Hur man ansöker om ett utländskt universitet (och förvärva ett visum)

Att gå till skolan i ett nytt land är ett roligt och spännande äventyr, men det kan definitivt vara lite skrämmande först. Oroa dig inte! Medan applikationskraven kan skilja sig beroende på universitetet och landet, kan du fortfarande vara organiserad och ovanpå din ansökan med rätt formulär och dokument. Du är ett steg närmare att delta i din drömskola!

Steg

Metod 1 av 3:
Grundläggande spelplan
  1. Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitetssteg 1
1. Kontrollera applikationskraven för olika universitet. Besök sidan "Admissions" på universitetets hemsida. Se vad GPA-kravet är, vilka testresultat du behöver för din ansökan. Dessutom, titta på kraven per program - vissa universitet kräver extra testresultat och referenser för vissa akademiska program.
  • Applikationskraven kan vara olika för underklasser och upperclassmen. Dubbelkontrollera sidan "Admissions" för att klargöra universitetets krav.
  • Till exempel, för att komma in i det biomedicinska fältet vid University of Oxford, måste du skicka in ett biomedicinskt antagningstest (BMAT) med din ansökan.
  • Om du ansöker om University of California som en freshman behöver du minst en 3.4 GPA. Om du är en överföringsstudent behöver du bara en godkänd kurs eller 2.0 GPA, från ditt gamla universitet.
  • Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitetssteg 2
    2. Bekräfta att universitetet lär ut kurser på ditt språk. Språkbarriärer är viktiga att överväga under din ansökan, särskilt om du inte är flytande i landets modersmål. Bläddra i universitetets hemsida och se om ditt önskade program lärs på värdlandets språk. Om det är, kanske du vill ansöka någon annanstans.
  • Vissa utländska universitet kan ha du registrerat dig för en klass i sitt lands språk.
  • Till exempel, om du ansöker om en skola i Spanien, kontrollera om klasserna lärs på spanska eller engelska.
  • Bildbeteckningen gäller för ett utländskt universitet Steg 3
    3. Skriv ner viktiga tidsfrister för olika universitet. Många utländska universitet kommer att ha inträdesprov utöver ansökningsfrister. Skriv ner alla dessa datum och behåll dem på ett säkert ställe, så du saknar inga viktiga tidsfrister.
  • Om du inte är säker på vissa tidsfrister eller krav, kontakta universitetet för mer information.
  • Universitet kan ha olika tidsfrister för fall mot vårens inträde.
  • Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitet Steg 4
    4. Bläddra igenom webbplatsen för att se om du kan ansöka online. Online-applikationer tar ut mycket krångel och extra avgifter för att skicka din ansökan internationellt. Hoppa på universitetets hemsida-Många skolor har en speciell plattform där du kan skicka in och ansöka online.
  • Vissa onlineplattformar låter dig ansöka om mer än 1 skola i taget.
  • Bildbeteckningen gäller för ett utländskt universitet Steg 5
    5. Skicka in ansökningar till minst 3 universitet. Det är fantastiskt att ha ett mål i åtanke, men det gör det definitivt inte att vara beredd på vägen. Bortsett från ditt bästa val, gäller minst 2 andra utländska skolor, så du har ett bättre skott att accepteras. Titta upp acceptanshastigheter online för att hjälpa dig att få en uppfattning om vilka skolor som är mer selektiva, så du kan planera och ansöka.
  • Du kan ansöka om 1 selektiv skola som ditt bästa val, och tillämpas sedan på 2 fler linesskolor som säkerhetskopieringsalternativ.
  • Metod 2 av 3:
    Applikationspapper
    1. Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitet Steg 6
    1. Kontrollera universitetets hemsida för sina antagningskrav. Beroende på landet kommer olika länder att begära olika typer av dokument, tillsammans med din grundläggande ansökan. Vissa skolor begär standardiserade testresultat, som SAT, medan andra skolor föredrar olika dokument och certifieringar. Tillsammans med din skolans hemsida, referera till stegen nedan för dokument som du sannolikt behöver för din fullständiga ansökan.
  • Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitet Steg 7
    2. Fyll i basprogrammet. Detta kan bli lite förvirrande - även om det kallas en "ansökningsformulär", är det här dokumentet bara en bråkdel av din faktiska ansökan. Besvara alla frågor om detta dokument - det här formuläret samlar bara dina personuppgifter, liksom det akademiska programmet du vill gå med. Om det behövs, skriv undersidan av programmet med din signatur.
  • Applikationer kommer att skilja sig beroende på universitetet du ansöker om.
  • Den gemensamma appen hjälper dig att gälla för flera universitet på en gång. Hitta mer information här: https: // vanlig.org.
  • Bildbeteckningen gäller för ett utländskt universitet Steg 8
    3. Skicka in dina transkript från gymnasiet eller högskolan. Dubbelkontrollera din skolans ansökningsriktlinjer - vissa universitet kan fråga din gamla skola att skicka dina poster direkt.
  • Showcasing Advanced Coursework på ditt transkript är ett utmärkt sätt att sticka ut i din ansökan.
  • Vid universitetet i Texas i San Antonio behöver ditt hemuniversitet eller gymnasiet skicka en förseglad kopia av ditt transkript till intrångsavdelningen.
  • I Storbritannien kan den internationella Baccalaureate (IB) -gruppen skicka dina transkript.
  • Bildbeteckningen gäller för ett utländskt universitet Steg 9
    4. Skanna över en kopia av ditt pass. Skolan behöver en kopia av ditt pass så att de kan skicka ett visumbrev. Som namnet antyder inbjuder ett visumbrev av inbjudan formellt dig att stanna i ett visst land, och är till stor hjälp att ha till hands när du skickar in din viseringsapplikation senare.
  • Till exempel, vid Radboud University, måste du skanna avsnittet i ditt pass som listar dina personuppgifter, tillsammans med alla sidor som har viseringar eller frimärken.
  • Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitetssteg 10
    5. Skicka till TOEFL eller IELTS testresultat om engelska är inte ditt modersmål. Australiensiska universitet använder det internationella engelska testsystemet (IELTS), medan amerikanska universitet föredrar testet av engelska som ett främmande språk (TOEFL) tentamen. Om du inte har tagit det här testet än, planera en examen så snart som möjligt, så du kan slutföra din ansökan.
  • Om ditt modersmål är engelska behöver du inte ta den här typen av examen.
  • Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitetssteg 11
    6. Skicka över dina standardiserade testresultat om du ansöker om en amerikansk skola. Om du ansöker om ett grundutbildningsprogram kan du behöva skicka in dina gamla SAT-poäng. Om du ansöker om ett examensprogram kan du behöva skicka över dina GMAT eller GRE-poäng.
  • Andra länder kan begära standardiserade testresultat, även dubbelkontrollera antagningssidan på universitetets hemsida för att vara säker.
  • Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitetssteg 12
    7. Presentera ett finansiellt uttalande att bevisa att du kan bo i ett annat land. Skriv ut ett kontoutdrag, så skolan får ett bra grepp om din ekonomiska status. Dessutom, be din bank att skicka ett brev som beskriver hur mycket pengar du har, och hur det korrelerar till den aktuella utländska valutan. Kontrollera att det här brevet är undertecknat och stämplat av din bank innan du lägger till den i din ansökan.
  • Om du är en amerikansk student som ansöker om att studera i Frankrike, skulle din bank beskriva hur dina bankkonton översätter från USD till euro.
  • Till exempel, vid University of Westminster behöver du tillräckligt med pengar för att täcka studieavgifter och levnadskostnader.
  • Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitetssteg 13
    8
    Skriv ett motivationsbrev Att gå med din ansökan. Vissa universitet kan begära en motivationsbrev, eller ett dokument som beskriver dina intressen och förmågor som student. Beskriv alla olika färdigheter du har att erbjuda, och vad du kan ta med till universitetet som en potentiell student.
  • Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitetssteg 14
    9
    Utkast till en uppsats Om skolansökan kräver en. Välj en fråga för dina Essay-De flesta applikationer Ge dig flera alternativ att välja mellan. Skriv ner alla dina idéer på sidan först - då, redigera och finjustera ditt utkast tills det låter polerat och professionellt. För extra säkerhet, be en vän eller familjemedlem att titta över din uppsats för dig.
  • En bra uppsats hjälper till att visa upp din individualitet till universitetet, och representerar allt du behöver erbjuda.
  • Bildbeteckningen gäller för ett utländskt universitetssteg 15
    10. Samla referensbrev från tidigare lärare och mentorer. Be några av dina favoritinstruktörer att skriva ett rekommendationsbrev eller en personlig anteckning som beskriver dina styrkor och förmågor som student. Be om det här brevet i förväg, så din instruktör har gott om tid att skriva den.
  • Om möjligt, kontakta en instruktör som lär dig mer än en gång - deras vittnesbörd kan hjälpa din ansökan att verkligen stå ut.
  • Metod 3 av 3:
    Visumansökan
    1. Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitetssteg 16
    1. Vänta att bli accepterad till ett utländskt universitet. Ansök inte för ditt visum för tidigt! Vänta istället på bekräftelse att universitetet har formellt accepterat din ansökan.
    • Att få visum kan vara en lång, dyr process - du vill inte hoppa in tills du absolut måste.
  • Bilden med titeln gäller för ett utländskt universitetssteg 17
    2. Fyll i en visumansökan för ditt eget land. De flesta utländska länder kommer att kräva att du fyller i en studentvisum, som låter dig leva och studera i landet för en viss tid. Besök webbplatsen för din universitets regering för att hitta lämplig viseringansökan.
  • Typer av viseringar kan variera beroende på det land du hoppas kunna studera i. Kontrollera webbplatsen eller ring ambassaden om du behöver extra hjälp!
  • Visumansökan beror på det land du besöker - kontrollera landets regeringens webbplats för specifik information.
  • Bildbeteckningen gäller för ett utländskt universitet Steg 18
    3. Ställ in en visumutnämning. Ring din lokala ambassad och se om du kan schemalägga ett möte. Ta med alla visumansökningsdokument med dig, som den fysiska tillämpningen, ett kontoutdrag, ditt pass, medicinska dokument och mer.
  • Under Covid-19 kanske du inte kan planera ett personligt möte.
  • Beroende på landet kan vissa visumutnämningar vara olika. Till exempel, vid ett brittiskt visumavtal, får du ditt foto taget och fingeravtryck inspelade.
  • Bildbeteckningen gäller för ett utländskt universitetssteg 19
    4. Vänta på att din visum behandlas. Tyvärr finns det ingen uppsättning behandlingstid för en studentvisum - det beror verkligen på det land du reser till. På vissa ställen kommer du att vara redo om några dagar, medan det kan ta månader för andra länder.
  • Tips

    Dubbel- och trippel-Kontrollera din ansökan innan du skickar in den. På det här sättet vet du att allt är perfekt!
  • Vissa utländska universitet kan göra en intervju som ett slutgiltigt stadium av intervjuprocessen. Detta är vanligare hos konkurrenskraftiga skolor, som University of Oxford, där antagningsgruppen smalnar ner en liten pool av kandidater.
  • Ring i skolan i förväg så att du kan presentera dig för antagningskontoret, internationellt elevernas kontor, tillsammans med fakultetsmedlemmar i ditt akademiska program.
  • Varningar

    Stäng inte av din visumansökan till sista minuten! Att få ditt visum kan vara en lång, långsam process.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande