Hur man blir bibliotekarie

Bibliotekarier är Keepers och Disseminators of Kunskap. De organiserar information och gör den tillgänglig för andra. Beroende på vilken specialitet de väljer kan bibliotekarier ha ansvar som varierat som driver offentliga utbildningsprogram, genomföra forskning vid högsta universitet, undervisa barn att älska att läsa eller hantera bibliotekets anställda. Läs vidare för att få reda på mer om de olika aspekter av biblioteket, måste utbildningsbibliotekarierna resa och de sista stegen du behöver ta innan du tjänar bibliotekarieens titel.

Steg

Del 1 av 3:
Bibliotekets vetenskapsfält
  1. Bilden med titeln Bli en bibliotekarie Steg 01
1. Förstå vad som definierar biblioteksvetenskap. Studien av biblioteksvetenskap omfattar bibliotekshantering, bevarande, arkivering och spridning av information, utveckling av informationsteknik och forskarutbildning. Bibliotekarier kan specialisera sig på något av dessa områden, och många har ansvar som kräver expertis i alla dem. Uppgifter Bibliotekarier kan ha inkluderat följande:
  • Katalogisera objekt i ett biblioteks databas
  • Utveckla taxonomier för att organisera data
  • Genomförandet av ny teknik för att uppdatera organisationen av gamla samlingar
  • Använda forskningsförmåga för att svara på referensfrågor
  • Underlätta utbildningsprogram för studenter och allmänheten
  • Hantera en biblioteksgren, inklusive andra anställda
  • Håller ett bibliotekets samling uppdaterad genom att beställa nya böcker och resurser
  • Bildbeteckningen blir en bibliotekarie Steg 02
    2. Vet om olika typer av bibliotekarie. Kanske är du intresserad av att bli barnbibliotekarie, eller du kanske vill delta i arkivet av vetenskaplig information. Det finns många olika typer av bibliotek, och bibliotekarier kan ha en mängd olika ansvarsområden inom dem.
  • Offentliga bibliotek har grenar som är öppna för alla som vill få ett bibliotekskort. De har ofta offentliga utbildningsprogram för att främja läskunnighet för både vuxna och barn. De spelar en viktig roll för att ge allmänheten fri tillgång till information. Bibliotekarier i offentliga bibliotek tar en kundservice roll samt att se till att samlingen är uppdaterad, kommunicerar med andra bibliotek och underlättar offentliga program.
  • Skolbibliotek är en viktig del av betygsskolor och mellanskolor och tjänar funktionen att ge barn med de resurser de behöver för att få en väl avrundad utbildning. Skolbibliotekarier lär barnforskningsförmåga och bidra till att utveckla barns intresse för att läsa och hantera biblioteket själv.
  • Akademiska bibliotek finns på högskolor och universitet, och de har omfattande samlingar som tjänar behoven hos studenter som bedriver högre utbildning. Akademiska bibliotek är ofta specialiserade, med separata byggnader för ett lagbibliotek, ett vetenskapsbibliotek, ett konstbibliotek, och så vidare. Bibliotekarier på Akademiska bibliotek Arbeta på referensbeskrivningar, katalog Nya material, hjälp elever med komplicerade forskningsprojekt, arkiv specialmaterial och hålla bibliotek som fungerar som avancerade leverantörer av kunskap. Bibliotekarier på specialiserade bibliotek behöver ofta sekundära grader, såsom en viss lag eller inom vetenskapsområdet, som är kvalificerad för sina positioner.
  • Bildbeteckningen blir en bibliotekarie Steg 03
    3. Bestäm om du är skuren ut för att vara bibliotekarie. Många som älskar att läsa är intresserade av att bli bibliotekarie, men jobbet kräver mycket mer än en uppskattning av bra böcker. Goda bibliotekarier har en passion, inte bara för kunskap, men för att hitta det bästa sättet att organisera det. De är oroade för att bevara information och göra det så tillgängligt som möjligt för dem som behöver det.
  • Många bibliotekarier beskriver sitt beslut att bedriva biblioteksvetenskap som ett samtal att dela information med andra.
  • Med dagens ständigt föränderliga informationsteknologi landskap måste bibliotekarierna vara tekniskt skicklig. Vissa biblioteksvetenskapliga program kräver nu klasser i kodning.
  • Inte varje bibliotekarie interagerar med allmänheten. Vissa bibliotekarier spenderar mer tid på arkiv, katalogisering och andra uppgifter. Om du älskar information, men inte nödvändigtvis känner sig passionerad om utbildning, kan biblioteksvetenskap fortfarande vara rätt fält för dig.
  • Bildbeteckningen blir ett bibliotekarie Steg 04
    4. Utför informationsintervjuer för att lära sig mer. Kontakta bibliotekarie i ett bibliotek som intresserar dig, oavsett om det är en allmän, skola eller akademiskt bibliotek. Ordna att ha ett möte så att du får möjlighet att diskutera bibliotekarskap med någon som har valt den karriären.
  • Be bibliotekaren om hans eller hennes specifika arbetsuppgifter, så du vet vad du kan förvänta dig.
  • Fråga hur han eller hon fattade beslutet att bli bibliotekarie, och vilka dragbibliotekarier borde ha.
  • Fråga vilka mästare i biblioteksvetenskap (MLS) program han eller hon skulle rekommendera.
  • Del 2 av 3:
    Pedagogiska krav
    1. Bildbeteckningen blir en bibliotekarie Steg 05
    1. Få en grundutbildning. För att ansöka om ett MLS-program behöver du en grundutbildning från ett högskola eller universitet. Det finns inget särskilt stort krav om du vill bli bibliotekarie, men vanliga majors inkluderar engelska, konsthistoria, datavetenskap och andra studier som kräver forskning och teknik.
    • Om du planerar att bli bibliotekarie i ett specialiserat bibliotek, som ett lag- eller vetenskapsbibliotek, kan du behöva en sekundär examen på ett visst fält. I det här fallet, se till att du väljer en major med klasser som täcker förutsättningarna du behöver för acceptans i ett masterprogram i ditt fält.
  • Bildbeteckningen blir en bibliotekarie Steg 06
    2. Hämta ett American Library Association (ALA) -Akkrediterade mästare i biblioteksvetenskap. ALA-webbplatsen, http: // ala.org, är en utmärkt resurs för information om MLS-program. Du hittar en katalog med ackrediterade program med beskrivningar av var och en.
  • Genomföra mycket forskning innan du väljer var du ska ansöka. Varje program är ganska unikt - lite fokus på teknik, andra på politiken för informations tillgänglighet, och så vidare.
  • Vissa program kräver att du bor på campus, medan andra utförs helt online. Om du får reda på ett program via en annan källa än ALA-webbplatsen, dubbelkontrollera för att det är ALA-ackrediterat innan du går framåt. Många bibliotek kommer inte att anställa kandidater med grader från icke-ackrediterade skolor.
  • Några prestigefyllda institutioner erbjuder program på informationsteknik som inte är ALA-ackrediterade. Om du är intresserad av informationsteknik, men inte nödvändigtvis i hanteringen av ett bibliotek eller det andra ansvarsområden som är bibliotekarie kan medföra, kanske du vill titta på dessa alternativ.
  • Del 3 av 3:
    Bli bibliotekarie
    1. Bildbeteckningen blir ett bibliotekarie Steg 07
    1. Vänta inte tills du har din examen. Du kan få erfarenhet i ett bibliotek innan du avslutar dina MLS, och även när du fortfarande är en grundutbildning. Ansök om ett jobb på ditt universitetsbibliotek eller lokalt offentligt bibliotek. Många högskolor hyr studenter till personal referens skrivbord och reshelve böcker, bland andra uppgifter. Det är en bra chans att ta reda på om du njuter av bibliotekets atmosfär och vill driva en karriär i biblioteksvetenskap.
    • Vissa bibliotek erbjuder praktik, oavsett om de betalas eller obetalda, som möjligheter för studenter att få verklig världsupplevelse. Om ditt universitetsbibliotek inte redan erbjuder en, skapa ett möte med bibliotekarie för att fråga om det finns ett sätt som du kan engagera.
    • Många skolor har studentbiblioteksförening (SLA) kapitel för studenter intresserade av informationsteknik. Gå med i din skolas SLA, eller starta ett kapitel om din skola inte har en.
    • Nätverk med bibliotekarier. Ditt volontärarbete, deltidsjobb, praktik eller SLA-kapitel Involver är alla möjligheter att starta relationer med bibliotekarier som kan hjälpa dig att hitta ett jobb nerför linjen. Uttryck din entusiasm för bibliotekarskap, fråga frågor och håll kontakten efter att din praktik slutar.
  • Bildbeteckningen blir en bibliotekarie Steg 08
    2. Hitta sätt att sticka ut när du ansöker om jobb. Tyvärr, med finansiering för offentliga och ofta akademiska bibliotek som sänks, har bibliotekets vetenskapsfält blivit extremt konkurrenskraftigt. Att få din MLS och med biblioteksupplevelse kommer inte att räcka för att garantera dig ett jobb.
  • Säg inte dig "älska böcker" i ditt CV och omslagsbrev. Med så många sökande att välja mellan, är de som ansvarar för att hyra letar efter mer intressanta skäl till varför de borde välja dig för jobbet. Beskriv specifika egenskaper och erfarenheter som gör dig perfekt för positionen.
  • Skräddarsys alltid ditt CV och brev till varje jobb som du ansöker. Nämna specifika egenskaper om den specifika institutionen som har lett dig att söka anställning där. Följ upp med ett tackmeddelande för att visa din fortsatta entusiasm.
  • Lita på nätverket av personer som du träffade i skolan, genom praktikplatser och deltidsjobb, och genom ditt SLA-kapitel. Låt folk veta att du söker ett jobb och är öppet för en rad positioner.
  • Bildbeteckningen blir en bibliotekarie Steg 09
    3. Var villig att arbeta dig upp. Även om du är kvalificerad för en professionell position, kanske du måste börja på inträdesnivå. Använd chansen att lära känna fler människor och förstå hur ditt bibliotek fungerar. När du väl bevisade dig kommer möjligheten till marknadsföring säkert att uppstå.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du vill arbeta i ett offentligt bibliotek, är ett brett spektrum av färdigheter till nytta. Lär dig ledningsförmåga och kundservice färdigheter för att ge dig en kant över andra jobbsökande.
  • När du letar efter ett jobb, kontakta Alumni från din Alma Mater som har karriär i biblioteksvetenskap. De kommer att kunna erbjuda dig råd, och om du slår av det, kan de komma ihåg nästa gång en position öppnas på sitt bibliotek.
  • Om du redan vet en lokal bibliotekarie gå till dem först med frågor, kommer de att veta om det är bibliotekarie är ett bra alternativ för dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande