Hur man köper en tysk herdevalp

Tyska herdar, ursprungligen uppfödda från en rad av herding och gårdar i Tyskland, är mycket populära arbetande hundar, följeslagare och skydd. De är lekfulla, roliga, fulla av energi, och, när de är ordentligt socialiserad, älskar tyska herdar barn. Det du köper en tysk herde och bryr dig om det bra, du kommer att ha ett troget familje husdjur, underbar vakthund och lojal följeslagare i många år framöver.

Steg

Metod 1 av 4:
Förberedelser för att köpa en tysk herdevalp
  1. Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 1
1. Förbered din budget. Kostnaden för en hund inkluderar inte bara det pris du betalar fram. Du måste överväga om du har råd med normala dagliga kostnader, till exempel mat, utbildning och långsiktiga utgifter, som Vet-räkningar. Var säker på att du kan arbeta på din budget bekvämt innan du köper en valp.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 2
    2. Välj rätt tid. Avveckla din nya valp i ditt hem och undervisa det Världens sätt kommer att ta mycket tid och tålamod. Om du har ett riktigt upptagen schema eller mycket rese som kommer upp, kanske du vill vänta tills du har mycket tid att koncentrera dig på din nya valp.
  • Att ta dig tid att träna en valp kommer att betala i framtiden. En ordentligt utbildad hund är en glädje att ha i din familj, medan en hund som inte är utbildad kan orsaka mycket konflikt och problem i de kommande åren.
  • Bild med titeln Köp en German Shepherd Puppy Steg 3
    3. Förbered ditt hem. Du kommer att behöva valpvisa ditt hem innan du tar med ditt nya bunt av glädje.Se till att slumpmässiga objekt du inte vill ha förstörs och att alla faror är utom räckhåll för valpen.
  • Välj en plats i ditt hem som kommer att vara alla deras för en snar framtid. Låt inte din valp köra på platsen, istället ge det ett mindre utrymme att anpassa sig till innan du introducerar det till det större utrymmet. Detta kommer att göra valpens övergång enklare.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 4
    4. Forskning rasen. Tyska herdar är en bra hundras för aktiva människor som vill spendera mycket tid med sin hund. De är herding hundar, vilket innebär att de har ett djupt sittande behov av att arbeta, även om det innebär att försöka besätta dig! Du måste ge din hund något att göra, träna sitt sinne och dess kropp mycket av tiden.
  • Också vara säker på att du har träffat en fullvuxen tysk herde innan du antar en valp. Du vill se till att du gillar rasens temperament och att en fullvuxen hund kommer att vara en bra passform med din familjs livsstil.
  • Metod 2 av 4:
    Anta en tysk herde från en räddningsgrupp
    1. Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 5
    1. Få en hänvisning till en räddningsgrupp. Kontrollera med lokala veterinärernas kontor, djurhem, husdjursförsörjningsbutiker och andra område för husdjur för hänvisningar till hundräddningsorganisationer i ditt område.
    • Kontakta En lokal hundräddningsgrupp för hänvisning till andra områden. Vissa hundräddningsgrupper arbetar med alla hundar, medan andra är rasspecifika. De flesta räddningsgrupper har etablerat nätverk med andra räddningsresor.
    • Du kan också besöka American German Shepherd Rescue Association webbplats för hänvisningar till tyska Shepherd Rescue grupper i ditt tillstånd eller kontakta den amerikanska kennelklubben för hänvisningar till tyska herderäddningsgrupper. Organisationens hemsida ger också länkar till räddningsorganisationer.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 6
    2. Låt räddningsgruppen veta att du letar efter en tysk herdevalp. Även om majoriteten av hundar som letar efter nya hem genom räddningsgrupper är vuxna, ibland har räddningsgrupper valpar att placera.
  • De flesta tyska herdar som letar efter bostäder genom räddningsgrupper har inte papper. Om du registrerar din valp är viktigt, eller om du har för avsikt att komma in i tävlingar, behöver du dess titelpapper och hälsoprykter, så en rädd hund kanske inte är rätt för dig.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 7
    3. Fyll i en adoptionansökan. Många hundräddningar kommer att kräva en grundlig applikationsprocess för att försäkra dig om att du kommer att vara en bra passform för hunden. Var beredd att avslöja din adress och om du äger ditt hem, liksom din anställningsstatus och din filosofi när det gäller att höja en hund.
  • Bild med titeln Köp en German Shepherd Puppy Steg 8
    4. Möt en prospektiv valp flera gånger innan du antar den. Du kommer att vilja se till att hundens temperament fungerar bra med dig och din familj.
  • Fråga om du kan få hunden checkad av din veterinär. Du kommer att vilja att din veterinärer ska kontrollera hundens allmänna hälsa och för allvarliga förhållanden, som hjärtmuskulturerna.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp Steg 9
    5. Få så mycket av hundens historia som möjligt. Var noga med att fråga om hundens hälsa medan räddningen har haft det och om det är aktuellt på skott och sjukvård. En bra räddning bör faktiskt erbjuda denna information på förhand.
  • Få en historia av hundens hälso- och sjukvård fram till den punkten. Har det haft sin första vaccination, hade hjärtmaskbehandling och parasitstyrning? Dessa borde ha gjorts före åldern när en valp är antagbar.
  • Medan många räddningsorganisationer inte kan berätta mycket om de hundar de ställer, eftersom hundarna har räddats av gatan eller de har ges upp anonymt, ibland har de lite information. Få all information du kan om hundens förflutna så att du kan bedöma sin allmänna bakgrund och hälsa.
  • Bild med titeln Köp en tysk shepherd valp steg 10
    6. Förvänta sig att betala räddningsgruppen för antagandet. Hundräddningsorganisationer körs vanligtvis på en sko-strängbudget. Medan de är beroende av frivilliga, behöver de pengar för att transportera och ta hand om hundar. Din antagningsavgift kommer sannolikt att hjälpa till att betala för räddning av andra hundar i framtiden.
  • Metod 3 av 4:
    Köp en tysk herdevalp från en uppfödare
    1. Bild med titeln Köp en German Shepherd Puppy Steg 11
    1. Leta reda på en välrenommerad tysk herdeuppfödare i ditt område. Prata med andra som äger tyska herdar. Besök Area Dog Parks, hundshower och andra platser i ditt område där människor samlas med sina hundar. Fråga om de köpte sin hund från en uppfödare och om de var nöjda med erfarenheten.
    • Kontrollera American German Shepherd Rescue Association och American Kennel Club webbplatser för tyska Shepherd uppfödare hänvisningar rikstäckande.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 12
    2. Besök potentiella uppfödare i person. Det är en bra idé att besöka flera uppfödare innan du bestämmer dig som du vill köpa din valp från.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 13
    3. Fråga uppfödarna frågor om valparna och moderen. Du vill bestämma hur kunniga de handlar om den tyska herderasen och hur bra de tar hand om sina hundar.
  • Leta efter uppfödare som deltar med sina hundar i aktiviteter som visar hundens förmågor. Sådana aktiviteter inkluderar Schutzhund, det arbetsgasprovet för tyska herdar och hundshower.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 14
    4. Välj en uppfödare som håller kullen inuti sitt hem eller någonstans där de får regelbunden interaktion med människor. Undvik uppfödare som håller hundarna i burar borta från människor och har flera kullar samtidigt. Dessa valpar får ofta inte den tidiga stimulansen som är nödvändig för utveckling.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 15
    5. Välj en uppfödare som har slutfört all nödvändig hälsotest och certifieringar på de tyska herdarna. Detta inkluderar certifiering att hundarna inte bär en predisposition för höft- eller armbågsdysplasi, ögonsjukdomar, hjärtsjukdom eller von Willebrands sjukdom (eller VWD).
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 16
    6. Besök med några valpar tillgängliga för försäljning. Även om vissa uppfödare säljer valpar på internet, bör du alltid besöka uppfödaren personligen och se valpen innan du bestämmer dig för att köpa den.
  • Om en kull inte är tillgänglig för tillfället, fråga om du kan besöka med en uppfödarens vuxna hundar. Lägg märke till det vuxna hundens fysiska utseende. Storleken, bygg och färgning av avelsparet är en bra indikation på hur framtida valpar kommer att se ut. En vuxen manlig tysk herde bör stå 24 till 26 tum (60 till 66 cm) längst upp på hans axelblad. En kvinna ska stå 22 till 24 tum (55 till 60 cm). Om du gillar det du ser och känner dig bekväm med uppfödaren, måste du kontaktas när en kull erbjuds till försäljning.
  • Var uppmärksam på renligheten i det område där hundarna hålls. Hundens utrymme bör vara gratis eller avföring och urin, och färskvatten ska vara tillgängligt.
  • Metod 4 av 4:
    Välj rätt valp för dig
    1. Bild med titeln Köp en tysk herdevalp Steg 17
    1. Leta efter en valp som visar de egenskaper som är önskvärda i den tyska shepherd-rasen. Välj inte bara den sötaste valpen av en kull. Kolla valpens temperament innan du antar det. Tyska herdar är värderade för deras aloofness, tålamod och självständighet.
    • En tysk herdevalp bör vara tillgänglig, tyst vistelse där det är och visa sin vilja att träffa dig med kroppsspråk, som svansväska.
    • Försök sätta det på ryggen försiktigt. Valpen bör motstå lite men inte aggressivt.
  • Bild med titeln Köp en German Shepherd Puppy Steg 18
    2. Spela med en valp som du överväger att anta. Har de den anda och personlighet som du letar efter? Är de alltför hyper eller väg att blyga? Dessa egenskaper kan vara till vuxen ålder.
  • Om du inte kan spela med valpen personligen, be uppfödaren att skicka videor av valpen som interagerar med människor eller andra hundar. Detta borde kunna ge dig en bättre uppfattning om valpens personlighet och temperament.
  • Bild med titeln Köp en German Shepherd valp Steg 19
    3. Introducera valpen till alla medlemmar i ditt hushåll innan du köper det, om möjligt. Även om tyska herdar tenderar att binda starkast med en ägare, kan de också bilda nära personliga relationer med varje familjemedlem.
  • Bild med titeln Köp en tysk herdevalp steg 20
    4. Kom ihåg att be om att se allt pappersarbete för någon valp du överväger att köpa. En valp kan verka helt frisk men kan ha hälsoproblem som inte är synliga än. Bli inte alltför upphetsad om valpen och glömmer att göra saker ordentligt. Detta kan leda till problem nerför linjen.
  • Se till att valpen har haft korrekt sjukvård sedan födseln och att det finns register över den vård som kan ges till dig.
  • Kontrollera även förfaderamnen på titeln, om du får en renrasig hund från en uppfödare, för att se till att det inte finns några dubbletter, vilket skulle indikera inavel och kan leda till hälsoproblem nerför linjen.
  • Tips

    Tänk på en tysk herdemixvalp om du letar efter en följeslagare eller familjdjur och du inte avser att registrera eller titla hunden. Tyska herdar, när de blandas med en annan stor, god naturlig fungerande eller följeslagras, som Labrador eller Akita, gör också bra hundar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande