Hur man frågar dina föräldrar för pengar

Många föräldrar kommer att göra nästan vad som helst för att hjälpa sina barn, inklusive att ge dem pengar när de är i bindning. Om du har en bra anledning att fråga och dina föräldrar har råd med det, frågar du artigt och presenterar en plan att betala tillbaka dem förmodligen vinna dem över. Att uttrycka tacksamhet och följa med på dina löften kommer att hålla dig i gott skick och göra dem mer benägna att låna dig pengar om du någonsin behöver det igen.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för att fråga
  1. Bilden med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 1
1. Tänk på din spårrekord. Luta du dig på dina föräldrar för många olika favoriter, eller är du mest oberoende? Du föräldrar kan vara mer benägna att ge dig vad du vill ha om du har en rekord för att vara ganska självförsörjande. Om du redan har bett om pengar flera gånger, lånar du ständigt sin bil (er), och du hjälper inte mycket runt huset, de kanske inte är i humör för att ge dig pengar.
  • Om du känner att din spårrekord är lite skakig, gör ett försök att förbättra det innan du frågar. Om du bor hemma kan du laga dem middag, tvätta sin bil och göra andra sysslor runt huset.
  • Om du inte bor hemma, hitta andra sätt att ljusna sina dagar långt ifrån. Vara mottaglig när de ringer och släpper dem in i ditt liv. Du vill inte ringa dem ut ur det blå för första gången i månader bara för att begära pengar.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 2
    2. Ha en bra anledning. Om din anledning är väl genomtänkt och konkret, kommer dina föräldrar att vara mer mottagliga. Tänk på exakt vad du behöver pengarna för, och varför. Gör dig redo att göra ett ärende för dig själv som kommer att få dina föräldrar att känna dig glada att låna dig pengarna.
  • Till exempel, låt oss säga att du vill ha pengarna för en ny dator. Dina föräldrar kommer att vara mer benägna att ge dig pengar för att köpa den om du berättar att det hjälper dig att utmärkta på ditt nya jobb eller göra bättre i skolan, snarare än att bara säga att du vill ha en dator.
  • Om du behöver pengarna för en grundläggande nödvändighet, som att betala hyra eller köpa mat, vara ärlig om varför du är i den här situationen. Din situation kommer troligen att dra på dina föräldrars hjärtsträngar och de kommer sannolikt att hjälpa dig.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 3
    3. Visa att du gör din del. Du kan få vidare om du kommer med ett sätt att betala för åtminstone en del av vad du behöver. Spara upp så mycket du kan mot den totala summan du behöver, så du kan fråga dina föräldrar att hjälpa dig att betala för resten. De ser att du arbetar hårt för att betala vad du kan och kan vara mer sannolikt att hjälpa dig.
  • Bilden med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 4
    4. Kom upp med en rimlig summa. Forskning Priset på vad du behöver och komma med ett korrekt nummer du kan dela med dina föräldrar. Var noga med att du kan redogöra för det totala summan du frågar efter, så dina föräldrar kommer inte att känna att du utnyttjar dem. Om du är enkel och ärlig, kan de till och med kasta in lite extra.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 5
    5. Planera hur du betalar tillbaka det. Om du ber om ett lån, inte en gåva, kommer dina föräldrar att vara mer benägna att låna dig pengarna om du har en etablerad plan för att betala tillbaka dem. Beräkna hur mycket tid det tar dig att spara pengar så att du kan ge dem ett projicerat förfallodatum. Oavsett om det är en månad från nu eller ett år från och med nu, vill dina föräldrar veta.
  • Du kan erbjuda att skapa en betalningsplan och betala dina föräldrar tillbaka i avbetalningar. På det sättet behöver du inte betala allt på en gång, och det kan bli lättare att få pengarna tillbaka till dem i tid.
  • Om du inte planerar att betala tillbaka, berätta inte för dem att du ska. Det är bättre att vara ärlig om dina avsikter. Om du någonsin befinner dig i behov av pengar igen, vill du att dina föräldrar kommer ihåg att du betalade dem tillbaka förra gången.
  • Metod 2 av 3:
    Att ha konversationen
    1. Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 6
    1. Ha en artig konversation. Ordna en tid att sitta ner med dina föräldrar och be om pengarna. Du vill att dina föräldrar ska veta att du inte tar den här situationen lätt, och du skulle bara fråga om du behövde det. Du kommer över som mer seriös och uppriktig om du ställer in en tid i förväg, snarare än att ha ett snabbt telefonsamtal eller bara tillfälligt ber om pengarna i förbigående.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 7
    2. Lägg ut din plan. Beroende på hur stor summa du ber om, kanske du vill ta med lite pappersarbete med dina föräldrar. Visa dem hur du beräknade det exakta beloppet du behöver. Ange hur mycket du har kunnat spara för att betala för objektet, fråga om det återstående beloppet.
  • Om du ber om pengar för ett visst objekt, hitta det online och skriva ut priset.
  • Om du vill ha extra pengar kan du använda som en kudde, var i förhand om det. Berätta för dem att om de ger dig ett visst belopp nu, kommer du att kunna komma på fötterna och behöver inte fråga igen.
  • Om du ska betala tillbaka, kanske du vill ge en tryckt avbetalningsplan eller schema de kan behålla. Detta visar att du är seriös om att göra bra på ditt löfte.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 8
    3. Se till att de har råd med det.Du har förmodligen en ganska bra bild av vad dina föräldrars ekonomi är. Det är fortfarande bättre att inte anta att de kan ge eller till och med låna dig en stor summa pengar. Fråga dem om de känner sig bekväma med det belopp du frågar efter. De kan säga att de helt enkelt inte har råd med det, eller att de skulle kunna ge dig ett partiellt belopp.
  • Bilden med titeln Fråga dina föräldrar till pengar Steg 9
    4. Acceptera deras bestämmelser. Att be om pengar är en stor tjänst, och dina föräldrar har rätt att göra några bestämmelser. De kan säga att de kommer att ge dig bara en del av vad du ber om, eller kanske de säger att de kan låna dig pengarna om du betalar tillbaka det inom en kort tid. Din första lutning kan vara upprörd eller arg att de inte gav dig vad du ville ha med inga strängar bifogade. Men om du vill eller behöver pengarna måste du acceptera vad som kommer med det.
  • Det är möjligt att dina föräldrar kommer att minska för att ge dig pengarna. Om så är fallet, se om det finns något du kan göra för att få dem att må bättre om att ge det till dig. Finns det en chore eller jobb du kan göra i utbyte mot pengarna? Se om du kan göra reparationer, gör mataffären, eller hjälp på något annat sätt.
  • Om de fortfarande inte kommer att böja, ber inte. Istället, försök att hitta ett annat sätt att få pengar. Om du visar dina föräldrar är du resursfulla, kan de till och med bestämma sig för att hjälpa dig.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 10
    5. Säg tack. Om dina föräldrar bestämmer sig för att ge dig pengarna, är det i ditt bästa intresse att berätta för dem tack. Om du är över arton, är dina föräldrar inte längre skyldiga att stödja dig ekonomiskt, så pengarna de överlämnar är en gåva. Om du vill gå utöver, kan du till och med skriva dem ett tack. Din attityd kommer att få dem att känna sig mer villiga att hjälpa dig i framtiden.
  • Metod 3 av 3:
    Uppföljning
    1. Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 11
    1. Betala tillbaka dem om du sa att du skulle. När pengarna är i fickan, känner du lättnad att du kan betala för vad du behöver. Men glöm inte att börja spara pengar så att du kan betala dina föräldrar om det var en del av det fynd du slog med dem. Att hålla upp ditt slut kommer att få dina föräldrar att må bättre om att ha lånat dig pengar. Du kommer också att må bättre när du inte längre ser till dem.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 12
    2. Tänk på sätt att undvika denna situation i framtiden. Medan det inte är något fel med att fråga dina föräldrar för pengar, är det inte en situation du vill vara i för evigt. Dina föräldrar måste spara för pensionering, och du måste känna dig självständigt och ekonomiskt säkert i din egen rättighet. Även om dina föräldrar säger ja varje gång, ta steg mot att tjäna tillräckligt med pengar för att möta dina egna behov, så att fråga om pengar blir inte vana.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för pengarna steg 13
    3. Se om att hitta en annan källa till pengar nästa gång. Tänk på hur det kände att fråga dina föräldrar för pengar. Var det en positiv eller negativ upplevelse? Om det var positivt, har du tur - du har mycket stödjande föräldrar. Men i vissa fall finns det nackdelar att fråga föräldrar för pengar. Medan föräldrarna kanske säger ja när du frågar kan de också få dig att känna dig skyldig eller barnslig för att fråga. Att fråga familjemedlemmar för pengar kan vara emotionellt laddade. Om du någonsin behöver extra pengar igen, överväga dessa andra alternativ:
  • Om du är i skolan, se om du kan ta ett jobb på campus eller få ett akutlån från det finansiella stödkontoret.
  • Om du har ett jobb, se om du kan få ett förskott på din lönecheck för att täcka akuträkningar.
  • Om du har problem med att betala lån, träffa din bank för att utarbeta en hållbar betalningsplan baserad på din inkomst.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om de vägrar, kasta inte ett temperament tantrum, eftersom det här förstör alla chanser att ta emot pengar från dem i framtiden.
  • Du kan göra extra arbete runt huset för att tjäna pengarna.
  • Se till att det objekt du vill köpa har fördelar.
  • Om de säger nej, le och säg okej.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande