Hur man väljer en yorkie valp

Yorkshire Terriers är en rolig kärleksfull, oberoende hundras. De uppföddes ursprungligen i Yorkshire England på 1800-talet för att fånga råttor i Englands klädfabriker. De gör stora husdjur, men de tar också mycket ansvar. Om du tänker på att välkomna en Yorkie i ditt hem, se till att du är redo för ansvaret och kan göra ett välgrundat beslut om vilken valp du tar med i din familj.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar att få en Yorkie
  1. Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 1
1. Tänk om du är redo att göra ett engagemang för en ny valp. Den genomsnittliga Yorkshire Terrier kan bo var som helst från 12 till 16 år. Den här hunden kommer att vara i ditt liv under lång tid, så får du inte en valp om du inte är beredd att göra ett långsiktigt engagemang. Dessutom utvecklar hundar som inte får tillräckligt med vård och uppmärksamhet på en daglig basis ofta beteendeproblem som överdriven skällning, tuggning och gräva på gården. Medan Yorkies inte behöver så mycket motion som andra raser kan de, de behöver mycket uppmärksamhet och kärlek.
  • Om du inte har tid att ge ditt husdjur all uppmärksamhet behöver det vara lyckligt och väljusterat, vänta tills du är redo att ta med en hund i din familj.
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 2
    2. Beräkna om du har råd med en hund. När du får en Yorkie måste du betala mer än bara engångsköpeskillingen. Alla hundar har pågående behov under hela sitt liv, inklusive god mat, leksaker, grooming, licensavgifter och rutinmässiga medicinska kontroller. Du spenderar också mycket pengar under det första året på en kista, en bärväska, träningssessioner, spaying / neutering, vaccinationer, etc. ASPCA uppskattar att under det första året kommer små hundägare att spendera cirka $ 1,314 på sitt nya husdjur, då $ 580 årligen efter det.
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 3
    3. Bestäm om en Yorkie är den rätta rasen för dig. Det finns en hel del variation i storlek, temperament och behov från rasen till rasen. Även om du älskar alla hundar, bör du noga tänka på om en viss ras kommer att vara en bra passform för dig och din familj. Yorkshire Terriers har många positiva drag:
  • De är en "Leksak" ras, vilket betyder att de är små knähundar som inte kommer att sväva soffan eller kunna övermana dig när de blir upphetsade.
  • De är mycket anpassningsbara och gör det bra i stora hem och lägenheter.
  • Även om varje hund kommer att ha sin egen personlighet, i allmänhet, är Yorkies kattvänlig.
  • Yorkies är en mycket intelligent ras, och ta väl till träning.
  • De är otroligt tillgivna följeslagare som älskar att vara runt sina familjer.
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 4
    4. Var medveten om nackdelarna med rasen. Även om det finns mycket att rekommendera Yorkies har alla raser nackdelar som kan göra dem en dålig passform för ett visst hushåll. Några saker du borde veta om Yorkshire Terriers innan du tar med ett hem:
  • Dessa är territoriella hundar som barkar mycket. Även om detta gör en bra vakthund är tidig utbildning för att begränsa överdriven skällning viktig för ett lyckligt hushåll.
  • Även om de älskar att slappna av och krama, Yorkies är mycket hög energi och älskar att döda om huset.
  • Deras långa lager betyder ägare måste göra ett engagemang för regelbunden grooming och vara villig att hantera shedding päls.
  • De kan vara tillgivna, men Yorkies kan också vara lite snygga ibland.
  • Detta, kombinerat med sin lilla storlek, kan göra dem en dålig passform för familjer med små barn i huset.
  • Alla renrasiga raser har hälsoproblem. Yorkies inkluderar knäproblem, kollapsar trachea, dentala problem, hypothyroidism, hypoglykemi och Legg-calve-perthes sjukdom.
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 5
    5. Välj din idealiska Yorkie-storlek. Det finns inga officiella variationer i Yorkie-storlekar enligt American Kennel Club (AKC). En frisk vuxen ska vikt mellan 4 och 7 pund. Det sagt, "tekopp" Yorkies - men inte en officiell ras - är hundar som har blivit uppfödda specifikt för sin lilla storlek. De kan vikt 1-3 pund när de odlas. Storleken på den vuxna hunden kan endast uppskattas till födseln, så det är ingen garanti för att din "tekopp" Yorkie kommer inte att växa för att vara 5 pund i vuxen ålder.
  • Observera att uppfödning för "tekopp" Storleken görs ofta på bekostnad av hundens hälsa. Du kan behöva hantera högre sjukvårdskostnader med de mindre hundarna.
  • Del 2 av 3:
    Bestämmer var du ska få en valp
    1. Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 6
    1. Bestäm vilken typ av källa du vill få din Yorkie från. Du har tre alternativ för att hitta en Yorkshire Terrier valp: uppfödare, ras räddningar och allmänna djurhem. Var och en av dessa källor har sina egna fördelar och nackdelar:
    • Uppfödare: En uppfödare kan ge hundens line om en stark stamtavla är viktig för dig. Men uppfödare kan vara dyra, och oetiska uppfödare kan inte ge den bästa vården för din valp i sina tidigaste dagar. En dålig uppfödare kan också uppfostra ohälsosamma hundar.
    • Breed Rescues: Leta efter Yorkie-specifika räddningscentraler i ditt område. Dessa djur behöver bra hem, så om du vill spara ett djur, är en rasräddning ett bra alternativ. Men du kommer inte ha tillgång till hundens stamtavla, och många hundar kan vara blandade ras. Du kan också hitta fler vuxna än valpar.
    • Allmänt djurskydd: Det är svårt att hitta en renrasig Yorkie i ett allmänt djurskydd, och du kommer sannolikt att hitta fler vuxna än valpar. Men om skyddet är ett dödskydd, kan du spara din hunds liv. Dessutom är bostäder vanligtvis mycket billigare än uppfödare eller ras räddningar.
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 7
    2. Kontakta Breed Rescues och Shelters i ditt område. Många räddningar och bostäder har webbplatser som uppdateras regelbundet med de nya hundarna som är tillgängliga för adoption. Håll ett öga på dessa webbplatser för valpen du vill rädda.
  • Om du inte ser en lämplig valp på webbplatserna, ring de räddningar och skydd för att se om du kan sättas på en anmälningslista. De kan vara villiga att ringa dig om en Yorkie valp kommer in i sin omsorg.
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 8
    3. Fråga uppfödare i ditt område via telefon. Om du väljer att köpa din valp från en uppfödare, bör du göra en grundlig utredning om hur etisk uppfödaren är. Det finns ingen licens för avel - någon med en kull av valpar kan kalla honom - eller sig själv en uppfödare. Du vill se till att du bara köper en valp från någon som tar ansvaret för att aveldjur på allvar. En kvalitetsuppfödare kommer att låta dig ställa frågor, även om de inte har några valpar till salu. De kan kanske hänvisa dig till någon som har valpar just nu.
  • Fråga uppfödarna hur länge de har fött Yorkies, och om de har sett några hälsoproblem hos de hundar som de har uppfostrat.
  • Begränsa inte dina frågor du har för uppfödaren. Du vill se till att din valp kommer från en ansvarsfull plats.
  • Har deras hundar en bra stamtavla, och kommer uppfödaren att ge stamtavla för att säkerställa att valpen inte kommer från en inavlad linje?
  • Doppa de, eller skära av, deras valparens svansar? Dockning är ett onödigt kosmetiskt förfarande som är olagligt i vissa länder. Detta är en form av mutilation, och att uppfödaren inte bör uppmuntras på något sätt.
  • Om du vill lyfta Yorkies själv, fråga om uppfödaren kräver att du kan space / neuter sina valpar.
  • Har de en returpolicy, om din situation ändras eller du upptäcker en hälsofråga i din hund?
  • Har de redan börjat kullens vaccinationsprogram? Vilka skott har de haft, och vad måste du få dem?
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 9
    4. Besök varje uppfödare som verkar som en bra passform. En uppfödare kan säga vad de vill ha över telefonen, men du borde besöka dina bästa val i person att se själv att de är pålitliga verksamheter. En bra uppfödare kommer att socialisera valpar från en ung ålder så de litar på människor. Även om vissa valpar kan vara skyare än andra, i allmänhet ska kullen vara bekväm runt människor. Be om att se hela kullen med sin mamma för att se till att familjen hålls ihop och glad, och att valparna inte avvänjades för tidigt.
  • Se till att anläggningarna är rena, och att varje hund har bekvämt boende i egen mat och vattenskål.
  • Du bör inte se mer än 1 eller 2 Yorkies trångt i en enda kennel.
  • Kontrollera att hundområdena är snygga och fria från avföring eller urin. En bra uppfödare kommer att rengöra sina kennlar dagligen.
  • Om operationen verkar oprofessionellt eller tvivelaktigt, korsa den uppfödaren av din lista.
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 10
    5. Stöd inte valpkvarnar. Puppy Mills Breed och säljer ett stort antal hundar för en vinst. Eftersom de är mer intresserade av pengar än kvaliteten på hundens liv, ger de inte tillräcklig vård för djuren i sin omsorg. Valpar från Mills kommer ofta hem med Giardia, parvovirus och andra sjukdomar som skulle behandlas av en riktig uppfödare. De överbröder ofta och inbreed sina hundar, vilket resulterade i genetiska hälsoförhållanden som kommer att avslöja sig som valpen växer upp. Eftersom valpkvarn uppfödare inte spenderar tid med sina djur, är millvalparna ofta oocialiserade och till och med rädda för människor.
  • Valpkvarnar är omänsklig. Under några omständigheter stödjer inte en uppfödare som behandlar sina djur felaktigt.
  • Del 3 av 3:
    Välja din Yorkie valp
    1. Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 11
    1. Besök med alla valparna i en kull. För att hitta rätt Yorkie måste du se hur de agerar med sina syskon. Kontrollera valparna för blyghet. Om 4 av 5 valpar går bort eller är rädd för dig, kan de ha en genetisk predisposition för blyghet. Odds är den 1 modiga valpen har samma genetiska kodning, så du borde leta efter den perfekta Yorkshire Terrier i en annan kull eller med en annan uppfödare.
    • Titta på valparna leka med varandra. Normala valpar är nyfiken, vänliga och gillar att spela.
    • Leta efter varningsskyltar: Är valpen angelägen? Rädd? Aggressiv?
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 12
    2. Bedöm varje valpens hälsa. Fråga uppfödaren om du kan spendera lite tid med var och en av de tillgängliga valparna individuellt. För att hitta rätt Yorkie måste du se till att valpen är frisk och utvärderar hur de agerar när de inte omges av sina syskon.
  • Inspektera valpens päls, ögon, bakre ände och öron. En hälsosam Yorkshire Terrier valp kommer att ha tydliga ögon, en klar näsa, en glänsande kappa och rena öron. En sjuk valp kan ha en matt eller shabby coat, urladdning, hosta, en potbelly och smutsiga öron.
  • Testa valparnas hörsel. Gör ett högt ljud och se om valpen reagerar. En valp med god hörsel kommer att reagera genast och bli nyfiken på vad som orsakade ljudet.
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 13
    3. Fråga om kullens medicinska historia till denna punkt. Valpar kräver frekventa veterinärbesök för vaccinationer och kontroller i sina tidiga månader. Har valparna redan behandlats för hjärtmask och parasiter eller fått sina vaccinationer? Om inte, måste du betala för alla dessa förfaranden ur fickan.
  • Bild med titeln Välj en Yorkie valp steg 14
    4. Välj din valp. Kom ihåg att du väljer en Yorkie valp, valpen väljer inte dig. Om du väljer valpen som körs upp och hoppar över dig, kan du sluta med den mest energiska valpen i kullen och har ånger senare. Välj valpen som har den bästa personligheten och är inte för bossig eller för blygsam. En Yorkie med en bra natur kommer att väcka sin svans, inte mobba sina syskon, och inte grumla eller bita.
  • Välj inte en valp som har några beteendemässiga eller hälsoproblem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    En genomsnittlig Yorkshire Terrier är cirka 7 tum (17.78 cm) till 8 tum (20.32 cm) lång och väger mellan 3 kg. (1.36 kg) till 7 kg. (3.17 kg). "Teacup Yorkies" och "Små leksak yorkies" är bara söta namn som används av vissa uppfödare för mindre Yorkies. Större Yorkies kan vara strängare och få färre hälsoproblem.
  • Male Yorkies kan göra bättre familjehus, men kan markera områden med urinen. Kvinna Yorkies kan vara mindre benägna att engagera sig i ett dominanskrig, men kan kosta mer. Varje Yorkshire Terrier valp kommer att ha sin egen unika personlighet, och det kan vara bäst att gå in med ett öppet sinne och välja en valp baserad på sin personlighet snarare än sitt kön.
  • Kom ihåg att en uppfödare kan ha en vacker hemsida, men du borde fortfarande kolla recensioner och några rapporter om uppfödarna som de kan vara en valpmjölsuppfödare. Var noga med att ställa massor av frågor och, om möjligt, besök uppfödaren personligen för att säkerställa att du kan hitta och anta den bästa valpen som du kan få.
  • Om du planerar att visa din hund, var noga med att få en Yorkshire Terrier Puppy med rätt färger och registreringsblad.
  • Vissa uppfödare ger valpträning mot en extra kostnad. Du kan verifiera träningen genom att be uppfödaren att visa kommandon, som att sitta, stanna och nere. Att ta din Yorkie till träningskolan har dock den extra fördelen att ge en bindningsupplevelse för dig och din valp, samtidigt som du utbildar dig på hundträning.
  • Yorkshire Terriers lever vanligtvis för att vara 12 till 15 år, och kan kosta mellan $ 400 och $ 3.500. En Yorkie med Championship Bloodlines kan kosta så mycket som $ 4000.
  • Yorkshire Terriers är ofta korsade med andra raser. Många crossbreeds gör underbara husdjur. Om du bestämmer dig för att du vill ha en blandad ras, ta reda på vad den andra hundrasen är och undersöka plusserna och minuserna i mixen innan du köper valpen.
  • När du får någon valpras, kommer en ansedd uppfödare att låta dig träffa valpens föräldrar som ger dig en uppfattning om hur din nya valp kommer att se och hur stor eller liten den kommer att växa.En välrenommerad uppfödare kommer också att låta dig se plantskolan som borde vara rena och fria från dåliga luktar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande