Hur fryser en rad på google-lakan på iphone eller ipad

Thistaaches du hur du väljer och fryser rader på toppen av ett kalkylblad på Google-lakan, med hjälp av en iPhone eller iPad. Frysta rader kommer alltid att visas på toppen när du rullar ner.

Steg

  1. Bild med titeln frysa en rad på Google-lakan på iPhone eller iPad Steg 1
1. Öppna arken app på din iPhone eller iPad. Lakans app ser ut som en grön-och-vit kalkylbladikon på din startsida, eller i en mapp på startskärmen. Det öppnas upp till en lista över alla dina sparade kalkylarkfiler.
  • Om du inte loggas in på ark måste du ange ditt Google-e-post och ditt lösenord för att logga in här.
  • Bild med titeln frysa en rad på Google-lakan på iPhone eller iPad Steg 2
    2. Tryck på den fil du vill redigera. Bläddra ner listan för att hitta det kalkylblad du vill arbeta med och öppna den.
  • Bild med titeln frysa en rad på Google-lakan på iPhone eller iPad Steg 3
    3. Tryck på ett radnummer. Alla raderna är numrerade på vänster sida av kalkylbladet. Att tappa ett radnummer väljer och markerar hela raden.
  • Bild med titeln frysa en rad på Google-lakan på iPhone eller iPad Steg 4
    4. Tryck på samma radnummer igen. När du har valt en rad, trycker du på radnumret igen en svart, popup-verktygsfält med dina redigeringsalternativ på den.
  • Bild med titeln frysa en rad på Google-lakan på iPhone eller iPad Steg 5
    5. Tryck på ikonen Högerpil på popup-verktygsfältet. Den här knappen är på höger sida av den svarta verktygsfältet. Det kommer att visa mer redigeringsalternativ.
  • Bild med titeln frysa en rad på Google-lakan på iPhone eller iPad Steg 6
    6. Välj Frysa rader På popup-verktygsfältet. Det här alternativet kommer att frysa den valda raden, och alla rader ovanför det, högst upp i kalkylbladet. Du kan nu bläddra ner det här kalkylbladet utan att förlora syn på dina frusna rader.
  • Om du inte ser det här alternativet på verktygsfältet, tryck på högerpilen igen för att se fler redigeringsalternativ.
  • Du kan inte frysa en enda rad mitt i ett kalkylblad utan att påverka raderna ovanför den.
  • Tips

    Om du bara vill använda en frusen rad i ditt kalkylblad, försök frysa den första raden på toppen. Detta påverkar inte några andra rader eftersom det inte finns några andra rader ovanför det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande