Hur man ansöker om cbap-examen

Certified Business Analysis Professional] ® (CBAP®) certifiering skapas och underhålls av Internationella Institute of Business Analysis® (IIBA®). Om du är intresserad av att sitta för CBAP®-examen är den första utmaningen som du behöver övervinna att skicka in ansökan.

Steg

  1. Bild med titeln lyckas i en avancerad placeringskurssteg 3
1. Läs CBAP-handboken. Du vill förstå kvalifikationen för att sitta för certifieringen. Denna handbok ger en grundlig förklaring om de erfarenheter som behövs för att kvalificera, utbildningsbehovet... etc.
  • Bild med titeln Kom ihåg Förintelsen Steg 1
    2. Börja dokumentera din arbetslivserfarenhet. Det här är den mest utmanande uppgiften eftersom det kräver att du ser tillbaka 10 år och återkallar information om var och en av de projekt du har arbetat med. Du måste komma ihåg projektets namn, beskrivning, timmar arbetade på varje projekt, timmar spendera på affärsanalysuppgifter på varje projekt... etc.
  • Bild med titeln Välj ett kreditrådgivningsbyrå Steg 7
    3. Justera de uppgifter du har utfört i din tidigare erfarenhet med de uppgifter som definieras i Business Analysis Cody of Knowledge® (Babok®). En bra teknik för att göra det är att först (1) förstå de leveranser som produceras i varje uppgift och (2) som matchar dem mot de du har producerat. Detta gör att du kan avgöra om din tidigare erfarenhet är inline med vad Babok® definierar som affärsanalysupplevelse.
  • Bild med titeln lyckas i en avancerad placeringskurs steg 11
    4. Bestäm det totala antalet timmar du har arbetat med varje projekt. Detta är antalet kurser som du spenderade på alla projektaktiviteter oavsett om de var affärsanalysuppgifter eller inte.
  • Bild med titeln Svar Dokumentbaserade frågor för AP-test Steg 8
    5. Bestäm det totala antalet timmar du har utfört affärsanalysarbete på det projektet. För att vara berättigad att sitta för CBAP behöver du totalt 7500 timmars erfarenhet av affärsanalys. Betydelse i ett visst projekt, om du har arbetat med 1000 timmar, och endast 25% av den här tiden tilldelades affärsanalysaktiviteter, kan du bara använda 250 timmar för att ansöka om din behörighet.
  • Bild med titeln Ansök om CBAP-examen Steg 6
    6. Bestäm behörighet: totalt antal timmar. Sammanfatta alla timmar från varje projekt för att avgöra om din tidigare erfarenhet ger dig 7500 timmar som behövs för att kvalificera dig till CBAP®.
  • Bild med titeln Ansök om CBAP-examen Steg 7
    7. Utveckla en mekanism för fördelning av andelen totalt antal timmar som arbetats på ett projekt till de specifika affärsanalysuppgifterna. De affärsanalysuppgifter du vill tilldela tid till är de som anpassar till Babok®.
  • Bild med titeln Kom ihåg Förintelsen Steg 3
    8. Bestäm behörighet: Timmar som spenderas på varje kunskapsområde. En annan kvalificerad faktor som sitter för CBAP är antalet timmar som spenderas på kunskapsområden. IIBA kräver att du har erfarenhet av 4 av 6 kunskapsområdet och att du spenderar minst 900 timmar som utför de kunskapsområdenas uppgifter.
  • Bild med titeln Välj en fastighetsskattande advokat Steg 5
    9. Ange den här informationen i din onlineapplikationsformulär.
  • Bild med titeln Skapa en bra berättande kortfilm Steg 2
    10. Skicka in din ansökan. Vänta ungefär tre veckor för att få ett svar på om du har godkänts eller inte.
  • Varningar

    Denna process kan ta dig upp till 1 månad om du inte har lämpliga verktyg eller mentorskap för att styra dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande