Hur man blir en djurs beteende

Djurbetevar är professionella som studerar förhållandet mellan djur till sin fysiska miljö och andra djur. Djurbeteerare kommer från olika akademiska bakgrunder, inklusive zoologi eller etologi, biologi, psykologi och veterinärmedicin och kan fungera i olika inställningar, inklusive labs och privata bostäder. Om du överväger att bedriva en karriär som djurbeteende, kommer du sannolikt att behöva omfattande akademisk utbildning och praktisk erfarenhet. Men med allvarligt överväga denna väg, möter akademiska och professionella krav, kan du få en givande karriär som djurbeteende!

Steg

Del 1 av 3:
Välja din karriärväg
  1. Bildbetatled blir ett djurbeteendesteg 1
1. Lär dig om att vara en djurs beteende. Djur beteendemän undersöker orsakerna, funktioner, utveckling och utveckling av beteenden av ett specifikt djur eller grupper av djur. Om du gillar att arbeta med djur kan det här vara en givande karriärväg för dig.
  • Undersöka de olika typerna av arbete du kan göra. Dessa inkluderar myndigheter eller andra offentliga och privata institutioner som universitet eller museer, eller till och med med husdjur.
  • Att hjälpa djur, deras ägare och delta i forskningsprojekt som hjälper djur eller till och med människor kan vara otroligt givande och göra den här karriärvägen verkar mindre som ett "jobb."
  • Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 2
    2. Intervju en djurs beteende. Innan du bestämmer dig för att fortsätta bli en djurbeteende, överväga att träffa någon som redan är en. Detta kan hjälpa till att svara på frågor du har och få dig igång på rätt väg, men också vägleda dina mål för framtiden.
  • Ställ frågor om hur hon förföljde sin karriär. Fråga om hennes utbildning och någon praktisk erfarenhet hon hade. Om du gillar att lära och sträva efter specifika mål, kan det vara ett nytt alternativ för dig.
  • Fråga henne om det skulle gynna dig att arbeta eller volontär på platser som djurparker, forskningslaboratorier eller vid veterinärer.
  • Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 3
    3. Tänk på din personlighet och mål. Tänk på hur man är en djurs beteendepersoner passar in i din livsstil. Faktorer som dina yttersta mål, tid, plats, potentiella krav och lön kan hjälpa till att styra ditt beslut och forma din karriärväg. Du kanske vill fråga dig några av följande frågor:
  • Finns det fysiska krav? Beroende på din arbetsplats och miljö kan du sitta eller stå i långa timmar.
  • Finns det känslomässiga krav? Om du enkelt blir ansluten till djur kanske du vill överväga om det blir lätt att skilja dig från djuret för att effektivt göra jobbet.
  • Är en djurs beteendepassa passar din personlighet? Arbeta med djur, deras ägare, kollegor, myndigheter eller offentliga organisationer kan vara en betydande del av ditt jobb. Om du är intresserad av att arbeta som forskare, kan du spendera betydande mängder av dig själv i ett labb.
  • Fråga dig själv om du föredrar att ha den dagliga kontakten med djur och deras ägare, eller om du skulle vara lyckligare arbetar strikt med djur och andra forskare, som i en forskningsanläggning.
  • Vad är ersättningen? Djurbeteekter tjänar i genomsnitt $ 61,640. Detta belopp kan skilja sig från din erfarenhet och plats. Var medveten om att det kan finnas stark konkurrens om jobb som djurs beteende, särskilt inom akademin.
  • Del 2 av 3:
    Få utbildning och praktisk erfarenhet
    1. Bildbetatled blir ett djurbeteendesteg 4
    1. Avsluta din kandidatexamen. Du måste slutföra din kandidatexamen för att driva en examen eller karriär som djurbeteende. Ta kurser som är specifika för en stor i djurbeteende eller få en examen i ett relaterat fält som biologi, zoologi, psykologi, neurala vetenskap eller antropologi.
    • Vissa universitet erbjuder program mot en kandidatexamen i djurbeteendevetenskap.
    • Om ditt universitet inte har ett examensarbete i djurbeteende vetenskap, överväga att få din utbildning i ett av de två fälten som är mest involverade i att vara en djurbeteende: etologi och jämförande psykologi. Etologer, som ofta anses vara en delgren av zoologi, specifikt studera djurbeteende och brukar få utbildning i universitetsavdelningar som biologi, zoologi, entomologi eller andra djurvetenskap.
    • Andra områden som är nära förknippade med djurbeteerare är beteendeekologi och antropologi.
    • Ta klasser som kompletterar att vara en djurs beteende. Till exempel, om du är en biologi major, kanske du också vill ta klasser i psykologi och antropologi för att utöka din förståelse av fältet.
  • Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 5
    2. Få ytterligare utbildning. De flesta positioner som djurs beteende kräver avancerade grader, såsom en mästare av konst eller vetenskap (MA eller MS), en doktor i filosofi (doktorand eller doktor i veterinärmedicin (DVM) när du har avslutat din kandidatexamen. Att få rätt utbildning säkerställer att du har behärskat den information som krävs för att optimalt utföra jobbet med att vara en djurbeteende.
  • Få en examen grad. Eftersom de flesta djurbeteendeforskare lär och forskar på universitet eller högskolor eller i offentliga laboratorier eller andra institutioner, kommer du förmodligen att få en examen. De flesta av dessa institutioner kräver en doktorand, men vissa får bara begära en MA eller MS.
  • Var medveten om att vissa universitet, som Indiana University, erbjuder program som är specifika för att bli en djurbeteende.
  • Djurbeteende Society erbjuder en guide till utbildningsprogram och andra möjligheter i djurbeteendestudier och relaterade områden på http: // animalbehaviorsociety.Org / Web / Nedladdningar / ProgramAnimalBehavior-FEB-21-2008.pdf.
  • Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 6
    3. Driva praktisk erfarenhet. Antingen medan du får din utbildning eller omedelbart därefter, överväg att få ett praktik eller ett jobb som kommer att lägga till praktisk erfarenhet till din kurs. Ditt universitet eller högskola kan hjälpa dig att hitta en praktik eller ett hemvist att komplettera din utbildning.
  • Förstå att många examensprogram och arbetsgivare kan kräva praktikplatser eller bostäder att examinera eller starta ett jobb.
  • Diversifiera dina praktikupplevelser. Detta ger dig en översikt över de olika typerna av arbete du kan göra och hjälpa dig att räkna ut vad som passar dig bäst. Du kanske till exempel vill arbeta för ditt universitets lab och bedriva praktik på en djurpark eller statligt institution för sommaren.
  • Du kan hitta ackrediterade pedagogiska och praktiska program på djurbeteende samhällets hemsida.
  • Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 7
    4. Ansök om bidrag och stipendier. Om du är en student eller har avslutat din utbildning, skicka in ansökningar om bidrag och stipendier. Dessa kan hjälpa dig att göra någon forskning eller annat arbete du kanske gillar som djurbeteende.
  • Du kan hitta bidrags- och gemenskapsmöjligheter på olika universitet och högskolor, forskningsinstitutioner eller oberoende grupper. Till exempel, fråga på ditt lokala universitet om gemenskapsmöjligheter eller titta på organisationer som National Science Foundation eller Animal Behavior Society.
  • Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 8
    5. Informera dig om aktuell forskning. Stanna på aktuell forskning inom djurs beteendestudier och relaterade områden genom att delta i konferenser och läsa tidskrifter och andra handelspublikationer. Detta kan hålla dig informerad om trender som kan hjälpa dig att effektivt göra ditt jobb och kan också göra dig attraktiv för potentiella arbetsgivare. Du kan också hitta ett jobb genom annonser i publikationer.
  • Läs tidskrifter från området för djurbeteendestudier. Föreningen för studier av djurbeteende och djurbeteende samhälle samlar gemensamt tidningen Djurbeteende.
  • Prenumerera på tidskrifter i fält relaterade till ditt specifika intresse som psykologi, zoologi, antropologi eller biologi.
  • Delta i konferenser med andra djurbeteerare och / eller specialister från relaterade områden. Till exempel har föreningen för djurbeteende en årlig konferens för djurbeteerare. Djurbeteendet samhället gör också.
  • Del 3 av 3:
    Hitta jobbmöjligheter
    1. Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 9
    1. Starta jobbsökningen tidigt. Om du väntar tills du examinerar för att börja söka heltidsarbete kan du få problem med att säkra en position. Det finns intensiv konkurrens för många jobb, så ju mer förberedd du är, desto bättre chans att du har. Börja undersöka organisationer som du kanske är intresserad av att arbeta innan du examinerar.
    • Fråga lärare, kollegor och vänner om potentiella arbetsgivare och deras erfarenheter.
    • Sök online listor, forskning på ett lokalt karriärcenter och delta i jobbmässor på konferenser för att hitta andra möjligheter.
  • Bilden med titeln blir ett djurbeteendesteg 10
    2. Ansök om akademiska jobb. Många av de jobb som djurs beteende är på platser som universitet och forskningsinstitut. Eftersom konkurrensen om akademiska positioner är stark, gäller för flera positioner som kan intressera dig.
  • Överväga alternativ i följande filialer: regering och privata forskningsinstitutioner och universitet och högskolor.
  • Titta på webbplatser eller publikationer av professionella akademiska föreningar. Dessa innehåller ofta jobbförteckningar.
  • I vissa fall finns det specifika online-listservs för att hitta jobb på vissa områden.
  • Tala med din akademiska rådgivare eller andra kollegor om arbetsöppningar om vilka de vet.
  • Skicka in någon information som begärs av jobbannonsen. För akademiska positioner kan du behöva ett brev, CV, skrivprover och bevis på förmåga att vinna finansiering.
  • Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 11
    3. Markera dig själv för professionella positioner. Du kanske föredrar en professionell position till ett akademiskt jobb. Det finns många alternativ för djurbetentioner på platser som djurparker, akvarier, museer, bevarandegrupper, veterinära kontor och privata hem.
  • Du kanske kan hitta annonser för professionella positioner i akademiska publikationer, så kolla dessa utöver andra jobblistor i tidningar och professionella rekryteringsplatser. Att fråga headhunters är också en bra idé.
  • Skicka intresseböcker och fråga om praktik och heltidsdjursbetealkarriärmöjligheter till platser som intresserar dig.
  • Be om att skapa en informativ intervju med någon som kan berätta vad institutionen söker i anställda och arbetsmiljön.
  • Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 12
    4. Arbeta med husdjur. Du kanske vill använda dina färdigheter som en djurs beteende med husdjur. Du kan göra det antingen för ett företag eller ett veterinärkontor eller du kanske vill överväga att konfigurera ditt eget företag.
  • Människor som arbetar med husdjur kallas tillämpade djurbeteerare. Du kommer att behöva minst en magisterexamen för att driva detta fält: Associate Applied Animal Behavinderists har en magisterexamen, medan certifierade applicerade djur beteende har doktorander.
  • Arbeta med en veterinärs kontor eller på egen hand om du vill vara en tillämpad djurbeteende.
  • Om du vill vara en veterinär och behandla husdjursbeteende måste du få en DVM och specialisera sig vid behandling av beteendeproblem. Vissa universitet erbjuder specifika program för detta fält.
  • Bildbeteckningen blir ett djurbeteendesteg 13
    5. Nätverk med andra yrkesverksamma. Möte och prata med andra djurbeteerare eller yrkesverksamma från relaterade discipliner kan starkt utöka din förmåga att hitta ett jobb och öka din utbildning. Delta i konferenser, skapa lokala seminarier och gå med i professionella organisationer till nätverk med andra djurbeteerare.
  • Bli medlem i organisationer som djurbeteende samhälle eller föreningen för studier av djurbeteende. Du kanske också vill gå med i en organisation i din specifika disciplin.
  • Delta i konferenser inklusive paneler och alla sociala evenemang som erbjuds. Dessa kan ofta hjälpa dig att träffa nya människor som kan dela dina intressen.
  • Ställ in ett seminarium eller ett vanligt möte för andra djurbeteerare i ditt lokala område.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande