Hur man ansöker om ett äktenskapslicens i pennsylvania

Pennsylvania kräver alla engagerade par för att uppfylla vissa krav. Om du planerar att gifta dig i Pennsylvania måste du och din betydande andra att lämna in en gemensam applikation för ett äktenskapslicens före bröllopsceremonin för att få unionen lagligt erkänd av staten. Fortsätt läsa för att lära dig hur man ansöker om ett äktenskapslicens i Pennsylvania.

Steg

Del 1 av 2:
Förberedelser för att ansöka om äktenskapslicens
  1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Pennsylvania Steg 1
1. Se till att du och din signifikanta andra uppfyller åldersbehoven för att gifta sig i Pennsylvania. För att gifta sig i Pennsylvania måste du och din signifikanta andra vara minst 18 år med ett statligt utfärdat foto-ID som bevis på ålder, eller följ procedurerna för ett underlag.
  • Det är lagligt att gifta sig i PA om du är 16 eller 17 år, men föräldra samtycke krävs innan ett äktenskapslicens kan utfärdas. En original kopia av underlagsbrudens eller brudgummens födelsecertifikat krävs också.
  • Om endera parten är under 16 år krävs föräldra samtycke, tillsammans med en order av godkännande från en domare av Orphans domstol.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Pennsylvania Steg 2
    2. Samla alla nödvändiga dokument innan du ansöker om din äktenskapslicens. Förutom ett regering utfärdat foto-ID finns det flera andra dokument som du kan behöva beroende på din situation.
  • Båda parterna måste ha ett giltigt personnummer.
  • Båda parterna måste också bevisa att eventuella tidigare äktenskap har varit juridiskt slutade genom skilsmässa, ogiltigförklaring eller dödsfall. Bruden och brudgummen kan inte vara lagligt gift med någon annan person vid tidpunkten för ansökan.
  • Om du och / eller din betydande andra var gift tidigare måste du ta med lämplig dokumentation för att bevisa att du inte längre är gift. Denna dokumentation kan vara ett officiellt skilsmässigt dekret, ogiltigförklaringsbevis eller dödsintyg.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Pennsylvania Steg 3
    3. Var medveten om speciella regler som kan gälla för din situation. Det finns några speciella regler som du bör vara medveten om om en av dem gäller för din situation.
  • Samma kön äktenskap är lagligt i Pennsylvania per 20 maj 2014.
  • Om du eller din betydande andra är en utländsk medborgare måste du presentera ett giltigt och oväntat pass då du ansöker om licensen.
  • Om en av sökandena inte talar engelska, måste en tredje parts översättare som är minst 18 år vara närvarande vid tidpunkten för ansökan. Sökande får inte översätta för varandra.
  • Första kusiner som är blodrelaterade är inte berättigade att gifta sig enligt Pennsylvaniens lagar.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Pennsylvania Steg 4
    4. Planera att skicka in din äktenskapslicensansökan minst tre dagar före ditt bröllop. De flesta Pennsylvania-länen kräver en 72-timmars väntetid efter det senaste ansökan. Kontrollera med ditt lokala kontor av vital statistik för specifika ansökningsfrister och beräknad behandlingstid.
  • Del 2 av 2:
    Ansökan om ett äktenskapslicens
    1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Pennsylvania Steg 5
    1. Besök ditt County Courthouse eller District Justice Office för att slutföra och skicka in äktenskapslicensansökan. Både du och din betydande andra är skyldiga att vara närvarande vid tidpunkten för att underteckna äktenskapslicensen. Kom ihåg att ta med alla dokument och personer som du har bestämt dig behöver för att ansöka om ett äktenskapslicens.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Pennsylvania Steg 6
    2. Fyll i ansökan. Du måste använda blått eller svart bläck och skriva ut tydligt. Se till att all information som du skriver när du fyller på programmet är sant och korrekt. Läs igenom programmet efter att du har slutfört det för att se till att det inte finns några misstag.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Pennsylvania Steg 7
    3. Betala licensansökningsavgiften. Den typiska avgiften är $ 80, men du bör bekräfta betalningskraven med det specifika länsbyrån som du skickar in din ansökan.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Pennsylvania Steg 8
    4. Plocka upp ditt äktenskapslicens när det är klart. Eftersom PA kräver en 72 timmars väntetid, tar det minst tre dagar för att få din licens. Det kan ta fyra eller fem dagar beroende på när du ansöker om en licens. Till exempel, om du ansöker om din licens på en onsdag, får du inte licens till måndag eftersom kontoret kommer att stängas för helgen.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Pennsylvania Steg 9
    5. Gifta sig inom 60 dagar efter mottagandet av äktenskapslicensen. Pennsylvania äktenskapslicenser är giltiga i 60 dagar, under vilken tid äktenskapet måste vara högtidligt och det färdiga äktenskapslicensen återvände till länsregistret av Wills.
  • Lägg till ny fråga

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Eftersom Pennsylvania grundades av Quakers (William Penn) krävs ingen äktenskapsceremoni. Du kan helt enkelt bli gift genom att ansöka om en Quaker eller självföreningsfria licens. Tänk på att det kan finnas en extra avgift för denna typ av licens.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande