Hur man kommer till grundskolan

Ansökan om forskarskolan kan verka som en skrämmande uppgift. Till skillnad från gymnasiet när vägledare var tillgängliga för att hjälpa dig genom processen känns det som om det finns så många förvirrande detaljer om forskarskolans process! Den här guiden hjälper dig att gå igenom hur man ansöker om forskarskolan och kommer in.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser under din grundutbildning (år 1-3)
  1. Bild med titeln Välj en grad för att bli en aktuari Steg 8
1. Välj rätt klasser. Detta kommer innan de får bra betyg och kan faktiskt vara viktigare.Du borde välja klasser som kommer att imponera på grundskolor. Det innebär att välja klasser som är relevanta för ditt intresseområde och det är hög eller utmanande.
  • Kompletta obligatoriska kurser så tidigt som möjligt. Grundutbildning har vanligtvis "kärna" Krav inom majors och några examensprogram (E.g. Medicinsk skola) har strikta grundkurskrav för att komma in. Att få de grundläggande obligatoriska kurser som gjorts i början kommer att undvika schema konflikter senare och låter dig ta mer avancerade klasser.
  • När du väljer valfria, försök att skapa ett tema. Även om du inte har en officiell mindre eller dubbel major (varav kan det vara till hjälp!) Det är bra att ha organisation till dina valfria ämnen. Du bör kunna beskriva hur den kunskap du får i dessa klasser kommer att gynna dig i Graduate School. Vissa människor råder att välja direkt relaterade ämnen för valfria ämnen (E.g. en datavetenskap major kan ta kurser i matematik) medan andra råder att ta något väldigt annorlunda (e.g. En datorvetenskaplig major kan ta kurser på engelska så att de sticker ut från den allmänna sökande poolen). Det viktiga är att ha bra resonemang för hur dessa kurser har gynnat dig. Att ha ett generellt tema kommer att göra det lättare att göra detta.
  • Bild med titeln Välj en grad för att bli en aktuari-steg 7
    2. Lär känna dina professorer. Detta är förmodligen det viktigaste steget. En bra rekommendationsbrev kan göra hela skillnaden, och det här är det steg som människor också släckte tills det är för sent. Att odla ett förhållande med personer i ditt fält hjälper dig oerhört i forskarskolans applikationsprocess. Att nå ut kommer sannolikt också att berika din akademiska erfarenhet (och förbättra din betyg!). Du behöver inte vara det barnet som alltid lyfter sin hand i klassen (ingen skam i det men) att ha ett bra förhållande med en professor.
  • Gå till var och en av professorens kontorstimmar åtminstone en gång. Om din professor inte har öppna kontorstimmar, presentera dig själv någon gång efter klassen. Se till att du har något att prata om-ställer frågor om kursmaterialet, möjliga riktningar eller karriärer i ditt fält, eller professorns forskning fungerar bra. Det behöver inte vara ett långt formellt möte, det här är bara så att de känner till ditt namn och ansikte. Det ger dig också möjlighet att bedöma om det här är någon du vill behålla ett förhållande med. Om inte, behöver du aldrig träffas med dem igen. Men människor är ofta förvånad över att professorer visas och agerar annorlunda i ett ett-på-ett-möte och är vanligtvis ivriga att interagera med och hjälpa eleverna.
  • Bli involverad i avdelningen. Universitetsavdelningar värd ofta händelser eller träffas med andra studenter och professorer. Prova minst en. Det är ett enkelt sätt att hjälpa människor att komma ihåg vem du är och för dig att göra ett bra intryck. Andra sätt att engagera sig kan vara som handledare eller en undervisningsassistent i avdelningen.
  • När du hittar en professor du gillar, fortsätt att nå ut till dem. Fråga dem frågor, diskutera dina avsikter att driva forskarskolan, fråga dem om forskningsmöjligheter. Och ja, lite sug-up kan vara till hjälp. Ju oftare du dyker upp tidigt, höjer din hand och går utöver uppdrag, desto mer kommer de att kunna skriva i dina referensbrev senare.
  • Bild med titeln Ansök om Art College Steg 9
    3. Arbeta på dina betyg. Att få utmärkta betyg kommer uppenbarligen att sätta dig i en bättre position när du ansöker om forskarskolan. Det är dock noterat tredje eftersom det ovanstående två steg är förmodligen viktigare, och båda kommer vanligtvis att förbättra dina betyg.
  • Bild med titeln kompilera en dokumentation på en person Steg 4
    4. Försök att få forskningspositioner eller praktikplatser som är relevanta för ditt fält under fritiden. Ofta ser forskarskolor specifikt för forskningserfarenhet. Det är här dina relationer med professorer kommer att vara till nytta. Men om du inte kan säkra en forskningsposition vid någon tidpunkt, försök att få jobb eller praktik i relevanta positioner. Förtvivla inte om du inte får ett konkurrenskraftigt jobb i ditt fält. I slutet av dagen handlar det om hur du snurrar din erfarenhet. Notera kompetens som du fått på jobb eller tider du visade goda egenskaper medan du arbetar för att använda i din examenskolan av avsikt. Ta ditt arbete allvarligt - även om det är på fel fält. Du vet aldrig när du behöver en bra referens!
  • Bild med titeln Tjäna en doktorand i redovisning Steg 9
    5. Gör minst en extracurricular aktivitet. Graduate-antagningsprocessen placerar mindre tonvikt på "välrundad" kandidat än grundutbildningen, men det är fortfarande bra bevis på att du inte spenderade all din fritidsfest. Du kan också kunna använda den för att stärka ditt CV och avsiktsbrev.
  • Del 2 av 4:
    Planering, organisering och test (sommar innan du ansöker)
    1. Bild med titeln Tjäna en doktorand i redovisningssteg 16
    1. Tänk på var du ska ansöka. Att bestämma detta tidigt kommer du att hjälpa dig oerhört att bo organiserat och inte sakna ett tillfälle bara på grund av en missad tidsfrist. En bra tumregel för att välja skolor är att ha två back-up-skolor (skolor du är nästan säker på att du kommer in i), två "på mål" skola (skolor där du tror att du är rätt på / i mitten av inträdeskriteriet) och två "nå skolor" (konkurrenskraftiga skolor där, realistiskt, kanske du inte gör klippet). Om du hellre skulle ta ett år att arbeta eller göra forskning än att gå till a "lägre nivå" Graduate School, du kan spara lite pengar genom att inte ansöka om back-up-skolor.
    • Tänk på att applikationerna och skicka testresultat är dyra! Vid denna tidpunkt skulle det förmodligen vara en bra idé att fråga dina professorer om de skolor du överväger. De brukar ha en bra uppfattning om kvaliteten på programmen på andra skolor och vilken typ av erfarenhet du kommer att komma dit. De kan veta saker som inte annonseras av skolan, så är de bara intresserade av människor som vill komma in i akademin. De kommer också att ha en bra känsla av hur elever från din skola gör när du ansöker om forskarskolan, och kan hjälpa dig att göra realistiska val.
  • Bild med titeln vidta åtgärder mot dödsstraff i ditt statssteg 17
    2. Gör en lista över skolor baserat på olika faktorer som är viktiga för dig. Saker att tänka på när du fattar ditt beslut:
  • Dina intressen. Detta är särskilt viktigt om du letar efter ett doktorand eller annat forskningsbaserat program. Titta på jobbet som har producerats de senaste åren av skolorna du är intresserad av, bläddra i professorens webbplatser och deras intressen. Om inget avdelningen gör exciterar dig, ska du se någon annanstans.
  • Ekonomi. Ger skolan finansiering eller stöd för ditt program? Vad är kostnaden för att bo där skolan är belägen? Kommer det att finnas sovsal?
  • Storlek på programmet.
  • Längden på programmet.
  • Programstruktur. Är det alla kurser? Mestadels forskning? Avhandling valfritt? Möjligheter för arbetsutbildning?
  • Geografisk plats. Det här är en av de saker som människor ibland kan spela för mycket, men du borde vara ärlig med dig själv om var du skulle och skulle inte vara villig att studera. Kanske behöver du stanna på västkusten för att vara nära en partner eller kanske är du bara villig att gå till skolan i en stad. Om du är bara ett år eller så är det mer tillrådligt att lägga mindre vikt på detta, men för ett längre program kan det vara en viktig faktor i din lycka och därmed framgång. Förutom dina önskemål kan det finnas skäl att gå eller undvika att gå utomlands. Till exempel, i Kanada och andra länder är det vanligt att Masters studenter får finansiering-något oerhört i USA. Å andra sidan, slutföra en medicinsk grad utanför det land du tänker träna i kan vara extremt skadlig.
  • Forskare eller professorer som du kanske vill arbeta med. Sökande planerar ofta för långt framåt med vem de vill eller inte kommer att fungera med examenstudier. Sanningen är att eleverna ofta tycker att personligheterna slutar ständigt eller deras egna intressen förändras. Men att veta att det finns minst 2 personer som gör forskning i ett område av ditt intresse på vilken skola du ansöker om är viktigt.
  • Prestige eller ranking av skolan / avdelningen. För mycket betoning läggs ofta på detta, eftersom rankningar är typiskt variant och opålitligt. Fortfarande, ingen skadades någonsin genom att examen från en Ivy League School.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 15
    3. Undersöka bidrag eller stipendier som kräver applikationer. Många som vill ansöka om forskarskolan hoppa över det här steget. Några eftersom det verkar som för mycket extra arbete ovanpå alla andra forskarskolans applikationer, vissa eftersom avstötningsgraden är höga för inkommande studenter, vissa eftersom de inte har ett forskningsförslag redo. Men även om du inte vinner ett pris, kan det vara fördelaktigt. På forskarskolans applikationer frågar de alltid om du har ansökt om stipendier. Typiskt gör skolan faktiskt acceptansbeslut innan du hör tillbaka från dessa stipendier / bidrag. Det betyder att allt de verkligen vill veta är, satte du lite ansträngning för att få finansiering.
  • Extern finansiering kan rädda skolan eller avdelningen pengar, vilket gör dig mer värdefull. Många av stipendier av stipendier och bidragsansökningar är saker som du behöver förbereda dig för forskarskolansökningar (E.g. CV, Personligt uttalande, Rekommendatorer, Transkript). Även om du inte har ett stellarforskningsförslag, kommer du åtminstone att få erfarenhet av att skriva ett förslag.
  • Bild med titeln Gör din avhandlingsforskning produktivt steg 16
    4. Bli organiserad.Sätt alla deadlines för de skolor och stipendier du ansöker om i din kalender. Detta inkluderar när testresultat och transkript måste skickas av, när rekommendationer måste tas emot, och när alla slutliga applikationsmaterial beror.
  • Gör en lista, organiserad av skolan / stipendiet eller nödvändiga material. Det finns många variationer i applikationskrav mellan skolan från längd och innehåll av personligt uttalande till Erhored Test Scores.
  • Bild med titeln Få en guvernör
    5. Ta alla nödvändiga standardiserade test. Se till att du är klar med GRE, MCAT, GMAT, LSAT, etc. För vissa tester, som MCAT, rekommenderas det att faktiskt ta provet tidigare, före ditt tredje år av universitetet. För andra tentor, tar dem i slutet av sommaren innan du ansöker om forskarskolan, ger dig en liten buffertzon där du kanske kan återta provet i början av fallet för att få en bättre poäng i tid. Tänk på att platserna i dessa tentor ibland fyller upp snabbt boka bra i avancerad!
  • Bild med titeln Välj en grad för att bli en aktuari Steg 3
    6. Bestäm vem som ska vara dina rekommendörer. Det är här de relationer du byggt med dina professorer kommer att vara till nytta. För de flesta masters och doktorandprogram, har professorer som dina rekommendörer ideal. För vissa program, till exempel Business School, kan det vara mer fördelaktigt att ha minst en arbetsrelaterad referens. Det viktigaste är att rekommendationerna har människor som faktiskt vet vem du är. Du kanske har en A i organisk kemi, men om professorn inte ens vet ditt namn, kan de inte skriva en bra rekommendation.
  • Kom ihåg att den skola du ansöker om kommer att få hundratals applikationer - de kan berätta de generiska från dem med personlighet. Det hjälper om din recommender är någon som är känd inom fältet - men bara om de känner dig och kommer att försöka hjälpa dig! Det är i allmänhet inte lämpligt att fråga en TA eller annan student för en rekommendation (Graduate School har ingen aning om vem de är!). Om du känner din TA, men inte professorn, överväga att fråga dem att skriva ett brev med professorn som är undertecknad av dem båda. Samma sak gäller för fakultetsmedlemmar som inte håller professorpositioner - tyvärr det universitet du ansöker om kanske inte känner igen dem eller ger dem trovärdighet.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 3
    7. Be om dina rekommendationer. Att göra detta på sommaren eller september säkerställer att dina rekommendör har gott om tid att skriva ditt brev, och du kommer inte att fråga dem i oktober-december när många andra studenter sannolikt kommer att fråga. De kommer att uppskatta din artighet och avancerad varning - bara se till att fortsätta att påminna dem som deadlinesna kommer närmare. Vissa professorer föredrar starkt studenterna att fråga dem personligen, men många bryr sig inte om de frågas över e-post. Du borde veta att ditt förhållande till dina rekommendler kommer tillräckligt för att mäta vilket är mer lämpligt. Ett enkelt och naturligt sätt att fråga dem är att be om ett möte för att diskutera forskarskolan. Efter att ha sökt råd om var och hur man ansöker, är det mycket enkelt att be om ett brev.
  • Fråga aldrig en någon för en rekommendation framför andra, det kan göra dem obekväma eller lägga dem på platsen. Ett artigt sätt att be om en rekommendation är "Skulle du vara villig att skriva mig en stark rekommendation?" Frasering det här sättet kommer att ge personen ett alternativ att neka om de inte riktigt känner att de kan skriva dig en stark rekommendation. En forskarskola som får en svag eller generisk rekommendationsbrev kommer att kunna se rätt igenom det. Oroa dig inte, de flesta är glada att hjälpa eleverna, eftersom de sannolikt har hjälpt sig själva!
  • Rekommendörerna kommer att uppskatta att du kan ge dem en lista över skolor och stipendier du behöver för att de ska skriva rekommendationer för (även om det är bra om det ändras lite med tiden). Du bör också fråga om dina domare skulle vilja ha något från dig. Ibland vill de ha en lista över dina prestationer eller intressen för att göra ditt brev mer personligt.
  • Erbjuda att ge ytterligare information de behöver. Att ge dina rekommendler ditt CV och en lista med saker du tror att de gjorde det bra i sin klass, på jobbet, etc. kan hjälpa dem att skriva en starkare, mer personlig rekommendation
  • Del 3 av 4:
    Ansökan (fall före ansökan)
    1. Bild med titeln Samla små företagsskuld steg 3
    1. Börja brainstorming för ditt personliga uttalande eller avsiktsförklaring. Du kan behöva mer än en av dessa eller olika varianter beroende på kraven på olika skolor (eller bidrag / stipendier).
    • Gör några kula poäng för varför du vill gå till Graduate School och varför du är passionerad om fältet du är i.
    • Gör en lista över kvaliteter som du tror att du har visat och att du tror att Graduate skolor kommer att vara intresserade av. Till exempel, hårt arbetande, målorienterad, självmotiverad, oberoende, passionerad...
    • Gör en lista över saker som du har gjort relaterat till det fält du vill gå in i. Från kurser, till jobb, kommer det också att hjälpa när du skapar ditt CV / CV.
    • Gör en lista över dina prestationer. Nu är det inte dags att vara blygsam, tänk på varje pris du har vunnit, varje konkurrensposition du har fått.
    • Göra en lista över andra aktiviteter eller händelser som kan intressera en antagningsutskott.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 15
    2. Skriv ditt uttalande. Det finns många möjliga sätt att skriva ett forskarskolans uttalande. Titta online för lite inspiration och att få en känsla av de olika stilarna. Hur du skriver ditt uttalande bör bero på hur du tror att du kan skriva starkast och skildras i det bästa ljuset. Du bör betona de två första kulorna ovan, samtidigt som de visar de andra tre. Till exempel börjar människor ofta med en "krok" eller anekdot om varför de är passionerade om fältet. Skapa en "tema" Till ditt uttalande genom att välja en av föremålen från listan i den andra kula, hjälper dig att göra dig minnesvärd.
  • Skriv ett första utkast.
  • Redigera det själv. Skriva ut uttalandet och markera det på papper är ofta mer användbart än att läsa det på din dator.
  • Har andra läst det. Om ditt universitet har ett skrivcenter som du kan söka hjälp på, gör! Om inte, överväga att byta uttalanden med en annan vän som ansöker om forskarskolan eller frågar någon annan på fältet att läsa ditt brev. Att höra någons reaktion på ditt uttalande kan vara ovärderligt.
  • Läs om ditt uttalande minst en gång i veckan tills tidsfristen.
  • Bild med titeln Fil A Civil Rights Klagomål Steg 17
    3. Nå ut till professorer vid universiteten som du ansöker om. Detta är viktigare för program som kräver att du är tillåtet med en rådgivare eller Lab-grupp. Vissa universitet avskräcker faktiskt starkt dig från att nå ut till enskilda professorer. Titta på institutionens hemsida för information för forskarskolansökande att se om de har en policy på detta. Det är alltid en bra idé att nå ut till människor du kanske vill arbeta med i framtiden, men om du inte är säker på vem som ska kontakta är kandidatstolen vanligtvis en säker satsning. Du bör förklara att du ansöker om forskarskola, att du är väldigt glad över de möjligheter som finns på sitt universitet och tänker på några frågor att fråga.
  • I många universitet sätter acceptanserna av fakulteten, så att ha någon som redan är bekant med ditt namn är fördelaktigt. Om du behöver accepteras till en forskningsgrupp för tillträde till programmet, kommer mer övervägande och diskussion att vara nödvändiga i detta skede.
  • Bildbeteckningen fungerar som en förvaltare steg 2
    4. Organisera ditt CV eller CV. Se till att det är aktuellt och formaterat korrekt. Ha minst en annan person titta över den för formatering och möjliga typsnitt.
  • Bild med titeln ACT som en förvaltare steg 1
    5. Se till att alla material och rekommendationer lämnas in av tidsfristen. Vanligtvis kan en inofficiell PDF-version av ditt transkript användas för programmet, men se till att detta är sant för alla dina applikationer innan du skickar in.
  • Del 4 av 4:
    Följande efter din ansökan
    1. Bild med titeln Ansök om Art College Steg 3
    1. Besök skolor som du är tillåten till. Detta är mycket viktigt för att få en känsla av kulturen i avdelningen och strukturen.
  • Bild med titeln Välj en grad för att bli en aktuari Steg 9
    2. Nå ut till studenter och professorer på skolorna som du är tillåten till. Studenter ges ofta kontakter i universiteten som de accepteras till, men utnyttjar inte alltid dem. Att få perspektiv från avdelningen är mycket viktigt så var inte rädd för att fråga många frågor! Några bra frågor för nuvarande kandidater som studenter kan vara:
  • Vad är kursen load som?
  • Hur viktigt är forskningskomponenten i ditt första år?
  • Är du vänner med andra i avdelningen eller är det en konkurrenskraftig atmosfär?
  • Behöver du komma in med en rådgivare eller forskningsämne i åtanke?
  • Anger avdelningen om huruvida studenterna är kvar i akademin efter programmet?
  • Bild med titeln Få ekonomiskt stöd till college om du är dömd Felon Steg 9
    3. Ta ett beslut! Detta är ett av de svåraste stegen, speciellt om du slutar med många bra alternativ. Samma överväganden som i ditt beslut att ansöka om forskarskolan bör göras igen. Ofta känner människor efter att ha besökt skolor som man är bättre "passa" för dem. Fortsätt att prata med skolorna och de personer som har stött dig i den här processen tills du är redo att fatta ett beslut.
  • Även om det är snällt att avvisa erbjuder att du inte är allvarligt överväga tidigt för att tillåta människor borta från väntelistan, känner dig inte dålig om att ta din tid! Oavsett vilket beslut du hamnar med, borde du känna dig stolt. Du gjorde det
  • Bild med titeln kompilera en dokumentation på en person Steg 16
    4. Skicka in alla slutliga transkript och andra former (E.g. medicinska dokument) som skolan kräver. Grattis - du har nu kommit in på grundskolan!
  • Tips

    Att skapa ett tema till ditt personliga uttalande kan göra dig mer minnesvärd till antagningsutskottet, särskilt om det lämnar ett positivt ord i sitt sinne i samband med dig. Välj en kvalitet du vill förmedla och strukturera dina färdigheter och erfarenheter kring detta. Utskottet kommer att läsa hundratals uttalanden som noterar olika prestationer och aktiviteter - du vill ha något lätt att komma ihåg av.
  • Skapa kontakter på fältet, oavsett professorer eller proffs, som du kan vända dig till för råd och hjälp är oändligt till hjälp.
  • Ge ett tackkort till alla som skrev en rekommendation eller gav dig hjälp i den här processen!
  • Varningar

    Gör ditt bästa för att alltid vara artig till dina professorer och kollegor. Vi har alla haft en chef eller professor som vi känner är en jerk. Men de är jerks som kan påverka dina referenser och betyg om du inte är försiktig. Du behöver inte gilla någon att inte vara oförskämd för dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande