Hur man övertygar dina föräldrar att ge dig en senare utegångsförbud

De flesta föräldrar verkställer ett utegångsförbud för att säkerställa sina barns hälsa och säkerhet. Även om senare utegångsförbud blir nödvändiga som tonåringar blir äldre och mer ansvariga, vet inte föräldrar när de ska öka dessa friheter. Om du vill att dina föräldrar ska kunna utöka ditt utegångsförbud måste du tjäna det här privilegiet genom att visa din mognad och förhandla om din utegångsförbud på ett respektfullt sätt.

Steg

Del 1 av 2:
Demonstrerar din mognad
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud
1. Lyda förutbestämda utegångsförbud. Bevis att du kan hantera en senare utegångsförbud genom att lyda de utegångstid som redan är intakta. Dina föräldrar är osannolikt att förlänga dina friheter tills du är kapabel att respektera sina nuvarande gränser.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud Steg 2
    2. Vara ansvarig. Följ igenom alla dina åtaganden, oavsett om de är hemma, skolan eller extracurricular inställning. Om du gör ett misstag, äger upp till det och håller dig ansvarig för att göra bättre i framtiden. Ett senare utegångsförbud kommer endast att belönas när dina föräldrar tror att du är tillförlitlig och ansvarig nog att hantera den. Om du demonstrerar förmågan att följa reglerna konsekvent i alla andra sammanhang, kommer dina föräldrar att ha en svår tid att förneka din begäran om en senare utegångsförbud.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud Steg 3
    3. Håll dig ovanpå ditt skolarbete. Att göra bra i skolan är ett bra sätt att illustrera din mognad. Avsluta dina läxor med en rimlig timme, studera för test och quizzer och slutföra alla uppdrag i tid.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud
    4. Fyll i dina sysslor utan att behöva påminnas. Var noga med att följa igenom alla dina hushållsansvar för att bevisa din förmåga att vara ansvarig. Försök att inte gnälla eller klaga, eftersom dessa beteenden ofta läses som omogna. Om du kan, erbjuda att köra ärenden eller göra ytterligare gynnar för dina föräldrar också.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud 5
    5. Kommunicera din vistelseort med dina föräldrar när de frågar. Bevisa din förmåga att vara ärlig om var du spenderar tid utanför huset. Om du går på bio istället för att studera för ditt matteprov, ljuga inte om det. En kort sikt straff för shirking ditt skolarbete kommer att vara mindre skadligt än att förlora dina föräldrars förtroende om de fångar dig i en lögn. Etablera din trovärdighet kommer att betala när du frågar dina föräldrar att förlänga utegångsförbudet.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud
    6. Skaffa ett jobb. Tjäna pengar och hålla ett arbetsschema med minimal föräldravdelning är ett bra sätt att bevisa ditt självständighet. Ta initiativ till att släppa av lokala restauranger, butiker och biografer, och fråga om du kan fylla i en ansökan om ett deltidsjobb. Om du är för ung för ett jobb, kolla in volontärpositioner på djurhem, soppkök eller andra ideella organisationer. Dina föräldrar kommer att vara mer benägna att förlänga ditt utegångsförbud när du beter sig som en vuxen.
  • Del 2 av 2:
    Förhandla din utegångsförbud
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud Steg 7
    1. Bilda ett starkt argument. Tänk på flera anledningar till varför du förtjänar en senare utegångsförbud. Det kan hjälpa till att skriva ner vissa punkter för att se till att du inte glömmer några stora punkter under din diskussion. Du borde vara beredd att ha en mogen konversation utan att bli frustrerad eller defensiv.
    • Brainstorm några instanser när du har visat din mognad under det senaste förflutna. Påminna dina föräldrar om din konsistens med nuvarande utegångsregler, eller uppmärksamma alla gånger du klippte gräsmattan utan att ens ställas!
    • Tänk på hur ett senare utegångsförbud påverkar din förmåga att balansera skolarbetet, deltidsjobb och ditt sociala liv.
    • Gör inte argument baserat på din väns utegångsförbud. Dina föräldrar är osannolikt att Budge baserat på peer-tryck. Du är mer benägna att övertyga dem genom att kommunicera varför dina individuella behov motiverar en senare utegångsförbud.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att ge dig ett senare utegångsförbud
    2. Hitta en tid som fungerar för alla. Ta upp ämnet för att förlänga utegångsförbudet när dina föräldrar är tillgängliga för att ha konversationen. Om dina föräldrar är upptagna, gör planerna att ha diskussionen vid ett senare tillfälle att du båda är överens om. Att göra planer på att prata med dina föräldrar kommer vidare att visa din mognad. Försök aldrig att förhandla om din utegångsförbud på plats.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud Steg 9
    3. Föreslå ett rimligt utegångsförbud. Balansera din önskan om större frihet med dina föräldrars bekymmer för din hälsa och säkerhet. Om du behöver vara upp tidigt för arbete eller skolan, argumentera för en utegångsförbud som fortfarande tillåter dig att få minst 7-8 timmars sömn. Gör lite forskning om statewide curfew lagar för minderåriga, och var noga med att ditt förslag till utökat utegångsförbud inte stör lagen.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud
    4. Var artig men ändå ihållande med din förfrågan. När du ber om ett senare utegångsförbud, undvik att gnida och klaga - förbli lugn och samlad och dra från de argument som du brainstormed tidigare. Om dina föräldrar uttrycker oro eller bokning, skräddarsy dina svar för att låta dem veta att du lyssnar. "Jag hör vad du säger, men har du övervägt..." eller "Det är en rimlig oro. i alla fall..." är bra börjar ett respektfullt svar. Använd aldrig kraft när du förhandlar med dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud
    5. Var beredd att kompromissa med. Dina föräldrar kommer i slutändan att ha det sista säga i frågan, och en komprometterad utegångsförbud är bättre än ingen förändring alls. Rimliga kompromisser kan innehålla tidigare utegångsförbud på skolkvällar, eller utökade utegångsförbud vid speciella tillfällen, till exempel proms eller andra skoldanser.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att ge dig ett senare utegångsförbud
    6. Låt det gå (i minst ett tag) om dina föräldrar inte är mottagliga. Om du inte kan övertyga dina föräldrar genom artig men ändå ihållande argumentation, är det bäst att acceptera sitt svar som en tillfällig nr. Försök att ta nyheterna så gott du kan, och fortsätt att bevisa ditt ansvar i andra sammanhang. Fråga dem igen när någon tid har gått.
  • Tips

    Ta upp ämnet för att förlänga utegångsförbudet när dina föräldrar redan är i gott humör.
  • Höj inte din röst eller tala som om du har rätt till en senare utegångsförbud. I slutändan har dina föräldrar befogenhet att acceptera eller avvisa din förfrågan, och du bör respektera sin auktoritet.
  • Om dina föräldrar verkar vara resistenta mot dina argument, bör du ta initiativet att föreslå dina egna kompromisser innan de avvisar din begäran om att förlänga utegångsförbudet helt och hållet.
  • Kasta inte en tantrum eller ge dina föräldrar den tysta behandlingen om dina föräldrar säger nej. Detta beteende är osannolikt att sväva sitt svar - om något, det kommer att undergräva några försök att du har gjort för att visa din mognad.
  • Om dina föräldrar säger nej första gången du ber om ett senare utegångsförbud, vänta ungefär två veckor innan du frågar igen. Medan Persistens är nyckeln, behöver du tid för att fortsätta att bevisa ditt oberoende och ansvar. Försök att förbli patient.
  • Ta dig tid att göra det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande