Hur man blir en klinisk psykolog

Kliniska psykologer bedömer och behandlar mentala, känslomässiga och beteendestörningar. Individuella kliniska psykologer kan närma sig detta antingen genom att undersöka metoder och deras effekt eller sätta metoder i klinisk praxis genom att behandla och rådgöra med patienter. I båda fallen är vägen till en klinisk psykolog en lång och hård, och bara de mest dedikerade eleverna lyckas. Graduate-program i klinisk psykologi är konkurrenskraftiga och accepterar bara det bästa av det bästa. Du måste göra det genom ett av dessa program och komma igenom ytterligare två års träning innan du kan bli en licensierad klinisk psykolog.

Steg

Del 1 av 3:
Få rätt högskola och grundutbildning
  1. Bildbeteckningen blir en klinisk psykolog Steg 1
1. Avsluta dina gymnasieskolor med minst en 3.0 GPA. För att komma in i ett bra grundutbildningspsykologi behöver du en imponerande GPA i gymnasiet. Ta några psykologklasser som erbjuds på din skola för att få en känsla för vilken klinisk psykologi handlar om.
  • Fråga instruktören för några psykologklasser på din skola om skillnaderna i kliniskt socialt arbete, rådgivande psykologi, psykiatri och klinisk psykologi, så du kan börja bestämma vilken gren av mentalvårdsverket är rätt passform för dig.
  • Om din gymnasium har en psykologi klubb, kommer det också att hjälpa till med college-applikationer samt fortsätta att bekanta dig med disciplinen.
  • Medan du fortfarande kan komma in i många högskolor med en lägre GPA, kommer du sannolikt att ha mer prestigefyllda alternativ, som i sin tur kommer att hjälpa till med forskarskolan.
  • Bildbeteckningen blir en klinisk psykolog Steg 2
    2. Anmäl dig i ett grundläggande psykologiprogram på ett ackrediterat universitet efter eget val. De flesta program erbjuder allmänna psykologi grader utan någon form av specialitet tills du kommer till grundskolan. Ace dina psykologi kurser och behålla din höga GPA.
  • Som grundläggande psykologi student kan du förvänta dig att studera introduktionskurser, såväl som kurser som är tunga av statistiska data och forskningsmetoder. Därifrån kommer du dessutom att välja mellan uppdelningskurser som ger dig översikter av social, utveckling, onormal och jämförande psykologi, som hjälper dig att välja ett specifikt fokus för forskarskolan.
  • Om ditt universitet erbjuder någon typ av hederkurser spår i psykologiska avdelningen, överväga att ta dem som de kommer att bidra till att skilja dina forskarskolans applikationer.
  • Din skola kan erbjuda antingen en BA eller en BS i psykologi för undergraduates. Det är inte heller mer fördelaktigt än den andra när det gäller forskarskola. Det viktiga är helt enkelt att göra det bra.
  • Bildbeteckningen blir en klinisk psykolog Steg 3
    3. Delta i forskningsprojekt, praktikplatser och undervisningsassistentprogram så mycket som möjligt. Kontrollera med ditt rådgivning eller psykologiska avdelningen för att ta reda på vilka möjligheter som är tillgängliga för dig. Eftersom kliniska psykologiska examensprogram är konkurrenskraftiga, få så mycket erfarenhet under ditt bälte som möjligt.
  • Bildbeteckningen blir en klinisk psykolog Steg 4
    4. Gå med i psykologi klubbar och vara aktiva med dem. Detta kan gå på ditt CV, och program för kliniska psykologer kräver vanligtvis att ett CV skickas in med din ansökan.
  • Del 2 av 3:
    Förföljande master- och doktorandprogram
    1. Bildbeteckningen blir en klinisk psykolog Steg 5
    1. Väga masterprogram i klinisk psykologi. Mästarens examensnivå är där du sannolikt kommer att börja se specialiseringen komma i spel. Om du redan vet det område du vill specialisera dig, leta efter program som erbjuder en examen i den specialiseringen. Du kan söka ett program inom utveckling, miljö, rådgivning eller rättsmedicinsk psykologi, till exempel.
    • Du kan välja att bo på samma skola eller hitta en annan med ett program du gillar bättre. Kontrollera alla behörighetskrav och se till att du kommer att träffa dem när du har examen. Du bör starta din sökning om ett år innan du examinerar med din grundläggande psykologiexamen.
    • Fräs inte om du bestämmer dig för att driva ett examensprogram i klinisk psykologi efter att det nästan slutfört (eller till och med fullbordat) en grundutbildning i ett annat fält. Även om alla program kräver en grundutbildning, kräver många bara en eller eventuellt två terminer av introduktion, forskning och statistiska kurser i psykologi. Men en examen i psykologi gör det självklart inte att bevisa att du är seriös om disciplinen.
    • Ansök på alla program som vädjar till dig. Eftersom programmen är så konkurrenskraftiga bör du ansöka om flera för att hjälpa dina odds att accepteras till en. Skicka in allt som skolan frågar efter tidsfristen. Du kan behöva ta examensexamen (GRE) innan du kan skicka in din ansökan.
    • Studier har visat att studenter som ansöker om doktorandprogram som redan har slutfört magisterexamen är mer benägna att slutföra, så många doktorandprogram kommer att överväga dig en mer kvalificerad kandidat om du fyller i en magisterexamen innan du ansöker.
  • Bildbeteckningen blir en klinisk psykolog Steg 7
    2. Studera hårt när du anger ditt kliniska psykologiska examensprogram. Samarbeta med dina professorer under hela tiden och börja förbereda din avhandling långt innan du examinerar.
  • För de som kan överväga jobbens utsikter för en magisterexamen i psykologi ensam, var medveten om att American Psycial Association (APA) -politik och alla tillståndslicenslagar reserverar klassificeringen av "psykolog" för dem som har slutfört ett doktorandprogram. Det finns nischer för masters kandidater i psykologi. Till exempel, en master i industriell / organisationspsykologi, men den här nischen avser mestadels HR-avdelningar för stora företag snarare än att arbeta som klinisk eller forskningspsykolog.
  • Bild med titeln 1076994 7
    3. Ansök om doktorandprogram. Vid den här tiden kommer du absolut att ha en specialisering i åtanke, och du måste söka ett program som avser den specialiseringen. Detta kommer också att kräva val mellan ett traditionellt pH.D. program eller en av de nyare psy.D. program. Traditionella program är enklare att hitta på offentliga institutioner men är mycket konkurrenskraftiga. Se till att programmet är ackrediterat av APA, eftersom det ofta är ett krav på statligt licens. Du måste dessutom undersöka om programmet lutar sig tungt mot klinisk / rådgivning eller forskning / akademisk i sina metoder. Du kan till exempel hitta ett program i onormal psykologi, vilket är din specialisering, men programmet kan vara inriktat på att hitta nya metoder för att behandla störningar (forskningsarbete) medan du är inriktad på att behandla de med störningar (kliniskt arbete) som din karriärsbana.
  • Medan ett pH.D. kommer att lägga lika stor vikt vid forskningsarbete såväl som kliniskt arbete, en psy.D. kommer att lägga en ökad tonvikt på kliniskt arbete och mindre på forskning. På grund av detta bör du främst överväga en psy.D. Om din avsikt är att gå in i klinisk praxis som rådgivning, utforma behandlingsprogram för institutioner, etc. där du kommer att arbeta händerna på att behandla patienter. Ett pH.D. är fortfarande bättre lämpad för någon som vill driva forskning och akademiskt arbete inom klinisk psykologi.
  • Som en sidoanteckning, de som examinerar med en psy.D. tenderar att göra det lägre på det nationella licensprovet, undersökningen för professionell praxis av psykologi, än de med ett pH.D.
  • Ditt doktorandprogram kommer att bestå av ännu mer specialiserad träning beroende på fokus. Baserat på ditt intresse och specialisering kan du fungera uttömmande i att lära sig att behandla specifika förhållanden som sträcker sig från fobier till schizofreni. Du kan specialisera dig i post-traumatiska stressstörningar. Du kan också fokusera på de bästa metoderna för att behandla specifika populationer, oavsett om det är ungdomar, par eller familjer, etniska minoritetsgrupper eller medlemmar i LGBTQ-gemenskapen.
  • Vissa program får inte överföra masternivåns kurser från någon annan institution än deras egna, så håll detta i åtanke när du bestämmer var du ska ansöka eftersom vissa program kan kräva upprepande liknande kurser.
  • Bild med titeln 1076994 8
    4. Begå och arbeta hårt i ditt doktorandprogram. Du kan förvänta dig att spendera var som helst från fem till sju år som slutför din doktorsexamen, men det kan överlappande kurser som överför från din mästers arbete för att minska den totala tiden.
  • Doktorander inom klinisk psykologi måste vanligtvis skriva och försvara en avhandling innan de avslutar sina studier - men välj institutioner som erbjuder en psy.D. kan kräva ett fullskaligt projekt som att designa ett behandlingsprogram.
  • Ditt program kommer också sannolikt att kräva ett internt praktik i din specialisering. APA-ackrediterade institutioner är skyldiga att tillhandahålla information om student-till-praktik, så håll det i åtanke också.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra efterdoktor och licensiering
    1. Bildbeteckningen blir en klinisk psykolog Steg 8
    1. Komplett efter doktorandutbildning med en licensierad klinisk psykolog. Innan du även kan ansöka om ett statsråd för licensiering måste du slutföra två års övervakad, yrkeserfarenhet. Använd den här tiden för att lära av din handledare och stärka dina tekniker. Du måste veta hur man gör rådgivning, ge psykologiska tester, utföra bedömningar för psykiska störningar och hjälpa människor i kriser.
  • Bildbeteckningen blir en klinisk psykolog Steg 9
    2. Skicka in ansökan om en klinisk psykiklicens. Förutom en ansökan och tillhörande avgifter kan vissa stater också kräva ett test för att få din licens.
  • En granskningskort kommer att gå över din ansökan längst innan du ger dig en licens. De specifika kraven fastställs på statsbasis, och du kan hitta mer information om ditt specifika tillstånd här: Association of State and Provincial Psychology Boards
  • Bild med titeln 1076994 9
    3. Ställ in din nya övning eller diskutera att bo på din doktorsavhandlingars övning. Om du redan arbetar med en övning eller forskningsinstitut som du är investerad i och passionerad, kan du diskutera en permanent position där. Men om du är intresserad av att börja din egen privata praxis, kan du konsultera Hur man startar en privatpraxis i psykologi för mer information. Oavsett, är du nu en licensierad klinisk psykolog. Grattis!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande