, kan de ta den gamla så att du inte behöver oroa dig för det. På det sättet kan butiken antingen renovera eller återvinna ditt gamla kylskåp ordentligt.
  • Vissa återförsäljare tar ut en liten avgift för att plocka upp ditt gamla kylskåp.
Metod 5 av 8:
Släpp av det på ett återvinningscenter.
  1. Bild med titeln Kassera ett kylskåp steg 5
1. Återvinningscentraler säkerställer att delar återanvänds eller säkert kastas bort. Titta online för ett återvinningscenter som deltar i det ansvariga programmet för bortskaffande (RAD) för att säkerställa att de säkert tar bort föroreningar. Ring i mitten och låt dem veta att du blir av med ett kylskåp. De flesta Rad Recycling Centers kommer att välja kylskåpet upp från ditt hem, men du kanske måste ta det där själv.
  • Du kan hitta centra som ingår i RAD-programmet här: https: // epa.GOV / RAD / Sök-Rad-Partner-program.
Metod 6 av 8:
Sälja det till en skrotgård.
  1. Bild med titeln Kassera ett kylskåp steg 6
1. Skrapor återställer den användbara metallen från ditt kylskåp så det är inte bortkastat. Nå ut till din lokala skrotmetallåtervinning och fråga dem om de accepterar kylskåp. Ladda kylskåpet in i en van eller lastbil och ta den till skrotgården så att de kan samla metallen och återvinna den för andra ändamål.
  • Många skrotare deltar också i RAD-programmet.
Metod 7 av 8:
Sälja ditt kylskåp till någon annan.
  1. Bild med titeln Kassera ett kylskåp steg 7
1. Om ditt kylskåp fortfarande fungerar kan någon vilja köpa den från dig. Lägg upp ditt kylskåp på webbplatser som Facebook Marketplace eller Craigslist för att se om någon är intresserad av att köpa den. Var noga med att ta tydliga bilder och posta så mycket information om kylskåpet som möjligt, inklusive storlek och varumärke. Välj ett pris som liknar andra kylskåp på webbplatsen som är i samma skick. Om du har en intresserad köpare, schemalägga en tid där de kan hämta det eller du kan leverera den.
  • Rengör kylskåpet helt innan du tar bilder eller säljer det.
Metod 8 av 8:
Donera det till välgörenhet.
  1. Bild med titeln Kassera ett kylskåp steg 8
1. Många bostäder och ideella erbjudanden accepterar apparater så länge de fungerar. Kontakta några nonprofit organisationer eller välgörenhetsorganisationer i ditt område för att se om de behöver några donationer. Låt dem veta vilken typ av kylskåp du har och hur stor det är att se om det är något som de kan använda. Du kan schemalägga en tid för organisationen att hämta det från ditt hem, eller de kan ge dig instruktioner om hur du kan leverera det till dem.
  • Undvik att donera ett kylskåp som är i dåligt skick. Även om det fortfarande fungerar kan andra människor inte få mycket användning från det.

Tips

Några City Sanitation Department erbjuder Freon Removal Services efter överenskommelse.

Varningar

Försök aldrig ta bort något kemiskt kylmedel, som Freon, själv eftersom du kunde bli skadad. Ring en professionell för att evakuera Freon från kylskåpet istället.
  • Alltid har 1-2 andra personer för att hjälpa dig att flytta ett kylskåp så att du inte skadar dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande