Hur man ansöker om doktorand i usa

Att få doktorsexamen är ett utmanande företag som tar år att uppnå. Det kan också vara en otroligt givande upplevelse: du blir en sann expert på ditt fält, och du kommer att kunna ansöka om ett antal intressanta jobb, inklusive akademiska. Om du överväger en doktorand, börja med att räkna ut vilka program som bäst passar dina behov (de kanske inte alltid är de på de största eller mest prestigefyllda skolorna). När du väl vet vad dessa program är, kan du skräddarsy dina material i enlighet med detta och sätta ihop de bästa möjliga applikationspaketen.

Steg

Del 1 av 4:
Undersöker skolor och program
  1. Bild med titeln Ansök om doktorand i USA steg 1
1. Identifiera dina forskningsintressen. Ta dig tid att reflektera över ditt tidigare akademiska arbete och att överväga dina nuvarande forskningsintressen. Vilken typ av doktoring skulle du vilja fortsätta? Vad skulle du vilja undersöka i din strävan efter doktorand?
  • Tänk på att det inte är nödvändigt för dig att ha ett avhandlingsämne som redan är valt eller till och med att ha ett extremt specifikt forskningsfokus. I detta skede borde du bara ha en allmän uppfattning om vad du vill studera och varför. Om du till exempel överväger doktorsexamen på engelska, bör du åtminstone ha en uppfattning om den litterära perioden som du vill fokusera på.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 2
    2. Sök efter program som passar dina behov. Innan du börjar ansöka om program, bör du ta tid att undersöka skolor noggrant och hitta program som kommer att stödja dina forskningsintressen. Leta efter skolor med program som gör det möjligt för dig att göra den typ av forskning som du vill göra.
  • Till exempel, om du planerar att bedriva doktorand i kemi, bör du veta mer om laboratorierna vid universitetet som du överväger.
  • Försök att identifiera så många potentiella skolor som du kan. Graduate School är konkurrenskraftig och du kommer att få en bättre chans att bli accepterad om du skickar in flera applikationer.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 3
    3. Identifiera professorer vars forskning intresserar dig. Vissa skolor kräver eller åtminstone förväntar dig att identifiera professorer med vilka du vill arbeta. Du kanske redan har en uppfattning om några professorer som kan hjälpa dig med din forskning baserat på den forskning du avslutat under ditt BA- eller MA-program.
  • Tänk på att du kanske arbetar nära professorn (er) du identifierar, så det är viktigt att välja professorer som du verkligen beundrar och vars forskning verkligen intresserar dig.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 4
    4. Leta efter finansieringsmöjligheter. Graduate School är dyr, speciellt för internationella studenter. Därför är det viktigt att söka så många potentiella finansieringsmöjligheter som möjligt. De flesta skolor erbjuder undervisningsassistent, forskningsassistentships och andra typer av finansieringsmöjligheter som kommer att avstå från din undervisning samt ge dig en liten stipendium.
  • Tänk på att finansieringsmöjligheterna är konkurrenskraftiga. Att lägga fram en stark applikation kan öka dina chanser att få finansiering, men det finns inga garantier.
  • 5. Ta reda på om dina potentiella program "jobbplaceringspriser. Inget program kan garantera att du kommer att lämna med det jobb du vill ha, men du vill identifiera de avdelningar som kommer att göra det resultatet troligtvis. Om ditt hjärta är inställt på en professor i tenderar, ta reda på hur många av de tidigare studenterna kunde landa dessa jobb. Många avdelningar publicerar denna information - andra kommer att ge dig det om du frågar.
    Expertips

    "Även då behöver du en backup-plan (eller två eller tre) innan du begår år av ditt liv till doktorand."

    Carrie Adkins, PhD

    Carrie Adkins, PhD

    PhD i amerikansk historia, University of Oregoncarrie Adkins avslutade sin doktorand i amerikansk historia vid University of Oregon år 2013 och har hanterat innehåll på WikiHow sedan 2014. Under sin tid vid University of Oregon fick hon många konkurrenskraftiga forskningsbidrag, undervisningsfartyg och skrivande utmärkelser. På WikiHow, Carrie koordinerar lag av författare, redaktörer, artikel granskare och projektledare. Hennes mål är att producera innehåll som är grundligt undersökt, tydligt förklaras och så bra som möjligt till s läsare.
    Carrie Adkins, PhD
    Carrie Adkins, PhD
    PhD i amerikansk historia, University of Oregon
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 5
    6. Tänk på andra faktorer. Medan det är mycket mindre viktigt att programmet har och finansierar, bör du också ta lite tid att överväga praktiska aspekter av de skolor du överväger. Några ytterligare faktorer att överväga inkluderar:
  • Plats. Om du planerar att återvända till ditt hemland under pauser, kan vissa skolor göra resan hem mindre tidskrävande än andra. Till exempel, om du kommer att flyga tillbaka till Indien i slutet av varje skolår, så kommer att välja en skola närmare en av de amerikanska kusterna att resa lättare än att flyga ut ur Midwest. Tänk på att det inte är en bra idé att välja en skola baserad enbart på plats. Detta begränsar allvarligt dina val.
  • Levnadskostnad. Vissa amerikanska högskolestäder kan vara ganska dyra, vilket kan göra det svårt att komma på din studentstipendium. Titta på den genomsnittliga kostnaden för bostäder, mat och andra utgifter i universitetsområdena där du planerar att ansöka.
  • Extracurricular möjligheter. Klubbar kan andra typer av grupper göra övergången till ett amerikanskt universitet lite enklare. Många skolor har klubbar för människor från vissa länder, som talar vissa språk, eller som delar andra intressen.Kolla in de extracurricular-möjligheter som finns tillgängliga på universiteten du överväger.
  • Del 2 av 4:
    Uppfylla de grundläggande kraven
    1. Bilden med titeln Ansök om doktorand i US-steg 6
    1. Få lämpliga grader. En kandidatexamen krävs för alla doktorandprogram och en magisterexamen kan krävas för vissa doktorandprogram.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 7
    2. Ta greppet. GRE (Graduate Record Examination) poäng krävs ofta för tillträde till doktorandprogram i USA, så det är en bra idé att ta GRE innan du kan ansöka. Det tar ett par månader att få dina poäng tillbaka, så se till att du tar GRE i god tid i början av ansökan.
  • Att ta GRE tre till sex månader i förväg är en bra idé. Du kanske till och med vill ta det om året innan du planerar att ansöka, bara om du inte får en bra poäng och du måste återta det.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 8
    3. Ta TOEFL eller IELTS. Om du är från ett land där engelska inte är det officiella språket, måste du ta TOEFL (test av engelska som främmande språk eller IELTS (International English Language Testing System). Dessa tester bedömer dina engelska språkkunskaper och hjälpskolor avgör om du är utrustad med att delta i grundskolan på ett engelskspråkigt universitet. Liksom GRE, bör du ta en av dessa test i god tid för att starta applikationerna.
  • Poäng krav varierar beroende på universitetet, så kolla med varje universitet för att lära sig poängen innan du ansöker. För TOEFL måste du ha minst 600 på det pappersbaserade testet eller över en 95 till 100 på det internetbaserade testet.För IELTS måste du ha över en 7.0 till 7.5.
  • Bilden med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 9
    4. Se till att du har råd med avgifterna. Avgifter för International Student PhD-applikationer kan vara ganska hög, till exempel cirka $ 100 US-dollar per applikation. Eftersom du kommer sannolikt att behöva ansöka på flera skolor för att få en chans till ett jobb, se till att du har råd med avgifterna innan du börjar processen.
  • Till exempel, om du planerar att ansöka om 20 olika program, måste du se till att du har ungefär $ 2000 för ansökningsavgifterna.
  • Tänk på att avgifterna kan variera drastiskt bland skolor. Fler prestigefyllda skolor kan debitera högre ansökningsavgifter än mindre prestigefyllda skolor.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA steg 10
    5. Jämför speciella krav på olika skolor. Varje skola kommer att ha sin egen applikationsprocess och vissa skolor har också speciella krav. För bästa chansen att få ett acceptbrev, se till att du noggrant läser programinstruktionerna för varje skola som du planerar att ansöka om. Identifiera alla speciella krav som du måste uppfylla innan du ansöker.
  • Till exempel kräver vissa program sökande att svara på en specifik fråga eller uppsättning frågor i syftet.
  • Bilden med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 11
    6. Begär rekommendationsbrev. Att ha några glödande brev av rekommendation från professorer och / eller högre utbildningsadministratörer kommer att förbättra dina chanser att bli accepterade till ett doktorsprogram också. Fråga professorer som känner dig bra och vem kan utvärdera din förmåga att göra doktorandarbete.
  • Det skulle till exempel vara bättre att fråga en professor i din disciplin än någon som lärde en valfri klass som du tyckte om.
  • Att ha en rekommendation från en administratör eller arbetsgivare kan vara till hjälp för att visa ett annat perspektiv på dina akademiska mål. Du kan till exempel fråga din avdelningens ordförande, ett av universitetets dekaner eller en nuvarande eller tidigare chef. Som med de professorer du frågar, ska administratören som rekommenderar dig vara någon som ger dig en glödande rekommendation.
  • Bilden med titeln Ansök om doktorand i USA steg 12
    7. Ordertranscript. Transkript krävs för din ansökan, så se till att du vet förfarandet för att begära dem från ditt universitet och lägga in dina önskemål så snart som möjligt. Eftersom dina applikationer kommer att resa via internationellt mail är det viktigt att ge dem gott om tid för dem att komma fram.
  • Tänk på att de flesta skolor kräver officiella transkript.
  • Skickar transkript Kan eller kanske inte kräva att du betalar avgifter, beroende på universitetets policy.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 13
    8. Välj ett skrivprov (om det behövs). Vissa typer av program kräver att sökande lämnar ett skrivprov som en del av ansökan. Detta prov bör vara något som speglar dina forskningsintressen och visar ditt skriv- och forskningsförmåga. Välj något som du är stolt över.
  • Om du har en bit som har publicerats, så är det ett särskilt bra val för skrivprovet, men opublicerade bitar är bra också.
  • Del 3 av 4:
    Skriva ditt uttalande om ändamål
    1. Bild med titeln Ansök om doktorand i USA steg 14
    1. Kontrollera efter speciella krav innan du börjar skriva. Vissa universitet har speciella frågor eller sätt att formatera ditt syfte (SOP) som du måste observera. Se till att du kontrollerar SOP-kraven för varje universitet som du ansöker innan du börjar skriva.
    • Du kanske vill skriva en "grundläggande" SOP och sedan ändra eller lägga till det efter behov baserat på de särskilda kraven för varje universitet.
  • Bilden med titeln Ansök om doktorand i USA steg 15
    2. Ge lite bakgrund. Den första delen av ändamålet är vanligtvis en intro stycke där du pratar lite om dig själv och dina intressen. Denna paragraf ska erbjuda viss inblick i din akademiska bakgrund snarare än hobbyer som du har, till exempel matlagning eller samla stenar.
  • Till exempel kan du säga något som, "eftersom jag var ett barn, hade jag en passion för den naturliga världen, och den här passionen ledde mig till min önskan att bli biolog."
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 16
    3. Prata om din förberedelse för ett doktorandprogram. Nästa sak du bör nämna i din SOP är din förberedelse för doktorandstudier. I det här avsnittet bör du beskriva dina kurser hittills, speciella projekt du slutförde som grundutbildning och masters student, liksom alla konferenser du har presenterat hos eller artiklar du har publicerat.
  • Till exempel kan du säga något som, "Som en undergrad deltog jag i forskningsexpos på campus och deltog till och med en lokal konferens. Sedan, under mitt MA-program, hade jag en artikel godkänd för biologi kvartalet och presenterades vid en nationell konferens."
  • Du kan också prata om specifika kurser du tog, professorer som har övervakat ditt arbete och forskning som du utförde under dina BA- och MA-program.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 17
    4. Förklara de typer av bidrag du vill göra. När du har pratat om vad du har gjort hittills måste du förklara vad du hoppas göra i framtiden. Vilka är dina mål? Vad hoppas du med att bidra till din disciplin?
  • Till exempel kan du säga något som, "hoppas jag att utveckla en ny process för att växa majs."
  • Bilden med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 18
    5. Nämna professorer med vilka du vill arbeta och förklara varför. Det är också viktigt att nämna professorer med vilka du vill arbeta. Några av dessa professorer kan till och med säga om huruvida du kommer att bli antagen till programmet, så det är viktigt att bekanta dig med dessa professors forskning.
  • Försök läsa varje professors biografi på universitetets webbplats. Du kan också överväga att läsa en av dessa professors publikationer, till exempel en artikel eller en bok.
  • Försök säga något som, "hoppas jag att arbeta med professor Jones eftersom hon och jag delar ett liknande intresse för botanik."
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 19
    6. Använd exempel för att illustrera dina poäng. För varje sektion i din SOP är det viktigt att säkerhetskopiera vad du måste säga. Till exempel, säg inte bara, "Jag är tillägnad denna disciplin," visa det genom att ge exempel på ditt deltagande i disciplinen genom åren. Eller, om du pratar om en professor som du beundrar, var specifik om varför. Rita ett citat från en av hans eller hennes artiklar eller peka på en specifik prestation som du beundrar.
  • Se till att du inkluderar exempel under hela din SOP.
  • Del 4 av 4:
    Skicka in dina applikationspaket
    1. Bilden med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 20
    1. Kompletta onlineapplikationskomponenter. De flesta universitet kräver att du skickar några grundläggande detaljer med hjälp av en onlineapplikation. Dessa detaljer kan innehålla saker som ditt namn, adress, skolor deltog, etc. Slutför den här delen av din ansökan innan du gör något annat.
    • Vissa skolor kräver också att rekommendationsbrev som ska skickas via ett online-system. Du kan behöva skicka in dina rekommendör e-postadresser så att de kan komma åt detta system.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 21
    2. Förbered dina ansökningsobjekt till post. Dina applikationer kommer också sannolikt att innehålla några pappersposter, till exempel ditt uttalande om ändamål, officiella transkript, skrivprover eller andra nödvändiga material. Samla dessa objekt och försegla dem i ett stort kuvert. Se till att du ger dig gott om tid att skicka dina paket så att de kommer fram före tidsfristen.
  • Adressera paketen. Se till att du dubbelkontrollerar adresserna för var och en av dina paket för att säkerställa att de kommer att levereras till rätt plats.
  • Betala för porto. Internationellt porto kan vara ganska dyrt, så se till att du reserverar lite pengar för att betala för denna kostnad. Betala portot för var och en av dina paket och skicka ut dem.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 22
    3. Vänta på svar. Väntar på att höra tillbaka från skolor kan vara den svåraste delen av processen. Det kan ta veckor eller till och med månader för doktorandkommittéer för att göra sina val. Många skolor varnar sökande om ett acceptans eller avslag via e-post såväl som med pappersbrev, så håll ett öga på båda dina inkorgar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Även om ett universitet inte kan ge dig direkt finansiering eller stipendium, kan det finnas andra möjligheter för dig att tjäna en inkomst medan du är där, till exempel forskningsassistentships.Titta på detta innan du stänger ett erbjudande från ett universitet som du annars vill delta i.
  • När du är klar med allt, glöm inte att tacka alla som hjälpte dig, särskilt de domare som skrev rekommendationsbrev.
  • Att få någon form av forskning eller arbetslivserfarenhet i det område du planerar att ansöka om att förbättra dina chanser att erkänna.
  • Varningar

    Håll din adress konsekvent hela - Förkorta inte eller introducera variationer. Detta gör det allt svårare för Graduate Office att lämna in dina dokument.
  • Använd en pålitlig kurirtjänst för att skicka dokument till universitet - FedEx, DHL, UPS, etc. Använd inte en tjänst som du inte kan spåra ditt paket.
  • Reated wikihows

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande