Hur man blir en psykologi professor

Att bli en psykologi professor tar mycket hårt arbete, men det är lättare att uppnå om du bara tar det steg för steg. Börja med att ta psykologi klasser i gymnasiet och sedan få en kandidatexamen. Därefter kan du arbeta med en magisterexamen om dina betyg är inte riktigt bra för att få dig till ett doktorandprogram direkt. Du behöver en mästare att lära som ett tillägg eller doktorsexamen att undervisa som en hel professor. Sedan arbetar du med att få licensiering och ansöka om dina första positioner.

Steg

Del 1 av 5:
Arbetar på din grundläggande utbildning
  1. Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 1
1. Ta extra psykologi klasser i gymnasiet. Det gör aldrig ont för att få ett start på din karriär i gymnasiet. Ta några klasser i psykologi som din skola erbjudanden. Om din skola inte erbjuder det många, be en vägledare att ta lite samför närvarande på ett lokalt samhällskollegium.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 2
    2. Tjäna en kandidatexamen i psykologi. Även om det inte är absolut nödvändigt för att få din kandidatexamen i psykologi, bör du välja en examen på detta område eller en relaterad om du vill fortsätta vara professor. Relaterade områden inkluderar sociologi och andra samhällsvetenskap.
  • Vissa program erbjuder dig att slutföra din kandidatexamen och magisterexamen i ett kombinerat program som är kortare än om du gjorde dem separat.
  • Bilden med titeln Bli en psykologi Professor Steg 3
    3. Ansöka till Var en undervisningsassistent eller forskningsassistent. Det är bra att få lite erfarenhet som grundutbildning så att du kan veta vad du vill fokusera på senare. Dessa positioner hjälper dig att bestämma vilken typ av undervisningsposition du föredrar, antingen en studentdriven undervisningsposition vid ett mindre universitet eller en forskningsdriven undervisningsposition vid ett större universitet.
  • Ofta kan du få positioner som hjälper dig att betala för din skola. Om inte, kanske du vill volontär ändå.
  • I ditt juniorår, prata med dina professorer för att se om någon av dem är villig att ta dig som en undervisning eller forskningsassistent i ditt seniorår. Det kan vara till hjälp att fråga en professor som du har fått veta genom åren.
  • Du kanske säger, "Jag skulle vilja bli mer bekant med den faktiska undervisningssidan av psykologi. Skulle det vara möjligt för mig att frivilligt som din assistent nästa år?"
  • Du kan också arbeta som assistent om du fortsätter till en magisterexamen.
  • Del 2 av 5:
    Tar gre
    1. Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 4
    1. Kontrollera de poäng du behöver ange dina önskade psykologiska examensprogram. De flesta forskarskolan kräver att du tar GRE, ett standardiserat test som hjälper dem att ogräs ut kandidater. Testet är uppdelat i 3 delar: verbal resonemang, kvantitativ resonemang och analytisk skrivning. Ofta kommer de poäng du behöver ange ett program att listas på programmets hemsida.
    • Till exempel rekommenderar NYU att dina poäng är i den 50: e percentilen.
    • Några hårdare psykologiska program kan lägga större vikt vid de kvantitativa resonemangsdelarna än andra program, beroende på hur forskningsfokuserat programmet är.
    • Vissa program kommer inte ens att behöva GRE, så du kanske kan undvika det helt och hållet. Till exempel kräver Stanfords doktorsexamen inte det.
  • Bild med titeln Bli en psykologi professor Steg 5
    2. Registrera dig på en plats nära dig för att ta GRE. De flesta större städer i dig.S. ha ett testcenter, och du kan ta datorns test när som helst under året. Om du föredrar att ta ett papperstest måste du välja ett av pappersdatum, vilket bara händer några gånger om året.
  • Tänk på att testplatserna är på första gången, först serveras. Se till att du tillåter 3-4 veckor för att få dina poäng tillbaka innan du behöver skicka in dem.
  • Du kan hitta testcenter nära dig på https: // ereg.ets.Org / EREG / Public / WorkflowManager / Workflow?WorkFlowitMid = tcavailability.
  • Avgiften för att ta provet 2018 är $ 205 USD.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 6
    3. Studie för GRE genom att använda online-resurser och guideböcker. Du kan ta övningstest online för att hjälpa dig att förbereda sig för GRE. Du kan också hitta ett antal granskningsböcker som hjälper dig att förbereda dig för testet. Granska böcker kan hjälpa dig att borsta upp på mindre använda färdigheter. Till exempel, om du inte har tagit några matteklasser i ett tag, kanske du vill spendera lite tid på dina matematiska färdigheter.
  • GRE PREP-klasser eller till och med en handledare kan också hjälpa dig att granska
  • Se till att fokusera på de avsnitt du behöver göra bäst på för att ange dina önskade psykologiska program!
  • GRE: s webbplats erbjuder gratis översikter, liksom några billiga alternativ som hjälper dig att förbereda dig vid https: // ets.org / gre / reviderad_general / förbereda /.
  • Det är en bra idé att åtminstone ta ett övningstest i förväg så att du vet vad du är i för.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 7
    4. Ta examen. Den verbala resonemangsdelen kommer att bestå av 2 30-minuters sektioner, var och en med 20 frågor. Den kvantitativa resonemangsdelen är 2 35-minuters sektioner av 20 frågor vardera. I det analytiska skrivavsnittet har du 2 30-minuters sektioner med 1 fråga vardera.
  • Den verbala resonemangsdelen består av läsförståelse, textförbättring och meningsekvivalens. Dessa är multipelval för det mesta, men vissa läsförståelsefrågor kan be dig att välja ett svar från stycket som tillhandahålls.
  • Den kvantitativa resonemangsdelen täcker algebra, grundläggande matematik, geometri och dataanalys. Det här är främst flera val, men vissa kräver att du anger ditt svar. Du kommer att vara försedd med en räknare.
  • Den analytiska skrivavdelningen är uppdelad i en uppgiftsuppgift och en argumentuppgift. I utfärdat uppgift utvärderar du problemet och tar en sida. I argumentuppgiften måste du bestämma om ett presenterat argument är logiskt och ljud.
  • Vid tentamen kan du välja att skicka dina poäng till 4 skolor. Du får 4 gratis poängrapporter.
  • Bilden med titeln Bli en psykologi Professor Steg 8
    5. Vänta på poängen. Dina poäng kommer att skickas 10-15 dagar efter att du har testat. Medan verbal och kvantitativ resonemang är multipelval och poäng av en dator, måste den analytiska skrivningsdelen göras av en person.
  • Poängerna kommer att ges i intervallet 130 till 170 för de verbala och kvantitativa resonemangsdelarna i 1-punkts steg. För det analytiska skrivandet kommer din poäng att vara från 1 till 6 i halva punktens steg.
  • Om du inte får så hög som du vill, kan du ta testet igen en gång var 21: e dag. Du kan bara ta det upp till 5 gånger i en 1-årig period.
  • Del 3 av 5:
    Tjäna dina utbildningsuppgifter
    1. Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 9
    1. Ansök om ett magisterexamen för att undervisa som ett tillägg. För att lära som professor behöver du minst en magisterexamen. Det gör det möjligt för dig att undervisa på gemenskapskollegier eller som en adjungerad professor vid några större universitet.
    • Att bestämma om skolor, hitta program via din skola eller online. Titta på program med specialiteter som du är intresserad av för att hjälpa dig att begränsa dina val.
    • Du kan också använda en magisterexamen för att förbättra dina chanser att komma in i ett doktorandprogram. Om dina grundläggande betyg är inte lika bra som du vill, kan du bevisa att du är redo för examen på doktorandnivå genom att göra en magisterexamen först och mår bra.
    • Du behöver inte nödvändigtvis en magisterexamen för att komma in i ett doktorandprogram.
  • Bild med titeln Bli en psykologi Professor Steg 10
    2. Fyll i de obligatoriska kursen. Vanligtvis har du 2 helår av kurser, inklusive klasser inom forskning, klinisk psykologi, rådgivande psykologi och andra divisioner på fältet. Skolan ger dig en lista över klasser som du måste ta antingen på campus eller online.
  • Avsluta graden med en avhandling eller Capstone-projekt. Med en magisterexamen kan du vara skyldig att skriva en avhandling, vilket är en lång uppsats på ett ämne du utvecklar. Du kan också bli ombedd att göra antingen ett Capstone-projekt eller ett Capstone-test.
  • Bilden med titeln Bli en psykologi Professor Steg 11
    3. Tänk på ett extra undervisningscertifikat. Om du bara får en magisterexamen kan ett lärarbevis i psykologi hjälpa till att förbereda dig bättre för klassrummet. Typiskt är dessa relativt korta program som kan slutföras om ett år eller så.
  • Att ha ett undervisningscertifikat kan också hjälpa dig en kant när det gäller att ansöka om ett jobb.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 12
    4. Välj doktorsexamen i psykologi i ett område som är passionerade om. En doktorand, snarare än en psykologi), fokuserar på forskning snarare än psykologins praxis. Det är bättre en bättre examen om du vill gå in i undervisning. Det är viktigt att fokusera på det område du älskar, så att du kan fortsätta lära den typen av psykologi.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 13
    5. Välj ett program från en APA-ackrediterad skola. När du väl bestämmer vad du vill, använd webbplatsen från American Psychology Association (APA) för att hitta ett ackrediterat program, om du vill ha en examen i rådgivande psykologi eller klinisk psykologi. Denna byrå är den viktigaste ackrediteringsbyrån för doktorandprogram i dessa 2 psykologi, och vissa platser kommer inte att anställa dig utan ackrediterad examen.
  • Besök webbplatsen på https: // Ackreditering.apa.Org / ackrediterade-program.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 14
    6. Arbeta på doktorandkursen. Du behöver vanligtvis slutföra minst 60-80 kredit timmar av kurs på ditt fält. Hur många timmar och vilka kurser beror på specialiteten du söker, men universitetet kommer att ge lite vägledning om vad du behöver ta.
  • En doktorand tar 5-7 år, beroende på var du gör det och huruvida du går heltid eller inte.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 15
    7. Delta i undervisning och forskningspositioner. Medan du slutför din doktorand, kommer du sannolikt att bli ombedd att arbeta som undervisningsassistent eller forskningsassistent. Typiskt betalas dessa positioner eller ger pengar till din undervisning.
  • Vissa program kräver också att du utför en klinisk rotation, där du arbetar under en psykolog för att tillhandahålla tjänster, som en medicinsk student gör innan han blir läkare.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 16
    8. Slutföra din doktorand med en avhandling och oralt försvar. Även om du tar lite klasser när du arbetar på din doktorand, kommer det viktigaste fokuset på ditt program troligen att vara din avhandling, en boklängdsuppsats. Denna avhandling kommer typiskt att fokusera på forskning som du har utfört eller på ett kreativt argument baserat på tidigare stipendium.
  • Dessutom behöver du också försvara din avhandling i slutet av programmet. Ett försvar är där du går framför en grupp professorer, och de frågar dig frågor om din avhandling. Du måste komma igenom försvaret för att klara programmet.
  • Del 4 av 5:
    Få licensierad
    1. Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 17
    1. Ansök om att få en licens om du vill presentera dig som en psykolog. Du behöver inte licens för att undervisa psykologi. Men om du vill ge rådgivningstjänster eller göra forskning med personer som ämnen, behöver du få en licens. Du behöver också en licens om du övervakar studenter som tillhandahåller psykologiska tjänster.
    • Kontrollera dina statens lagar för att se om du behöver en licens för den position du ansöker om.
    • Använd din statens applikationsprocess för att ansöka om licensiering. Din State Board kommer att granska dina uppgifter för att avgöra om du kan licensieras enligt dina statens lagar.
    • Typiskt kräver en licens ett angivet antal kliniska timmar med kunder, som du vanligtvis slutför under din doktorand. Du måste också slutföra din doktorand från ett ackrediterat program, ibland ett APA-ackrediterat program.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 18
    2. Verifiera ditt konto för licensprov, EPPP.Denna tentamen används av varje stat, och den produceras av Association of State and Provincial Psychology Boards (ASPB). När ditt State Board skickar dig det första e-postmeddelandet som godkänner din ansökan om licensiering har du 90 dagar för att verifiera ditt konto med ASPPB och börja registreringsprocessen för tentamen. Du kan behöva kontakta ditt styrelse för att låta dem veta att du är redo att ta provet, eftersom de är de som laddar upp din information och börjar processen.
  • Läs Kandidatbekräftelse uttalande skickas till dig av ASPB efter verifiering, vilket berättar viktig information du behöver veta om att ta provet. När du har läst det måste du skicka in det formulär som du säger att du har läst det. Då får du tillgång till övningstest.
  • Bild med titeln Bli en psykologi professor Steg 19
    3. Slutför EPPP-ansökningsformulär. Hitta det här formuläret i ditt konto på ASPB-webbplatsen. När du fyller i det här formuläret skickas ett mail om schemaläggning av din tentamen. Ställ in ett konto med Pearson VUE, där du kan schemalägga din tentamen och betala för det, liksom schema och betala för övningstest.
  • Från och med 2018 kostar tentamen $ 687.50 USD. Det finns testcenter i de flesta städer där du kan schemalägga och ta provet. När du väl betalat dina avgifter måste du ta provet inom 90 dagar.
  • Använd övningstest för att förbereda sig för din tentamen. Att ta ett övningstest ger dig en uppfattning om vad du behöver veta för att klara provet.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 20
    4. Passera EPPP-examen för att få din licens. Examinationen omfattar 8 områden i 225 multipelvalsfrågor. Endast 175 av dessa frågor räknas mot din slutresultat. Examinationen tar cirka 4.5 timmar.
  • De 8 områdena tentamen täcker är:
  • Biologiska baser av beteende.
  • Kognitiva affektiva baser av beteende.
  • Sociala och kulturella baser av beteende.
  • Tillväxt och livsutveckling.
  • Bedömning och diagnos.
  • Behandling, intervention, förebyggande och övervakning.
  • Forskningsmetoder och statistik.
  • Etiska, juridiska och professionella frågor.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 21
    5. Vänta på dina officiella poäng. När du har testat får du inofficiella poäng på testcentret. Denna poäng ändras sällan, och din officiella poäng kommer att skickas till licensbordet.
  • Vanligtvis måste du göra 450-500 att övervägas "godkänd." En poäng på 450 är ofta för övervakad klinisk praxis endast. Poängområdena är från 200 till 800.
  • Licensbordet kommer att meddela dig om du accepteras för licensiering. Om du inte passerar kan du återta provet, men när och hur ofta bestäms av din lokala licensbåt.
  • Del 5 av 5:
    Hitta en position
    1. Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 22
    1. Kontrollera universitetets webbplatser och akademiska jobbsökningswebbplatser. De flesta skolor listar jobb på sina webbplatser, så kolla ofta på universitet och högskolor du vill arbeta på. Jobbsökmotorer som fokuserar specifikt på akademiska jobb är också användbara, eftersom de hjälper till att begränsa fältet för dig.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 23
    2. Ansök om positioner som matchar din specialitet. Du får en bättre chans att landa en position om du fokuserar på jobb som matchar din bakgrund i psykologi. Till exempel, om du skrev din avhandling om pedagogisk psykologi, leta efter positioner som specifikt begär erfarenhet med denna specialitet.
  • Bilden med titeln Bli en psykologi Professor Steg 24
    3. Skräddarsy ditt brev för varje jobb. Det är svårt att skräddarsy din meritförteckning För en position, eftersom det, till skillnad från ett CV, måste lista all din akademiska och karriärupplevelse. Men med ditt brevbrev bör du markera den mest relevanta upplevelsen som den avser positionen.
  • Håll ditt brev under 2 sidor för akademiska positioner. Börja med att introducera dig själv och namnge den position du ansöker om och hur du hörde om det.
  • I mitten avsnittet, anslut din erfarenhet och akademiskt jobb med kraven i positionen genom att gå punkt på punkt. Visa varför du är en bra kandidat till jobbet.
  • Diskutera vad du kan ta med till positionen och hur den anpassar sig till dina karriärmål.
  • Avsluta med en kort sammanfattning av varför du är en bra kandidat. Se till att du vill ha en intervju för positionen.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 25
    4. Förbered dig för din intervju genom att göra din forskning. Slå upp information om skolan och avdelningen i förväg. Se till att du känner till de stora aktörerna i psykologiska avdelningen, liksom de viktigaste fokuserna på avdelningen. Dessutom var redo att prata om några större studier eller forskning som kommer ut ur avdelningen.
  • Undersök institutionen online, men var inte rädd för att nå ut till dina akademiska mentorer för att ta reda på vad de vet om skolan.
  • Bildbeteckningen blir en psykologi Professor Steg 26
    5. Var redo att diskutera din forsknings- och undervisningsstil. Du måste prata om din egen forskning och intressen, varför du är en bra passform för avdelningen, och din undervisningsfilosofi. Du kommer också troligen att bli frågad om vilken typ av forskning du ser dig själv gör i framtiden. I många fall kommer du att bli ombedd att lära en provklass, som du behöver förbereda dig före tiden.
  • Akademiska intervjuer tenderar att vara grusande. Du kan träffas med avdelningsprofessorer, avdelningschef, en anställningsutskott och / eller en dekan eller andra administratörer. Du kan behöva ge flera intervjuer utöver den klass du undervisar.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande