Hur man bryr sig om en leksakspudel

Toy Poodles är härliga, söta och intelligenta karaktärer som trivs på uppmärksamhet och älskar att ständigt vara på deras ägares sida. De är hårda små hundar som kan leva bra i sina tonåringar, men i sina höstår kommer de sannolikt att behöva veterinärmärkning för att de ska leva till en mogen ålder. Att ta hand om en leksakspudel innebär att du ger din hund uppmärksamhet och har den ekonomiska förmågan att ge sina behov som regelbunden grooming, hälso- och sjukvård i ålderdom och förebyggande behandlingar som mask.

Steg

Metod 1 av 6:
Matar din leksakspudla
  1. Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 1
1. Välj en mat som är formulerad för din hunds ålder. Beroende på deras ålder kräver hundar olika nivåer av protein, kalorier och andra näringsämnen. Det finns olika typer av hundmat formulerade för valpar, vuxna hundar och seniorhundar.
  • Valpar: Valpar behöver högre nivåer av protein för sina muskler, kalorier för tillväxt och kalcium för friska ben. Om din leksakspudel är en valp under 12 månaders ålder, mata den hundmat som är speciellt utformad för valpar. Dessa är vanligtvis märkta som "valpmat" eller "tillväxt" livsmedel. Välj en valpmat avsedd för leksakshundar. Detta beror på att kibble storlek är mindre och lättare för dina valpens lilla tänder att hantera.
  • Vuxnahundar: När din hund når cirka 12 månader, mata den mat formulerad för vuxna hundar. Håll dem på denna mat tills de är ungefär 7 år gammal. Dessa livsmedel är näringsrikt balanserade för att ge en vuxen hunds kostbehov.
  • Seniorhund: När din vuxna leksakspudel är 7 år och äldre, byt till en äldre mat. Dessa innehåller minskade mineraler som fosfat som njurarna finner svårare att bearbeta. Genom att byta till en äldre mat kan du hjälpa till att skydda ditt husdjurs njurfunktion.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 2
    2. Välj en helt torr matdiet. Alternativen för utfodring är en komplett torr diet (ofta känd som kibble) eller en våt diet av konserverad mat med tillsats av mixerkakor. Torra livsmedel är friskare för hundens tänder, för att tugga på kakan hjälper till att hålla dem rena. Våta livsmedel kan vara mer tilltalande för leksaksraser, men den klibbiga konserverade eller pouched maten håller fast vid tänder och uppmuntrar till plackbildning.
  • Om möjligt, starta din Toy Poodle Pup på en komplett torr diet för att hjälpa till att främja dental hälsa.
  • Leta efter en mat som är utformad för leksaksraser, som kommer att tugga på kibble mindre besvärliga.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 3
    3. Planera frekvensen av matningar beroende på hundens ålder. När din hund är en valp, har den en mindre mage och måste matas oftare än när det är en vuxen.
  • Valpar: Mata din leksakpudelvalp små måltider ofta. Den allmänna regeln är 4 måltider om dagen upp till 3 månader - 3 måltider om dagen upp till 6 månader - 2 måltider om dagen från 6 månader genom vuxen ålder.
  • Vuxna och seniorhundar: Mata din vuxna eller senior hund 2 måltider per dag. Två måltider rekommenderas eftersom en leksakspudlar liten mage kapacitet innebär att han föredrar att äta mindre måltider oftare.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 4
    4. Ge din hund mycket vatten. Alltid ha en skål med vatten tillgänglig för din hund. Uppdatera vattnet varje dag och rengör skålen några dagar.
  • Metod 2 av 6:
    Grooming din leksakspudla
    1. Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 5
    1. Håll din hunds kappa fri från snags. Pudlar har en lockig wiry päls som växer kontinuerligt. Pudlar skjuter inte håret på samma sätt som andra raser. Deras hår faller ut, men det blir trassigt med resten av kappan. Det betyder att pudlar är mycket skyldiga att få knutar och tangles.
    • Valpar har en mjuk kappa, som börjar ersättas med vuxen päls från ca 6-9 månaders ålder. En fullständig övergång till den vuxna kappan kan ta tills husdjuret är 18 månader gammalt.
  • Bild med titeln Vård för en leksakpudel Steg 6
    2. Groom din hund varje dag. Ta några minuter varje dag för att brudga din hund. Detta kommer att tjäna ett dubbelt syfte: du kommer att kunna avskräcka håret och du kommer att ge honom en mycket nödvändig uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 7
    3. Använd en kam eller en styv borste. För att kamma genom snagsna, använd en kam eller pensel som finns tillgänglig på en djuraffär. Du kanske också vill använda båda, med en kam på vissa delar av hundens kropp och en pensel på andra delar.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 8
    4. Spritz hundens kappa med vatten. Innan du börjar kamma, spraya din leksakspudlar med en lätt dimma av vatten. Detta kommer att bidra till att undvika statisk uppbyggnad. Det kan också hjälpa till att förhindra att torrt hår snagging ihop.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 9
    5. Komb sektion efter avsnitt. Separera av en sektion av kappan och håll den mellan fingrarna. Kamma kappan genom att borsta från rot till spets.
  • Brudgummen hela kappan och var noga med att kamma bakom öronen och under magen.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudelsteg 10
    6. Klipp din hunds hår var 3-8 veckor. En leksakspudels hår växer hela tiden, så att det är snyggt kräver klippning. Beroende på hur länge eller kort du vill hålla din hunds kappa, sikta på att få håret klippt var 3-8 veckor.
  • Detta görs vanligtvis hos en hund grooming salong, men med tillgång till bra hundklippare, lite övning och gott om tid kan du lära dig att klippa en hund själv.
  • Metod 3 av 6:
    Omsorg för dina leksakspudlarnas öron
    1. Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 11
    1. Överväg att plocka ut din hunds öronhår. Toy Poodles har en tendens att ha mycket håriga kanaler. Håret på kroppen sträcker sig ner i öronkanalen och kan plugga det - lite som att ha på sig furry öra pluggar hela tiden. Kontrollera med din veterinär för att bestämma ett lämpligt schema för att plocka håret.
    • Vissa experters åsikter varierar om huruvida du ska plocka det här håret eller inte. Argumentet för hårplockning är det som tillåter bättre luftcirkulation och därigenom minskar risken för öroninfektioner, och att det tar bort hår som kan fälla earwax. Vissa argumenterar dock att hårpluckning kan lämna hundens öron och inflammeras.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudelsteg 12
    2. Övervaka öronen för problem. Håll ett nära öga på hundens öron, speciellt om du inte plockar håret. Vara vaksam för öroninfektioner (kännetecknad av ett dåligt lukt, tjockt svart vax eller urladdning från örat) eller ett främmande föremål i örat (ständigt repar örat eller håller huvudet till ena sidan).
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 13
    3. Besök din veterinär om du ser ett problem. Om du märker tecken på att din hund har problem med hans öra, fråga din veterinär att kontrollera ett hälsoproblem. De kan ge dig råd om att plocka öronhåret mer eller mindre ofta.
  • Metod 4 av 6:
    Omsorg för dina leksakspudlar tänder
    1. Bild med titeln Vård för en leksakspudelsteg 14
    1. Använd ett barns tandborste på hundens tänder. Toy Poodles är berömda för att utveckla dental tartar. Denna uppbyggnad kan orsaka illaluktande andetag och främjar tuggummi och tandförlust. Att borsta tänderna, använd ett mjukt barns tandborste.
    • Du kan också använda en fingerborste, som är tillgänglig från din veterinär eller en stor PET-återförsäljare).
    • Du kan minska dental tartar buildup genom att mata torr mat till din hund. Att äta våtmat kan skapa mer tandproblem. Om din hund äter våtmat, få vana att borsta din hunds tänder varje dag.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudelsteg 15
    2. Använd hund tandkräm. Tandkräm speciellt gjorda för hundar kan köpas på husdjursaffärer.Använd aldrig mänsklig tandkräm på en hund. Om hunden sväljer tandkräm ingredienser som fluor, kan han få en upprörd mage.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudelsteg 16
    3. Borsta försiktigt den yttre ytan av tänderna. Använd en liten mängd tandkräm på tandborsten. Placera hundens huvud så att du kan borsta tänderna.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 17
    4. Ge din hund en dental tugga varje dag. Om din hund inte låter dig borsta tänderna, ge honom en dental tugga dagligen. Detta hjälper till att rengöra tuggtänderna (molarna) på baksidan av munnen.
  • Det är värt att investera tid och ansträngning för att hålla ditt husdjurs tänder rena för att minska antalet dental rengöring ditt husdjur kan behöva.
  • Metod 5 av 6:
    Övervaka din leksakspudlar hälsa
    1. Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 18
    1. Ta yngre hundar till veterinär.Övervakning av din hunds hälsa är delvis med att göra regelbundna besök på veterinären. För hundar under 7 år, besök din veterinär varje år. Vet veterinären kommer att kontrollera om sjukdomsskyltar, hålla dem uppdaterade på vacciner, och kommer att behandla din hund för parasiter och maskar.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 19
    2. Ta åldrande hundar till veterinären var 6: e månad. Hundar som är över 7 år bör besöka veterinären var sjätte månad. Vet veterinären kommer att kontrollera om sjukdomsskyltar, hålla dem uppdaterade på vacciner och kommer att behandla för parasiter och maskar.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 20
    3. Få din hundvaccinerad, maskad och behandlad för parasiter. Ansvariga hundägare får sina husdjur vaccinerade regelbundet, maskade och behandlas för parasiter som loppor.
  • Vaccination är viktigt även om du bär din leksakspudel överallt, eller han går sällan utanför. Detta beror på att vissa infektioner som parvovirus orsakas av särskilt hårda virus som kan fästa på dina skor. Därför kan de fortfarande utgöra en risk för att även de mest bortskämda pudlarna.
  • Prata med din veterinär om att implantera en mikrochip i din hund. En mikrochip hjälper dig att spåra hunden om han går vilse.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 21
    4. Spay en kvinnlig leksakspudel. Ett av de hälsoproblem som leksakspudlar är benägna att i senare liv är diabetes mellitus (socker diabetes). Hormonerna i samband med estrus (värme) i kvinnan kan utlösa diabetes. Därför är det klokt att få din kvinnliga leksakpudel spayed.
  • Om spaying görs före kvinnans andra värme har detta också en positiv effekt i kraftigt minska risken för att utveckla bröstcancer i senare liv. Toy Poodles bor ofta i sina tonåringar. Varje gång en tik har en säsong, försämrar den klädseln i hennes livmoder och gör henne mer benägna att utveckla en pyometra, vilket är en potentiellt livshotande livmoderinfektion. Således, spaying medan hon är lämplig och stark tar bort möjligheten att behöva nödkirurgi i senare liv när anestesi kan utgöra en högre risk.
  • Neutering En manlig leksakspudel ger inte samma övertygande hälsofördelar. Neutering En man är huvudsakligen gjort för att förhindra oönskad uppfödning och att styra beteendemässiga frågor som aggression eller dominans.
  • Prata med din veterinär för att lära dig mer. Att diskutera din hunds hälsa med din veterinär ger dig en bra idé om vilken riktning som ska ta.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 22
    5. Övervaka din åldrande hund för sjukdomar. Liten men fjädrande, leksakspudlar lever ofta bra i dubbla figurer. De tenderar dock att lida av hälsoproblem när de åldras. Diabetes, fattiga tänder och hjärtsjukdomar är vanligast. Dessa problem, som en gång identifierats, kan ofta hanteras för att hjälpa ditt husdjur att leva ett långt och aktivt liv.
  • Titta på skyltar som indikerar ett problem, till exempel ökad törst, urinolyckor, hosta, brist på energi, dålig andedräkt, svårighet att tugga eller viktminskning. Om du ser något av dessa symtom, tala med din veterinär.
  • Metod 6 av 6:
    Träna din leksakspudla
    1. Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 23
    1. Träna din hund att sitta och stanna. Toy Poodles är mycket intelligenta och älskar den mentala stimulansen av hundträning. Varje gång du matar din hund, ge honom kommandon att sitta och stanna innan han sätter sin maträtt. När han sitter och stannar, lägg sedan maträtten. Att säga dessa kommandon varje gång kommer snart att träna hunden för att sitta och stanna utan den extra belöningen av mat.
  • Bild med titeln Vård för ett leksakspudelsteg 24
    2. Träna din hund att komma när den heter. När du är hemma, spendera minst ett par minuter varje timme undervisa din valp hans namn. Gör det här genom att ringa sitt namn. När han svarar och går till dig, upprepa hans namn och ge honom en behandling.
  • Bild med titeln Vård för ett leksakspudelsteg 25
    3. Ge belöningar för gott beteende. All träning bör vara belöningsbaserad, vilket innebär att ignorera dåligt beteende och belöna det goda. Var inte frestad att skälla din valp eftersom din uppmärksamhet är en belöning i sig. Istället ignorera det dåliga beteendet och uppmuntra honom att göra något bra.
  • Till exempel, ring honom till dig och när han kommer, ge honom en behandling.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 26
    4. Träna din hund för att spendera tid på egen hand. Toy Poodles blir mycket bundna till sin ägare och kan lida av separationsangst när de lämnas ensam. För att förhindra detta, träna din valp att spendera tid på egen hand i en tidig ålder. Detta kan vara något enkelt som att lämna honom i sin kista i tio minuter medan du bor i ett annat rum, eller få honom att vara hemma ensam medan du går ut för att köra ärenden.
  • Bild med titeln Vård för en leksakspudel Steg 27
    5. Spela med din hund varje dag. Toy Poodles trivs på mental stimulering, så lägg åt åtminstone 20 minuter två gånger om dagen för att leka med din hund.
  • Ge din hund några hundpussel för att hålla honom upptagen. Dessa är tillgängliga i stora husdjurshandlare eller online).
  • Många leksakspudlar kommer att njuta av sysslor som smidighetsutbildning på kretsar anpassade till små raser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande